Şimdi Ara

Neden APPLE ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısaca bir Apple geçmişi ile ilgili önemli bir kaç bilgi verelim. Apple'ı, Steve Jobs ve Steve Wozniak beraber kurdular.Bazı kaynaklara göre küçük bir ekip kurup onların desteğini de alarak devam ettiler.Ardından Apple kendini geliştirerek Apple'ı kuran Steve Jobs, Apple 'dan yönetim kurulu kararı ile kovuluyor. Bu trajik olayın akabinde Steve boş kalmıyor ve NeXT adında bir bilgisayar şirketi kuruyor.Tabi bu sırada Apple ciddi bir düşüşe geçiyor hatta batma noktasına geliyor. Netice olarak Steve Jobs'u tekrar bünyesine katmak isteyen Apple, NeXT'i satın alarak Steve'ı tekrar CEO yapıyor. Steve markayı daha öneli bir boyuta katarak, iPod müzik playeri çıkarıyor ve ciddi bir çıkışa geçerek batmaktan kurtuluyor.

    Diğer açından bakarsak eğer; İnsanların tarih boyunca çok büyük bir zaafı vardır; O da insanların gösteriş hastalığı, elit, farklı olma ve dikkat çekme çabası..
    Neden APPLE ?Steve bunun bilincindeydi. Hatta komik gelebilir fakat Apple'ı kurtaran o iPod 'un yaygınlaşmasında ki en büyük unsur kulaklığının beyaz olmasıydı.Çünkü bütün müzik playerların kulaklıkları standart olarak siyah üretiliyordu ve beyaz bir kulaklık enteresan ve ilgi çekiciydi. Sırf bu nedenle başka firmalarda beyaz yada renkli kulaklık çıkarmaya başlamıştı fakat artık Apple iPod'u tüm dünyaya çoktan tanıtmıştı.



    Tabi burada "bütün Apple kullananlar gösteriş budalasıdır" yada "Apple standart veya basit teknolojiye sahip ürünler üretiyor" sonucu kesinlikle çıkmasın.Fakat çoğumuz şahit olmuştur ki Apple'ın en temel tercih edilme nedeni elit bir marka olmasıdır.


    Tabiki işletim sistemi kullanım kolaylığı ve hızından bahsetmeden olmaz.Netice olarak Apple 'a sahip olmak kaliteli, elit, stabil ve son teknolojiye sahip olmak anlamına geliyordu. Toplum psikolojisinde ne giyersen, ne kullanırsan sen o sun algısı var. Apple kullanıyorsan kaliteye ve son teknolojiye önem veren, kaliteli ve teknolojik biri algısı yaratılıyor yada yaratılmaya çalışılıyor.







  • Daha önce KVK’da çalışan bir arkadaşıma, yakın zamanda, bir tanıdığı, sıvı teması nedeniyle iphone 5s teslim etmiş, bakması için. Telefonu sökünce arkadaş, ana kart üzerindeki dizilimin kusursuz olduğunu görmüş, öyle söylüyor. Dizaynını kast ediyor.

    Doğru, Apple pazarlamanın Ar-Ge’sine dünya kadar para harcıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık neden Apple diye sayamam da neden Apple değil diye onlarca şey sayabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 Kasım’da yani bugün hesap açan biri ortaya yem atıyor ve bir kenara çekiliyor. Belki tartışmayı izlerken çekirdek çitleyecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önemli olan telefonla uğraşmamak. Ben apple da yılda 1 güncelleme yapan adamım. Zamanında androidde kullandım. Altı üstü telefonla edinecekseniz prestij meselesi diye düşünüyorsanız aynı masada oturmayalım, böyle insanları hayatımdan cıkaralı yıllar oldu.

