Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenshin17

    ya hayat okulu mezunusun ya da şark kurnazı bir işverensin. 3 bin liraya çalıştıracağın adam mühendis, meslek lisesi terk adam değil normal şartlar altında bir mühendisin 4-5 den aşağı kesinlikle başlamaması gerekiyor.
    C.CEMİL aktrollün tekidir, ciddiye alıp cevap vermeniz hata olmuş
  • "üniversitede kendimi geliştirecegim" ayda "üniversitede kendini geliştir"

    bu sözler boş sözler arkadaşlar. liseden çıkmış birisi piyasayı yada daha okudugu bölümü bile anlamadan neyde kendini geliştirsin. okul bitip, piyasayı görüp "haa bu konularda kendimi geliştirmem lazım" diyebiliyoruz ama üniversitedeki birisi bunu anlayamaz daha. ben kendim mezun olunca kpss nin ne oldugunu bilmezdim, nerde çalışacagım ne yapacagım bilmezdim. kulaktan dolma bilgiler, hava uçuşan kelimelerden ibaret idi herşey.

    bir ülkede üniversiteye giden kişi "kendini geliştirmek" için üniversiteye gider. ama bizim üniversitelerimiz boş olunca öğrenci ne yapsın. öğrenciyi geliştirecek, yetiştirecek üniversitedir. mezun olunca ona gerekli donanımı üniversite vermelidir. lise gibi üniversitelerle bu ülke kalkınmaz. 100bin tane mühendis yetiştirince ülke kalkınacak değil. eğitim sistemine yön verenler eğitimsiz olunca gençler ne yapsın.

    liselerde gençlere sadece üniversite hedefi konuluyor. başka bir alternatif yok mu bu ülkede? başka türlü eğitim alıp hayata hazırlanamıyor mu gençler? ne boş bir ülke olduk, gençlerimze hedef dahi gösteremiyor eğitim sistemimiz. lisedeki bir kişiden kendi geleceğini planlaması beklenemez. paldır küldür ilerleyip bir yere girerse kurtuluyor gençlerimiz. aynı karetta kaplumbagaları gibi, kimileri suya ulaşıyor kimileri ulaşamıyor.

    gençlerimze yazık eden sistemde sorun var. kelimelerin tükendiği noktadayız. çok çalışan da başaramıyor artık. çözümü de burda sunabilecek değiliz ama 5 tane sıradan adamı eğitimi düzelt diye sistemin başına koysalar inanın çok güzel şeyler yaparlar ama baştakiler nasıl yapamıyor anlamıyorum.
  • Gençler size bir şey deyim mi

    Burda var ya bir çok kişi ağlıyor iş yok , iş yok, adam kayırmacılık var, torpil var , boşuna okuduk diyor.

    Aynı bu kişiler yıllarca oyunu malum partiye verdiler.

    Bu kişiler gelip bur da ağlamasın gitsinler partinin ve belediyenin önüne iş istesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Artık böyle konular arttacak, hocam.

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle. Öngörüleri yüksek olan bir birey olarak ne kadar haklı olduğumu yeniden anlamış oldum.

    Bu ülkede eğitime verilen emek ölü yatırımdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sismancocuk

    C.CEMİL aktrollün tekidir, ciddiye alıp cevap vermeniz hata olmuş

    Alıntıları Göster
    ula artık bir karar verin :)

    bir mesaj yazıyorum birisi çıkıyor dinle dalga geçtin ,dinsiz imansızsın
    başka bir mesaj yazıyorum ,birisi çıkıyor yobazsın iması yapıyor
    bir mesaj yazıyorum troller saldırıya geçip ,bu muhalif ve her şeye itiraz eder zaten diyorlar

