Şimdi Ara

Ne araba hevesi kaldı - Ne teknoloji (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
2
Favori
30.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
361 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Senin mi yaşın büyük? Önlük siyah olmuş mavi olmuş ne fark eder? Lafa bak. Parasızlıktan falan giyilmedi o zamanlar düzen öyleydi. Kötü da değildi. Önlük giymeyipte okulun arması olan tişörtü fahiş fiyattan itelediler de ne değişti?
    Çamlıca bataklıksa bana ne? Şehir büyüdü oralar gelişti. En azından o çamlıcada evi dikebiliyordun şimdi öyle bir yere nah dikersin. Sen bu devirde kamu arazisine çöküp evi dikebiliyor musun? Her seçimde 1 kat daha çıkabiliyor musun ondan bahset hele. Bu devirde 1000 liraya yakın kirayı vermeden kulubede oturamazsın. Şu eski nesilin tapu koleksiyonu nereden geliyor? Kamu arazisine yapılan gecekondu veya tarlalardan alınan parçalardan olmasın? Şu an o müthiş eğitim imkanlarıyla okuyup işe girip en az 10 seneni ipotek altına almadan o tarlalarda 1 daire sahibi olamazsın. Alacağın maaş belli ortalık işsiz okumuş dolu. O eski nesil fabrikalarda mesaiye kalarak bunları istiflemedi değil mi?

    Ülkenin kaymağını yediler işte. Onlara verilenler şu an benim nesilden çıkıyor daha ne anlatıyorsun? 18 yaşında işe girdiler 45'te emekli oldular. 38 yaşında emekli olanlar var parayı peşin ödediler emekli oldular. 70 yaşında olsa 25 senedir emekli maaşı çekiyorlar. Sistem battı devlet emekliliği 65 yaşa çekti. Ben emekli olunca onlar kadar emekli almayacağım ayrıca emekli olacağımız şüpheli. Seçimlerde avantaları götürdüler. Git dyp'ye kaydol kamuda işe gir. Anaplı ol petkimde işe gir, tekelde işe gir, sümerbankta işe gir. Şimdinin parasıyla 6-7 bin maaş al ama iş yapma ne güzel. 1000 kişilik kurumda 5 bin işçi. Sen tekele gir sonra karını işe sok. Emekli olurken bir de oğlunu-kızını işe sok ailece sömürün durun. Adam ölür maaşı kızına kalır devlet parayı kimden buluyor? Sokakta gördüğüm yaşlı çalışanlar hem emekli hem de başka iş yapıyorlar. Otobüste takışmıştım 70 yaşındayım hala çalışıyorum diyordu 45 yaşında emekli olmuş 25 senedir emekli.

    Gelmişin buraya bilgisayar, cep telefonu yazmışın. Mantık olsa o devirde her yerde vardı bunlarda yoktu türkiyede yoktu zannedilir. Olmayan teknolojiden bahsediyorsun. Bilgiye ulaşmak kolaymış. Kolay olunca kıymeti yok. Herkes üni okuyunca üniversite mezunluğunun değeri mi kalmış? Az olan değerlidir. Lise mezuniyetinin kıymeti az olmasındandır. Şu an anca a101'e girersin o diplomayla. Bu devirde eğitimin kıymeti az o zamanlar değerliydi. İlkokul müdüründen ricayla alınan diplomayla polis oluyordu eski nesildekiler. Hadi üniversite diplomanla git emniyete iş istiyorum de. Bir halta yaramadıktan sonra imkanlar artmış neye yaramış?

    Darbe konusuna gelince birşey bilmediğin ortada. Siyasi partilerden duyduğunu üfüreceksin ama onu da bilmiyorsun. Git biraz darbe tarihi oku bilgilen bari. 60'ta ne olmuş 80'de ne olmuş. Ülke bu darbeler olmasa uçup kaçacaktı sanki. 1979'da baban sokakta gezebiliyordu sanki. Sağcı ilçeden solcu ilçeye rahatça gidiyordu değil mi?

    35 yaşına takıldığına göre sen o yaşta bile değilsin. Yok çamlıca oturmuyorlarmış falan filan. İzmir mavişehirde de kimse oturmuyordu bataklıktı. Oraya 25 katlı lüks binalar diktiler sanki garibanlar geldi o binalara mı yerleşti? Adam başı 1,5 milyon verip daire mi aldılar? Hemen yanındaki arazi boş senle gidip 5 günde gecekonduyu dikelim eski nesildekilerin yaptığı gibi 2023 seçimlerine kadar dayanırsak tapuyu alırız. Sonra köşe oluruz. Tabi zabıta ve çevik kuvvet gecekonduyu kafamıza geçirmezse.




