Şimdi Ara

Navigasyon yerine dahili GPS'li Tablet PC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
33.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • süreyi saat tutarak ölçmedim malesef ama benzer sürelerdir diye tahmin ediyorum, uzun sürmüyor işlem.
    uyku modunda bende ki dark da uzun süre idare ediyor ama ben uçak moduna alıp denemedim genelde wi-fi hep açık bazen araçtan inerken uyku modunda torpidoya atıyorum gps programı da açık olarak. unutup 200 km sonra ihtiyaç duyduğumda çıkarıyorum ve hemen hizmete hazır olduğunu görebiliyorum.

    bu arada unutmadan ekleyeyim, ipad2, note 10.1, xperia s cep telefonu, iphone cep telefonu ve biri 7 inç noname wince Gps biri burada satılan 5 inç gps olmak üzere hemen hepsi aralarında bir kaç saniye farklada olsa devreye giriyor.
    oluşacak 8-10 saniyelik farklar ne kadar önemlidir bilemem, benim içinb dert değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outdoor -- 8 Mayıs 2013; 11:22:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outdoor

    süreyi saat tutarak ölçmedim malesef ama benzer sürelerdir diye tahmin ediyorum, uzun sürmüyor işlem.
    uyku modunda bende ki dark da uzun süre idare ediyor ama ben uçak moduna alıp denemedim genelde wi-fi hep açık bazen araçtan inerken uyku modunda torpidoya atıyorum gps programı da açık olarak. unutup 200 km sonra ihtiyaç duyduğumda çıkarıyorum ve hemen hizmete hazır olduğunu görebiliyorum.


    Ben tableti uçak moduna alıp denedim. Yatarken %14 enerjisi olan cihaz 5 saat kadar sonra kalktığımda %11 ile hayata devam ediyor.
    GPS yazılımı açık olarakta uykuya almayı deneyeyim. Tahminimce belirli bir süreden sonra veya direk GPS modülünü uykuya alıyordur.




  • Hocam uyuttuk buyuttuk peki sonuc olarak dark mı alıyoruz şimdi konuyu netleştirelim
  • açıkçası bir kaç önemli sayılmayacak, tercihe yönelik detay haricinde aralarında neredeyse hiç fark yok, mesela bluetooth gerekli ise olan modele, FM transmitter gerekli ise olan modele bakmalı.
    ekran çözünürlüğü olarak bulabileceğiniz en yükseği tercih edin, ekran boyutu tamamen kişisel seçim olacaktır. onun haricinde android tabletler hemen tek elden çıkan ürünler genellikle sadece toplandıkları atölyeler ve kasalarında belirgin değişiklikler var. size sadece biraz şanslı olmak düşüyor, iyi işçilik yapılmış iyi toparlanmış bir cihaza sahip olabilmek adına...
    bu söylediklerim piyasada satılan alt kategori, bilinmedik markalar yada türkiye de ki ithalatçılar adına konfigüre edilmiş ve markalanmış cihazlar için.
    bilinirliği olan küresel üreticilerin kendi markaları ile çıkardığı cihazlar her ne kadar tartışılabilecek olsa da! servis garantisi ismin arkasında duran üreticiler vs.. için bu söylediklerim daha geri planda kalır.




  • Hocam acıkcası Dark'ın media player'ını bilirsiniz Dark cok eski piyasada yeni duyulmus bir marka degil o yuzden gecmisi olan bir markayı tercih etmek olmaz ama olur ya bir sorun oldugunda en azından telefon ettiginde birileri bulmak adına tercih sebebi olabilir ,

    Bunun dısına gecmişi olmayan markalarda su sekilde bir risk var adam getirir 3 5 konteynır sonra bırakır bilemessin ömrü ne kadar uzun sürer ne kadar var olur ama Darkın diger urunlerı oldugunu ve cok yeni olmadıgnı biliyorum o yuzden dark tercih sebebi olabilir.

