Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
3
Favori
99.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Navia nefes almadan kampanyalara devam ediyor, son kampanyamız şu şekildeydi ;

    Pegasus Havayollarından uçak bileti alan müşteriler, Budget'dan 1 gün üzerinde araç kiraladıkları zaman Navia'yı ücretsiz kiraladıkları gibi , Temmuz ve Ağustos aylarında Budget'da kullanmak üzere 20 YTL hediye çeki kazanıyorlar.

    Navia'nın bu kampanyaları iş ortakları ile planlarken ikincil hedef olarak sektörün ve hizmetlerin bilinirlik oranlarını arttırmayı hedeflediğini hatırlatmak istiyoruz.

    Bu tip kampanyalar ile pazar daha hızlı büyüyecek, tüm navigasyon firmalarının satışı artacak ve kullanıcılar daha düşük maliyetlere daha iyi ürün ve hizmetlere kavuşabilecekler....

    Herkese iyi haftasonları...



     Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir???




  • Merhaba Inch,

    Sorularına aşağıda cevap vermeye çalışacağım ;

    1- Harita veritabanına doğrudan giriş yapmak mümkün değil. Ancak adres, sokak veya önemli yerler POI olarak cihaz içerisine harita üzerinde veya koordinat olarak kayıt edilebilir. Bu POI'lere açıklama , telefon numarası gibi detaylarıda kayıt edebilirsiniz. Bu sayede kayıt ettiğiniz yerlere istediğiniz zaman navigasyon yapabilir, diğer kayıtlı ile kuşuçuşu veya gerçek yol olarak mesafeleri ölçebilirsiniz. Bu kayıt ettiğiniz noktaları arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

    2- Navia modelleri içerisinde şu an için araç kiti gibi kullanacağınız bluetooth lu bir model mevcut değil. Ancak bu tip özellik olduğu cihazlarda bağlantı sağlandığı zaman ( pnd-bluetooh-telefon/pda) telefona dokunmadan cevaplama olanağı mevcuttur. Önceliğin gelen çağrıda veya navigasyonda olmasına bağlı olarak telefon çaldığı anda ekran değişebilir. Bu ayarlara donanım özelliğine bağlı olarak navigasyon cihazı üzerinden yapılır. Uydu bağlantısı kesilmez sadece ara verilir..(ancak donanım özellik ve performansına göre farklı sonuçlar ortaya çıkabilir )

    3- Forumdaki başlıkları takip ederek farklı donanımlara farklı yazılımlar yüklenmesi durumlarında kullanıcı deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Windows Mobile cihazlar için yazılım tedarik ediyoruz ancak farklı navigasyon donanımları için Windows CE platformunda yazılım üretimi veya satışı yapmıyoruz. Verdiğimiz hizmeti yazılım,harita,donanım ve satış sonrasının kullanıcılar ile buluşturulması olarak tanımlıyoruz. Bu bağlamda desteklemediğimiz veya test etmediğimiz donanımların sorumluluğunu almadığımız gibi, Navia üzerinde yüklenecek diğer yazılımlardan doğacak sorunlar konusundada ücretsiz destek vermediğimiz gibi bazı durumlarda ise garanti kampasından çıkartabiliyoruz...

    Özet olarak mümkün olduğu kadar çok yazılım veya donanım satışı yapmak yerine kaliteli ve sorunsuz iş yapabilmek temel ilkemiz...

    Teşekkürler

    NN




  • merabalar.msjıma cvp verdiği için nöbetçi navia ya teşekkür ediyorum.benim için bluetooth önemli.çünkü araçta çok sık telefon kullanıyorum.acaba navia cihazına sonradan ilave yazılım yapılarak, araç kiti gibi kullanabilme olanağı var mı? teknik açıdan bu mümkün mü? şayet mümkünse, böyle bir planlamanız var mı?teşekkürler.saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 24 Mayıs 2008; 13:18:21 >
  • malesef mevcut modellerimize herhangi bir güncelleme ile bluetooth ozellıgını sonradan ilave etmek mumkun degıl.

    bluetooth ozellıklı ve araç kiti olarak kullanılabilecek modellerimiz yılın son çeyreğinde piyasada olacak. ürün gamımızı pazarın büyümesine paralel genişletmeye çalışıyoruz.

    selamlar
  • Arkadaşlar geçen gün navianın tam doruğundayken aleti araba koltuğundan aşağı düşürdüm ve artık ses çok az gelmeye başladı. Sanırım hoparlöründe bir arıza ya da tutukluk oldu. Bu olay garanti kapsamında mı oluyor? Ne yapmam gerek?