  • köprünün ortasına bir adam daha koysunlar gelip geçeni ... için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    1000lik motoru sattırıp 125lik motora geçmemi sağlayan kriz için emeği geçen herkese şükranlarımı iletirim
    125 iyidir. Az yalar parçası ucuz. Hem fazla basamazsın sağlığa yararlı. Bende 125lik kullanıyorum iyidir hoştur. Mayıs ayında 200 alsaydık daha iyiydi ama 10 binlik motor 3 bin zamlandı.
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    hahaha
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Seçmenlerinin nasıl bir düşünce yapısı olduğunu biliyorlar o yüzden rahatlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne araba hevesi kaldı - Ne teknoloji

    Ne araba hevesi kaldı - Ne teknoloji




  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Kafeler içinde diyorlar aynı şeyi ' dışarıdan dolu görünen kafede ' insanların içtigi çay kahve ' sanki her masadan 100 TL hesap bırakarak kalkıyor insanlar. Kıskançlıktan yazıyorlar ya başka hicbir şey değil ' ayrıca AVM ye gidenler de zengin onlara göre ' işte bu insanlar yüzünden hicbirsey değişmez bu ülkede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakan-imp H kullanıcısına yanıt
    Ne araba hevesi kaldı - Ne teknoloji

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer oradan örnek vereceksen ' konut inşa etmek bir ülkenin gelişimindeki tek neden olamaz. Ona bakarsan ' Almanya'da o tip evlerde yaşayan insan sayısı bizim ülkeden daha fazla' devlet parayı inşaat sektöründe kullandığı için' sana öyle geliyor. 2002 2012 arası dolar düşük olduğu için ev almak daha kolaydı şimdiye gore. O zaman 50 bin tl parası olan güzel bir ev alabiliyordu. Şimdi ' evler 300 400 bin hatta 500 bin TL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen 1. Dünya ülkesi vatandaşı mısın da gidip Civic bakıyosun?

    TATA, doğan falan bak.
  • Bundan daha kötü senaryo mu ? Sanmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O arabayı alsan bile yine stress olacaksın, yine sinirlerin bozulacak. Yollarda 2-3 km'di bir radar var.
    Geçen gün 120 km yol yaptım, 50'den fazla radar saydım.
    Bazıları resmen tuzak şeklinde kurulmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Olur mu olur ama Allah göstermesin o günleri hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dolarla mı mağış alıyorsun? Dolarla mı ürün alıyorsun? diyen bir ekonomi bakanımız var.

    Çok üst düzey derecede PC ihtiyacım var alamıyorum külüstürümle idare ediyorum. Telefonum eskidi -hem fiziki hem sistemsel- değişmeye ihtiyacım var değişemiyorum. Oyun oynamak istiyorum 499₺ olduğu için sadece istekte kalıyor. Ailem araba almak istiyor hayalde kalıyor. İkinci ele ba.... derken orada kalıyor bakamıyoruz bile. Vergi + vergi + vergi.

    Ama gelin görün ki Ak Parti Hükümetini din kabul eden büyük kesim en ufak ekonomik eleştiride hemen başlıyor vatan millet sakaryaya. Benim hükümetle onla bunla derdim yok. İşini iyi yapan adama adam derim. TV'ye çıkıyor beyefendi saçma sapan bir şeyler anlatıyor garip mimiksel tiklerle bir şey anlamıyorum.

    İnşallah şu ekonomi bir şekilde düzelir. Ha Berat Albayrak ha Haydar Kırmızıbayrak farketmez. Birisi Allah rızası için şu ekonomik ortama bir şeyler yapsın. Vergileri bıraksın. Elin çininden 1 dolarlık ürünü 20 liraya getirtebiliyoruz yahu! Yok ötv yok atv yok ctv yok show tv. İsmini bilmediğim vergiler koyuyor herifler. Yazık çok yazık.




  • Konuyu açan arkadaş o kadar haklısın kı yemınle aynı ruh halındeyım. Yeni ekran kartları, işlemciler, arabalar filan tanıtılıyor ama inan öylesıne gündemden haberım olsun dıye haberlere bakıp çıkıyorum. Almanın hayalını bıle kurmuyorum cunku çok pahalı. Yanı bir sistem toplamak ıcın veya bır araba almak ıcın ınsanlar servet ödememesi gerekıyor.

    Burada bir ekran kartı parasına yurtdısında komple sistem topluyorsun. ( Birim olarak )

    Özellıkle bu araba fiyatları daire fiyatıyla yarısıyor. Yurtdısında adamlar ayda 100-200 birime sıfır araba satın alıyorlar. Benım aylık akbil giderime adamlar araba satın alıyor var mı böyle adaletsızlık. Bir kere hayata gelıyoruz ve yaşadığımız hayata bak. Tek çare buradan kurtulmak başka bir yolu yok bu ülke düzelse bile ölmürüz yetmez görmeye.

