Şimdi Ara

Nasıl çalışmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Günde 3-4 farklı dersten Çalışınca boğulacak gibi oluyorum Acaba her konuyu bi kerede mi bir bitirsem Mesela her gün organik çalışmak yerine 3 günü sadece organik çalışarak ve bitirerek mi geçirsem gibi Yada 1 hafta boyunca türevi en ince ayrıntısın kadar işlemek Parçalayınca hiç bitmiyormuş gibi hissediyorum tabi bir kere bitirince bir daha konunun yüzüne bakmayacak değilim bitirdiğim konuyu dah sonraki haftalarda tekrar edeceğim sizce nasıl bir Yöntem kullanmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi sayısı -- 22 Mart 2016; 21:02:21 >

Bence bu tamamen sana bağlı günde sadece bir ders olmamalı bir sözel bir sayısal yaz bence konu ne kadar uzun sürerse sürsün o konuyu bitirmeye çalış örneğin pazartesi türkçe-mat,salı biyoloji-fizik şeklinde karışık çalışırsan unutma gibi bir sorun olmuyor ama yine de sana kalmış bir şey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ondan bahsediyorum günde 1 ders değil mesela türeve başlasam ve bitene kadar bırakmadan çalışsam aynı zamanda bunu yaparken sıkılırsam arada biyoloji yada kimya gibi dersler çalışsam diyorum Türev bitince de başka ağır bir konuya geçerim böyle organik kimya Türev integral modern fizik gibi uzun konular dışında eksiğim yok sayılır zaten

Bu matematiği nasıl anlarım?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi zaten konuları baba konular diye geçen birkaç konu dışında parçalamak mantıksız geliyo bana. Ayrıca günlük 4 konuda çok gibi. Gününü 2 blok halinde yapıp 1. blokta konu çalışmalarını tamamlayıp (mesela sabah saatlerinden öğlen 1-2'ye kadar), 2. bloktada (akşam saatleri çok uygun 6-7'den sonrası) o günkü konuların sorularını çözebilirsin soru bankalarından. Ben böyle yapıyorum gayette akıcı oluyo. Mezunmusun bilmiyorum ben mezun olduğum için kendime göre anlattım. Eğer mezunsan sabah saatlerini en iyi şekilde kullanmaya çalış yoksa gün çöp oluyor. Bir de tavsiyem haftalık konu programı çıkar kendine, günlük olmasın. Haftalık 10 konu idealdir güne 2 konu düşer. Baba konulara (türev,integral,optik,organik kimya, belki trigonometri gibi) 1 hafta ayırılabilir. Örnek verdim sadece bazısına integral için 1,5 hafta gerekir bazısına 2. Sana göre şekillenecek birşey. Haftaiçi konuları çalışıp haftasonuda çalıştığın konulardan ikişer test (hem tekrar niteliğinde) işini fazlasıyla görür gibi. Yani benim görüyor şimdilik. Kimisine mantıksız, eksik gelebilir ama benim rahat ettiğim ve konuları sindirdiğimi düşündüğüm yöntem bu şekilde. Çok fazla zaman kaybettim birşeyler oturtmak için günlük programlar, aylık programlar, günü saate bölen programlar vs. ancak en mantıklı ve uygulanabilir olanı bu oldu benim için. Neyse çok konuştum umarım biraz bakış açısı katabilmişimdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.