Şimdi Ara

Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum geçen yıl
  • Cevaplayan Üyeler 43
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 3
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 saat
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 2
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Redeemertr (3 mesaj) Kasatka (2 mesaj) lazer__ (2 mesaj) mitokondrioglukadayi (2 mesaj) lithran (2 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (23 mesaj) Mobil (18 mesaj) Mini (4 mesaj) (2 mesaj) (2 mesaj)
  • @
13 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında dramatik şekilde değer kaybeden Türk Lirası hakkında gündem yaratan açıklamalarda bulundu. Nebati, "Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun? Zaten Türk Lirası şu an en zayıf durumunda" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 25 yerel televizyonda yayımlanan “Anadolu Soruyor Programı’nın canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nebati, “Bunlar bekliyorlar dolar kuru 20, 25, 30 lira olacak. Bilerek yayıyorlar. Niye olsun? Zaten Türk Lirası şu an en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok bir kere. Vatandaş rahat olsun” dedi.

Nebati, Türk Lirası'nın en zayıf durumunu yaşadığını söylemesinin ardından, “Yatırımcı niye çıksın. En kötü ihtimalle dövizi sabit devam edecek” diye konuştu.

‘PETROLÜ BEN ÜRETMİYORUM, İTHAL EDİYORUM’

Nebati ayrıca, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarının çok ucuz olduğunu belirtti ve “Petrol fiyatlarında artışı da hissettiririz, düşüşü de hissettiririz. Bu konuda geri adım atmayacağız” dedi.

“Çünkü sonuçta bütçenin de bir takım zorlukları vardır. Yani kusura bakmasınlar, muhalefet haksızlık yapıyor söyleyeyim” diyen Nebati,

“Bu petrolü ben üretmiyorum, petrolü ithal ediyorum. Petrol ithalatı yapan bütün ülkeler anında vatandaşına yansıtıyor. Bizde kesinlikle şu anda (akaryakıt), çok çok ucuz. Türk lirasının şu andaki durumu itibariyle de oldukça ucuzuz. Her alanda Türkiye dünyadaki bütün her karşılaştırmada en ucuz kalan ülkelerin başında gelir. Satın alma gücü paritesine göre değerlendirme yapılsa bile” diye konuştu.

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/nebati-tl-su-an-en-zayif-durumunda-gidecegi-yer-yok-vatandas-rahat-olsun-7026666

• Aylik 7 milyar dolar cari acik veriyoruz, yillikta kabaca 100 milyar dolara yakin para demek bu, 170 milyar dolar kisa vadeli dis borc var, merkez bankasi rezervi eksi 45milyar dolar falan, Kur korumali mevduat`in ilk 3 ay sonundaki hazineye yuku 13 milyar lira, dunyada gida tedarikinde sikintilar baslamis, enerji zaten ucmus gidiyor ve bu durumda dolar tl karsisinda neden yukselsin ki ?

• Tanıdık geldi mi? Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun? 

Dolar 5.5 lira iken :

Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun?BİTCOİN GÜNDEMİyoutube
    BERAT ALBAYRAKIN DOLAR 10-15 LİRA OLACAK İDDALARINA YANITI
    https://www.youtube.com/watch?v=kMwwiQbrBOE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 22 Mart 2022; 15:15:46 >

• Dejavu... Matrixte yine kodları değiştirdiler galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Mart 2022; 15:17:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakın zamanda dolar uçacak diye yorumluyorum. Önceden alışığız damat ile bu açıklamalara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

hep hain cypher yüzünden böyle oluyor

Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun?
  • Geliyor gelmekte olan

• Redeemertr kullanıcısına yanıt

Bu keller hep sıkıntı zaten Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun? Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun? 

• beklenen açıklamalar gelmeye başladı. kemerleri sıkın. serbest düşüş başlıyor!!!

• Ben olsam bu adamı gorevden alirim,Türk lirası kötü diyor.Akp yi küçük düşürüyor. Bu adam daha yalan söylemeyi çözememiş

• Aynı başarısız deneyi vatandaşın üzerinde deneye deneye hepimizi öldürecekler...

• Zehirli oku atmış.Nebati: Bunlar bekliyorlar dolar 20, 30 TL olacak. Niye olsun? 

• Ülkeyi trollemeyen bir tane bakan gelmedi şu iktidar partisinde.

• Standupçı olacakken ekonomist olmak.

• niye olmasın?

• Bunlar zehirli cümleler sayın bakan, selefinizden hiç mi ibret almadınız?

• Diyecek söz kelam bulamıyorum valla. En ucuz benzinmiş , şaka mı komedi mi ?

• Haydaa Damat ta aynı şeyi söylüyordu şimdi sene sonu dolar 20’yi geçerse napacağız

• Ekonomiyle alakası olmadığı için söylemiş normal, ekonomiden anlasalar faizi sabit tutmazlardı merkez bankasına karışmazlardı,bu politikalarla ekonomi düzelmeyeceğine göre olmaması için sebep ne peki üretim mi var,turist mi geliyor,ülkenin borçları bitti de fazla mı veriyor hazine vs nedir yani sebeplerini söylesin madem.

• hmm hm

• Berat beyde öyle demişti gerçek olmuştu, bu da olacak demek😀

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.