    Sağlıklı beslenmek spora gıtmek duzgun markalardan gıyınmek hepsi pahalı lüks servet öduyorsun.

    Ornegın yurtdısında 150-200 birime satılan ayakkabı burada 1500 lıraya satılıyor. 10 kat alım gücü farkı var, basıt bır ayakkabıda bıle fark bu denlı buyuk. Her sey 10 kat 20 kat pahalı bu nedır ya. Maaş ise tam tersi hem az hem değersiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Dün liseden eski bi arkadasla konustuk. Herif ciddi ciddi Almanya ile takıştığımızı o yuzden arac fiyatlarinin yukseldigini soyledi. Bu millet boyle bir illet iste. Cogunluktalar bir de...
    Hocam bana düşmez ama yerınde olsam o arkadaşın dedıgın kısıyle iletişimimi keserdım. Böyle cahil insanlara zerre tahammülüm yok. Oturup tartışmam ama muhattap da olmam yani. tartışmanın anlamı yok bunu yıllar önce anladım o gun bugundur hayatımdan cıkarıyorum muhattap olmuyorum.

    Babamla bıle muhabbetı kestım. Yok dünya düzmüş, yok bızı kandırıyorlar, rte'yi allah gonderdı bile dedı ya. Böyle delı saçması şeylerı duymakmak ıcın konusmuyorum artık. Boyle kafam çok rahat, sinirlenmıyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Eylül 2020; 21:12:59 >




  • Kardeşim okuyorsan eğer şuan yurt dışına gitmeyi dene ama okul yok ise yine yurt dışına gitmeyi dene. Ben şu ülkeden kurtulmak icin her yolu demiyorum. Vatan millet Sakarya aşkı bir yere kadar. Gidin kardeşim ilk zamanlar illa zorluk çekilecektir ki burada zaten zorluğu yaşıyoruz gidin kurtulun bu ülkeden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bim de bile 5 tl lik su gittikçe artıyor gerisini siz düşünün

    en güvendigimiz dal bile kırıldı kırılacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Senin mi yaşın büyük? Önlük siyah olmuş mavi olmuş ne fark eder? Lafa bak. Parasızlıktan falan giyilmedi o zamanlar düzen öyleydi. Kötü da değildi. Önlük giymeyipte okulun arması olan tişörtü fahiş fiyattan itelediler de ne değişti?
    Çamlıca bataklıksa bana ne? Şehir büyüdü oralar gelişti. En azından o çamlıcada evi dikebiliyordun şimdi öyle bir yere nah dikersin. Sen bu devirde kamu arazisine çöküp evi dikebiliyor musun? Her seçimde 1 kat daha çıkabiliyor musun ondan bahset hele. Bu devirde 1000 liraya yakın kirayı vermeden kulubede oturamazsın. Şu eski nesilin tapu koleksiyonu nereden geliyor? Kamu arazisine yapılan gecekondu veya tarlalardan alınan parçalardan olmasın? Şu an o müthiş eğitim imkanlarıyla okuyup işe girip en az 10 seneni ipotek altına almadan o tarlalarda 1 daire sahibi olamazsın. Alacağın maaş belli ortalık işsiz okumuş dolu. O eski nesil fabrikalarda mesaiye kalarak bunları istiflemedi değil mi?

    Ülkenin kaymağını yediler işte. Onlara verilenler şu an benim nesilden çıkıyor daha ne anlatıyorsun? 18 yaşında işe girdiler 45'te emekli oldular. 38 yaşında emekli olanlar var parayı peşin ödediler emekli oldular. 70 yaşında olsa 25 senedir emekli maaşı çekiyorlar. Sistem battı devlet emekliliği 65 yaşa çekti. Ben emekli olunca onlar kadar emekli almayacağım ayrıca emekli olacağımız şüpheli. Seçimlerde avantaları götürdüler. Git dyp'ye kaydol kamuda işe gir. Anaplı ol petkimde işe gir, tekelde işe gir, sümerbankta işe gir. Şimdinin parasıyla 6-7 bin maaş al ama iş yapma ne güzel. 1000 kişilik kurumda 5 bin işçi. Sen tekele gir sonra karını işe sok. Emekli olurken bir de oğlunu-kızını işe sok ailece sömürün durun. Adam ölür maaşı kızına kalır devlet parayı kimden buluyor? Sokakta gördüğüm yaşlı çalışanlar hem emekli hem de başka iş yapıyorlar. Otobüste takışmıştım 70 yaşındayım hala çalışıyorum diyordu 45 yaşında emekli olmuş 25 senedir emekli.

