Şimdi Ara

Neden Benzinli Araca Biniyorsunuz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
1
Favori
15.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elalemin derdine böyle kafa yoran insanları nasıl seviyorum, hayran olmamak elde değil güzel kardeşim beni nasılda düşünmüş sahi ben neden benzinli araca binmişim yıllardır neden yatırmışım kapıda Allah senden razı olsın hayatın sırrını çözmeme yardımcı oldun hemen satıyorum arabayı,, ee ben şimdi bu arabayı kime arayacağım bu konuyu okuyan adam benzinli araç almazki en iyisi hemen 3 e 5e bakmadan bugün vereyim arabayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 17 Ekim 2020; 7:57:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahip olduğum aracın(Mazda Cx-5) dizelinin vergisi yüksek ve araç az bulunuyor. Bu nedenle dizel düşünmedim. 2.0 benzinli motorlu araca biniyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özetle;

    Benzin: Hınnnn...

    Dizel: Tar tar tar har har har

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırken ucuz idi ( bütçemiz buna yetti ) . Araç 1.33 tce 140 hp Megane otomatik .
    Yakıt tüketimi şimdilik ( daha sıfır araç olduğu için ) şehir içi ortalama 6-7 lt arası, uzun yolda 5-5,5 lt değişiyor . Zamanla düşeceğini ümit ediyorum hem araba kendine gelince hemde biz arabaya alışınca .
    Şimdiye kadar hep dizel kullandık , evet yakıt konusunda farklar var ama bakım maliyetleri de ona göre bir miktar fazla .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel; kamyon olur, traktör olur, otobüs, minibüs olur, katar olur, jeneratör olur, gemi olur... ama otomobil olmaz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100 km de şehir ici 8.2 yakıyor aracım. Yıllık ortalama km ise 10bin etmiyor (2 veya 3 kez uzun yol dahil). O yüzden bütçeyi çokta zorlamamak adına benzinli araç aldım ve lpg taktirmayi düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 turbolu ve LPG ile tam uyumlu bir motor olursa tabiki de evet. LPG ile uyumlu olmasa bile dizel traktöre bineceğime benzinli binerim. Yalnız ben benzinli diye 1.2 1.3 1.4 motorları kastetmiyorum. O motorlara asla para vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel uzaktan hoş geliyor ama bazı markalarda daha belirgin olmakla birlikte dizelde EGR tıkanması var , DPF partikül filtresi tıkanması var , katalitik konvertör daha çok arıza veriyor dizelde , dizel enjektör hem çok pahalı hemde arızalası/düzensiz yakıt vermesi vs oluyor


    Yani benzinli araba temiz iş , dizelin sağı solu tıkanıyor performans düşüyor vs


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mario gomeeeeeez kullanıcısına yanıt

    25 yılda amorti edersiniz

  • Honda Civic Hatchback Turbo kullanıyorum.

    Bu keyfi segmentinde hiçbir motor vermediği için kullanıyorum.


    Sürüşü, yol tutuş keyfi bu motorla birleşince şahane oluyor.


    2018 model , 35 bin kmde. yatırmıyorum ayrıca.


    Selamlar...

  • Yeni e200d bildiğin kamyondan daha sesli çalışıyor. Transit kamyonet var iş yerimizde, e200d ondan sesli gerçekten. Premium olacak birde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10-15bin km anca yapıyorum ve yıllardır turbo benzin kullanıyorum.işe,babamlara,arkadaşlarıma ya da özel işim olursa onun için kullanıyorum.bunlar 10-20km çapında oluyor.


    haftasonu çıkacaksam ve alkol alacaksam araba almam.kırk yılda bir karşı yakaya geçsem mesafe 30km olsun.


    haftasonu öyle şehirdışına kampa gitme huyum yok.


    tatile de arabayla pek gitmem çünkü otoban ücretleri yakıttan fazla.hele bir de radar cezası yersen cabası.o yüzden tatile uçakla gider,gerekirse araba kiralarım.


    araç kullanmayı seven biri dizel kullanmaz çünkü araç kullanım deneyimi bir alt sınıftır benzine kıyasla.4 yıldır en az 5 model dizel araç kullandım,kullanıyorum yani evde dizel(şirket) ve benzinli arabamız var.turbo benzili tercih sebepleri;


    • sessiz,titreşimsiz çalışır
    • muadil güçteki dizel motora kıyasla daha ataktır
    • araç kliması kışın çabuk ısıtır
    • emisyonu temizdir




