Şimdi Ara

Navigasyon cihazı alacağım,kafam iyice karıştı-Next almaya karar verdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada bir sürü marka ve model var maalesef pek anlamıyorum bu navigasyon aletlerinden. Özellikle forumda sıcak fırstlarda 180TL civarında ürünleri görünce niyetlendim; ama aynı işi yapan fakat 500TL hatta 800TL'lik rünler var. Elbette farkları vardır vs. Öncelikli sorum Navia, Cartel, Bullbul, Piranha Locator sanırım bu dördünde şu an kampanyalar var çeşitli sitelerde; almışken 1 kere alacağız bunlar her açıdan beni memnun eder işimi görür mü? Yoksa biraz daha fazla para mı vermek gerekir? Çok fazla bir artı-eksi farkı yoksa 200TL civarı; ama üste para eklediğimde aldığım verim de artacaksa 350TL civarı da olabilir navigasyon aleti tavsiyesi lütfen. Biraz da acil, birkaç gün içinde almam lazım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 22 Ekim 2009; 9:04:05 >

• imzamdaki ürünlerden birisini seçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navman

imzamdaki ürünlerden birisini seçebilirsiniz.

Neye göre ? Kalite ? Satış sonrası destek ? Günceleme hakları ?

Bunları yazın ki soranda neden diye sormasın,sonuçta imzanızdaki cihazlar Başarsoft haritası kullanıyorlar ve muhtemelen siz bir kullanıcı değilsiniz ondandır ki açıklamalı yazarsanız soranın kafası dahada karışmaz.

Mesela ben soranın yerinde olsam imzanızdaki markaları Google Türkiye sayfalarına yazarım ve kim nerede nasıl kullanıyor bakar araştırırım,en azından şikayetler varmı.Varsa hangi markalar.Memnunlar ne kullanıyor az çok fikir verir.Çünki soran kişi almışken 1 kere alacağız demiş,2 ay sonra değiştiririm dememiş

• Merhabalar,

İnanın bende sizin gibi navigasyon cihazı almadan önce uzun süre araştırma yaptım. Çünkü daha önce araştırma yapmadan Blaupunkt marka (Radyo mp3 çalar ve Navigasyon cihazı) hepsi bir arada bir sistem almıştım. Aldığım cihaz kalite olarak gayet iyi ancak maalesef harita update konusunda sıfır diyebilirim. Yani içindeki harita berbat ve güncellemesi de çıkmıyor. Böyle olunca verdiğim onca para boşa gitti.

Sütten ağzı yanan insan yoğurdu üfleyerek yer derler ya.. Bu sefer navigayon cihazı için bir arayışa girdim. Bunun içiburadaki forumu uzun zaman takip ettim. Hatta buradaki ustalara özelden mailler bile attım. Hatta bunların içerisisnde sayın gps.navigasyon da vardı.

Neyse sonuçta next te kara kıldım. İnanın şu an cihazımdan çok memnunum. İyiki de next almışım diyorum

Bence Navigasyon cihazı alırken dikkat etmeniz gereken noktalar şöyle sıralanabilir.

1) Kullanılan haritanın kapsamı ve ne sıklıkla güncellendiği Next başarsoft datası kullanır ve Şu an Türkiye için en kapsamlı harita tartışmasız Başarsoft haritasıdır. Harita kapsamlı olmadıktan sonra cihaz hiç bir işe yaramıyor. Bunu hep verdiğim bir örnekle şöyle anlatabilirim. Diyelim ki elinizde Dünyadaki en iyi, en modern, en uzun menzilli bir tüfek var. Tüfek tek kelime ile süper..... Ama içerisinde kurşunu yok. O zaman bu silah ne işe yarar? İşte ben de blaupunkt'a onca parayı verdim şimdi birkenarda duruyor kullanamıyorum bile..

