Şimdi Ara

Nasıl interneti daha etkin kullanabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

şunu fark ettim ki ortalama bir Türk Vatandaşı İnternet gibi çok etkili bir aracı inanılmaz berbat biçimde kullanıyor (birisi de benim) İnstagramda TikTokta bir sürü kısa ve saçma salak birbirinden alakasız içeriğe maruz kalıyoruz ve ben bunun insan fizyolojisine zararlı olduğu inancındayım ayrıyeten internetin erişilebilirliği çok arttırdığından dolayı sokakta ağzı iki çift lafı yan yana koyup iki argüman üretemeyecek adamların hastalıklı fikirlerine yorumlarına maruz kalıyoruz birçoğumuz onları düzgün insanlarmışcasına kale alıyor ve dolayısıyla kendimizi kötü hissediyoruz

Ben sabah kalkıp igde 1 saat ardından ttde1 saat ardından yemek yerken enis kirazoğlu aç ardından tekrar ig... internet kullanımımın böyle olmasını istemiyorum

interneti nasıl daha etkin ve yetkin biçimde kullanabiliriz acaba önerileriniz ve fikirlerinizi bekliyorum

İlk olarak beni "doomscroll" yapmaya iten kalıplara odaklandım, bu kalıpları ortadan kaldıracak önlemler aldım. Tiktok hesabım yoktu zaten, ama mesela instagram'dan bir bildirim geldiği zaman uygulamayı açıp o bildirime bakıp, daha sonra uygulamayı kullanmaya devam ettiğimi fark ettim. Bunun üzerine Instagram bildirimlerini kapattım. Twitter bildirimlerim yıllardır kapalı. Kısacası telefonu gereksiz şekilde elime almama neden olan bütün bildirimleri, uyarıları kapattım.

İkincisi, herhangi bir doğru sebeple telefonu elime aldığımda refleks olarak instagram'a girdiğimi fark ettim. Telefonun anasayfasından bütün uygulamaları kaldırdım, onun yerine "Siri Suggestions" widget'ını ekledim (Siri konuma, saate vs. göre 8 uygulama öneriyor, bu uygulamalar ve sırası sürekli değişiyor). Buna ek olarak da bütün uygulama ikonlarını da siyah/beyaz yaptım. Böylece refleks olarak bu uygulamalara tıklama durumunu ortadan kaldırmış oldum, onun yerine bilinçli olarak uygulamayı arayıp tıklıyorum.

Sosyal medya hesaplarımda temizlik yaptım, YouTube dahil takip ettiğim bütün sayfaları/profilleri gözden geçirdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.