Şimdi Ara

Ne yaptıysam beceremedim.Kilo veremiyorum. Acil kilo vermem lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
10.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ben durumu özetleyeyim. Sonrasında ise yardımlarınızı görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

Ben 1,70 boy 105 kg civarında seyrediyorum. Ailemiz kalıplı olduğudundan aşırı şişman gözükmüyorum görenler 90 kilo falansın diyor. Bende aşırı derece de göbek var. Daha önce 150 kez diyet yapmaya çalıştım hele son bir kaç diyetlerimde 90 kilodan 110 kiloya kadar çıktım. Diyet sonrası diyelim. Ramazan ayında da fazlasıyla kilo aldım tabi bu süreç kısa bir süreç değil aşağı yukarı 3 senelik bir süreç (tam 3 yıl değil). Ben lise zamanlarında gene bu boylarda 80 kilo falandım idealdi. Ne çok şişman ne çok zayıf. Hatta eski resimlerimi görenlerin ağızları açık kalıyor inanmıyorlar. Bir çok kez spor salonuna gittim 4-5 kere hepsinide bir iki aydan sonra bıraktım. Masa başında çalışıyorum pek hareketli bir hayatım yok. Servis'im var işe gidiş gelişim bile rahat yani. Hafta da bir nadiren iki kere maç oynuyorum. Bir Ronaldo değilim ama Mustafa Yumlu'dan eksiğim yok. Yemek yeme konusunda hiç affetmem yemek için parayı sakınmam yerim. Yemekten anlayan zevk alan birisiyim. Hatta yemek yapan. Sonra eve geliyorum annem sıralamış yemekleri. Anne yemeğini yememek olmaz. Çok yeme çok yeme diyerek doldurur tepeleme tabağımı. Ekmeği de çok yiyorum ya neyse. Akşamları ekstra bişey yoksa eğer pc karşısında ya dizi izlerim yada oyun oynarım. Gerçi ekstra bişey olsa bile ne kadar yürüyorum sanki gidip gene bir yerlerde oturuyoruz kuzenlerle.

Neyse oradan bakınca umutsuz vaka gibi gözüküyorum belki de bilmiyorum. Yağ yakıcı kullansam etkisi olur mu? Geçenlerde televizyonda bir program vardı. Benim gibi kiloluları bir eve kapatıp yemek vermeden spor yaptırdılar yarış yaptırdılar. Bana da böyle bişey lazım kilo vermem için. Böylesi de imkansız çalışmak zorundayız. Yağ yakıcılar ne kadar etkili olur? Yada etkili olur mu? Yada tok tutan ağız tadımı kaçıracak bozacak ilaçlar vs. vs. kullansam etkisi olur mu?

Yakında evlilik nişan düğün cart curt da var zati..

Her türlü yardıma açığım. Ama...

• hiçbir ilaç kilo verdirtmez.boğazını tutacaksın ve badi tarzı yerlere git hem ağırlık çalışırsın hem zayıflamak için yürüş - bisiklet v.b hocayla görüşecen diyecen zayıflamak istiyorum o sana güzelce program cıkarır yaparsın ve kilonuda verirsin.ama yemeği azaltmadığın sürece 200 e kadar cıkarsın benden söylemesi.ilerde cok sağlık sorunun olur şuhan birşeyin yok ama ilerki yaşlarda illaki çıkacaktır.Biran önce spora başla ve yiyeceklerini azalt eğer ne yiyeceklerini bilmiyorsan diyetisyene gitmeni önerirrim.
  • Dukan diyetini araştırın.Kilo verememe ihtimaliniz 0 dukan diyetiyle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar diyet yapmak isteseniz de yazmanızdan anlaşılıyor ki uyamıyorsunuz yine ne buluyorsanız yiyiyorsunuz. Size basit ve kolay tavsiyelerim olacak. İlk haftalarda doğal olarak yapamayacaksınız ama yapmalısınız sonuçta sonrasında gelen (kilo vermişsin) kelimesi sizi yeterince motive ederken görünümünüz değişecek, eski giydikleriniz büyük gelince sevineceksiniz.