    Bir de igo 2006'yı nasıl yükleyebilirim? Bunun anlatıldığı bir başlık var mı bulamadım ?
  • Geçmiş olsun,
    Garanti kapsamında sanırım yardımcı olurlar. Çünkü ciddi çalışan bir müşteri ilişkileri var.
    İGO konusundahttp://www.emrahtoy.com/ adresiniden takip edin. Buradan cihaza uyarlanmış son şekli ile bulabilirsiniz. Ancak Türkiye ve diğer ülkelerin haritalarını başka sitelerden bulmanız gerekecek.
  • ben de size uydum ve siparişi verdim bakalım.hadi hayırlı olsun :)
  • Sizlere daha önce de söylediğim gibi navia-1020 ile uzun yol deneyimim dün bitti. istanbul-antalya arasında kullandım. işte başıma gelenler...

    - istanbul'dan yola çıkarken rota olarak antalya şehir merkezini gösterdim. rota seçeneklerinde "hızlı" ve "otoyol" açıktı. bana çizdiği rota şu şekildeydi : istanbul-ankara-konya-mersin-antalya. daha sonra diğer kombinasyonları denedim; yani, otoyolu kapattım vs... bu sefer de çizdiği rota şöyleydi: istanbul-yalova-bursa-ayvalık-izmir-muğla-antalya. yani sonuç olarak o yöne giden arkadaşlarımın tavsiye ettiği istanbul-sakarya-bilecik-kütahya-afyon-burdur-antalya rotasını hiçbir şekilde elde edemedim. bu rotayı elde edemediğim için ben de her şehri ayrı ayrı seçtim. yani sakarya'ya varınca bilecik rotası istedim, oraya varınca kütahya vs...vs...
    - antalya'ya varınca büyük bir sürprizle karşılaştım, metro çalışmaları nedeniyle bir çok ana yol kapalıydı. işte burada melahat (navia-1020'dek kadın sesi) çok yardımcı oldu. önce şehir merkezinde bir arkadaşımızın evini buldurdu, sonra da gitmemiz gereken tatil köyünü. tabi az önce de dediğim gibi her tarafta yol çalışması olduğu için beni ara sokaklardan gitmek istediğim yere götürdü.
    - cihazın en büyük faydasını az önce de belirttiğim gibi antalya içinde gördüm. tatilimizin 3. gününde acilen bir banka şubesi bulmam gerekiyordu. beni en yakın bankaya götürdü, tabi yine kapalı yollara rağmen. yalnız burada ufak bir eleştirim var, cihazın poi'lerinde ATM ve Banka Şubesi ayrımı yok. hepsi aynı ikonla gösteriliyor. mesela o gün beni ilk bir ATM'ye yönlendirdi, sonra şube bulduk.
    - Kapalı yollardan çıkma konusunda ufak da bir tavsiyem var. Yer-yön duygunuz çok iyi olmalı. Çünkü cihaz, siz başka bir yöne sapmak zorunda kaldığınızda sizi tekrar çıktığınız yola sokmaya çalışıyor. Çünkü yolların kapalı olduğunu cihaz bilmiyor, sizin yanlışlıkla döndüğünüzü zannediyor. O yüzden gideceğiniz yönü iyi belirleyip cihazın size oluşturduğu en uygun rotayı takip etmeniz gerekiyor.

    Genel olarak başıma gelenler bunlar. Dönüş yolunda aynı rotayı izlediğim için herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aşağıda ise bence önemsiz birkaç hata ve eleştirim var.

    - Antalya'da yer alan ve hepsi 2005 yılında yapılan üç tane alt geçit var. bunlardan ikisi haritada var ama bir tanesi hala kavşak olarak gözüküyor.
    - antalya burdur arasında yer alan hiçbir benzin istasyonu yok. hatta birinde durdum üşenmeden sordum ne zaman kuruldu bu istasyon diye, amca bana 2001 dedi.
    - cihazın üstündeki standby tuşu çok gereksiz. 10 dakikalığına bile standby'a alsanız tekrar açtığınızda hem bağlantı çok geç sağlanıyor, hem de sağlansa bile harita takılıyor, rota çizemiyor.
    - cihazın cama bağlama aparatı üstündeyken arkada yer alan on-off tuşunu kullanmanız imkansız. yani kapatmak isterseniz cihazı elinize almanız, cama monte ettiğiniz aparatı çıkarmanız ve sonra kapatmanız gerekiyor.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. ilerleyen günlerde buradan bilgi vermeye devam edebilirim.




