Merhaba. az önce birden bire işlemci kullanımı arttı fan hızlandı ki kule tipi fan var kolay kolay o kadar hızlı çalışmaz oyunda bile. sonra windows security uyarı verdi nbminer.exe internet erişimi istiyor diye. miner görünce btc kazımıyla ilgili diye düşündüm. işlemciyi kullanan uzantıya baktım "Shared FramelockGenlock Aspect" diye bişey yazıyor ama simgesi Nvidia simgesi. aldatmacadır diye düşündüm işlemi sonlandırdım. nbminer.exe yi de sonlandırdım ve C/Programdata klasöründen isminde mine geçen diğer iki dosya ile birlikte sildim. Aynı durumu yaşayan olursa diye de uyarı olarak konu açmak istedim. bir de nereden gelmiştir, silince işi bitti mi başka yerden tekrar kendini klonlar mı bilgisi olan var mı? ben miner işi yapmıyorum, bu nereden gelmiş olabilir ? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Mayıs 2023; 0:36:9 > |
nbminer.exe -Shared FramelockGenlock Aspect! Zararlı Bir Uygulama mı?
nbminer.exe -Shared FramelockGenlock Aspect!, bilgisayarınıza yüklendiğinde kötü amaçlı eylemlerde bulunabilen bir uygulamadır. Bu uygulama, sistem kaynaklarını tüketerek performans sorunlarına neden olabilir ve kişisel verilerinizi çalabilir.
nbminer.exe Nedir?
nbminer.exe, kripto para birimi madenciliği için kullanılan bir uygulamadır. Bilgisayarınızın işlemci gücünü kullanarak kripto para madenciliği yapar ve bu da sisteminizin yavaşlamasına ve aşırı ısınmasına neden olabilir.
nbminer.exe -Shared FramelockGenlock Aspect!'in Zararları
- Sistem Kaynaklarını Tüketir: nbminer.exe, bilgisayarınızın işlemci gücünü ve belleğini yoğun bir şekilde tüketerek sisteminizin yavaşlamasına ve donmasına neden olabilir.
- Kişisel Verileri Çalar: nbminer.exe, tuş vuruşlarınızı, şifrelerinizi ve diğer hassas verilerinizi çalmak için kullanılabilir.
- Diğer Kötü Amaçlı Yazılımları İndirebilir: nbminer.exe, bilgisayarınıza diğer kötü amaçlı yazılımları indirebilen zararlı bir uygulama olabilir.
nbminer.exe -Shared FramelockGenlock Aspect!'i Nasıl Kaldırırsınız?
nbminer.exe -Shared FramelockGenlock Aspect!'i bilgisayarınızdan kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl+Shift+Esc tuşlarına basın).
- "Ayrıntılar" sekmesine gidin.
- nbminer.exe işlemini bulun ve üzerine sağ tıklayın.
- "Görevi Sonlandır" seçeneğini seçin.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarınızı tarayın ve kaldırın.
Önemli Not:
nbminer.exe -Shared FramelockGenlock Aspect!'i bilgisayarınıza yanlışlıkla yüklediyseniz, derhal kaldırmanız önemlidir. Bu uygulama sisteminize ve verilerinize zarar verebilir.