Şimdi Ara

NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı



    Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye’deki orman yangınlarının uydu görüntülerini yayınladı. NASA’dan yapılan açıklamada Türkiye’de aylarca süren kuru hava ve sıcak hava dalgasının etkisiyle son yılların en büyük orman yangınları ortaya çıktı denildi. Yangın bölgelerinin büyük çoğunluğunun tatil bölgelerinde çıktığına vurgu yapıldı.



    NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı



    Görüntülerden ikisi 31 Temmuz 2021’de Landsat 8 uydusunda bulunan OLI kamerası (Operasyonel Arazi Görüntüleyici) ile kaydedildi. Manavgat ve Marmaris’in aynı karede gözüktüğü fotoğraf ise 3 Ağustos 2021’de NASA’nın Aqua uydusundaki MODIS ile çekildi.



    NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı



    Ayrıca Bkz.Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları orman yangınlarını uzaydan görüntüledi



    NASA ayrıca Türkiye’deki yangın söndürme çalışmalarına Hırvatistan, İran, İspanya, Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan’ın yardım ettiğini belirtti. Son olarak Güney Avrupa’nın büyük çoğunluğunda 1980’lerden beri en yüksek sıcakların gözlemlendiği Yunanistan ve Türkiye’nin tarihin en yüksek sıcaklıklarına ulaşıldığı belirtiliyor. Yunanistan ve Lübnan’da da yangınların başladığı ifade ediliyor.




    Kaynak:https://earthobservatory.nasa.gov/images/148650/fires-rage-in-turkey







  • Rütüg bunu beğenmedi.

  • Yangından çok yalan algı yapan bir kesim muhalefetle uğraşıyoruz millete faydalı bir projeleri olmayınca bir faleket olmasını, şehit haberleri gelmesini bekliyorlarki yalan algı ile prim yapsınlar bu basitlik ve çaresizliktir.

  • taner.usa T kullanıcısına yanıt
    Aynen kanka🐑🐑🐑🐑🐑🐑

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taner.usa T kullanıcısına yanıt
    Karakter yoksunları algı operasyonlarına başlamışlar yine. Saygılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Prime. kullanıcısına yanıt
    Kişi kendinden bilir işi...

  • taner.usa T kullanıcısına yanıt

    Sana da merhaba fonlu Taner :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ! :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Ağustos 2021; 17:33:53 >
  • 1974 ten önce kıbrıs nasıldı !?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Ağustos 2021; 17:39:52 >
  • taner.usa T kullanıcısına yanıt

    Kafana çay atsam iyi gelir mi sana?NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı 

  • savetheplanet S kullanıcısına yanıt
    Aynen helikopter yok diye video çekiyorlar arkadan helikopter sesleri geliyor bunların yaptığı tam bir yalan algı orapasyonu
    beşinci kol faaliyeti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Sana da merhaba fonlu Taner :D

    Amerikadan fon alanlar belli Joe Biden'in muhalefeti destekliyeceğiz dediği medyalar 140Journos, Medyascope, Serbestiyet ve P24... algı oparasyonlarını amerikayla kol kola çok iyi yürüyorlar adamlarını trendlerden indirmiyorlar tabi para alan emir de alıyor.


    NASA, Türkiye'deki yangınların uydu görüntülerini yayınladı




  • bu AKP seçmeni kafayı bozmuş iyice babasının partisi gibi savunuyor kendi hayal dünyalarında yaşıyorlar , hala Strong Turkey yazıp , ülkesi için üzülene eleştirene algı yapmayın diyip duruyorlar


    kimiside hala ormanları yaktılar vs diyip duruyor , o kadar dronemiz var 24 saat havada ormanları gözlemleyemez mi? orman yangın kuleleri yok mu? bu kadar kolay ise bir ülkenin ormanlarını yakmak yarın gidelim 5-10 kişi bizde ne kadar düşman ülke varsa yakalım?


    Ortada bir yanlış var , yönetemiyorlar düşünmüyorlar çünkü ülkede Liyakat yok Yalakalık var


    Son 20 yıldaki yaz ayı sıcaklıklarını inceleselerdi , Antalyanın bu yaz 47 dereceyi göreceğini bilselerdi herhalde önlem alırlardı , yada Türkiyede büyük bir orman yangını olsa ne yaparız diye düşündüler mi acaba 20 senede?



    Strong Turkey nasıl olur biliyor musunuz? Yunanistanda bizim ki gibi bir yangın çıkar kaldırırsın buradan 10 tane uçağı tek sörtide dökerler yangın bölgesine dönersin geriye o zaman Strong Turkey olursun laf ile olmuyor..


    Kimisi çıkmış helikopterimiz var uçak 1 saatte 1 kere uçuyor vs diyip duruyor , kardeşim bu helikopter taşıyacağı yük belli personel taşıma helikopterine bile 4 kişi fazladan alamazsın minibüs değil yani ve ne kadar taşıma kapasitesi olursa olsun o altındaki sepet maximum taşıma kapasitesini büyük ölçüde kaybettirir , Chinook helikopter diyorlar onunda taşıyacağı su 7.5 ton


    İspanyanın gönderdiği 2 Candair CL-415 uçağı 1 günde 260 bin ton su atmış yangınlara , hangi helikopter ile yapacaksınız bunu? AKP nin trolleri mi diyeyim fanatikleri mi diyeyim ülkesi yanıyor bunlar hala AKP koruma sevdasında sanki ekmeğini suyunu veriyor diyeceğim ama herhalde maaşlı elemanları


    Cumhurbaşkanında 8 tane makam uçağı var emniyet bakanlık vs derken sayı 15-20 leri buluyor bunlar birde makam uçakları lüks yani... Ama ülkede çalışan 3 tane yangın söndürme uçağı var söyleyince devletine sahip çık algı yapma oluyor ulan ben ülkemi sevmesem oturur izlerim olanı neden eleştireyim?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: savetheplanet

    Karakter yoksunları algı operasyonlarına başlamışlar yine. Saygılar.

    türkiyede petrol de var ama devede kulak etmediği için yok diyoz knk demek ki algı operasonu yapmışlar yıllarca boşuna %200 vergi ile kullanmışız. Hadi televizyonun başına, buralar kesmez seni.


    Her rezalette bir operasyoncu çıkıyor bıktık

  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    Knk aslında ben arkadaşa demiştim o sözlerimi yani Cumhur ittifakı seçmenine. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taner.usa

    Yangından çok yalan algı yapan bir kesim muhalefetle uğraşıyoruz millete faydalı bir projeleri olmayınca bir faleket olmasını, şehit haberleri gelmesini bekliyorlarki yalan algı ile prim yapsınlar bu basitlik ve çaresizliktir.
    Muhalefet ne ile proje yapacak acaba? Devleti yönetenler belli adamlar ceplerinden mi birşeyler yapacaklar bırakın bu boş işleri 20 yıldır başımızda olanlara hesap sormayın muhalefet şöyle böyle diye eleştiri yapın ancak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.