    Telefon işte apple veya diğeleri önemli olan basit olması. Benim algılayamayacağım seviyede fark varsa, kamerada vs umrumda olmaz, kullanışlı olanı alırım. Günüzmüdede apple, gelecekte elbet değişicek bu olay.
  • telefonlar göze hitap ediyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun görünüşünden ziyade kullanışlı olması benim için önemli. Görünüşü güzel ama işine yaramayan bir ürünü kimse dışarı çıkarken yanına alıp yük olmasını istemez. Ben iPhone 6s kullanıyorum 3 senedir ondan öncesinde Samsungdan başka akıllı telefon kullanmadım. Amiral gemilerini de kullandım en son Note 4 kullanıyordum. Telefonu gece yatarken full şarjla bıraktığımda sabah %80 lerde alıyordum ve bunun kaynağını çözmek için bir sürü şeye bakıyorsunuz yok android ap şarjı sömürmüş yok uygulamalar arka planda şarj yemiş şebekeden kaynaklı olabilir vs gibi sürekli kullanıcıyı oyalayan şeyler çıkıyor. iPhone da bu sorunun çözümü basit en azından bana göre. Telefonun şarjı iPhone da aynı şekilde düşüş yaşıyorsa ya telefonun batarya verimliliği düştüğü içindir ya da arka planda uygulama yenileme özelliğini açık bırakmışımdır. Android kullanırken telefonla uğraşmaktan sıkılmıştım artık 3 yıldır kafam rahat ve pişman da değilim.




  • Tuşlu telefondan direk ıphona geçen yıllarca çoğu modelini kullandım. Samsung u bilmem ama yaklaşık 15 gündür huavei p20 pro kullanıyorum, ilk gün biraz bocaladım ama şimdi inamılmaz memnunum anlatamam, ön yargılı olmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni üyeliğiniz hayırlı olsun.

    iPhone kullanıyorum ancak elit bir marka olduğuna inanmıyorum sadece öyle pazarlıyorlar. Ayrıyetten yazılımı halen bir çok sorunla dolu.

    İyi forumlar.
  • Bir platform dusununki tum servisleri tek elden cikiyor. En onemlisi Appstoredeki prigram ve oyunlarin belli bir kalite duzeyinde olma sarti var. iPhoneu ozel kilan uygulamalarinin kalitesidir. Yazilim ve donanim dizaynida bir firma olunca ortaya muthis uyumlu bir alet cikiyor.

    Suan piyasada iPhonedan cok daha ozellikli harika cihazlar var ve teknik olarakta iPhonedan ustunler. Ne varki yillarin iPhone kullanicisina bunlar yinede hitap ermiyor. iPhoneun dokunmatigi bile bir baska calisiyor.

    Apple olmasa suanda kesinlikle Huawei Mate20 kullaniyor olurdum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En sevdiğim özelliği telefonun böyle yağ gibi akması. Bakın burda hızdan bahsetmiyorum, animasyonların yumuşaklığı, sayfaları scroll yaparken pürüzsüzlük. Şimdi Huawei mate 20 pro 8500 TL’den çıktı, izlediğim bütün YouTube incelemelerinde kamera arayüzü takıla takıla ilerliyor. Fotoğrafı çek tuşuna bastığında “şak” diye çekmiyor. O kadar para verdikten sonra arayüzde orta segment androidden bir farkı yok. Böyle olunca iPhone dışında pek bir seçenek yok ha bir de hakkını yemiyim Oneplus da çok çok başarılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeljko Obradovic -- 8 Kasım 2018; 20:57:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeljko Obradovic

    En sevdiğim özelliği telefonun böyle yağ gibi akması. Bakın burda hızdan bahsetmiyorum, animasyonların yumuşaklığı, sayfaları scroll yaparken pürüzsüzlük. Şimdi Huawei mate 20 pro 8500 TL’den çıktı, izlediğim bütün YouTube incelemelerinde kamera arayüzü takıla takıla ilerliyor. Fotoğrafı çek tuşuna bastığında “şak” diye çekmiyor. O kadar para verdikten sonra arayüzde orta segment androidden bir farkı yok. Böyle olunca iPhone dışında pek bir seçenek yok ha bir de hakkını yemiyim Oneplus da çok çok başarılı.
    Dediğiniz o yağ gibi akma olayı gerçekten apple da harika bir olay. Hiç bir android bunun gibi olamıyor her ne kadar benzetmeye çalışsa da.



    Bu arada kamera arayüzünde kasan mate 20 pro video linki alabilirmiyim? Ben o kadar video izledim kastığını görmedim de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.