Şimdi Ara

NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
16.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AlfaAdam kullanıcısına yanıt
    Hayran kaldım mantığınıza. 🧐
  • Gümrük vergisini sıfırlar hemen bir yandaşa ithal ettiririz NASAcığım sen de...

  • Bakanlıktan "500 bin ton buğday ithalatı" iddialarına yanıt:



    AA


    Tarım ve Orman Bakanlığı, "500 bin ton buğday ithalatı" iddialarına ilişkin, "Piyasa düzenleyici konumda olan TMO'nun ithalat kotasındaki 500 bin tonluk artış mevsimsel dalgalanmalara karşı kullanılmak üzere tahsis edilmiştir." açıklamasında bulundu.

    haber metninin boyutu  

    haber metnini yazdır 


    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Sıfır gümrükle 500 bin ton daha buğday ithal edilebilecek" başlığıyla haberler yapıldığı anımsatıldı.

    Habere konu olan Buğday Raporu'nda, gelecek sezon için bir öngörü yapılarak, buğday ekim alanlarında artış beklendiğinin belirtildiği açıklamada, "Bu kapsamda buğday ekim alanlarının artması beklenirken, buğday ithalatı neden yapılıyor diye sormak gerçeklikten uzak bir yaklaşımdır. Piyasa düzenleyici konumda olan TMO'nun ithalat kotasındaki 500 bin tonluk artış mevsimsel dalgalanmalara karşı kullanılmak üzere tahsis edilmiştir." ifadelerine yer verildi.


    Açıklamada, haberlerde çelişki olarak belirtilen üretim alanı artışı öngörüsüyle gerektiğinde kullanılacak olan ithalat yetkisinin aynı üretim sezonunu kapsamadığı kaydedilerek, ithalata kota verilmesinin kesin ithalat yapılacak anlamı da taşımadığı vurgulandı.

    165 ülkeye ihracat yapıldı

    Söz konusu ithalat kararının tedbir amacıyla alındığının altının çizildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Nitekim ülkemizde buğday üretimi kendi ihtiyacımıza yetecek düzeydedir. TÜİK verilerine göre ortalama buğday üretimimiz 20,5 milyon ton olup, tüketimimiz ise 18,2 milyon tondur. Söz konusu ithalatlar, 'Mamul Madde İhracatına Yönelik' olarak yapılmaktadır. Ülkemiz, dünyada un ihracatında 1'inci sırada, makarna ihracatında ise 2'nci sıradadır. Son 18 yılda ülkemiz, 59 milyon ton buğday ithalatına karşılık, 73 milyon ton buğday karşılığı mamul maddeyi (un, makarna, bulgur, irmik, bisküvi) 165 ülkeye ihraç etmiştir.

    Söz konusu rakamlardan da anlaşılacağı üzere Türkiye bu konuda ihracatçı ülke konumundadır. Toprak Mahsulleri Ofisine verilen ithalat yetkileri genel bir yetki olup, ihtiyaç halinde kullanılabilecektir."

    İthalat yetkisinin hasat sezonunda kullanılmasının söz konusu dahi olmayacağı aktarılan açıklamada, "Asla üretici mağduriyetine sebebiyet verilmemektedir. Esas olan piyasa fiyat istikrarıdır. İstikrarlı bir piyasada üretici de tüketici de korunmuş olacaktır." değerlendirmesine yer verildi.





  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Hayran kalırsın tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Zaten Coğrafya bilgileri de hep ezber kalıp... Mesela doğru bilinen 2 yanlış:


    Türkiye'nin en kuzey ucu Sinop İnceburun değildir, Kırklareli Kofçaz'a bağlı Ahlatlı Köyü'nün kuzeyindeki Bulgaristan sınırı İnceburun'un ucundan birkaç yüz metre daha kuzeyde.


    Dünya 1 yılda kendi etrafında o fazlalık 6 saati hesaba katmasak dahi 365 defa dönmez, her yıl 366 defa döner, güneşin etrafındaki dönüşü esnasında kaybettiği 1 turu kimse açıklamaz (ya da daha doğrusu bilmez), bu her gün yaklaşık 1 derece yani yaklaşık 4 dakika olarak yansır ve bu fazlalık 4 dakikalık dönüş ile 1 gün= 24 saattir ama dünya kendi etrafındaki 1 turunu aslında yaklaşık 23 saat 56 dakikada tamamlar. Güneş dünya hareket ettiğinden dolayı bir önceki güne göre 4 dakika kadar kaydığı için biz ekvator şartlarında güneşin doğuş anına 24 saatte bir tanık oluruz.

    Açıklaması burada mevcut: https://en.wikipedia.org/wiki/Sidereal_time


    Özetle sizin bahsettiğiniz 23 saat 56 dakikalık gün hesabı yıldızlar referans alınarak yapılan hesap. (sidereal time) Biz günlük hayatta güneş referans alınan gün hesabını kullanıyoruz (solar day) güneşin aynı noktadan tekrar doğması 24 saat kabul edilmiş.


    merak edenler için video:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 21 Ocak 2021; 18:7:28 >




  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Bana laf cambazlığı yapma dostum, sana bir laf sokarım kürtajla bile aldıramazsın.
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt

    Evet benim de bahsettiğim buydu, video için teşekkürler... :)

  • AlfaAdam kullanıcısına yanıt
    Dostum derken?
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Her şeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter.
    Şimdi kaybol
  • NASA kim yahu,ithalat yapar geçeriz. iş mi yani boş muhabbetler.

  • Nasa çok. Boş konuşmuş.


    Paramız var ki ithal ediyoruz. Üretmek gibi bir derdimiz yokki zaten...


    Bu kadar da kıskanmak olmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahsul üretiyor muyduk benim niye haberim yok. Hersey ithal değil miydi. Yani kuraklık olsa ne yazar gider Çin'den yapay marul alırız.

  • Nasa işine bak !!! Ne demek istiyosun yani bu bi tehdit mi Nasa??? Sen önce kendi ülkene bak asıl !! Hadsizler !!!!!!

  • ya beyler, gözünüzü seveyim saçmalamayın.. şuan nasa yani abd 'nin bu söylemi bariz halkı kışkırtmaya, sokağa çıkartmaya yönelik sözleri, dıj güjlerin darbe çığırtkanlıkları.. ne kuraklığı yaaeee NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz' 


    o kadar imam hatip lisesi boşuna mı yani, mezunları tek tek toplayacaz yağmur duası sonrasında bakara makara barajlarda yelkenler fora .. siz gönlünüzü ferah tutun, bu ülkede süper reyiz var NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz' 


    bu yüzden ağzınızı hayra, nereyi bayıra açıyorduk unuttum bak

  • Başımızda erdoğan gibi bir dünya lideri olduktan sonra sorun yok liderimiz bizi kurtarır haydi erdoğan haydi kurtar bizi 2023'te nasayı göt edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalılık neden? üretim yok kendi hallerine bırakılmış üreticiler tekstilden bahsetmiyorum
  • Ülkenin her tarafı su ama kuraklık belası hala tepemizde dönüp duruyor.

    Suyu bu kadar mı bilinçsiz kullanıyoruz arkadaş

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.