Şimdi Ara

Ne Windows ne HiveOS'da yeni yapılan rig'i çalıştırabiliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 1
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 1
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • aotaym (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhabalar, kripto para madenciliği işine yeni girdim; hatta bunla beraber genel olarak donanım işine de yeni girmiş sayılırım her fikriniz/çözümünüz için şimdiden teşekkür ederim.


    5 tane RX580 ve 1 tane RX570 ile yeni bir rig kurdum. Youtube guide'ları ile vesaire bir şekilde bağlantıları tamamıyla hallettim ve işletim sistemi kısmına geldim. Öncelikle USB üzerinden HiveOS denedim, fakat hem WiFi sorunu yaşadım, WiFi sorunu yaşamayıp bağlandığım zaman ise HiveOS rigdeki sadece 2 kartı tanıyıp HiveOS serverlarına iletebildi. Genel overclock ayarları girdiğimde de sadece bu tanıdığı 2 ekran kartına ayarlar geçti.


    Öyle böyle bir şekilde HiveOS'u beceremedim ve Windows üzerine kurdum. Sistem 120 gigabyte SSD üzerine kurulu. Driverları temizledim, sadece WiFi adaptörü driverini bıraktım. Enable over 4G BIOS ayarını ve türlü türlü Gen1, Gen2 ayarlarını denediğim halde en fazla 2 ekran kartı tanıtabildim. (AMD driverlarının yeni sürümlerini ve eski sürümlerini de yükleyip denedim)


    Şu an ne olduğu hakkında fazlasıyla kayıtsız kalmış durumdayım. İki tarafta da sadece 2 ekran kartının düzgün çalışmasının bir anakart problemi olabileceği hakkında düşüncelerim var. Şimdiden belirtmem gerekir ki farklı ekran kartlarını denedim. Aşağıya birkaç tane daha ayrıntı ve sistemin belli üyelerini bırakıyorum:


    1)Windows kullanırken hardware hatalarına işaret eden birkaç mavi ekran aldım. Aynı şekilde windows kullanırken 1 ekran kartını tanıttıktan sonra sistemi kapatıp 2. ekran kartını taktığımda ve sistemi tekrar açtığımda birkaç defa sistem yanıt vermedi.



    2)HiveOS üzerinden overclock edilen kartları Windowstaki PCIe slotlarına taktığımda overclocked olarak çalışmadılar. Fakat OS çalışır haldeyken GPU-Anakart bağlantısını kestiğimde kartlar aniden overclock edilmiş özellikleriyle çalışmaya başladılar. (Memory ve clock özelliklerini görmemekle tam olarak emin değilim fakat fanlar çok sesliydi)


    Anakart: ASUS STRIX H270F


    GPU'lar : 5 tane RX580 , 1 tane RX570


    PSU : High Power 1200W Gold Astro serisi full modüler PSU


    Riser kartlar : 0.06 modeli (emin değilim birlikte, tek yerden sata ile besleme alıyorlar)


    İşlemci : Intel Pentium G4400 3.3 GHz


    SSD : Kingston 120 GB Sata SSD


    USB (HiveOS) : Sandisk Cruzer 16 GB




    |
    |




- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.