    Bunun yanında Samsung Galaxy tab lar var 499 tl ye kalite adına hic bir soru işareti bırakmaz ama aradaki yaklasık 175 -200 tl ye yakın farkı kabul ederseniz , samsungu alırsanız basına bisey gelirse uzulursunuz ama dark alıp basına bişi geldiginde yine uzulursunuz sonucta para vermıssınız ama samsung galaxy kadar uzmez diye dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatismatrix

    Hocam uyuttuk buyuttuk peki sonuc olarak dark mı alıyoruz şimdi konuyu netleştirelim


    7" cihaz aracınızın göğüslüğünde çok eğreti durmayacaksa olabilir. Yalnız bu DARK markasıyla ilgili gerek DH forumdaki gerekse Hepsiburada'daki bir(kaç) yoruma bakarak teknik desteğinin sorunlu olduğunu söylemek mümkün. HB'de 65-66 adet yorum vardı, garanti takibiyle ilgili sıkıntılara dair yorumlar dikkatimi çekmişti.
    Yani ben şunu anladım: Bu cihazı alacaksanız da sanki Çin'den garantisiz ürün getirtmiş gibi düşünerek alacaksınız. Garanti takibiyle ilgili fazla beklentiye girmeyeceksiniz. Bu şartlarda alınabilir. Sorun durumunda satıcı firma olur da sıkıntıyı giderirse bu sefer sevinirsiniz.

    DARK ile ilgili sikayetvar.com sitesinde de ilginç şikayetler var.




  • Ulaş-ım hocam ben aslında cok fazla para vermeyecegim basit anlamda temel internet mail ıvır zıvır işleri yapmak icin tablet arıyorum ama olmuskende GPS li olsunki onu da test edeyim veya kullanayım gerektiginde modundayım. Gercekten tablet kullanıcam ben dedimiz noktada Apple , Samsung ve Asus Transformer dısında cok alternatifim olmaz sanırım. O yuzden bu ayar tabletlerde yani 200 - 250 Tl vercegimiz tip cok buyuk umutlar baglamamakta fayda var tabi he gidip çin sitelerinede bakılırda kac usd ye kadar gumruge takılır bilmiyorum onu işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatismatrix
    Hocam acıkcası Dark'ın media player'ını bilirsiniz Dark cok eski piyasada yeni duyulmus bir marka degil o yuzden gecmisi olan bir markayı tercih etmek olmaz ama olur ya bir sorun oldugunda en azından telefon ettiginde birileri bulmak adına tercih sebebi olabilir
    ........


    DARK markasını inceledim, tamamen ithal ürün sanıyordum. Meğer AKORTEK Bilişimin kendi markasıymış. Sanırım yurtdışında belirledikleri kalite standartlarına göre tablet ürettirip üzerine DARK bastırıyorlar.
    İnternet sayfalarıdaki "DESTEK/SUPPORT" kısmı bence çok yetersiz:
    http://www.dark.com.tr/dark-destek

    Bu arada HB'de DARK T7000 tablet satıştan kalkmış. Yeni model T7016 gelmiş ve fiyatı 308 TL'den başlıyor:
    http://www.akakce.com/bilgisayar-tablet-pc/en-ucuz-dark-evopad-t7016-fiyati,962490.html

    Daha geçen bir arkadaşım ÇİN'den sipariş ettiği tableti bana gösterdi, 15 günde gelmiş, gelir gelmez bana getirdi. Yahu adam gitmiş rezistif ekranlı 7" GPS navigasyon (tablet) cihaza tam 150 dolar vermiş.
    DARK T7016 inanın teknik özellikleri yönüyle arkadaşın aldığı cihazdan çok çok üstün. Ben ona bu modelden hiç bahsetmeyeyim bari, kapasitif ekranlı bir kere... Söylesem kafayı yer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatismatrix

    Ulaş-ım hocam ben aslında cok fazla para vermeyecegim basit anlamda temel internet mail ıvır zıvır işleri yapmak icin tablet arıyorum ama olmuskende GPS li olsunki onu da test edeyim veya kullanayım gerektiginde modundayım. Gercekten tablet kullanıcam ben dedimiz noktada Apple , Samsung ve Asus Transformer dısında cok alternatifim olmaz sanırım. O yuzden bu ayar tabletlerde yani 200 - 250 Tl vercegimiz tip cok buyuk umutlar baglamamakta fayda var tabi he gidip çin sitelerinede bakılırda kac usd ye kadar gumruge takılır bilmiyorum onu işte.


    Gümrük işi aslında kolay. Normal şartlarda 75 Avro üzeri (veya o günkü çapraz kura göre dolar hali) gümrüğe takılır. Çok fazla bilinmeyen markaları aldıktan sonra gümrükten 500 dolarlık mal geçirmek bile mümkün.
    Bir kaç yöntemi var.