2) Cihazın arkasındaki teknik destek. Next hakikaten bu konuda da süper. İnternette kendi forum siteleri var tüm nextciler o forumda buluşup problemlerini, izlenimlerini bilgilerini paylaşıyorlar. Böyle herkese açık internet ortamında bir cihaza destek vermek ancak kendisine güvenen firmaların yapabileceği bir şey. Başka bazı markalarda cihazı satın aldıktan sonra insan muhatap olacak tek bir kişi bile bulamıyor.

3)Cihazın üzerinde çalışan navigasyon yazılımı. Next'te kullanılan navigasyon yazılımı I GO 2008 dir. Bu yazılımı anlatmama zaten gerek yok. Çünkü I go'yu zaten bilen bilir.. Dünyada bu konuda bir sürü ödüller almış bi yazılımdır. Görselliği, esnekliği ve kullanım kolaylığı muhteşem diyebilirim

Lütfen kararınızı vermeden önce http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?s=1eabb8d6be11bdd3d8915c1c2c092395&t=515981 linkindeki yorumları okuyunuz.

Sizi de en kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle...

• navman hocam piyasadaki neredeyse tüm markaları yazmışsınız, ben zaten o markalardan ve modellerinden işime en çok yarayanı seçmek için uğraşıyorum.
    Açıkçası pek araştırmaya da fırsat olmuyor işten güçten arada girip buraya bakıyorum, bu sefer biraz hazırcılık yapıyorum, kusura bakmayın.
    koymen hocam teşekkür ederim yorumlarınız için, aslında tam da benim düşündüğüm markayı yazmışsınz, ama onun da fiyatı 400TL civarı, piranha var o da başarsoft kullanıyor sanırım harita olarak ama daha ucuz. Kafa karıştı yani.
  • fiyat aralığınızın 200-350 TL arasında olduğunu gözönüne alarak ayrıca bir ayrım yapma ihtiyacı hissetmedim. Evet, imzamdaki ürünlerin tek ortak noktası Başarsoft haritası kullanıyor olmasıdır. Siz zaten forumda markalar hakkında birtakım fikirlere sahip olmuşsunuzdur.
    Siz önceliğinizin ne olduğunu tam olarak belirtirseniz biz de ona göre yönlendirme yapma şansına sahip olabiliriz. gps.navigation'ın belirttiği gibi, o kriterlerde değerlendirmeler bu benzer forumlarda yapılmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navman

fiyat aralığınızın 200-350 TL arasında olduğunu gözönüne alarak ayrıca bir ayrım yapma ihtiyacı hissetmedim. Evet, imzamdaki ürünlerin tek ortak noktası Başarsoft haritası kullanıyor olmasıdır. Siz zaten forumda markalar hakkında birtakım fikirlere sahip olmuşsunuzdur.
    Siz önceliğinizin ne olduğunu tam olarak belirtirseniz biz de ona göre yönlendirme yapma şansına sahip olabiliriz. gps.navigation'ın belirttiği gibi, o kriterlerde değerlendirmeler bu benzer forumlarda yapılmıştır.

Öncelik derken öncelikle sorunsuz çalışacak bir makina; yani donma, uyduya geç bağlanma ya da bağlanamama, yanlış yollara sokma, abuk sabuk komutlarla anlış yere yönlendirme gibi sorunların olmadığı, harita güncellemenin ücretsiz olduğu ya da makul fiyata yaptırabildiği, teknik desteği iyi olan vs ürünler diyeyim o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarıda koymen arkadaşın yazısını inceleyin
  • Yorumda bulunan herkese ve özel mesajlarla sorularımı açıklıkla yanıtlayan supremum arkadışımıza teşekkür ederim. Karar verdim ve Next YE-G708 model navigasyonun siparişini verdim. Umarım bir sorunla karşılaşmadan rahatlıkla kullanırım.
  • Kesinlikle doğru karar vermişsin aynı makineyi bende kullanıyorum ve çok memnunum
    emin olun bende çok araştırdım şu an en mantıklısı next
  • Sanırım 1-2 gün içinde teslim olur, ben de haftasonu deneme fırsatı bulurum Ankara sokaklarında. İzlenimlerimi aktaracağım. Teşekkürler.
  • Aynı haritayı bir çok cihaz kullanır,yani bunda ne görürseniz zaten diğerleride aynıdır.Farkı zaten cihaz+yukarıda yazılan destek.Aldığınızda yukarıda verilen linke bakıp neler yapabilirsiniz görebilirsiniz Güncelleme yaptığınızda 2009.6 haritasını göreceksiniz,www.nextnavigasyon.com a kayıt olmayı ve harita nasıl güncellenir kısımını falan okuyun kolaydır zaten.Ama hemen yazayım 2009.6 haritasında cihaz ile alakası olmayan hız sınırı hatası var,bu rotaları etkiliyor.O nedenle cihazınız gelince güncelleme ardından firmaya bir mail atın yardımcı oluyorlar.

