Şimdi Ara

NEC'den Dünyanın ilk HD DVD, DVD ve CD 3 ü bir arada optik okuyucu çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NEC bu gün, (21/12/2004) dünyanın ilk HD DVD, DVD ve CD medyalarını tek optik kafa ile okuyabilen sürücüyü geliştirdiklerini açıkladı. Bu NEC firmasının HD DVD ye verdiği destek ve geliştirme çalışmalarının en son göstergesi. Son zamanlarda Holywood film endüstrisi tarafındanda kabul gören ve desteklenen HD DVD formatı normal DVD lerin en az 4 katı bilgi depolayabiliyor ve 15GB en düşük, 30 GB da en yüksek veri saklama kapasitesine sahip. Normal 4.7 inclik DVD disklerden farksız olan HD DVD geriye dönük uyumlulukda gösteriyor.

    NEC ilk HD DVD okuyucuları 2005 yılı içerisinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Aslında bu HD DVD formatının geliştiricilerinden Toshiba ve NEC in bu formatı okuyabilen sürücüler içeren Pclerin satışını içeren planlarının uygulamaya geçmesi için ilk adımı oluşturuyor. Toshiba ve NEC, Japon teknoloji ürünleri üreticisi Sanyo'yuda aralarına alarak Sony tarafından geliştirilmekte olan Blu-ray in önüne geçmek ve HD DVD formatını biran evvel standartlaştırmak ve yaymak için Pc üreticileri ile anlaşıp bu medyayı okuyabilen sürücülerle donatılmış bilgisayarların piyasa sürülmesi yada kendi ürettikleri Pc veya Notebooklar ile son kullanıcıya sunulmasını amaçlıyor. Sony ise Blu-ray teknolojisini yaygınlaştırmak için yeni nesil notebooklarına ve 3. nesil oyun konsolu PlayStation 3 e Blu-ray okuyucular koymayı hedefliyor.

    NEC'in geliştirme ekibi, bu 3 formatı tek kafa ile okuyabilen okuyucuyu yaparken değişik zorluklarla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Bu zorluklardan ilki ve en önemlisi, okuyucunun okuya bildiği HD DVD, DVD ve CD medyaların hepsi için ayrı dalga boylarında lazer kullanılması ve kafanın bu 3 tiple uyumlu çalışabilmesi. (HD DVD, DVD ve Cd için sıra ile 405, 650 ve 780 nm dalga boyularında lazer ışını kullanılması gerekli) NEC mühendisleri bu optik kafanın geliştirilmesi esnasında Sanyo'danda teknik destek almışlar ayrıca 3 tip formatın okunma işini tek yongada birleştirmeyi başarmışlar.

    2005 yılında şüphesiz HD DVD okuyucu satışı planları bulunan ve ürünler hazırlayan tek firma NEC değil, Toshiba'da geçtiğimiz aylarda yazının başlarında belirttiğimiz gibi HD DVD formatı destekli optik okuyucuları bulunan Pcler satmayı planlamakta ve bunu ilk olarak Sony'nin Blu-ray okuyuculu notebooklar piyasaya sürecek olması gibi kendi ürettiği notebooklara HD DVD okuyucular koyarak yapacak. Toshiba 2005 yılında 1855$ ile 2793$ arasında değişen fiyatları olacak HD DVD okuyucu taşıyan notebooklardan 1 milyon adet satmayı planlıyor.

    Memory-Tech, Ritek, Prodisc Technology, Mitsubishi Kagaku Media, Hitachi Maxell, Imation, Cinram International ve Advanced Media gibi optik medya üreticileri ilk HD DVD örneklerini çoktan sergilediler bile. HD DVD, Sony'nin Japonyada satışlarına geçen sene başladığı Blu-ray karşısına oldukça güçlü bir şekilde çıkacak.

    NEC yeni sürücüsünü gelecek yıl Ocak ayında Las Vegas'da yapılacak olan International Consumer Electronics Show (CES) da son kullanıcıya tanıtacak.


    Sayfanın Linki : http://www.hwspirit.com/index.php#565








  • İyi valla yakında bunlardan kullanırız HDD falan kalkar artık
  • nec ve toshiba bu hd-dvd olayı ile voleyi vurdu galiba
  • BENDE BUGÜN NEC3500AG Mİ ALDIM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zivro

    BENDE BUGÜN NEC3500AG Mİ ALDIM


    zivro hem tagan hem nec iisin walla..bulamadık şöyle bi peder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 21 Aralık 2004, 23:58:08 >
  • vallahi güzel bir olay fakat asıl konu ne kadara ne performansta olacak ben dual layer dvd yazıcı almayı düşünürken adamlar blue-ray hd-dvd çıkartılar hadi hayırlısı bakalım ne olacak bunların medya fiyatları oda çok önemli herhalde bir hdd fiyatına gelir yada hdd fiyatları biraz daha düşer 2005i beklemek lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    quote:

    Orjinalden alıntı: zivro

    BENDE BUGÜN NEC3500AG Mİ ALDIM


    zivro hem tagan hem nec iisin walla..bulamadık şöyle bi peder

    Sağol başar abi zaten senin sistemde mükemmel
    Bide şu remler gelsede o/c başlasan
  • Speed haber ıcın sagol..gercekten alet yararlı gıbı.ama nerde bızde o para
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

    Speed haber ıcın sagol..gercekten alet yararlı gıbı.ama nerde bızde o para


    Afiyet olsun! nedemek
  • Bu ilk çıkarılan ürünleri tank gibi yapıyorlar sonra küçültüyorlar. Adamlar 3 lazer için tek yonga yapmışlar nerede boyutu büyüten ek parçalar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bwhiteshark

    Bu ilk çıkarılan ürünleri tank gibi yapıyorlar sonra küçültüyorlar. Adamlar 3 lazer için tek yonga yapmışlar nerede boyutu büyüten ek parçalar.


    Resim örnek prototipin resmi normal DVD romlardan boyut olarak farkı yok bu cihazın...
  • Test

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bazen boyle 15 20 yıllık teknolojı konularına bakıp yorumları okumak lazım cok eglencelı.

    mesela bırı hdd kalkar demıs. 2022 halen bır sekılde hdd almadan olmuyor depolamanı stoklamanı yapıyorsun hdd ye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.