  • öncelikle çok teşekkürler paylaşımınız için.Bu verdiğiniz bilgileri,harita hatalarını Navia'ya bildirirseniz eminim gerekli düzeltmeleri yaparlar ve böylece ileride o yollaran geçecek olan arkadaşlarımıza yardımcı olur.
  • Acaba bu tür bilgileri dikkate alıp haritaya eklerlermi yoksa kendilerimi gidip incelemelerimi gerekiyor?...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Acaba bu tür bilgileri dikkate alıp haritaya eklerlermi yoksa kendilerimi gidip incelemelerimi gerekiyor?...


    Üye olduğunuzda göreceksiniz size özel sayfada HATA BİLDİRİM bölümü var.Burayı kullanan arkadaşların söylediklerini okudum.....gerçektende sizin söylediklerinizi dikkate alıyorlar ve bir sonraki güncellemede hataları hallediyorlar. En büyük harita firmaları da bu şekilde çalışıyor. Yoksa sahaya çıkıp tüm hataları bulmalarına imkan yok:) biz yardım edeceğizki harita gelişsin.. Kullanıcılardan gelen her türlü fikre ve hatalara karşı duyarlılar.

    www.navia.com.tr ye bakmanızı öneririm




  • Bu navia cihazı nerede üretilmiş peki?...
  • harita hata bolumune yapmıs oldugum basvurularda belirttiğim hatalar duzeltilmiştir.kısaca dikkate alınıp ilk guncellemede işleme konuluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Bu navia cihazı nerede üretilmiş peki?...


    1.sayfada isikayhan nickli arkadaş açıklamış:

    Navia NS-1020 aslında NDrive G50 isimli ürün. NDrive Portekizli bir firma.
    http://www.ndriveweb.com/products/product/19/
  • Bugun gittim navia 1020 aldım ve ilk izlenimler.Yazılımı oldukça zor ve harita sanırm hatalı cunku bulundugun lokasyondan yaklasık bır 100metre yanında gozukuyor.Hemen programı sildim ve igo 2006 yukledim.Sonuç mükemmel.Şaşırma sapma vs yok.Çok güzel her türlü yollar var gayet başarılı.
    Cihazın avi oynatması çok güzel olmuş.Tam eğlencelik uzun yollarda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pascuu

    Bugun gittim navia 1020 aldım ve ilk izlenimler.Yazılımı oldukça zor ve harita sanırm hatalı cunku bulundugun lokasyondan yaklasık bır 100metre yanında gozukuyor.Hemen programı sildim ve igo 2006 yukledim.Sonuç mükemmel.Şaşırma sapma vs yok.Çok güzel her türlü yollar var gayet başarılı.
    Cihazın avi oynatması çok güzel olmuş.Tam eğlencelik uzun yollarda.


    belki yanlış yere soruyorum ama Pocket PC için igo 2006 nerden bulurum?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pascuu

    Bugun gittim navia 1020 aldım ve ilk izlenimler.Yazılımı oldukça zor ve harita sanırm hatalı cunku bulundugun lokasyondan yaklasık bır 100metre yanında gozukuyor.Hemen programı sildim ve igo 2006 yukledim.Sonuç mükemmel.Şaşırma sapma vs yok.Çok güzel her türlü yollar var gayet başarılı.
    Cihazın avi oynatması çok güzel olmuş.Tam eğlencelik uzun yollarda.


    100 metre olağan dışı bir fark... emin misin o kadar çok sapma varmı? harita üzerinde 100 metre gibi görünür ama gerçekte öyle olmayabilir....ben de kullanıyorum ama en fazla 5-6 metre sapma yapıyor...o da zaten normal bi sapma diye biliyorum ben.
  • bu mayıs ayında sipariş verenlerin de cihazları haftaya gelir heralde valla heyecanla bekliyorum
  • @imjuli

    20 mayıs'a kadar siparişiniz alınmışsa eğer haziran ayının ilk haftasında elinizde olur. en geç 4 Haziranda sizin de bir navia'nız olacaktır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teufel79

    @imjuli

    20 mayıs'a kadar siparişiniz alınmışsa eğer haziran ayının ilk haftasında elinizde olur. en geç 4 Haziranda sizin de bir navia'nız olacaktır..


    valla gözüm kapıda kargocu bekliyorum pazartesi falan gelse bari
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.