Şimdi Ara

NASA'nın Mars'taki gözlem aracı Curiosity, uzaydan görüntülendi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük uzay ajansı olan NASA, Güneş Sistemi'mizin kızıl gezegeni Mars'ı hem yüzeyden hem de yörüngeden incelemeye devam ediyor. NASA'nın Mars yörüngesinde görev yapan uydusu MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), yüzeydeki ünlü gözlem aracı Curiosity'yi görüntüledi.

    Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraf, 31 Mayıs 2019 tarihinde MRO uydusunun HiRISE isimli kamerası tarafından çekilmiş. Curiosity fotoğrafta mavi küçük bir nokta olarak görülüyor. NASA'nın ifadelerine göre fotoğrafın çekildiği sırada Curiosity, Gale kraterinde Aolis Mons isimli dağın kenarında bulunuyormuş.

    NASA, Curiosity'nin parlak yansıma sayesinde görüntülenebildiğini söylüyor. İnanılmaz hassaslığıyla bilinen HiRISE kamerası, Mars yüzeyindeki toz şeytanlarını ve hatta küçük kum tepeciklerini bile yörüngeden görüntüleyebilecek güce sahip. Arizona Üniversitesi tarafından geliştirilen HiRISE, 2012 yılında Curiosity'nin Mars'a iniş anlarını da görüntülemeyi başarmıştı.

    Ayrıca Bkz.Curiosity, Mars'ta 'metan gazı' tespit etti: Peki bu ne anlama geliyor?

    2012 yılından bu yana Mars yüzeyinde görev yapıyor


    6 Ağustos 2012'de Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yapan Curiosity, geride bıraktığımız yedi yıl içerisinde çok önemli bilimsel keşiflere imza attı. Bunların arasında Mars'ta metan gazının keşfedilmesiyle hayat izlerine ulaşılması ve gezegenin yüzeyinde geçmişte sıvı halde su bulunduğuna dair kanıtlar elde edilmesi gibi inanılmaz keşifler yer alıyor.

    Curiosity, InSight ile beraber şu anda Mars yüzeyinde aktif bir şekilde görev yapan iki uzay aracından birisi. NASA'nın bir diğer gözlem aracı Opportunity bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bir toz fırtınası sonrasında Dünya'yla iletişimini kesmişti. 



  • Nedense çektiği fotoda uçan bir kuş görüntülenince bu görseli yayınlamaya ihtiyaç duymuşlar.

  • Duz dunyacilari suskun :)

  • dünyanın içine ettik bari diğer gezegenleri rahat bırakın aq

  • Bi bitmediniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    ney bi bitnediniz ne diyon ?
  • Ozanerdal34 kullanıcısına yanıt
    Sen kal dünyada biz sana kart atarız ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genel olarak soyluyorum olan bitenleri hic arastirmadan yorum yapan cok insan var. Ben sahsen Nasa'ya hic inanmiyorum Ay'a gittigini dusunen milyonlarca insan var. Ve bu milyonlarca insan arastirmadan etmeden tek tarafli olarak bunlarin dediklerine inaniyor. Simdi bir fotograf ekleyecegim bu fotografin farkli acilardan cekilmis goruntuleri de mevcut. Tek bir ayrinti var bu benim kafami karistiriyor. Ay Modulu tozlu bir ortama inis yapiyor ve bu modulun zemine temas eden ayaklarinda altin renkli folyolu kisim var orasi hic toz yok. itici motorlar inis esnasinda ortaligi toza dumana katar ve bu modulun en basitinden ayaklarinda toz olur. Bu fotografta boyle bir sey yok.
    Bu gibi hatalari belirten cok fazla madde var hepsini burada yazmak istemiyorum arastirip ogrenebilirsiniz. O yuzden benim bu gibi seylere pek inanasim gelmiyor.
    Fotograf =https://www.nasa.gov/sites/default/files/as11-40-5866.jpg

  • adamlar kendileriyle yarışıp, kendi kendilerinin cihazlarını uzayda görüntülüyor... Başarılarının devamını dilerim. İnsanlık adına koca birer adım bunlar.

  • Aya gidildiğini kabul etmeyen, Mars'daki uyduya inanır mı?

    Kimi kandırıyorsun ey NASA?

    Yer mi DH'nin uyanık gençleri :D

  • Köylü gören masum UFO.

  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    atmayan :D
  • homebird kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.