Şimdi Ara

Ne Okuması Var Ne Yazması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ayda değil belki de birkaç yıldır ilk defa işim düştü DVD yazdırmak istedim.Ancak dvd yazıcı kendi yazdığı dvd yi okuyamaz hale gelmiş.

    Kasanın içinde 2 adet harddisk var ancak harddiskler geniş kablolarla bağlı değil yani cdroomlara giden kablo harddiskten bağımsız geniş bir kablo.harddisklerin birinde jumper var en sağdan 2. bölmede.Diğerinde yok.

    Daha önceden bir cd/w birde dvd/w bağlı idi ancak dvd/w donanım olarak gözükse de tıklayınca cd yerleştir diye açılsa da yerleştirdikten sonra tekrar simgesine tıklayınca içindeki cd yi çıkartıp cd yerleştir diyen bir cihaz.Buna rağmen cd/w çalışıyordu.Bende 2 cdroom karışıklığını ortadan kaldırırsam çalışabileceğini düşündüm cd/w ı söktüm. dvd/w' a jumperı 3 farklı şekilde ve hiç takmadığım halde herhangi bir cd yi dolu yada boş olarak görmüyor.Aynı işlemleri başka bir dvd yacılı ile de denedim onda da aynı tepkileri verdi.Bilgisayar bir dvd yazıcının bağlı olduğunu görse de bu yazıcı çalışmıyor.basıyorum açılıyor içine dvd yada cd takıyorum okumuyor.

    Bu günlük gereğinden fazla vaktimi aldı pes ettim yarın yada daha sonra uygulamak üzere bu işin çözümü nedir?







  • lens omrunu doldurmus gorunuyor yapabılecegın pek bırsey yok lensı alkolle sılmeyı dene yınede duzelmez ıse yenısını alman gerekıyor
  • kasanın içinde daha da eski cd/wr var o çalışırken nasıl olurda bu zibidi çalışmaz ki
    taş devrinden kalma laptopların cdroomları çalışıyor.
    windows kurarken kullanılan geri kalanların hepsi internetten indirilen bir bilgisayarda cdroomun bozulması kasanın içindeki en ucuz parça da olsa nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça.

    eski kuşak bilgisayarımda adsl bu kadar yaygın değilken arşiv arşiv mp3 cdleri yazılır ''çizilirken'' aynı filmi 45. kez izlerken aynı oyunu 69. kez kurarken , cdroom çizik cdlerin üzerinde offroad yaparken nasıl o kadar sene kullanmışım hayret
  • Cd rw nin firmvare guncellemesi yaparsan belki duzelir
  • firmware yapacağım derken 1 adet zoom x6 modem ve siemens sx1 katlettim sanırım.o işe girmiyorum artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent van Gogh -- 31 Mart 2012; 14:25:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

    kasanın içinde daha da eski cd/wr var o çalışırken nasıl olurda bu zibidi çalışmaz ki
    taş devrinden kalma laptopların cdroomları çalışıyor.




    Benim 15-20 gün önce aldığım paynır zımbırtısı da her 10 diskten enaz 7-8'ini katlediyor. İşin ilginci son zamanlarda satılan bi çok optikle ilgili benzer şikayetlere rastladım. 20-30 liralık ürünler olduğu için de kimse garantiydi onarımdı uğraşmıyor. Anlamadığım nokta: medyalar mı dandikleşti, milleti blu ray'e yönlendirmek için cihazları mı tırt üretiyorlar çözemedim ama dediğiniz gibi elimdeki 12 yaşındaki cd writer hiç sorun çıkartmadan yazmaya devam ediyor.


    Bi anektod:

    Bundan 8-9 yıl evvel kısık sesle yanınıza yaklaşıp "si di var abi si di" diyen tipin tekini defetmek için "aga sizin gibileren aldığım filmlerin hiçbiri açılmıyor, hepsi yanık" dediğimde herif bi kahkaha atıp "aabi bunları izlemek için kalite cihazın olmayacak, git çöpten bi si di rom bul tak makinana bak nasıl açıyo, ben de anlamadım ama kalite cihazlar dert çıkarabilyo, eski olcak eskiiii" demişti. Gülüp geçtiydim.

    Şimdi ise gülmüyorum, yeni cihazımla her kavga edişimde bu hikayeyi anımsayıp dumur oluyorum.




  • Çiziği de geçtim çatlamış cd ile oyun oynuyordum sesler bir kaç saniye sonradan geliyordu ancak anlaşıyorduk.Nerde o eski gacır gucur çalışan creative ler

    okuma ve yazma hızları da gelişti zamanla ancak o da bi yerde takıldı kaldı cdr ların üzerine kimse kafa yormuyor gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.