  • 2015 model Golf 1.2 TSİ aracım var. Dizeli ile arasındaki Mtv farkıyla 2 depo benzin beleşe geliyor. Bu da aşağı yukarı 1500- 1800 km yol yapılır anlamına gelir. Trafiği yoğun olmayan, adı büyük kendi küçük bir şehirde yaşıyorum(Ordu). Haftanın 2 günü 24 km git, 24 km gel yapıyorum. Diğer zamanlarda çoğunlukla, araç doğru dürüst ısınmadan 5-6 km ş.içi olarak yol yapıyorum. Önceki aracım dizeldi. Dizel ile 5-5,5 litre yakıyordum. 1.2 Tsi ile 6-6,5 litre yakıyorum. Bu günkü rakamlar ile aralarında km de 11 kuruş oynuyor(7X6,5=45,5 kuruş ve 6,3X5,5=34,6 kuruş). Dizel 11 kuruş daha az yakıyor. Tatillerle birlikte yılda 15 bin civarı yapıyorum. Benim gibi yılda 15 bin civarı yapan biri olarak, benzin tercih ederseniz yakıta ayda fazladan ödediğiniz 150-200 TL yi, yine benzin tercihinizden dolayı bugünkü araç değeri farkı olan 15000-20000 TL yi bankada faizle değerlendirerek çıkarabilirsiniz( Bu cümleyi bir araca 300 bin lira verip, hala yakıt hesabı yapanlar için yazdım). Yani benim için benzinli aracın fazladan bir maliyeti yok. Çok gaz basarsanız Tsi nin yakıtı artar deniliyor. Fakat üst limitim 120 km/h olduğu için bu beni fazla ilgilendirmiyor. Üstelik benzinli motor kışın çabuk ısınıyor. Gır gır gır sesi de yok. Bir de malesef Türkiye deki önyargı var "Yüksek km li dizel alınmaz." diye. Dizel km si arttıkça benzinliye göre daha fazla değer kaybediyor. Bana göre dizel kapalı sistemdir, yakıt kaliteli oldukça aslında ömrü uzun olur. Fakat 200 bini devirmiş dizel yada benzinliden birini seçmek zorundasınız desem, çoğunluk benzinliyi seçecektir. Bir de işin bu tarafı var.





  • Birincisi alırken dizele göre daha ucuz.
    Ikincisi bakımları daha ucuz.
    Üçüncüsü de satarken 100.000 km yı geçince insanlar cekinceli davranmıyor.

    Ve daha atık daha sessiz. Varsın km de 5-10 kuruş fazla yaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki çok zenginim kimi ilgilendirir?

  • Hem Dizel hem benzinli kullaniyorum.


    Benzin bence keyif arabasi ; eger uzun km yapmiyorsaniz dizel yerine tercih edilebilir; hatta edilir. Fakat ikinci eli de dusunmek lazim genelde dizel araclar daha cabuk satiliyor.


    Biraz da arastirdim avrupada nasilmis diye suraya koyayim dursun.


    Neden Benzinli Araca Biniyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuoresportivo

    Hem Dizel hem benzinli kullaniyorum.


    Benzin bence keyif arabasi ; eger uzun km yapmiyorsaniz dizel yerine tercih edilebilir; hatta edilir. Fakat ikinci eli de dusunmek lazim genelde dizel araclar daha cabuk satiliyor.


    Biraz da arastirdim avrupada nasilmis diye suraya koyayim dursun.


    Resmî koymasan iyiydi 😄🤣 Şimdi dizelciler gelecek vay efendim dizel gibisi var mı vay efendim ekonomi çöker dizel biterse , dizel hiç de azalmıyor çok da az yakıyor hem 🤣🤣🤣


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öncelikle zaten dizel yakıtın fiyatı benzinle aynıya geldi bir ara geçti şimdi yine çok az altında. tamam dizel araçlar az yakıyor ama aynı aracın dizelini alsam 30-40 bin koymam gerekiyor. eskiden turbo sevdiğinden dizel kullananlar vardı şimdi neredeyse her markaya turbo destekli benzinli motorlar geldi. atmosferikte lpg takmak yılda 20k km yapan ve aracını 3-4 yıl içinde değiştirmeyecek insanlar için mantıklı geliyordu ama artık turbo desteği olunca lpg taktırınca benzinle hibrit çalışması gereken urumlar oluyor hem çok yakıyor hem kurulum maliyeti fazla.


    çünkü daha zevkli konusuna şöyle katılmıyorum, ülkemizde 2.0 motorlar almak artık hayal oldu eski modellere yönleniyorsunuz çoğu zaman, 1.6 atmosferik bahsedilen zevki vermiyor. turbo benzinli motorlar zaten genelde 1.0-1.2-1.4 litre oluyor dizelden daha performanslı olabiliyor ama motor tutkunları için anlam ifade etmiyor. v8 motor falan bulunca klasik araba gibi satılıyor bu ülkede o kadar nadirleşti. ulaşıp alabilenlere saygı duyuyorum.





  • Neden Benzinli Araca Biniyorsunuz ?

    Bu ve bunun gibi ilanlar yüzünden benzinli tercih ediyor olabilirler.

    Acil Satılık (ACİL SATLIK) hem de!

    NİYE YAPIYOR

    1. 227.500 ya da 237.500 yazmak istedi ve yazdığının farkında değil.

    2. Aracın fiyatı yükselsin diye diğer satıcıları fiyat arttırmaları için tahrik ediyor.

    Not: Benim de aynı aracım var. Vw, Honda, Renault markaları ile diğer markaların bu tip ilan fiyatlarına atlayan müşterilere müstehak diyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger benzinde cok yakmiyorsa ve araç çok kullanılmiyorsa lpg taktırmaya gerek yok. Benim arac lpg de 25-30 kr arasi yakıyor. Benzinde çok fena içiyor. I20 otomatik 1.4. 13 bin kusur km yapmisiz. Böyle bir sene daha kulansam lpg taktırma masrafi çıkıyor. Ben alirken vardi o ayri. Yani sartlara göre değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanakgl -- 17 Ekim 2020; 15:41:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.