Şimdi Ara

NE OLACAK BU STOK SIKINTISI CİHAZ YOK HİÇBİRYERDE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar istanbulun hiç bir yerinde cihaz yok sır oldu esrarengiz derece neden böyle oldu oda ilginç ayrıca olanlar 2500 tlden açıyorlar kapıyı varmı bileniniz nerede var uygun fiyat yada tanıdık tim çalışan falan varmı bilgi verecek ne zaman geleceği hakkında cihazlaırn

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonumuzu iyi görmuyorum bu fiyatlara bisey almak icin eskiden bin kere dusunurduk

• salihbocX s kullanıcısına yanıt
    1 Kasım'da Apple Store'dan veya operatörlerden almayanlar olarak yaklaşık 1 ay kadar daha bekleyeceğiz gibi. Hiç bir yerde stok yok ve Apple getirene kadar da olmayacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikocan5

1 Kasım'da Apple Store'dan veya operatörlerden almayanlar olarak yaklaşık 1 ay kadar daha bekleyeceğiz gibi. Hiç bir yerde stok yok ve Apple getirene kadar da olmayacak gibi.

Boşversene dostum ya. Ben 1 Kasımda verdiğim siparişimi iptal ettim. Ben mi Apple'nin peşinden kolacam yoksa o mu benim peşimden koşacak müşterisi olarak. Param cebimde , cihaz gelirse alırım fakat önden para ödeyip cihazın gelmesini beklemem.

• 1 kasım saat 11:40 da verdiğim siparişim 11-13 kasım teslim tarihi olmasına rağmen 7 kasımda teslim ettiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Abi her konuya yazmaya gördükçe moralim bozuluyor

• Amerika'da ve Hong Kong'daki tanıdıklarım benim için geçen hafta ve dün apple storeları gezdiler ikisi de bulamadı, dünya çapında genel bir sıkıntı var sanırım.
  • o zaman bu işte bir bit yeniği var bence apple ilk partilerde büyük bir teknik sorun buldu yeniden parça üretimi arge falanla uğraşıyor bunun başka bir şeyi olamaz mala taleb var üretim yapmıyorsan başka bir sorun vardır duyumlarım dünya geneli forumlarla kontağa geçtik bu parmak izi okuyucusu sıkıntısı varmış ayrıca bataryalar ani boşalma dolmama riskleri vede boya atma sorunları yüzünden imalata ara verilmiş çünkü bu kadar avrupa geneli sıkıntı olmadı iphone cihazlarda iphone 4 bile bu kadar sıkıntı yaratmadı stoklarda türkiyede olurdu sıkıntı ama amerikada falan yoktu apple storeden bu şartlarda ben mal almam 2000 küsür para vereceğim adamlar devlet dairesi gibi sabah 9 akşam 6 haftasonu yoklar bi sıkıntı olsa muhatap yok onu geç malı göndermiyorlar keş para bekliyoruz gelirse iyi fiyata alırık olmazsa kalsın paramızla rezilmi olalım alan adamlar online apple storedan beklemekten yorulmuşlar haklılar

• Her sene aynı şey oluyor stok yok o zaman tedbirini al ilk hafta 5 milyon satıyorsan 10 yap 10 satıyosan 20 yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihbocX

Arkadaşlar istanbulun hiç bir yerinde cihaz yok sır oldu esrarengiz derece neden böyle oldu oda ilginç ayrıca olanlar 2500 tlden açıyorlar kapıyı varmı bileniniz nerede var uygun fiyat yada tanıdık tim çalışan falan varmı bilgi verecek ne zaman geleceği hakkında cihazlaırn

Hocam araya nokta, virgül bir şeyler ekleseydin keşke. Okurken yoruldum yazdıklarını, cümle nerede bitecek diye.
  • aynen çanakkaledeyim buradada hiç cihaz yok bekliyorum bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

quote:

Arkadaşlar istanbulun hiç bir yerinde cihaz yok sır oldu esrarengiz derece neden böyle oldu oda ilginç ayrıca olanlar 2500 tlden açıyorlar kapıyı varmı bileniniz nerede var uygun fiyat yada tanıdık tim çalışan falan varmı bilgi verecek ne zaman geleceği hakkında cihazlaırn

Hocam araya nokta, virgül bir şeyler ekleseydin keşke. Okurken yoruldum yazdıklarını, cümle nerede bitecek diye.

daha iyi işte heyecan kasırgası yaşatmışım sana cümle nerede nasıl bitecek tarzı edebiyatı hiç sevmezdim talebelik yıllarımda ondandır

• quote:

Orijinalden alıntı: DrOetker

Her sene aynı şey oluyor stok yok o zaman tedbirini al ilk hafta 5 milyon satıyorsan 10 yap 10 satıyosan 20 yap

bu dediğini Apple düşünemiyor dimi? adamlar piyasa araştırmasını yıllarca yapıyor. satış stratejisi için aylarını veriyor. sen 1 cümleyle çözüyosun olayı.. bravo..

adamlar bilerek bu şekilde yapıyor tabi ki. az olan şeyin değer yüksek olur. istese 30 milyon yapar neden yapmasın ki? az olan şeyin kıymeti daha çok olduğu için millet kapışarak alıyor. bak altın rengi nası kapışıldı, neden? çünkü az üretildiği biliniyor. zamanında da beyaz öyleydi. hiçbir farkı yokken 100 lira pahalıydı beyaz renkli diye.

herşey strateji belirlenerek yapılıyor, adamlar normal esnaf mı ki plansız programsız satış rakamı belirlesin?

