Şimdi Ara

NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
16.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sularımızı kullanmayı bir türlü öğrenemedik maalesef. Bir ülkenin yeraltı ve yerüstü sularını kullanabilme oranı, ülkenin gelişmişliği ile doğru orantılıdır derdi hidroloji hocamız. Zaten kurak bir İç-Anadolu iklimi mevcutken, tüm yeraltı suyunu şuursuzca harcayan halka yani bize müstehaktır. Fakat geri dönülemez bir durumda olduğuna da inanmıyorum açıkçası. Çok çalışmamız, çok öğrenmemiz lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saliharslann

    Sürekli bir korkutma. Yaşı belki küçük olanlar vardır. 2000 yılına daha yeni girmişiz. Bilinen iki belgesel kanalında sürekli gelecek ile ilgili belgeseller yapılıyor. Bilin bakalım içerik ne? Su ve kuraklık. Hatta 2015 civarı büyük bir savaş olacaktı orta doğuda yıl 2021 hala susuz değiliz ve öngörülen savaşta yok. Bir milleti ve topluluğu en güzel korkutarak istediğini yaptırırsın. Dünyanın hala 4 de 3 ü su. Bu unutturulmak isteniyor ısrar ile. Hatta dünya haritası alın ve aslında dünya neredeyse karadan oluştuğunu ve aralarda suların oluşturduğu gibi gözüküyor. Bunların hiç biri tesadüf değil. Önce gözün alışmalı sonra onu görürken kulağına fısıldanan şeyler gerçek gibi olmaya başlar.



    Bazı kendini çok zeki zanneden ama sadece dini değerleri küçümsemekten başka bir bildiği ve başarısı olmayanlar ise... Onlara lafım yok. Dini bir düstur vardır. "Zarara rızası ile girene acınmazmış" onlar varsın boğulsun cehaletlerinde.

    suriye ic savasi. konusu su degil ama cok buyuk savas. tum dunya isid ile savasti.



    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/misir-ve-etiyopya-yi-savasin-esigine-getiren-hedasi-baraji-nin-acmazlari/1678185


    ayrica bundan da haberin yok herhalde.


    gunumuzde petrol icin savas oluyorsa, ileride su icin de olmama ihtimali yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 19 Ocak 2021; 15:48:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Bu mesaj silindi.

    Yok diyen yok.

    Fiyatları konuşalım.

    Mesela yağ fiyatlarından başlayalım.

    Marketler darbe yapmış falan ya hani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Bu mesaj silindi.
    NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz'

    Son 12 yılda çiftçi sayısı %48 azalmış. Çoğu şeyi yurt dışından ithal ediyorsun. Hata bazı tarım ürünlerinde dünya'da ithalat lideri olan bir ülkede yaşıyorsun. Buna rağmen hala iyi diyebiliyorsan senin bu kafayı tebrik etmek lazım. Ne kullanıyorsan bizede söyle bizde böyle olalım.





  • dışardan parasıyla alırız, eeeyyyy nasa sen kimsin ya akıl verio ülkemize gereken yapılsın

  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    Bak bebe orta doğudaki savaş ben kendimi bildiğimden beri var. Saddam ın füzeleri diye bir tabir bile vardı. Sen bunu yeni görüyorsan dediğim gibi bir bebesin. Ayrıca savaş dediğim şey dünya savaşı terör tarzı değil. Bilgisi olmayanın fikri oluyor yaa buna sinir oluyorum. Sanki izledi belgeselleri ve birde yorum yapıyor. Allah ım bu tip insanlar ile aynı havayı solumakta bizim imtihanımız demek. Sen suzuluk ile kendini para. Ben susuz kalacağımız inanmıyorum.

    Hee bu şu demek olmuyor suyu israf edin. Hani dimizi alay konusu etmeye çalışanlar dinleyin.

    Peygamber Efendimiz akan bir sudan abdes alırken bile suyu israf etmeyiniz diyor. Bir derede yada köylerde olur bir sürekli akan çeşmede abdes dahi alırken suyu bolca kullanma iktisatlı ol diyor. Yani dinim kaynaklarını doğayı koru onu güzel kullan diyor yok et demiyor. Ama sen onu değil doğayı aslında yok eden finish ve onun gibi dünyanın hem kanallarını para hırsı ile sömüren hem insan emeğini sömüren hemde bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıklar kimyasal atık bırakan ve seni hasta eden fabrikalarında denizlere kirli atıklarını kusanları dinle ve onu hak bil. Sizin gibilere Allah akıl fikir versin başka bir sözüm yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BCRTVKCS kullanıcısına yanıt

    Vay bee bunu akıl edemedim sen sanırım Albert Einstein olmalısın. Tebrikler hep sizin gibi deha bir insan ile karşılaşmak istedim. Zaten o sularda buharlaşma olmuyor ve yağmur bize uzaydan geliyor. Şey belki yağmur suları da tuzludur. Kim bilir değil mi. Sizin gibi zekilerin karşısında konuşmak zor. O yüzden kelimelerimi dikkatli seçmem gerek. Belkide yoktan var oluyor tabiat kendi kendine yaratıyordur.