Madde 1- Şeker - Tuz (çok çok az alınması gerekiyor) - Un (hamur vs. kesinlikle yok)
    Madde 2- Yağlı yiyecekler yok (Amacımız yağ yakmak kilo almak değil.)
    Madde 3- Düzenli spor (Dışarıda çıkıp yürüyün diyemeyeceğim çünkü havalar soğuyor ve bazı geceler kaytarırsınız ve yorulunca eve geri dönersiniz.)
    Madde 4- Bol su
    Madde 5- Tonelin cla ve l-carnitine kullanabilirsiniz (İsteğe bağlı)

Öneriler

Madde 1 için : Çayı şekersiz içiverin sonuçta siz kilo vermeye çalışıyorsunuz, tuzsuz yemek yiyin ilk hafta saman gibi gelebilir ama sonradan düzelicektir az tuz bile size fazla gelmeye başlayacaktır. Börek, hamur vs. yemeyin sizin bir amacınız var kendinizi tutamıyorsanız sadece 1 tane yiyin.)

Madde 2 için : Eğer yemekleri kendiniz yapıyorsanız eve yağ almayın ve dışarıda yemek yemeyin özellikle hamburger tarzı asla. Gerekirse dükkanın yanından geçerken gözünüzü kapayın.

Madde 3 için : Spor salonuna yazılarak bir hocayla cardio çalışın. Kilo vermek istiyorsanız şart.

Madde 4 için: Günde 3 lt su için. İdrarınız bembeyaz olmalı.

Madde 5 için : Tonelin Cla Yağ yakıcıdır aynı zamanda tokluk hissi verir ben kullanıyorm ve fark ediyor. L-Carnitin yağ yakıcıdır ama spor yaparken kullanmalısınız yok sa kendisi size direk yağ verir.

Bu maddelere kilo vermek istiyorsanız uymanız şart 5. Hariç (isteğe bağlı)

Yemek programı içinse iyi bir diyetisyene gitmenizde fayda var. Biz buradan ne desek onlar kadar iyi bilemeyiz sonuç ta okuyup öğreniyorlar.

• Yemek yemeyi azalt bol bol su iç sık sık ama az az ye. Denedim işe yarıyor :)
  • Pek bişey yazılmaz diye düşünüyordum ama baya yazan olmuş :) Hoşuma gitti açıkçası.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim ama beni en iyi @Norvexses hocam anlamış :)

öyle bir hal aldı ki bu durum ben spora başlıyorum deyince ailem artık bana kızıyor fuzuli para verme oralara gitmiyorsun etmiyorsun diye. Aslında verdiğim para miktarınca gidiyorum bir sonraki ayın parasını yatırmıyorum gitmemeğe başlıyorum vs.

Ekmek yemeyi azaltmayı denedim ekmek yemedim inanın (güne sabah 6:30'da başlıyorum) ikindi vakti 4'e kadar zor dayandım içimdeki açlık resmen beni kemiriyordu.

Azaltma ve bol işine iyi kenetlenmem lazım. off off
  • quote:

Orijinalden alıntı: delioflu

Pek bişey yazılmaz diye düşünüyordum ama baya yazan olmuş :) Hoşuma gitti açıkçası.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim ama beni en iyi @Norvexses hocam anlamış :)

öyle bir hal aldı ki bu durum ben spora başlıyorum deyince ailem artık bana kızıyor fuzuli para verme oralara gitmiyorsun etmiyorsun diye. Aslında verdiğim para miktarınca gidiyorum bir sonraki ayın parasını yatırmıyorum gitmemeğe başlıyorum vs.

Ekmek yemeyi azaltmayı denedim ekmek yemedim inanın (güne sabah 6:30'da başlıyorum) ikindi vakti 4'e kadar zor dayandım içimdeki açlık resmen beni kemiriyordu.

Azaltma ve bol işine iyi kenetlenmem lazım. off off

Bir şey değil yemek konusu için diyetisyene giderseniz size özel saatli yemek programı hazırlarsiniz böylelikle hiç aç kalmadan hemde karnınız sismeden kilo verirsiniz.

Edit: Çoğu insanın yaptığı en büyük hata 1 ay gitip sonra sporu bırakmak bu sizin için malesef hiç bir işe yaramaz kilo vermek 1 ayda olacak iş değil 1 yıl bile sürebilir bu yüzden spor salonuna yazıldıktan sonra en az 3 ay haftada 4-5 gün gidin hocayla beraber yaparsanız 1 ayda bile değiştiğinizi fark edeceksiniz ama bırakırsanız emin olun verdiğiniz kilonun daha fazlasını geri alırsınız bu yüzden aralıksız gidilmelidir. Tavsiyem en yakındaki spor salonuna bir an önce yazılın ve size uygun aylık paketlerden birini alın ve bir hoca bulun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norvexses -- 16 Kasım 2012; 17:05:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo Verdim Ama Geri Alacam.
    6 yıl önce açıldı
    Kilo verdim ama belli olmuyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dukan diyetini kesinlikle araştırıp okumalısın.Diyette yeme sınırı istedigin kadar yiyip içebilirsin tabi ne yiyecegini bilmek sartı ile.Ama izin verilen besinler herkesin sevebilecegi türden yemekler.ET BALIK TAVUK YUMURTA SÜT YOGURT PEYNİR YULAF KEPEGİ üzerine yogunlasmıs bir diyet.ilk birkaç gün biraz sıkıcı gelebilir ama ondan sonra kesinlikle alısıyosun.2 ayda 10 kilo verdim tabi hergün yürüyüş yapıyodum.etkisi oldukca hızlı görülen bir diyet ve kilonun fazlalıgı ile kilo verme orantısı yükseiliyor.KESİNLİKLE ARAŞTIR DERİM NİYETİN CİDDİ İSE
  • Diyet yapmak zor istir, bunun yerine saglikli ve omur boyu dogru beslenmek daha onemlidir.

