Şimdi Ara

NASA’nın OSIRIS-REx uzay aracı, Bennu asteroidinin yörüngesine oturdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    NASA’nın uzay aracı OSIRIS-REx Aralık ayının başında Bennu asteroidine vardığında, bilim insanları ivedilikle gök cismiyle ilgili ölçümlere başladılar. Zira OSIRIS-REx’in çekim gücü çok zayıf olan asteroidin yörüngesine oturabilmesi için en küçük bilgiye dahi ihtiyaç vardı. Görünüşe göre bilim insanları istediklerini elde etmiş gözüküyorlar. 31 Aralık 2018 tarihinde ve Türkiye saatiyle 22:43’de OSIRIS-REx, Bennu asteroidinin yörüngesinde dönmeye başladı.
     

    Bu başarı aynı zamanda da bir uzay keşfi rekoru anlamına geliyor. Yaklaşık 500 metrelik bir genişliğe sahip Bennu asteroidi yörüngesinde dönen OSIRIS-REx, daha önce Ryugu asteroidi etrafında turlayan Hayabusa 2 uydusunun elinde tuttuğu “en küçük gök cismi yörüngesinde dönen uzay aracı” rekorunu da böylece eline almış oluyor. Ayrıca OSIRIS-REx, Bennu asteroidinin yaklaşık 1,5 km tepesinde dönerken “en kısa mesafede yörüngeye oturma” rekorunun da sahibi olmuş durumda.

    2023 yılında geri dönüş yapacak 

    Bundan sonraki adım olarak OSIRIS-REx ekibi, uzay aracının örnek toplayabilmesi adına asteroid yüzeyinde kayalık olmayan bir kazı alanı arayışı içinde olacaklar. 2020 yılına kadar asteroid yüzeyinden toprak örneği toplayacak olan uzay aracı, 2023 yılında bu örnekleri Dünya’ya getirecek. NASA, toplanan örneklerin Güneş Sistemi’nin evrimi ve Dünya’daki yaşamın kökeni hakkında bilgi vereceğini umuyor. 








  • uzun süredir takip ediyorum iyi iş çıkarmışlar ancak japonlar renkli görüntü yollarken esa ve nasa hep siyah beyaz yolluyor. boyutu küçük olsun diyemi bilmiyorum lakin orjinal renkli görüntü görsek daha iyi olacak..

  • Bizde 2023 de bor çıkaracağız :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    uzun süredir takip ediyorum iyi iş çıkarmışlar ancak japonlar renkli görüntü yollarken esa ve nasa hep siyah beyaz yolluyor. boyutu küçük olsun diyemi bilmiyorum lakin orjinal renkli görüntü görsek daha iyi olacak..

    Ccd kamera kullanıyor nasa ve esa sebebi yüksek çözünürlüklü fotoğraf daha fazla detay içermesi, cmos sensörler uzay kullanımda vasat kaliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerini gerceklestirmek



    diyoruz ya.



    Adamlar tamda bunu gerceklestiriyor..



    Osiris ler



    Pheonix ler



    Horizon lar



    Uzayda ucusuyor



    Cok calisaakta bizde yapsak



    Aman bos ver



    Brather seri koz getir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Ayrintiya sahip ham formatli goruntu cekebiliyorsanoz ozel teknikle renk haritasini kaydedip renklendirme yapabilirsiniz.

    Hatta fotograftan kimyasal analiz adina calismalar yapilabilrcegine dair utopik bi calisma da vardi.

    Tv izledigin belgeselde ciceklerin kokusunu almak kadar imkansiz gibi gelse de koku yollayan telefonlarin oldugunu hatirlatmak isterim.

    Bir kac yill evvel forumda konusi gecince oha tepkisiyle karsilama yapmistik..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.