Şimdi Ara

Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz? Ve... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
11
Favori
71.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi ne kadar kazandığımı yazarsam kimse inanmıyacak ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurkαn

    kimya muhendisi adayiyim , umarim 2ooo TL gibi bir fiyatla baslarim , 8ooo TL ye kadar yolu var

    fazla yüksekten uçma da düşüşün derin olmasın kardeş odtülü elektrik elektronik müh mezunu tanıdığım bir kişi ilk senesinde 1600 e zor iş buldu. e sana kolay gelsin o zaman...
  • Gunde 5 tl. Zaten onun yarisida pasoya gidiyor. Vay anasini megerse hicbisey almiyomusum bi anda bu konuyu dusununce moralim bozuldu lan
  • broker ım aylık 5.000--30.000 arası değişir.
  • Aylık gelir 0.Aileden ne gelirse onu harcıyorum.Okulun saatleri ters olduğundan part time çalışamıyorum.Ancak limana bir kapağı atabilirsem para sıkıntım olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: piranhax

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spoon!

    12.000 Mark alıyorum Almancıyım

    mark mı kaldı hacı

    sazan.avi'yim diye kaç yüz kilometreden bağırıyordu ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

    broker ım aylık 5.000--30.000 arası değişir.

    baya değişkenmiş hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Uçmayın gençler! 8000 TL falan demiş biri, iyi güldüm. Sadece ilk sayfadaki saçmalıkları okudum, diğer 3 sayfadaki saçmalıkları göz ardı ediyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    İşe yaramayan bir adet 4 yıllık lisans ve bir adet yüksek lisans diplomam var.
    657' ye tabii 4 yıllık bir memur müsvettesi olarak yılbaşı zammı ile beraber net 1640TL maaş alıyorum.


    Ama Sabah 09:00 Akşam 17:00 Arası Çalışıyorsun Cumartesi ve Pazar Tatil Özel Günler Tatil. Ameleler Gibi Elin Yüzün Pislik İçinde Değil. Özetle Rahat Bir İşin Var.

    Mesela Benim İşimde Paydos Belli Değil Özel Günlerde Tatilim Yok Ayda 1 Pazar İzinim Yok Zimmetli Eşyalar Var. Araba Gibi. Şikayet Aldığımda Prim Yok Gibi Gibi Rahat Değiliz Bizde Okuduk Ama Rahat Değiliz.

    Bu maaşa bomboş yatacağıma 2 katını versinler c.tesileri de çalışayım.
    Benim asıl kabahatim özel sektörde edindiğim çalışma disiplinini devlette de devam ettirmem. Herkesten evvel işimi bitirip masamı temizlediğim için başkalarının işini de bana çakıyorlar. Bunun farkında olmama rağmen memur gibi çalışmayı malasef öğrenemedim.
    Üstelik lise mezunu konuşmasını bile bilmeyen adamları 2 yıllık açık öğretim bitirir bitirmez sınavla başımıza müdür yapıyorlar. Malasef benim yaştan dolayı böyle bir hakkım da yok. Ne ilerler nede geri giderim, ömür boyu çile.
    Ayrıca atanamayan bir öğretmen adayıyım ki o meseleye hiç girmek bile istemiyorum
    Çalıştığım bakanlığın prosedürleri gereği yılda 1 hafta nöbet tutuyorum ve o nöbetin kaçta biteceği belli olmuyor.

    Şu sözü de iyi bildiğim halde foruma içimi döktüm:
    "Sorunlarınızı paylaşmayın. İnsanların büyük çoğunluğu ilgilenmez. Geri kalanı ise hak ettiğinizi düşünür"

    Ayrıca kış mesaisi sabah 8 de başlar akşam 16:30 da biter. Ama ben herkesten 15 dakika önce gelirim işe.

    O kadar şikayet ediyorsan istifa edersin kardeş bu kadar basit. Sanki dünyanın en zor işini yapıp sadaka alıyorsun. Asgari ücrete ağır işlerde çalışan insanlar var, cumartesiyi bırak pazarı olmayan insanlar var eşek gibi çalışan ve senden daha az maaş alan. Ha seni suçlamıyorum tabi sistem böyle yavşak. Oturduğu yerden karpuz büyütüp 6000 TL alan hıyarlar var bu ülkede gerçi, onlara ne demeli bilemiyorum.