1. Ilk once ogunlerinin sikligini arttirip, porsiyonlarini kuculteceksin.
    Ama bunu nasil yapicaksin, yavas yiyerek bunu basaracaksin. Chopstick kullanicaksin. Boylelikle 5 dakikada bitirdigin yemeyi, 10 dakikada bitireceksin, vede doygunluk hissine ulasicaksin, mumkunse kucuk tabaklarda yemek yiyeceksin.
     Ne yaptıysam beceremedim.Kilo veremiyorum. Acil kilo vermem lazım.

2. Gunde +10,000 adim programina baslayabilirsin
    android/apple tel kullaniyorsun, cardio programi var onu indir. Bunlar gunluk adimlarini sayar, bakkala, markete, ise, duraga uzun yollardan yuru.

3. Spor yapicaksin, p90 programina baslayabilirsin, ter aticaksin, mesgul biri isen, hafta sonu sabahlari yapabilirsin

4. Otliyacaksin, gidip gelip, marul, salatalik, havuc ve benzeri urunleri yiyebilirsin

5. Haftada maksimum 2 kere, istedigin seyi yiyeceksin, ne oldugu farketmez.

Bunlari omur boyu yapicaksinki omur boyu formda kalasin. Diyet olayini tatmin edici bulmuyorum, 2 ay boyunca cok az yedikten sonra, birden diyeti birakinca metabolizma buna alisamaz, vede diyetten sonra yedigin hersey yarar adama. Bu yuzden omur boyu saglikli beslenip, duzenli spor yapicaksin.

• Hocam İlk önce doktora görünmelisin belki kilonun altında yatan hormonal bozuklik olabilir.Sana tavsiyem sürekli su iç ,yemeklerde çok yeme onun yerine mesela akşam yemeğini ye (tabi fazla olmamak şartıyla) 20 dk sonra meyve filan atıştır.Özellikle evine koşu bandı alabilirsen çok etkili olur.170 boyunda olan birinin 105 kilo olması anormal birşey ilk basta yazdığim gibi doktora gitmen sağligin açısından daha iyi olur.Çünkü bana kalırsa sindirim sistemin iyi çalışmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı dertten muzdaribim ama kilit nokta diyet yaparken ölüm orucuna girer gibi saatlerce aç kalmamak. Ekmeği kesip öğün aralarında mutlaka meyve yoğurt tarzı kilo yapmayan şeyler yemek gerekiyor. Vücut bir makina gibidir. Uzun süreli aç kalmalar metabolizmayı yavaşlatır. Vücüt şoka girer ve depoladığı kaynakları minimum düzeyde kullanır. Yani aç kalarak kilo vermek sağlık açısından hem yanlış bir algıdır hemde risklidir. Tansiyon düşüklüğüne baş ağrısına halsizliğe neden olur. Kesinlikle akşam 8 den sonra yemek yenmemelidir meyve harici. Bu tavsiyeler haricinde yatarken mutlaka su iç. Veya imkanın varsa bir bardak ılık suya bir çay kasığı sirke koyup iç. Sabahta içersen faydasını görüceksin. Yeşil çayda gene içilebilir. Olayın kilit noktası Metabolizmayı çalıştırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 20 Kasım 2012; 12:57:10 >
  • Hocam durumunuzu anlayabiliyorum. Ben de çok zor kilo verip çabuk alıyorum. Spor geçmişim olduğu için sporsuz bir kaç aydan sonra hemen kilo almaya başlıyorum.
    Size tavsiyem şunu kıs bunu kıs tan ziyade kendimin de uyguladığı bir kaç tavsiyede bulunacağım.
    - Kahvaltınızı güzel yapın, kepekli ekmek yiyin.
    - Bir spor arkadaşı bulup uzun mesafe yürümeye çalışın (konuşarak yürüyünce nasıl gittiğinizi bilmiyorsunuz :)), koşun ve eliptik bisiklet alabilirseniz günlük en az yarım saat çalışın.
    - Sakız çiğneyin ve yemekten önce su içmeyi ihmal etmeyin.
    - Öğün aralarında acıktığınızda yeşil elma, salatalık, domates, biber yiyin.
    - Vereceğiniz kiloyu belli zaman aralıklarına yayıp, belli aralıklarla tartılıp kilonuzu kontrol edin...
  • Arkadaslar yazdiklarinizi okudum,