Unutmadan yeni cihaz yazılımı (rom) verildi,eğer güncel değil ise cihaz hemen güncelleyin

hayırlı olsun

• Ürünü internetten sipariş etmiştim, bugün kargolanacak gibi, yarın evde olur ama ben şu an iş nedeniyle Bingöl'de olduğum için ancak Cumartesi kurcalayabileceğim.
    gps.navigation; uyarılarınız için teşekkür ederim, dediklerinizi yapmaya çalışacağım ürün elime geçtiğinde, umarım sorun olmaz; sorun olursa da sizlerin yardımlarıyla hallederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valenciaendoor

Ürünü internetten sipariş etmiştim, bugün kargolanacak gibi, yarın evde olur ama ben şu an iş nedeniyle Bingöl'de olduğum için ancak Cumartesi kurcalayabileceğim.
    gps.navigation; uyarılarınız için teşekkür ederim, dediklerinizi yapmaya çalışacağım ürün elime geçtiğinde, umarım sorun olmaz; sorun olursa da sizlerin yardımlarıyla hallederim.

hayırlı olsun iyi bir tercih aynı cihazı baya zamandır kullanıyorum mükemmel pişman olmazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 21 Ekim 2009; 14:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: valenciaendoor

Ürünü internetten sipariş etmiştim, bugün kargolanacak gibi, yarın evde olur ama ben şu an iş nedeniyle Bingöl'de olduğum için ancak Cumartesi kurcalayabileceğim.

Aramıza şimdiden hoş geldiniz. Emin olun pişman olmayacaksınız

Sevgiler..
  • Bende Next Navi Clup'e ,Next Navigasyon Kullanıcıları ailesine hoş geldiniz diyorum.
    Lütfen , cihaz geldiğinde yapmanız gereken işlemler için aşağıdaki linkte yer alan konuyu okuyun.Yardımcı olacağına inanıyorum.
    Tekrar Hayırlı güzel kullanımlar diliyorum.
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=513752
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalkaya19

Bende Next Navi Clup'e ,Next Navigasyon Kullanıcıları ailesine hoş geldiniz diyorum.
    Lütfen , cihaz geldiğinde yapmanız gereken işlemler için aşağıdaki linkte yer alan konuyu okuyun.Yardımcı olacağına inanıyorum.
    Tekrar Hayırlı güzel kullanımlar diliyorum.
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=513752

Hocam linke baktım orada güzel bir derleme yapmışsınız, biraz okudum; cihaz geldikten sonra orada yazdıklarınızı uygulayacağım. Benim aramama gerek kalmadan bu bilgileri sunduğunuz için teşekkürler.

• dün güncelledim haritayı çok kolaymış
    next'i tercih ettiğim için bir kez daha kendimi tebrik ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: toşu

dün güncelledim haritayı çok kolaymış
    next'i tercih ettiğim için bir kez daha kendimi tebrik ettim

Vallahi hocam siz dahil konuya katılan herkesten olumlu yanıtlar geldikçe bir an evvel ürünü kullanayım diye sabırsızlığım artıyor
  • piranha locator aldım ama uyduya bağlanma süresi ve sinyal çekisi rezalet..
    bende mi hata var yoksa bu cihaz mı böyle?
    blackberry bold 10 tane uydu bulurken bu cihaz hiç uydu bulamıyor aynı noktada..
    bu ne biçim bir iştir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.