• andruil kullanıcısına yanıt
    Bazı şeyleri yanlış düşündüler,mesela 5C.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

Her sene aynı şey oluyor stok yok o zaman tedbirini al ilk hafta 5 milyon satıyorsan 10 yap 10 satıyosan 20 yap

bu dediğini Apple düşünemiyor dimi? adamlar piyasa araştırmasını yıllarca yapıyor. satış stratejisi için aylarını veriyor. sen 1 cümleyle çözüyosun olayı.. bravo..

adamlar bilerek bu şekilde yapıyor tabi ki. az olan şeyin değer yüksek olur. istese 30 milyon yapar neden yapmasın ki? az olan şeyin kıymeti daha çok olduğu için millet kapışarak alıyor. bak altın rengi nası kapışıldı, neden? çünkü az üretildiği biliniyor. zamanında da beyaz öyleydi. hiçbir farkı yokken 100 lira pahalıydı beyaz renkli diye.

herşey strateji belirlenerek yapılıyor, adamlar normal esnaf mı ki plansız programsız satış rakamı belirlesin?

Apple 30 milyon stokla da gitse 10 milyon stokla da gitse fiyat aynıdır. Bir sonraki model gelene kadar mevcutun fiyatını düşürmez. Yani bahsettiğin gibi talep yükselsin diye arz kısıntısı yapmıyor adamlar. Ekonomideki arz talep dengesini yanlış anlamışsın sen. Telefonun fiyatı apple kaynaklı satışlarda yükselmediğine göre arzı arttıramadıkları her süre firma için kayıptır. Piyasa karaborsaya dönüşür o ayrı ama apple telefonları karaborsa olsun diye arz kısıntısı yapacak değil. Şirket imajını bozan bir durum bu. Bence imalat aşamasında bir sıkıntı var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeteroSapien

quote:

Orijinalden alıntı: andruil

quote:

Apple 30 milyon stokla da gitse 10 milyon stokla da gitse fiyat aynıdır. Bir sonraki model gelene kadar mevcutun fiyatını düşürmez. Yani bahsettiğin gibi talep yükselsin diye arz kısıntısı yapmıyor adamlar. Ekonomideki arz talep dengesini yanlış anlamışsın sen. Telefonun fiyatı apple kaynaklı satışlarda yükselmediğine göre arzı arttıramadıkları her süre firma için kayıptır. Piyasa karaborsaya dönüşür o ayrı ama apple telefonları karaborsa olsun diye arz kısıntısı yapacak değil. Şirket imajını bozan bir durum bu. Bence imalat aşamasında bir sıkıntı var.

bence 1.parti apple 5s alanların çoğu sorunlu sıkıntılı cihaz aldılar forumda bir çok arkadaş batarya özellikle şebekede düşüş kopma 3g bağlanmama gibi sıkıntılardan şikayetçi bence kesinlikle hislerim beni yanıltmaz avrupa geneli cihazda stok sıkıntısı bugüne kadar olmadı bence bu cihazda sorunu apple tespit etti vede sorunlu parçaların yeniden imalatı montajı derken bu sıkıntılar oldu hatta üretilen cihazların yabancı forumda çok güvenilir açıklamaları ilse sükse yapmış bir dostum imal edilen cihazlar içleri tekrar açılıyor sorunlu tespit edilen parçalar tekrar değiştirilp gönderilecek bundan ötürü cihaz sıkıntısı var yani apple içler acısı durumda rahmetlinin arkasından şirket sansanyonlarla savruldu 5c hamlesi tutmadı yada 5 in yüksek stoğu erisin diye yapılan bir taktiksel ürün çoğu firma bir malın satmayacağını bilerekde olsa daha önce çıkardığı malın stoğu resin diye bu hareketleri yaparlar bir neyi kardan zarar esası ticaret mantığına göre apple da işler iyi gitmiyor özellikle amerikada yapılan söylemlerde yaklaşan noel öncesi apple zor günler beklediği konusunda bir inanıi var mağlum çoğu amerikalı apple storlarda kuyrukda vede hediye almak için noel öncesi beklemekde yaşanan gelişmelerde bu hafta içi türkiye istanbul için eğer cihazlar gelmez ise büyük bir sorun olduğu kesindir vede ben şahsım adıma apple store açıldıkdan sonra alırım cihazımı neden derseniz sıkıntılı cihaz alıpda swap cihazlarla uğraşamam sonradan

• su anda 3 tane arkadaşım İPhone 5s GOLD arayısındalar ve hiçbiryerden temin edemiyorlar çünkü stok yok oparatörlerden elinde stok bulunanlarda fırsatçılık yapıp rakamları yukarı çekiyorlar.
    mesela ben 1 kasımda 16GB GOLD aldım ama antalya bölgesindeki bütün bayileri aradım sadece bir tanesinde GOLD 16gb bulabildim oda 1 adetti malesef hatta telefonla bayileri ararken hiç ümidim yoktu desem
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

quote:

daha iyi işte heyecan kasırgası yaşatmışım sana cümle nerede nasıl bitecek tarzı edebiyatı hiç sevmezdim talebelik yıllarımda ondandır

Talebelik iyidir, insana yazı yazmayı öğretir. O zaman şöyle diyelim, forumda noktalama işaretlerine dikkat etmek gereklidir.

• Ben bu konuda tamamen parmak izi okuyucunun üretiminin zor olması diye Apple'ın bas bas bağırdığını hatırlıyorum. Gel gelelim burada çok çok farklı noktalara gidilmiş. Artık kim doğru kim yanlış bilemeyeceğim. Yalnız kimsenin bunu yazmamış olması komik olmuş tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DorukAkinci -- 9 Kasım 2013; 15:55:04 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.