L-carnitin in faydalarini gorenler olmus, memnun kalanlar olmus bunun uzerine sizlere kucuk bir haberim varwww.Afye.eu sitesinde bu urunu siparis edebilirsiniz,
    ucreti ve herturlu bilgiyi ordan temin edebilirsiniz, Avrupanin guvenilir markasi olma yolundayiz.
    Bu arada reklamlarimiz bir kac gun icinde Atv de ve samanyolu tv de cikacak.

Afye ve saglikla.
  • afye neyin onayını bekliyor?
  • sizin gibi durumdaydım. ekmek yerine artık her öğünde 1 dilim etimek yeyin. inanın ilk günlerden itibaren yetiyor. yalnızca kararlı olun mutlaka. bitki çayı için fazla miktarda. tuz, şekeri sıfırlayın. un içinse beyaz unlu ürünler yerine tam tahıl kepek gibi (siyah) unlar kullanın. sağlıklı yaşamayı hayatınıza adapte edin. ayrıca otobüsle gelip gitseniz bile evinize varmadan önce yürünecek kadar uzak bir yerde inin ve eve kadar yürüyün, yürüdüğünüz mesafeyi zamanla arttırın. içinizde istek olursa başarabilirsiniz. sağlıklı günler.
  • Kilolarıyla başı bir süre önce dertte olan biri olarak yazmak istiyorum. Öncelikle yukarıdaki 'teorik' bilgileri elinin tersiyle bir kenara at. Ben 88 kilodan 75 kiloya inmeye karar verdim. Karar vermek, atılacak ilk adımdı. Şu anda 76 kiloyum. 7 ayda 12 kilo verdim. Sırrımı söyleyeyim: Sabah kahvaltılarını yaptım. Öğlen az yağlı yoğurt, bir dilim kepekli ekmek ve salata yedim. Akşamları da aynı öğünü tükettim. Koşu bandında her akşam 300 kalori yaktım (6 km/sn hızla yaklaşık 35 dakika yürüdüm. Koşamıyorum, astım hastasıyım.) Ve aldığım hiç bir kıyafet üzerimde durmuyor. (XXL yerine L giyiyordum ama yakında M olacak gibi görünüyor.)
  • Acil kilo vermeye çalışırsan verirsin fakat vereceğin kiloların uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Kilolu olmana neden olan yanlış beslenme ve hareketsizlik durumunu tamamen ortadan kaldırmalısın. Geçici olarak değil, yani kilo verene kadar değil kilo verdikten sonra da düzgün beslenmelisin yoksa o verdiğin kiloları kısa sürede geri alırsın. Dengeli beslenme ile ilgili detaylı bilgileri internette bulabilirsiniz.
  • Arkadaşlar bütün yazılarınızı tek tek okudum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Şehir dışında olduğumdan bakamadım. Biraz ayıp oldu sanki kusura bakmayın.

Benim sorunum aslında devam ettirememek bu olayı. Çünkü başladığım zaman bir ay gidiyorum sıkıntısız bu diyet içinde geçerli spor içinde geçerli. Belki de bir psikoloğa gitmem gerek? Bilmiyorum yani emin değilim.

Çok diyetisyene gittim 7-8 kere gittim 20 kere diyet yapmaya kalkıştım çalıştım olmadı. Dediğim gibi psikyatri + diyetiysen gibi birşey var mı bilmiyorum ama belki çözüm o olabilir.

Aklıma gelmişken bi araştırayım bari.
  • Arkadaşlar size benimde kullanarak memnun kaldığım üründen bahsedicem eczanelerde satılmakta NUTRAXIN L-CARNİTİNE adı altında spor la uğraşan bir insanım fazla kilolarımı bu ürün sayesinde verdim halada vermekteyim. vücuda enerji ve pozitiflik kazandırıyo kilo problemi yaşayan ve sporlaa ilgilenen kilişlerin kesinlike kullanmalarını tavsiye ederim. Herkese iyi günler
  • Yazı Onay bekliyor onaylanınca cevap vereceğim Orçun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.