Şimdi Ara

navigold 242 oto teyp.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iyi günler. navigold 242 oto teybimi bağlarken ters bağlantı yaptım ve teyp bir daha açılmadı. Teybin içini açtım s3g adlı parçada çatlamalar var. onu değiştirsem teyp yeniden çalışır mı? diğer entegrelere zarar vermiş midir, multimetre ile nasıl test edebilirim bazı parçalrı test edemiyorum. s3g parçasına eş değer başka hangi parça kullanabilirim. YARDIMCI OLUN LÜTFEN.




  • bu kısa devre gözüküyor bu arızalı olabilir mi?


    navigold 242 oto teyp.


    navigold 242 oto teyp.
  • ramazanxl41 R kullanıcısına yanıt

    teybi söktüğümde bu parça da bu haldeydi.

    navigold 242 oto teyp.
  • ramazanxl41 R kullanıcısına yanıt

    BU parça bobindir ve kısadevre gibi görünür.

    Diğer çatlayan s3g diyottur.


    Teybin devresini koysanız daha iyi olur. Fiyatı yüksek ise, ucuz parçalar hiç düşünmeden değiştirilip denenebilir.

  • Allah razi olsun senden. Bilgilendirmen icin. Biraz merakliyim elektrik islerine. Ilk firsatta yarin falan detayli devreyi cekerim. Sadece s3g diyotunu siparis mi vereyim yoksa devreyi fotolayip vereceginiz cevaplar dogrultusunda diger baska parcalari da siparis vereyim mi toplu bir sekilde? Malum kargo ucretleri cok pahali ufacik bir parca icin. Teybin sifiri 300 tl civari. Ama bu sifir gibiydi ufak bir dikkatsizlik sonucu teybin once sigortasi atti. Diger smd elemalara bakiyorum zarar gormemisler gibi ama yardimlariniz dogrultusunda tamie etmeye calisacagim insallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazanxl41 R kullanıcısına yanıt

    Amin cümlemizden. Rica ederiz.

    Diyotun datasheetini ve devreyi de incelemek lazım. Basit bir diyot yerine sistemi denemek için uygun amperi veren bir diyot takılıp denenebilir, arıza tam tespit edilir. Sistem çalışırsa ona göre parça sipariş edilir, yok sistem düzelmiyorsa da belki vazgeçilir.

    İki uçlu bir diyotun bozulması diğer elemanlarda zorlanmayı gösterir.

    Devre resmi vb eklerseniz tecrübeli arkadaşlardan yanıt alırsınız.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    3 amper basit bir diyot. 3 adet 1n4007 paralel bağlanıp denenebilir. Çalışırsa hiç sökmeye bile gerek yok. O onu götürür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyp devresi bu arkadaşlar.mavi kalemle işaretli parçaları ölçtüm bir değer gösterdiği için çizdim. Sizce s3g parçasının dışında hangi parçalar zarar görmüştür? Hangi parçaları nasıl ölçmeliyim? 3 adet 1n4007 parçası s3g parçasına eş değer mi? s3g yi bulmak zor bulsam da yurtdışı kaynaklı sitelerde var.

    navigold 242 oto teyp.
  • ters volaj diyodu 3amperlik nomral diyot takabilirsin yukarda söylenmiş.

  • Besleme ters bağlandıysa giriş kısmındaki parçaları patlatmış ve en son bu diyoda zarar verip daha ileri gitmemiş olabilir. özellikle besleme katını enerji verip tek tek ölçmenizde yarar var. Patladığını gözle görebildiğiniz bu parçayı değiştirip bu işlemleri yapın. özellikle yarı iletkenler üzerinde yoğunlaşın. kondansatörlerde şişme varsa değiştirin. direnç ve bobinlere kolay kolay bişey olmamıştır zaten.

  • Cok sag olun s3g parcasi catlakti onu degistirince teyp calisti su anda... yeni bir parcayla ugrasiyorum su anda. Birazdan resmini paylasacagim. Vikars sc24 easy diye bir gaz ecu su var. Benzer sekilde arabada iken 12 volt vermistim seviye sensorune ve sonra isiklar hic yanmamaya basladi. Ariza oykusu kisaca boyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazanxl41 R kullanıcısına yanıt

    diyot + ve eksiye ters bağlı,,, siz ters bağlayınca diyot iletime gecip teybi koruyup , sigortadan devreyi tamamlayip teybi korur.

    onu sökünce bozulan diyot devrede olmadiginda teyp calisir.

    yeniden ters voltaj verilmedigi sürece sorun olmaz,,, veya bunun yerine teybin + girisine 10A seri diyot baglayınca, ters verince teybe hic gitmez,,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

    s3g diyotunu değiştirince teyp çalışmaya başladı. şU an sorunum çözüldü. ONDAn daha pahalı bir ecu var elimde onun tamirine odaklandım şu an. Sağ olun değerli zamanızı bana ayırdığınız için. Ecu nun arızası konusunda bana yardımcı olur musunuz? Ayrı bir başlık açtım onun için burada.

  • ramazanxl41 R kullanıcısına yanıt

    Ecu dan anlamıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.