  • hmm Ulasım hocam valla incelemek gerekir ne olduda moel degişti ve ne oldu da fiyat arttı ? Ben acıkcası su fiyatı gorunce arkadaslar Piranha ve Next in Android navigasyon cihazlarına eşitlemeye calişmişlar gibi bir izlenim bıraktı yada eki modele gore yeni modelin bazı artıları olması gerekir tabi varsa ki nedense var oldugunu dusunmuyorum
  • T7000 i artık getirmiyor olabilirler 7016 da dahili hafıza 8 den 16 GB olmuş...
    fark olarak görünen bir o galiba.
    ben 250 TL. limitle bakıyorum olaya bu benim limitim tabi, araç üzerinde ve içinde bıraktığım için başına bir iş gelmesi yada bozulması durumundan can sıkıntısı hafif olacak şekilde.
    tamamen şans üzerine bakın lütfen olaya teknik destek tarafında bir sıkıntı olduğunda gönderin bize size yenisini vereyim garantisi yoksa gerisi benim için havada kalıyor ürün alırken beklentilerimi sınırlı tutmayı tercih ederim.
    bol şanslar dilerim. :)
  • her ne kadar üzerlerinde "navigasyon cihazıdır" yazmasa da navigasyon yeteneğine sahip tablet ve telefonlarımız için en güncel ve en hızlı çalışan navigasyon programları appstore ve google play üzerinde uygun fiyatlar ile satılıyor.
    bence şu an için geçerli doğru sistem apple IOS yada android OS yazılımlı cihaz kullanmak, bunu yapınca cihaz ömrü tartışmaları ortadan kalkıyor. yazılımı alın istediğiniz cihazınızda her güncellemeyi kullanın.
    android cihazımda google play de IGO ya ülkemiz için halen ulaşılamıyor olması oldukça üzücü ama IGO ve başarsoft ikilisiniz IOS cihazlarımın hepsinde 45 TL karşılığında en güncel ve efektif hali ile kullanabiliyor olmak gayet keyifli. biliyorsunuz IOS aynı anda beş cihaza kurulum izni veriyor. 2 ipad 1 iphone üzerinde kurdum legal legal kullanıyorum misler gibi.
    android de öyle bir kere satın aldım mı bütün cihazlarımda kullanabiliyorum keyifle. sygic ve tom tom, 2 telefon iki de tablet üzerinde misler gibi çalışıyor.
    cihazım ölse de, patlayıp çatlasa da aynı ekosisteme dahil olan her cihazıma yeniden kurabilmek oldukça mutluluk verici.
    harita güncellemeleri için net bir açıklama olmasa da IOS şimdiye kadar hep güncel kalabildi, darısı android in başına(IOS kadar hızlı güncellenmiyor) demek istiyorum.
    birde hanımın telefonda nokia here map kurulu, cihazı ben kullanmadığım için olumlu yada olumsuz pek yorum yapamayacağım ama bi kaç ufak tefek adres araması ve kısa süreli navigasyon denemem de gayet başarılı idi. WIN8 eko-sisteminin gelişmesiylede oldukça kullanılır bir ürün olacağını düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: outdoor

    her ne kadar üzerlerinde "navigasyon cihazıdır" yazmasa da navigasyon yeteneğine sahip tablet ve telefonlarımız için en güncel ve en hızlı çalışan navigasyon programları appstore ve google play üzerinde uygun fiyatlar ile satılıyor.
    bence şu an için geçerli doğru sistem apple IOS yada android OS yazılımlı cihaz kullanmak, bunu yapınca cihaz ömrü tartışmaları ortadan kalkıyor. yazılımı alın istediğiniz cihazınızda her güncellemeyi kullanın.
    android cihazımda google play de IGO ya ülkemiz için halen ulaşılamıyor olması oldukça üzücü ama IGO ve başarsoft ikilisiniz IOS cihazlarımın hepsinde 45 TL karşılığında en güncel ve efektif hali ile kullanabiliyor olmak gayet keyifli. biliyorsunuz IOS aynı anda beş cihaza kurulum izni veriyor. 2 ipad 1 iphone üzerinde kurdum legal legal kullanıyorum misler gibi.
    android de öyle bir kere satın aldım mı bütün cihazlarımda kullanabiliyorum keyifle. sygic ve tom tom, 2 telefon iki de tablet üzerinde misler gibi çalışıyor.
    cihazım ölse de, patlayıp çatlasa da aynı ekosisteme dahil olan her cihazıma yeniden kurabilmek oldukça mutluluk verici.
    harita güncellemeleri için net bir açıklama olmasa da IOS şimdiye kadar hep güncel kalabildi, darısı android in başına(IOS kadar hızlı güncellenmiyor) demek istiyorum.
    birde hanımın telefonda nokia here map kurulu, cihazı ben kullanmadığım için olumlu yada olumsuz pek yorum yapamayacağım ama bi kaç ufak tefek adres araması ve kısa süreli navigasyon denemem de gayet başarılı idi. WIN8 eko-sisteminin gelişmesiylede oldukça kullanılır bir ürün olacağını düşünüyorum.

    Çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş. bu durumda navigasyon cihazı almama gerek kalmaz. En kısa zamanda deniyorum. Çok teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

    quote:

    Orijinalden alıntı: whatismatrix
    Hocam acıkcası Dark'ın media player'ını bilirsiniz Dark cok eski piyasada yeni duyulmus bir marka degil o yuzden gecmisi olan bir markayı tercih etmek olmaz ama olur ya bir sorun oldugunda en azından telefon ettiginde birileri bulmak adına tercih sebebi olabilir
    ........


    DARK markasını inceledim, tamamen ithal ürün sanıyordum. Meğer AKORTEK Bilişimin kendi markasıymış. Sanırım yurtdışında belirledikleri kalite standartlarına göre tablet ürettirip üzerine DARK bastırıyorlar.
    İnternet sayfalarıdaki "DESTEK/SUPPORT" kısmı bence çok yetersiz:
    http://www.dark.com.tr/dark-destek

    Bu arada HB'de DARK T7000 tablet satıştan kalkmış. Yeni model T7016 gelmiş ve fiyatı 308 TL'den başlıyor:
    http://www.akakce.com/bilgisayar-tablet-pc/en-ucuz-dark-evopad-t7016-fiyati,962490.html

    Daha geçen bir arkadaşım ÇİN'den sipariş ettiği tableti bana gösterdi, 15 günde gelmiş, gelir gelmez bana getirdi. Yahu adam gitmiş rezistif ekranlı 7" GPS navigasyon (tablet) cihaza tam 150 dolar vermiş.
    DARK T7016 inanın teknik özellikleri yönüyle arkadaşın aldığı cihazdan çok çok üstün. Ben ona bu modelden hiç bahsetmeyeyim bari, kapasitif ekranlı bir kere... Söylesem kafayı yer.


    yerli diye lanse edilen cogu fırma da boyle calısıyor diye bılıyorum. Cogu urun bırebır nette mevcut zaten. Firmaların sıtesıne bakarsanız dunya yatırım yapmıslar. Donanım cınden, yazılım ıgodan. Gerı kalıyor teknık destek. Iphone bıle 200 dolara mal oluyor. Bunların da toptan alınca 20 dolar cıvarıdır herhalde tanesı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr
    yerli diye lanse edilen cogu fırma da boyle calısıyor diye bılıyorum. Cogu urun bırebır nette mevcut zaten. Firmaların sıtesıne bakarsanız dunya yatırım yapmıslar. Donanım cınden, yazılım ıgodan. Gerı kalıyor teknık destek. Iphone bıle 200 dolara mal oluyor. Bunların da toptan alınca 20 dolar cıvarıdır herhalde tanesı

    SYGIC lisanslı navigasyon yazılımı olanlar bana mantıklı geliyor hocam. Yurtdışından ürün alsanız 150-200 TL altında tat veren ürün yok. Ardından bir de SYGIC ya da diğer yazılımlardan birini alsanız 50-80 TL arası da ona vereceksiniz. Desteği iyi olmasa bile lisanslı yazılımı olan yerli cihazlar da hemen hemen aynı rakamlara geliyor. Yakında bu alanda rakipler artacak, o zaman daha kaliteli ve desteği iyi ürünleri de pazarda görürüz.




  • Navigasyon için tablet kullanımda mutlaka gps chipide gerekli değil. Ben de artes 9702 var, bluetooth gps ile mükemmel kullanabiliyorum. Navitel ve Sygic in deneme sürümlerini yükledim ve test ettim. Gelişen yazılım ve özellikler dikkate alındığında bence pnd ler hızla gözden düşecek gibi gözüküyor.
  • takip
  • win.ce cihazlar haricinde de kullanılabilir yazılımlar hakkında yeni bir konu açtım, katkı ve görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_75573256/tm.htm
  • Konuyu hortlatayım bende navigasyın olarak tablet kullanmak istiyorum tab 3 veya tab 3 lite kullanan veya başka bir cihaz tavsiye edebilecek varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende de tab 4 var ama ram işlemci hızı telefon kadar güçlü olmadığı için belirli süre sonra programda donmaya neden olabiliyor.

    Hangi navigasyonu kullanıyorsun ve tavsiye edersin?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.