    Bu arada senin yerinde olsam işimi yine hızlı yapar bitirirdim fakat kendimi kimseye kullandırtmazdım. Başkası sümsük sümsük hareket edecek ben kendi işimi hızlıca yapıcam öteki ağır aksak yapacak diye kendi işini de bana yaptıracak haa? Bu 1 olur 2 olur, işimi yapar çıkar giderim. Erken çıkıyorum diye mi göze batıyorum? O zaman yine işimi erken bitirir mesai saatinin bitmesini beklerim gıcıklık değil mi?

    Söylemesi kolay yapması zor.
    Masada dosya kalmayınca direkt müdürün gözüne batıyorsun. "Senin nasılsa işi yok al bunu sen yap" diyor. İstersen yapmam de. Hemen tutanağı tutuveriyor.

    yanlis anlama ama sen boyle pek zora gelcek biri gibi durmuyorsun, sikayet ediyorsun maasindan ama devletten baska islere bak diyoruz onlara da laf ediyorsun cozum uretmiyorsun. Biraz boyle hayatin zevklerine varayim fazla calismadan, az da olsa gecineyim, ama basarisizliklarimi da devletten bilieim diyen bir yapin var. Hala ogretmenlik icin ugrasiyorum diyorsun, yatis meslekleri tercih ediyorsun.

    Yanlış anlamam, bazı tespitlerin doğru.
    Zamanında özel sektörde, dünyanın sayılı büyük firmalarının Türkiye temsilciliklerinde satış temsilcisi olarak çalıştım. Ama şimdi geriye bakıyorum da memurlukta çalıştığım gibi o firmalarda çalışsaydım yükselip genel müdür bile olabilirdim. Çünkü satış emek değil zeka işidir. Zekanı ortaya koyabilirsen takdir edilirsin. Ama senin dediğin gibi rahatım bozulmasın, böyle yatış devam edeyim dedim ve gelen müdürlük teklifini bile geri çevirdim.
    Nato kafa




  • Elektrik-elektronik ogrencisitim bitirince 10.000 civari bir teklif bekliyorum asagisina calismamZamanla 20.000 i gorurum
  • Bankaya girsem kafam acayip rahatlayacak. Ancak oradan yukselebilirim.

    Universiteye girdigimde maas beklentim 3000-4000 liraydi, su an tek istegim is bulabilmek :)
  • Üniversite Öğrencisiyim; Ankara Üniversitesi Jeofizik müh. ve AÖF işletme bölümlerinde okuyorum. Bir yandan profesyonel sporculuk yapıyorum Ankaragücü takımında ancak bu sene takımdan maaş alamadım. Sadece harcırahlar artık sponsorların verdiği bisikletler vs. onlarda aylığa vursan zaten dişe dokunur bişey etmez. 240TL Öğrenci kredisi var. Bunun yanında okuldan kalan zamanlarda "Oto boya koruma ve far temizliği yapıyorum" yaptığım işte en iyilerden biri olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.Ankara'da bir kaç yetkili servis ile anlaşmam var onlar çağırınca gidiyorum far temizliği için. Ancak zamansızlıktan çok ilgilenemiyorum.. Mart-Ekim arası işler yoğun oluyor nispeten o zamanlar aylık ortalama 1000-1500TL kalıyor malzemeleri çıkınca. Ama kışın Ankara'da tamamen ölü oluyor sektör. Neredeyse sıfır oluyor gelir. Far mar olursa işte 100-200 arası.. Mümkün olduğunca ailemden para almıyorum.

    İleride Jeofizik Mühendisi olarak çalışmayı istesem de durum neyi gösterir bilemiyorum. Belki ticarete atılırım. Belki de başka bir devlet dairesinde çalışırım. Ancak günün parası ile 2000TL alabileceğim ama severek yapıp bolca boş zamanımın olacağı bir işte çalışmayı isterim açıkcası.. Belki okuldan sonra "araç bakım garajı" tarzı bir yer açıp işletirim. Ama özelde de işler zor. O riske girmek cesaret işi. Memur çocuğu olunca Ticarete atılmak çok zor görünüyor gözüme.




  • Para ne sağlık verir nede mutluluk. Bizim eve her ay 40-45 bin lira giriyor, ama en yakın arkadaşım intihar etti, babam şu an hasta, hastalığı ne olduğuda belli değil. Ben desen baltaya sap olamamış bir tipim, üniversiteye ailemin isteğiyle giden birisiyim işte, hayattan fazla bir beklentisi olmayan.

    Annem desem dünyanın en iyi insanı, ama çevremizde aile dostu dediğimiz insan yok, herkes bir çıkar peşinde. Hayatta gerçek dost olarak saydığım 2 kişi var, biri kardeşim, diğeride köpeğim. Başka dostum yok.

