Şimdi Ara

NASA yıllar sonra Jüpiter’in uydusu Europa’nın yakın çekim görüntülerini paylaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kendinizi maskara etmissiniz. Israr etmenizin bir anlami yok. Canliligin olusumunda ve meteorlarin kalkan vazifesindeki atmosferde erimesinin alakasi bile yok.

Ay nasil olustu?

Kuiper kusagi , Van Allem kusagi nedir ? Bir bakin.

Son olarak Dunning Krueger etkusine de bakin 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krstarica yine ona buna sataşıp ego kasıyor.
    Sakın karşı gelmeyin.
    Eski yönetici olmasının torpiliyle 4 gün uzaklaştırma yersiniz.

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Giriş gelişme güzel ama sonuç kısmında Allah tan bahsedince sıkıntı oluyor.

Yeterince deneme yapılırsa 1/sonsuz dediğin yani sıfır kabul ettiğin olasılık gerçek olur dolayisiyla evrenin veya evrenlerin yeterince büyük olduğunu kabul edersek teorik olarak aklımıza gelebilecek her olasılık veya her yaşam formu bu evrende veya farklı bir evrende var olabilir. Bu benim tezim.

velevki sen haklısın olamaz ve birileri bunu tasarladı. Bu yaratıcı veya yaratıcıların isminin Allah olduğuna kanıtın nedir ?

ismi belki de mahmut bu yaratıcının ? Tek kanıtın 7. Yüzyılda bir grup insanın bir araya gelerek yazdığı ve bunu yazarken de binlerce insanın öldüğü bir iç savas çıkarmış bir kitap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 4 Ekim 2022; 11:19:42 >

Şimdi kardeş çok güzel hesap kitap yapmışsın ama işte bakış açısı da bilimde çok önemli. Bu nedenle tümden parçaya varmak istersen olasılıklar uzaya çıkmakta fakat ilk oluşan rna bir kaç aminoasitden oluşmakta bu nedenle olasılık hesabı arşa varmıyor ve bunların bir kez doğru bir şekilde bir araya gelmesi yeterli bundan sonra hızlı bir şekilde çoğalıyor.

aynı şey alfabe için de geçerli. Ortaya çıkan alfabeler de ilkeldi. Günümüzdeki hali için 5000 yıl gerekti.

engin matematik bilgilerinle abiyogenez ve diğer bilinsel köken araştırmalarına göz atmanı tavsiye ederim.

tr.m.wikipedia.org
    RNA dünyası hipotezi - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/RNA_d%c3%bcnyas%c4%b1_hipotezi

İngilizce olarak daha da fazla kaynak var tabi.

• quote:

Kendinizi maskara etmissiniz. Israr etmenizin bir anlami yok. Canliligin olusumunda ve meteorlarin kalkan vazifesindeki atmosferde erimesinin alakasi bile yok.

Ay nasil olustu?

Kuiper kusagi , Van Allem kusagi nedir ? Bir bakin.

Son olarak Dunning Krueger etkusine de bakin

Krstarica beni engellemiş.
    Aklı sıra laf sokup "kaçmış"
    Soktuğunu zannettiği laflar da zırvadan ibaret.
    Şöyle ki; canlılığın oluşumu ve meteorlar konusunda önceki kişinin yazdıklarını ve benim cevabımı ya iyi okumamış, ya anlamamış, ya da "rastgele bir cevap vereyim de anlamlı olması önemli değil" mantığıyla cevap yazmış.

Bahsettiği Dunning Kruger (krueger değil) etkisi de sanırım kendisinde mevcut.

Zira "nebati" misali kafa karıştırarak karşısındaki kişiyi mat edeceğini (ya da dışarıdan bakan birine mat etmiş gibi görüneceğini) düşünerek, "ay nasıl oluştu" "van allen (allem değil) kuşağı nedir" "kuiper (bunu doğru yazmış tebrikler) kuşağı nedir" gibi konuyla zerre alakası olmayan sorular sorarak, bir yerlerden aklında kalmış uzayla ilgili ne varsa serpiştirmiş.

Böyle daha bilgili göründüğüne inanıyor heralde.

Neyse, bırakalım da mutlu olsun.

• darkaura kullanıcısına yanıt

O kadar küçük bir olasılığa inanıpta %99,9999999999999999999999999999999 olan diğer olasılığa yani Allah'a inanmamak mı şimdi bilim oluyor? Bu mu akıllılık?

Bak kardeş sadece olasılıktan bahsetmedim yukarıdaki mesajımda. Olasılık ve kombinasyon hesabı yaptım sana.

Anlamamışsın demek ki hala bana olasılık dersi veriyorsun.

O zaman tekrar ve son kez anlatıyorum. Okuma yazma bilmeyen birinin 29 harfli alfabede "a" harfini doğru bilme olasılığı 29 da 1'dir. Ama "ahmet" ismini yazabilme olasılığının hesabı için kombinasyon gerekir. Bu da 29 üzeri 5 'de bir olasılık olarak hesaplanır.