    şimdi ise aktroll olmuşum :)

    artık ben dahi ne olduğumu bilemez oldum ,bir karar verin de ona göre davranayım :)
  • Okuduğum bölümü bırakmak zorunda kalınca 5000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazdım. 2 senede bitirdim. Diğer bölümü bıraktıktan sonra da özel ders vermeye başladım. Ders intibak süren bitmeden benim taktiği yapabilirsin. Senin gibi birinin atanması garanti. Son sene üstten ders alırken aynı anda özel ders verip evlilik hazırlığı yaptım. Okul bitmeden de evlendim. Bu sırada KPSS'ye bakmaya fırsatım olmadı desem yeridir. Ama buna rağmen Türkiye 12. 'si oldum. Diploma ortalamam da 3.66 idi. Çünkü dersler benim seviyemdeki birine göre çok kolaydı ve KPSS'de alan sınavının ağırlığı fazla olduğu için (%50) kolayca derece yaptım. 7 Şubat'ta atamalar var ve 1400 atama var. Söylediklerimi kendine uyarla ve senin için ne kadar rahat bir yol olduğunu farket. Ona göre de bir yol haritası çiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sismancocuk

    C.CEMİL aktrollün tekidir, ciddiye alıp cevap vermeniz hata olmuş

    Alıntıları Göster
    ha bunu diyen üye

    Katılım zamanı: 29 Nisan 2018

    beni tanıyan tanır da seni kim tanıyor ?

    maalesef seni de puansız olarak gönderiyorum, blok :)

    blokladığım kişiden alıntı yaptığımda adı görülmüyor ,yahu bunu da mı bozdunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 27 Kasım 2018; 15:56:15 >
  • özelde adam 12 saate asgari ücret diyor 3 bin lira 8/5 işe iyi para bence yeni işe girdim 8/5 3 lira maaş geçiyor Allah bin şükür diyorum.İnsanlar malasef 12 saat 1700 e çalışıyor üzülmememk elde değil.
  • Zengin isadamlarinin hepsi üniversite mezunu değil. Demek ki okumakla iş bulunur veya zengin olunur diye bir kaide yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Gümüş’te beklenti nedir bilmiyorum ama altın yatırımını inceleyin derim. Tanıdığım ve gerçekten teknik analizin üstadı olan ekonomistler gram altın icin artık toplamak lazım diyorlar. Yaza doğru 300 lira hedefleri var, bilginiz olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fizik mezunuyum. Öğretmenlik çok az yaptım hep başka isler yaptım. 7 aydık işsizim bir sürü yere başvurdum satış temsilciliği falan gibi. Bırakın çağırmayı, talebime dönüş yapan bile olmadı.

    İlan sitelerinde düzgün bir iş ilanı görünce başvuran sayısına bakıyorum, binlerle on binlerle ifade ediliyor. Hükümet yanlılarına baksan “iş var da gençlik masa başı iş istiyor” diyorlar. Yemjnle öyle bir derdim yok. Mobing uygulanmayan mesai saatleri düzgün insani şartlarda bir iş arıyorum, masası onları olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir mühendis ilk işinde 2000 tl ye neden ağlar niye ağlar? Sen hayatında iş tecrübesi olmayan birisin, kendine gel.
  • Keşke ben de kendime nafaka bağlayabilseydim. Bilmem ki nasıl desem.
  • Deneyimle ne alakası var çok merak ediyorum arkadaşım 13 yıllık iş deneyimi var hilton gibi otelin rezervasyon bölümünde aldığı maaş 2500 lirayı geçmiyor.

    İngiltere'de 3 yıl çalışma deneyimi var. Adam forklift operatörü ayda 2600 lira maaş kaldırıyor bırakın mühendis maaş beğenmesin. Mesele maaş meselesi değil zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vio35

    Deneyimle ne alakası var çok merak ediyorum arkadaşım 13 yıllık iş deneyimi var hilton gibi otelin rezervasyon bölümünde aldığı maaş 2500 lirayı geçmiyor.

    İngiltere'de 3 yıl çalışma deneyimi var. Adam forklift operatörü ayda 2600 lira maaş kaldırıyor bırakın mühendis maaş beğenmesin. Mesele maaş meselesi değil zaten.
    Dostum, hiltonda çalışan arkadaşın rezervasyon bölümünde çalışıyor demişsin. rezervasyon bölümü tam olarak ne iş yapar bilmiyorum ama 5 yıldız ve üstü otellerde ingilizce bilen resepsiyonistlerin 2500 tl den aş maaş almadığını biliyorum.