    Gelmişin buraya bilgisayar, cep telefonu yazmışın. Mantık olsa o devirde her yerde vardı bunlarda yoktu türkiyede yoktu zannedilir. Olmayan teknolojiden bahsediyorsun. Bilgiye ulaşmak kolaymış. Kolay olunca kıymeti yok. Herkes üni okuyunca üniversite mezunluğunun değeri mi kalmış? Az olan değerlidir. Lise mezuniyetinin kıymeti az olmasındandır. Şu an anca a101'e girersin o diplomayla. Bu devirde eğitimin kıymeti az o zamanlar değerliydi. İlkokul müdüründen ricayla alınan diplomayla polis oluyordu eski nesildekiler. Hadi üniversite diplomanla git emniyete iş istiyorum de. Bir halta yaramadıktan sonra imkanlar artmış neye yaramış?

    Darbe konusuna gelince birşey bilmediğin ortada. Siyasi partilerden duyduğunu üfüreceksin ama onu da bilmiyorsun. Git biraz darbe tarihi oku bilgilen bari. 60'ta ne olmuş 80'de ne olmuş. Ülke bu darbeler olmasa uçup kaçacaktı sanki. 1979'da baban sokakta gezebiliyordu sanki. Sağcı ilçeden solcu ilçeye rahatça gidiyordu değil mi?

    35 yaşına takıldığına göre sen o yaşta bile değilsin. Yok çamlıca oturmuyorlarmış falan filan. İzmir mavişehirde de kimse oturmuyordu bataklıktı. Oraya 25 katlı lüks binalar diktiler sanki garibanlar geldi o binalara mı yerleşti? Adam başı 1,5 milyon verip daire mi aldılar? Hemen yanındaki arazi boş senle gidip 5 günde gecekonduyu dikelim eski nesildekilerin yaptığı gibi 2023 seçimlerine kadar dayanırsak tapuyu alırız. Sonra köşe oluruz. Tabi zabıta ve çevik kuvvet gecekonduyu kafamıza geçirmezse.
    https://www.milliyet.com.tr/gundem/siyah-onlugun-artik-albumlerde-kalan-seruveni-1635397

    Insan biraz arastirma zahmetine girer ama nerede sen deki kafa sabit ne desem bos. Duzen oyleymis siyah secmelerinin sebebi parasizliktan boya masrafi cikmasin diye . Git arastir bos bos konusma. Link attim sana bunu anlatmanin imkansiz oldugunu bildigim icin.Okudugunu anlamayan insan ben, darbelerle buymus nesil diyorum sen ,ben de 2016'da darbe yedim diyosun:) o zaman ecevit zamanindaki 1000'li faizleri yiyenler ne yediyse artik:) ben diyorum ankara sen diyosun kaba etim kara. Sonrada gelmis bana darbe tarihi okuma tavsiyesi veryosun. Sen git okuduginu anlama uzerine kafani yor. Bana issizlikten bahsediyosun ben de sana diyorumki imkanlar artti herkes okuyor, davar baglasan univte kapisina bitirir kiymeti yok ne olacakti ya diyorum.Sen gelmissin eskiden lise mezunu is buluyordu diyosun. Bulacak tabi kactane lise vardida mezunu issiz kalacakti kendi yazidigi kendin curutuyosun:) Ama sende anlama sorunu oldugundan , ya da soyle diyelim araziden zamaninda parayi vuramadigin icin gecmis nesile bagliyosun bu durumu:)) gecer sindireceksin zamanla.Araziden parayi vuran 3-5 kisiye saplanip kalmissin ne tarlaymis arkadas. Bana gelmis mavisehir falan diye sicmikliyosun. Ozamanin sartlariyla bugunu kiyaslamaya israr ediyosun. Sana elekrik olmayan yerlede oturdular diyorum aloooo kitmisin. Aralarimdan bikaci arsadan parayi vurdi diye butun nesli arazi mafyasi yaptin ya:)) helal olsun. Neyse ben sana diyorum ki gecmis nesil yokluk gordu arkadas yokluk hem de iliklerine kadar. Iste calisanlar saydiklarin iste 4-5 kurum onlar da torpili olanlar. Gerisi tarladan ne cikarsa bahtima. Ya da tamam birader bugunlerin butun sorumlusu 60-70-80 nesli on senebir darbeyi bunlar yapti. Dolari devalue bunlar etti. Yurtdisina paralari bunlar kacirdi. Ulke kaynaklarini zengine bunlar peskes cekti daha saymayim basim belaya girmesin:) hepsini bunlar yapti sefayi sirduler cefayi yeni nesil cekiyor yazik yazik:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.