    Veya herkesin bildiği gibi denizlerde sürekli oluşan ve bizim çok fark edemediğimiz buharlaşma gökyüzünden yağmur bulutları oluşturuyordur.

    Off yaa gerçekten sizlere inanamıyorum. Lan Enes batur yerine biraz bunları dinleyin izleyin yada okuyun yada her ne zıkkım ise. Al sana alta link bıraktım. Belki üşenmeyip okursun.

    Küresel ısınma daha çok yağmur getirir. Önemli olan biz bu yağmurları toplayacak güzel projelerimiz olsun ve doğanın dengesinin daha çok içine etmeyelim kişisel hırslarımız yada para hırslarımız yüzünden.


    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/yagmur-nasil-olusur-yagmurun-olusumu-hakkinda-bilgi-41530096


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nsar N kullanıcısına yanıt

    Evet bu konuda sizinle hem fikrim. Çok aman aman bir şey değil bu. Neden bu kadar korkulacak bir şey gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu bana hiç masum gelmiyor. Teşekkürler en azından bazılarımız düz bakmıyor. Tek olmadığıma sevindim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    Su döngüsü İlkokul bilginle çok güzel ders verdin kardeşim. Küresel ısınmanın yarattığı kuraklıkla gerçekten tarım alanında ülke olarak kendimizi bir üst noktaya taşıyacaz. Bahsettiğin yağmurun bu topraklara yağacağına gönülden inanıyorum.
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt

    Barajlar ilk kez doluluk oranı düşmüyor ki. 38 yaşındayım ve dafalarca biz bunları yaşadık. Artı eskiden Türkiye nin ve İstanbul un nüfusu daha azdı çok hızla artmaya başladı. Yani demek istediğim kullanım da arttı. Bununla paralel olarak baraj sayıları ve yağmur sularını toplamak için daha güzel ve verimli projerimiz olmalı. Çare korkutmak yada korkmak değil basit bir kaç adım ile çözebilmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    Korku sal kaos yarat yonet, taktik hep ayni hocam ve bunu yaparken o kadar kirli oyunlara basvuruyorlar ki gunumuz cagin da yasanlar bunun aynasi adeta
  • BCRTVKCS kullanıcısına yanıt

    Bütün yağmurların sana yağmasını düşünüyorsan eh ne diyelim. Bu mantıkta çok az bulunur. Bu ülkenin çevresini 4 de 3 ü denizler ile sular ile çevrili ve çevrende olma ihtimali çok yüksek. Her şeyi bilirken coğrafi konumunda göz önünde bulundurmak senden bir şey eksiltmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nsar N kullanıcısına yanıt

    En son sanırım ilk okul 1 de falan korktum. Yıllardır korku filmi izlerim korkmayı çok özledim. Ama mantıklı şeyler üzerinde bu duygumu tetiklemeye çalıştım. Ama görüyorum ki millet benim gibi ruh hastası çıkmış. Ne çok korkmaya yada korkutmaya meyilliymişiz. Bir bir şey diyor ilkokullda temel bilgilerinin hepsini çöpe atıp onun dediğini doğru kabul ediyor. Eee ne oldu o kadar okudun emek verdin. Buraya kadar mıydı bilgine olan inancın.

    Ama sizin gibileri görünce yaşınızı bilemem ama umudum devam ediyor. Benim bu arada yaşım 38.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim gibiler cok yada ben oyle olduguna inaniyorum, sadece cahil tayfadan usandiklari icin kendi hallerinde takiliyorlar, birde otekilestirilmis tayfa var onlarda icine itildikleri problemlerle savasiyorlar. Yas 31 hocam
  • nsar N kullanıcısına yanıt

    İnsan her yaşta herkesten bir şey öğrenibiliyor. Bak şu bakış açın beni etkiledi ve mantıklı geldi. Artık bu insanlar ile uğraşmak istemiyor. Bende de ara ara oluyor. Aslında buna yorum yazmayacaktım biri dini değerleri küçümser bir yazı yazınca uyuz oldum tetiklendim.

    Bana yeni bir bakış açısı kazandırdığın için çok teşekkür ederim dostum sana :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Bu mesaj silindi.
    NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz'
  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    Bu guzel muhabbet icin ben tesekkur ederim hocam(:
  • Bir grup çıkmış şimdi, NASA diyor kendilerine. Vay efendim, kuraklık nedeniyle üretim olmayacakmış, CHP dönemine geri dönülecekmiş. Senin gözünün önünde kongre binasını bastılar, GIK diyemedin be. Sen kendi işine bak. Bunlar gibi gruplara ve zevata, milletimiz sandıkta gereken cevabı vermiştir, verecektir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 19 Ocak 2021; 17:20:6 >
  • boomerin bir tanesi dellenmiş NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz' hemen bebe falan yazmış.Unga bunga sawaş boomer.

  • nasa bey sen sıkma canını biz ülke olarak 18 yıldır üretmiyoruz zaten,2002 den bu yana dışa bağımlı yaşıyoruz işte her türlü imkanlarımıza rahmen!!
    başımızdakiler düşünmezken nasa düşündü ya bizleri şaka gibi:))

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.