    Forklift operatörünün 2600 lira maaşından bahsetmişsin. O bahsettiğin operatör hangi firmanın hangi malını kaldırıyor? Ona bakılırsa vinç operatörleri 5000 liradan az maaş almıyor. Tamam mühendislik önemli bir meslek kolu ama bu işlerde sadece diplomaya değil insandaki niteliğe de bakılıyor.
  • Türkiyede ilk 2 sene maaş beklentin olmayacak hocam. Tek bildiğim budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexima00 N kullanıcısına yanıt
    ben olaya dünya ekonomisinin gerçeklerinden bakıyorum.



    fiat para sisteminin daha fazla devam etmesi mümkün değil.



    eskiden para dediğimiz şey altın gümüş gibi değerli madenlerdi. kağıt parada altından farklı değildi x lira x gram altin değerindeydi.



    yani eskisine donerse sistem altin 10x gumus 100x yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://twitter.com/tebuk34 şu aktorpil hesabına spam şikayet atarmısınız aha milletin önüne geçip kul hakkı yiyen bunlar sonra twitterden millete ayar veren şerefsizler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    8 maddelik tespitleriniz çok güzel.Bunları yazabilecek kapasiteye nasıl eriştiğinizi sorsam,anlatır mısınız?
    merhaba. öncelikle kendimden ben şunları yaptım bunları yaptım, o yüzden ahkam kesiyorum demek istemedim, umarım yanlış anlaşılmamıştır. ukalalık yapmak istemem. sorunuz üzerine bugüne kadar yaptığım bazı şeyleri anlatayım:

    öncelikle ingilizce öğretmeniyim, 15 yıldır çeşitli devlet okullarında (lise ve ortaokul) öğretmenlik yapmaktayım.
    kendi çabalarımla almanca öğrendim, orta seviye almanca konuşuyorum.
    39 yaşındayım ve iki gün önce ispanyolca öğrenmeye başladım, umarım konuşabilecek seviyeye 1 yılda ulaşmayı hedefliyorum.

    ikinci olarak web tasarımcısıyım. hazırladığım web site adreslerini uzun uzun yazmayayım ama çok bilindik bazı siteleri hazırladım. aynı zamanda tüm işlerimdeki grafik tasarım işlerini kendim hazırladım.

    üçüncü olarak para biriktirip bir fotoğraf makinesi aldım, ismek'te ücretsiz fotoğraf kurslarına katıldım ve kendi fotoğraflarımı çekmeye başladım. bu alanda da bir web sitesi açtım.

    bunları şunun için anlatıyorum. konumuz iş ve para kazanmak olduğundan bunların bana ne gibi getirileri oldu, hangi işlerden para kazandım, anlatayım:

    1. öğretmenlikten profesyonel işim, onu geçiyorum...

    2. hazırladığım web sitelerinden para kazandım. herhangi bir eğitim almadığım bu alanda sadece internetteki kaynakları kullandım. geceler boyu photoshop ve php dersleri izledim ve getirisini gördüm.

    3. fotoğrafçılık olayı hobi olarak ilerliyordu, insanların dikkatini çekmeye başladı. bir fotoğrafımın national geographic sitesinde yayınlanmasyla daha da istekli hale geldim. sonrasında özel gün fotoğrafçılığı için davetler aldım, ve ürün çekimleriyle devam etti, o işten para kazandım...

    4. girişimci biri olarak görüyorum kendimi. web bilgimle birlikte ticareti birleştirdiğimde çok uzun soluklu bir e-ticaret maceram oldu ve halen devam etmekte. birbirinden farklı 6 alanda bu çalışmayı yaptım ve başarılı oldum.


    kısaca demem o ki, insan kendisine yatırım yaparsa karşılığını alması hangi ülkede olduğuna bağlı değil. ben bazı webmaster forumlarında dünyanın çeşitli ülkesindeki insanlarla çalışıyorum.

    iş yok ki yaa demek yerine bugün hatta şu anda bir şeyler yapmaya başlamalı diye düşünüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.