Şimdi Ara

Ne yaparsam yapayım 80-87 derece arasından çıkmayan işlemci sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Msi ge60 2qe apache pro laptopum var. Bu laptopta işlemci sıcaklığım bilgisayarı açıp hiç dokunmasam da kaldırabileceği en uç oyunu da oynasam hep 80-87 derece arasından çıkmıyor. Yakın zamanda format attım ve termal macununu değiştirdim belki soruna çözüm olur diye ama düzelme yok. Termal macun değişimi için ilk denememdi belki o yüzden doğru yapmamış olabilirim ama ekran kartı sıcaklığında 15 derece düşüş yakaladım oyun içi. Disk kullanımında da sorun yok normal sınırlarda. Anlam veremiyorum fan sesi yüzünden huzur içinde kullanamıyorum artık bilgisayarı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



  • Sıcaklık düşürmenin en iyi yolu voltajı kendin ayarlamak bence. Auto kalırsa çok fazla voltaj veriyor ve ısınıyor. Bu yaz kasa değiştirmeye kararlıydım hatta 1000tl'de bütçe ayırdım. Defalarca sipariş ekranından geri döndüm. En son araştırma yapıp 6700k 4.5ghz için ortalama bir voltaj ( 1.25) bulup öyle bıraktım. Stres test yapınca 70 derece civarı kaldı. Auto seçiliyken daha 1dk olmadan thermal throttle hatası verdi. Noctua'nın termal macunu ve bu sabit voltajla şuan ısınma derdim bitti. Gerçi aylardır doğru düzgün makinayı bile açmıyorum. Açsamda cs go oynuyorum 1-2 saat. Ancak bu dediklerimi yapmadan önce bu oyunda bile sıcaklıklar fazlaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 23 Kasım 2018; 16:5:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    voltaj olayı hakkında pek bilgim yok ama araştırıp öğrenip bi deneyeceğim teşekkürler
  • sorun çözüldü gibi şu an voltaj olayına girmedim güç seçeneklerindeki profil gamingdeymiş dengeliye aldım şu an sıcaklık düştü baya ama arada eskiye dönüyo onu anlamadım hala
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.