Şimdi Ara

Ne yiyeceğimizi şaşırdık resmen.! Arsenik bile varmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Valla arkadaşlar arsenik bile koyuyorlar içine, ne yesek şaşırdım resmen. Yakında kendi tarlamı kurucam. :)

    quote:

    Ekmekten ipin çıktığı devirlar çok masum kalıyor. Artık neredeyse her gün, neredeyse her yediğimizin içinden canımıza ksat eden şeyler çıktığını öğreniyoruz. Üstelik bunlar söylenti de değil bakanlık açıklaması oluyor.
    ARSENİK BİLE VAR!
    Bu kez de Türkiye Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği'nden (TÜRKLAB) iç karartıcı bir haber var. Derneğin 3 ilde, 10 gıda analiz laboratuvarında yaptırdığı analizlerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçları değerlendiren TURKLAB Başkanı Dr. Can Demir, gıda analizlerinde ağır metallerin yanı sıra arseniğe bile rastlandığını açıkladı.
    Türkiye son 3 ay içerisinde gıda alanında ortaya çıkan sahteciliklerle sarsıldı. Mısır şurubu ile sahte bal üretimi yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sahtecilik yapan firmaları deşifre etmeye başladı. Bunun üzerine geçmişte vatandaşların neredeyse hiç fark etmediği gıda analiz laboratuvarlarına yapılan başvurularda da artış yaşanmaya başladı.

    Laboratuvarlara getirilen numunelerde ortaya çıkan sonuçları araştırıldı. TURKLAB; İstanbul'da 8, İzmir'de 1 ve Antalya'da da 1 olmak üzere toplam 10 gıda analiz laboratuvarına getirilen numunelerin sonuçlarını açıkladı.
    Son 16 aylık sonuca göre 10 laboratuvara toplam 297 bin 18 başvuru yapıldı. Bunlardan 280 bin 769'u, gıda kodeksine uygun çıktı. Numunelerin 16 bin 411'i ise sakıncalı.
    Sakıncalı bulunan gıda ürünlerinden 648'si ithal edilen ürünlerde, 14 bin 429'u da özel istek üzerine alınan numunelerde çıktı. Bu da vatandaşların getirdiği numunelerin yüzde 7'sinin sakıncalı olduğunu ortaya koydu.
    TURKLAB Başkanı Dr. Can Demir, "Numunelerde hastalık yapan bakteriler tespit edildi. Patojen yani zehirlenme veya hastalıklara hatta ölüme bile neden olan bakteriler ile beraber kirlilik de tespitlerde yer aldı. İthalatta tespit edilen maddelerde ise ağır metaller bulundu. Bunlar kurşun, krom, kadmiyum gibi ağır metaller. Bunun yanında arsenik ve küf bile tespit edildi" dedi.


    kaynak :http://www.netbilgini.com/threads/yedi%C4%9Fimiz-g%C4%B1dalarda-neler-%C3%87%C4%B1kt%C4%B1-neler.211126/







  • Baslik sakat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu daha sakat kardeş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.