Şimdi Ara

Navigasyon uygulamasına kızan şehir yönetimi yolları kapatma kararı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Navigasyon uygulamaları; otoyollarda veya büyük caddelerde trafikte sıkışan insanları, nispeten daha az kalabalık olan ara sokaklar üzerinden yönlendirerek trafik probleminden kurtarıyor olsa da bu durum kimileri için pek de hoş değil. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde yaşayanlar her gün trafiğin yoğun olduğu saatlerde, normalde pek fazla araç geçmeyen sokaklarından, çok sayıda araç geçmesinden rahatsız. ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Leonia şehrinin sakinleri de Navigasyon uygulamalarının neden olduğu araç yoğunluğundan bıkmış usanmış durumda. Şehirdeki yetkililer ise bu soruna son vermek için oldukça ilginç bir yöntem kullanmayı planlıyor.


     

    Sokaklar Trafiğe Kapatılacak 

    Şehir yönetiminin aldığı karar doğrultusunda 22 Ocak 2018 tarihinden itibaren trafiğin yoğun olduğu saatlerde(sabah 06.00-10.00 ve akşam 16.00-21.00 saatlerinde) şehirdeki 60 sokak trafiğe kapatılacak. Tabi trafiğe kapatma kararı sadece navigasyon uygulamalarını kullanarak sokaktan geçmeye çalışan kişiler için geçerli. Yani söz konusu saatlerde trafiğe kapatılan sokakta yaşayan veya çalışan kişiler sokağı kullanabilecek ancak navigasyon uygulamalarının yönlendirmesiyle sokağa gelen kişilere geçiş izni verilmeyecek.


     

    New York Times'a göre şehirdeki insanlar trafiğin yoğun olduğu saatlerde evlerinden çıkamaz hale geldi ve böyle bir önlemin alınması şart oldu. Hatta şehirde yaşayan bazı kişiler navigasyon uygulamaları üzerinden yaşadıkları sokakta kaza olduğunu yazarak navigasyon uygulamalarının bu sokakları kullanmasını engellemeye çalıştı. New Jersey eyaletinin en sıkışık otoyollarının yanında yer alan Leonia şehri, bu önlemler de işe yaramayınca yetkililerden yardım istedi ve ortaya yolları kapatma fikri çıktı.


     

    Eşitsizlik Durumu Doğuruyor 

    Tabi Leonia şehrindeki insanların şikayetleri son derece haklı görünse de ortada çözülmesi gereken problemler var. Şehirdeki yollar özel bir mülkiyete konu olmadığı için bütün ABD vatandaşlarının bu yollardan özgürce faydalanması gerekiyor ancak şehir yönetiminin aldığı karar Leonia'da yaşamayan insanların aleyhine eşitsizlik durumu doğuruyor. Öte yandan trafikte saatler harcamak istemeyen insanların ara yollara yönelmesi de son derece kabul edilebilir bir durum. Üstelik gerçekten acelesi olan kişilerin bu yollardan faydalanamaması ciddi sıkıntılar da doğurabilir. 


     

    Aslında hem şehir sakinleri hem de şehir de yaşamayıp da trafikten kurtulmak için şehirdeki yolları kullanan kişiler haklı gerekçelere sahip ancak sonuç itibariyle 22 Ocak'tan itibaren şehir yönetimin aldığı karar devreye girecek ve iki tarafın da haklı olduğu bu tartışmanın kazananı Leonia şehri sakinleri olacak. Bununla birlikte şehir yönetiminin aldığı kararın iptal edilmesi için şehirdeki yolları kullanan insanların veya navigasyon uygulamalarına sahip olan şirketlerin kararı mahkemeye taşıyabileceği düşünülüyor. 




  • Saçmalık

  • Amerikalıların %60'ı aptaldır.

  • adamlarda dert tasa yok artık böyle işlerle uğraşıyorlar
  • mal bunlar, böylece trafik daha da artacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Amerikalıların %60'ı aptaldır.

    Hangi algoritmayı kullandınız?
  • mokinto kullanıcısına yanıt
    Gerek var mı?
  • mokinto kullanıcısına yanıt
    Hani gazetelerin boş köşelerini doldurmak için haber yaparlar ya oxford Üniversitesinden BİR GRUP BİLİM ADAMIYLA başlayan haberciklere fazla takılıyor galiba bu algoritmayı çözen vatandaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle saçmalık mı olur ?

  • sizin derdinizi s****

  • yorum yapanlar şaka gibiler vallahi. tamam batılıların her yaptığını düşünmeden övmeyelim de, adam sakin muhitte ev almış kafasını dinlemek için sonra bir bakıyorsun sürekli araba geçiyor. itiraz edecek tabiki buna.

  • Adamlar için yaşam kalitesini ifade eden basit birşey bile bizimkiler içim aptallığa bağlanıyor. Ne diyeyim hadi hayırlısı...

  • Bu uygulamayı Etimesgut/Sican ana arteri olan İstasyon caddesinde de uygulamalıyız.
    Şehir nefes alsın yahu :)

  • Şu dünya ülkelerinde ne komik dertler var. Sıkıntıdan dert icat ediyorlar.

  • Saçma bir uygulama. Sonuçta o yol kamuya ait. Halktan alınan vergilerle yapılmış. Cadde de sokak ta herkesin ortak malıdır.

  • Siz İstanbul/Ümraniye/23.Nisan Caddesine bir gelsenize. Öğlenden başlayıp, ertesi sabah saat 3-4'e kadar burada turlayan abart egzozlu Şahinler, Yarış motorları, Egzozu patlatılmış mobilet, hiç durmadan geçip duruyorlar! Uyuşturucu da kullanıyorlar muhtemelen, kafalar da güzel!!! Hiç durmadan sürekli ama sürekli turluyorlar ve sesler resmen evlerin içinde! Kimse de korkusundan bir şey söyleyemiyor, millet çıldırmış durumda! Yeter mi? Hayır! Ataşehir'i Ümraniye'ye bağlayan bir yol burası ve akşam saat 6-7 arası felaket! Trafiğin ucu ve sonu görünmüyor. Korna sesleri, kavga sesleri, bağırma sesleri..! Gelsenize burası çok güzel.

  • Çok şaşma navigasyon mantığı bu zaten yakında navigasyon da kıaıtlanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamuya ait olan yolu kapatmak pek akıl karı değil. Orada ki belediye cezalandırılmalı.
  • alito kullanıcısına yanıt
    Benim ölçümlerime göre %48.5 çıktı, bir yanlışlık olmasın?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.