    Şu an çok kötüyüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 17 Ocak 2012; 4:26:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    Para ne sağlık verir nede mutluluk. Bizim eve her ay 40-45 bin lira giriyor, ama en yakın arkadaşım intihar etti, babam şu an hasta, hastalığı ne olduğuda belli değil. Ben desen baltaya sap olamamış bir tipim, üniversiteye ailemin isteğiyle giden birisiyim işte, hayattan fazla bir beklentisi olmayan.

    Annem desem dünyanın en iyi insanı, ama çevremizde aile dostu dediğimiz insan yok, herkes bir çıkar peşinde. Hayatta gerçek dost olarak saydığım 2 kişi var, biri kardeşim, diğeride köpeğim. Başka dostum yok.

    Şu an çok kötüyüm.

    yalniz degilsin. 40 45 bin yerine 1000 girdigini dusun max bak bakalim o zaman nasil olacaksin. senin yerinde olmak isteyecek onlarca insan var.

    konuya gelirsek aranizda ekonometri mezunu var mi ?
  • Ekonometri mezunu bir tanıdığım var Turizm Bakanlığında çalışıyor uzman olarak..
  • ne kadar aliyor ? benim okul uzayacak bunun ne gibi yan etkileri olabilir bir de universite ismi ne kadar onemli merak ediyorum cunku bolumumun en yuksek puanli unisinde okuyorum.
  • Gazi Mezunu ve Yüksek Lisansta yapmış. Bunun yanında çok iyi derece de ingilizce biliyor ve kurum içi sınavdan da baya yüksek almış. Bu sene 6.senesi. Bu seneye kadar 2200TL civarı bu seneden itibaren 3500TL civarı alacakmış. Bu arada ayda 1-2 kere en az şehir dışına veya yurtdışına gidiyor.
  • Bu uzmanlar ne iş yapıyor arkadaşlar? Yani ne bileyim ne uzmanı bu? Maaşları ort. ne kadar? Birde mesela ben işletme okuyorum , okul bitince hangi memurluk alanlarını tercih edebilirim onu bilmiyorum , onun bir listesi var mıdır?
  • tıp fakültesi 6. sınıf öğrencisiyim, yani intörnüm.
    0 tl ye sadece 2 öğün hastane yemeği karşılığında sabah 8 akşam ? haftada 5 gün çalışıyorum.ayda 10 nöbet tutuyorum ve nöbet ertesi hakkım yok.yani sabah 8 de başlayan görevim ertesi gün akşam 5 te bitiyor bu 10 nöbette.
    yaptığım iş öğrenmem gereken doktorluk dışında herşey.hemşirelerin alması gereken kanı alırım, kanşekerine bakarım.sekreterin yapması gereken evrak işlerini yaparım.personelin yapması gereken hastaa getir götür, kan getir götür işlerini yaparım eğitim adı altında.üstelik meslek hayatımda 1 kere bile yapmayacak olmama rağmen.
    bu arada da tus çalışmak zorundayımdır.
    benim arkadaş şöyle rahat ayakları falan da yapmayın, her fakülte de aynı değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrul52

    tıp fakültesi 6. sınıf öğrencisiyim, yani intörnüm.
    0 tl ye sadece 2 öğün hastane yemeği karşılığında sabah 8 akşam ? haftada 5 gün çalışıyorum.ayda 10 nöbet tutuyorum ve nöbet ertesi hakkım yok.yani sabah 8 de başlayan görevim ertesi gün akşam 5 te bitiyor bu 10 nöbette.
    yaptığım iş öğrenmem gereken doktorluk dışında herşey.hemşirelerin alması gereken kanı alırım, kanşekerine bakarım.sekreterin yapması gereken evrak işlerini yaparım.personelin yapması gereken hastaa getir götür, kan getir götür işlerini yaparım eğitim adı altında.üstelik meslek hayatımda 1 kere bile yapmayacak olmama rağmen.
    bu arada da tus çalışmak zorundayımdır.
    benim arkadaş şöyle rahat ayakları falan da yapmayın, her fakülte de aynı değil

    Şimdi bu çektiğin çileleri, ılerde hastalara hayvan muamelesi yaparak çıkartırsın. Siz yokmusunuz topunuz köküne kibrit suyu! Bir ise yaramazsınız zaten eczaneler sizden iyi biliyor eczacı kalfaları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serbian contayı yakmış
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.