Şimdi Ara

NASIL İSTİFA EDİLİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1. seçenek
    patronuna gidicen ! höyt leyn diycen ! ben hürgeneralim diycen! yaptıklarının intikamını iş çıkışında soracağım deyip ! istifa kağıdını ağzına sokacağın !

    2. seçenek
    istifa dilekçeni patronun masasına bırakıp iş arkadaşlarınla helalleşip evine gideceğin

    keyif de senin istifada senin !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trde


    quote:

    Orjinalden alıntı: Tefendi


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozckaraman

    insan kaynakları departmanına

    çalışmakta olduğum..........bölümündeki..........görevimden kendi isteğimle ve özel nedenlerden dolayı .......tarihinden geçerli olmak üzere istifa ederek ayrılmak istiyorum.

    gereğinini yapılmasını arz ederim.

    ad-soyad
    tarih
    imza




    Bu dilekçe örneği doldurulabilecek en kötü şekildir ve en korkakçasıdır. Kendine saygısı olan bir insanın asla doldurmaması gereken bir korkak dilekçe örneğidir. Yasal haklarınızı kaybetmenizde cabasıdır üstelik.


    peki yasal haklarımızı koruyabileceğimiz en cesurcası hangisidir?




    İlk mesajımda verdim orda var hepsi. Sadece tarihi, çalıştığın bölümü uygulayacaksın o kadar. Ayrıca bir noktaya daha çok dikkat et. Bir çok işyeri işçisini işe aldıktan aylar sonra hatta yıllar sonra işe girmiş gibi gösterir. Belli aralıklarla işe girdi çıktı yaparlar ve maaş bordorlarını vermezlerki işçi çakmasın davayı. Bazıları bordoryuda verir gözünün içine baka baka yapar bunu. Bordrona bak işe giriş tarihin doğru mu? Aldığın maaş net üzerinden mi yoksa brüt üzerinde mi gösterilimiş. Eğer aldığın maaş bordorda brtü üstünden gösterilmişse bu da bir ihlaldir. Bu durumlardn biri veya bir kaçı varsa dilekçeni şu şekilde tekrar düzenle:



    Şirketinizde 23/05/2003 yılı itibariyle Teknik Servis'te şef yardımcısı olarak işe başladım. İş yerimden ve çalışma ortamından her ne kadar memnun olsamda, aldığım ücret ve sosyal haklarımla ilgili olarak bordroda yapılan usülsüzlükler mevcut hayat şartlarında idamemi sağlayamaya engel olmaktadır. Belirttiğim nedenlerden dolayı, tüm sosyal haklarım saklı kalmak koşuluyla şirketinizle ilişiğimi 18/05/2007 tarihi itibariyle saygın bir şekilde kesiyorum.

    Gereiğini bilgilerinize arz ederim,

    Ahmet Mehmet
    Teknik Servis Şefi
    İmza
    03/04/2007


    Bir çok işveren veya insan kaynakları bu şekilde bir dilekçeyi kabul etmek istemez ama sen bu konuda ayakta durmalısın. Ve kesinlikle, teslim aldıklarına dair imzalı bir örneğin fotokopisini almalısın. Eğer kabul etmezlerse ki genelde öyle olur istifa dilekçeni noter aracılığıyla vereceksin ki o zaman hiç bir şansları kalmıyor.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.