Şimdi Ara

Nasıl kilo verebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamünaleyküm. 188 boy 85 kgyim 10 kilo vermek istiyorum. Klasik şeyler demeyin (diyetisyen vs) yürüyüş yapıyorum. 10 bin adım bazen 50.000 adım 4.5 5 litreye yakın su iciyom. Spora başlayacağım. Sizce nasıl besleneyim? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana göre kilo fazlan yok. Spora başla kas kütleni geliştir ve normal yemeye devam et. Tabi proteini arttırmaya çalış. Düzenli spor yaptığında istediğin gibi bir vücuda kavuşacaksın. Ayrıca spor yaparken tartıya değil yağ kas oranına bakıp aynadaki haline göre değerlendirmelisin. Çünkü kas kütlesi daha ağır gelecektir. Sonra kilo veremiyorum diye üzülmene gerek yok.

Yürüyüş asla yeterli değil. Yürüyüşün faydası bence kalori yakmaktan daha çok vücuda başka faydaları var. Omurga, kalp vs gibi. Ben yürüyüşü kalori yakmak için yapmıyorum örneğin. 1 saatte 200 300 kalori versem ne olur çok bir önemi yok ama tabi kilo vermeye de faydası bir miktar vardır. Ama elzem değil. 50 bin adıma da gerek yok kendini fazla yıpratmış olursun. Zaman kaybı. Genç isen jogging hafif tempo koşmaya alıştırabilirsin tabi onu da fazla yapmaya gerek yok.

Bu yüzden salona git ağırlık çalış ve protein ağırlıklı iyi beslenip uykunu iyi almaya çalış. Zamanla istediğin sonucu alırsın.

Ben salona gitmeden Focus T25 yaparak 17 kilo civarı vermiştim. Ama hiit cardio tarzı günde 25 dk yapıyordum ve hiç yürümüyordum. Tabi beslenmemi de kısmıştım. Ancak ilk dönemler iyi olmasına rağmen sonrasında devam ettirmek mantıklı olmuyor. Çünkü ağırlık çalışması olmasına rağmen vücut geliştirme tarzında bir ağırlık çalışması yapılmıyordu. Hem bu yüzden hem de kilo verdiğim için tabi kaslarım da söndü.

Sonra 2 ay evde ağırlık çalıştığımda ortaya çıkan sonuç ikisi arasında fark barizdi. Bu yüzden fazla kilon olduğunu düşünmüyorum. Senin ağırlık çalışman lazım. Böylece hem fit estetik olursun hem daha sağlıklı ve istediğin kilo veya vücuda kavuşursun.

Güçlü, esnek ve kondisyonlu olmak vücudu bir bütün olarak çalışmak lazım. Zamanla yaparsın eğer güçlü bir motivasyonun varsa. Kısa sürede hemen sonuç almak istiyorsan fiyasko olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Gecede Nasıl Kilo Verilir?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.