Bak sen neye inanıyorsun daha da açayım.

O ilk mesajındaki 1234 karakterlik cümlenin okuma yazma bilmeyen bir kişi tarafında yazılabilmesi olasılığı sonsuzda 1 gibi o kadar küçük bir sayı.

Ben diyorum ki o 1234 karakteri okuma yazma bilen "SEN" yazdın. Sen diyorsun ki ben okuma yazma bilmeden bu yazıyı sonsuz defa denemeyle 5 dakikada yazdım. Bu mantıklı mı? Akıl işi mi?

Bak bu sadece sonsuzda 1 dediğimiz olasılık sadece o 1234 karakterin yazılması için. Daha onu yazabilecek bir bedenin oluşması için gerekli olasılık ve kombinasyon hesabını yapacaksın. O bilgisayarın vs hepsinin olasılıklarını hesaplayacak sonra hepsini birbiriyle çarpacaksın. Tüm bunlar için gerekli dünyanın ve kainatın hesabını yapacaksın. Onlarla da çarpacaksın ki hepsinin kombinasyonu olsun. OOOO sonsuzda bir bile değil.

15 milyar yıllık kainat isterse 500 milyar yıl geçsin deneme yanılma yapmaya yetmez bu olasılığı tutturmak için. Kör cahil ilmi bilgisi olmayan sonsuz atom demek birbirleriyle anlaşıp deneye deneye kainatı yaptılar öyle mi?

Bak bir okula 10 tane müdür koysan birbirine girer. Sen kainattaki zerreler adedince İlahlar kabul ediyorsun. Kör sağır cahil ilmi kudreti olmayan atomları sanatkar sanıyorsun. Sonsuz ilah kabul ediyorsun. Ve bunun mantıklı olduğunu sanıyorsun.

Çok basit burada bir heykel var ben diyorum ki heykeltraş yaptı sen diyorsun ki heykeli oluşturan sonsuz atom rasgele tesadüf eseri oluşup bu heykeli yaptı. KOMİK bile değil. Heykele heykeltraşı yakıştırıyorsunda İnsan gibi müthiş bir canlı esere yaratıcı kabul etmiyorsun tesadüfe veriyorsun. Hemde öyle böyle bir tesadüf değil.

Allah akıl fikir versin.

• Hazır evrimcileri bulmuşken sorayım.
    Dünyada veya uzayın herhangi bir yerinde, cam, plastik, bakır, silisyum, metaller ve gereken diğer malzemeler "katrilyon üssü katrilyon" kez deneme yanılma yöntemiyle bir araya gelse, şöyle güzel ve kaliteli bir LCD monitör kendiliğinden var olur mu?

Ha padon HDMI demeyi unuttum.
    HDMI girişli olacak. VGA mı kaldı bu devirde?

(Dünyadan jüpiterin uydusuna tesadüfen gidip, orada montajlanıp tekrar dünyaya tesadüfen dönmüş olursa da kabulüm. Yeter ki çalışsın.

olasilik bilmez, olasilik dersi verir, bioloji hic bilmez bioloji ogretir, teolojiyi dinini hic bilmez kendini dindar zanneder. cahilin ozeti budur.

bir kar kristalinda kac tane molekul var? yaklasik ~10^18. yani anlayacagin dille milyar kere milyar. hepsinin mukemmel altigen simetride bir sekil olusturmak icin dogru konuma yerlesme ihtimalleri kactir. senin olasilik hesabini yaparsak her bir molekulun sonsuz sayida konum icinde dogru konuma denk gelme ihtimali triyonlarca yil gecse gerceklesmez, ama her kis onune triyonlarca ve triyonlarcasi yagiyor. senin olasilik hesabina meydan okurcasina gokten yagiyor. doganin belli dinamiklerinin belli sureclerle olusturdugu yapilari sanki rastgele dizilmis gibi olasilik hesabina dahil etmek ancak bir aptalin yada korun isi olabilir.

kucuk bir olasilaga inanmak demissin. tek kolonda super lotoyu tutturma ihtimalin 2.77x10^-11. peki sen diger olasilik %99,999999997225765474558116595706 lotonun tutturulmamasi olasiligina inaniyor musun? bir kac ay icinde kazanan cikmazsa ne dusunursun? lotonun tutmama ihtimali %99,999999997225765474558116595706 cok dusuktur buna inanirim mi dersin? yoksa milli piyangonun hile yaptigini mi dusunursun? iste deneme sayisinin farki bu. deneme sayisi arti dogal seleksiyon gibi, havadaki buhardan mukemmel sekildeki kristalleri yaratabilen fizigin kendi kurallari kendi dinamikleri. biraz fizik, biraz bioloji birazda matematik bilesen bazi seyleri anlayabilirdin, birilerinin sacmaliklarini papagan gibi tekrarlamakdan utanirdin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.