Şimdi Ara

NASA'dan dünya ekonomisini sarsacak dev proje 'Tam 10 kentilyon dolarlık maden'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, tam 10 kentilyon (10 bin katrilyon) dolar değerinde maden içerdiği düşünülen 16 Psyche isimli asteroiti çok yakında ziyaret etmeye hazırlanıyor. Uzay ajansı, dünya ekonomisinden (78 trilyon dolar) bile daha değerli olan bu asteroiti 2022 yılında göndereceği uzay aracıyla ilk kez keşfedecek.



    Yunan mitolojisinden, ölümlü bir insan olmasına rağmen sonradan ölümsüzlüğü kazanan Psyche'den esinlenilerek isimlendirilen 16 Psyche, Mars ve Jüpiter arasında bulunan asteroit kuşağının en büyük cisimlerinden birisi. Tam 240 kilometrelik bir çapa sahip olan dev gök taşı, neredeyse tamamıyla değerli metallerden oluşuyor olması nedeniyle şu sıralar dev uzay ajanslarının odak noktası haline gelmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.İşte uzaylı istilasından korunmanın yolu

    Bilim insanları 16 Psyche'ın Güneş Sisteminin oluşumu sırasında birçok darbeye uğramış bir proto-gezegenin bugün arda kalan çekirdeği olduğunu düşünüyor. Zira Psyche, içerik anlamında tıpkı Dünya'mızın çekirdeğine benziyor. Güneş Sisteminin belki de en enteresan cisimlerinden birisi olan Psyche'ın %90'dan fazlası demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum ve redyum gibi bazıları çok nadir bulunabilen metallerden oluşuyor.



    Psyche'ın "çok garip bir cisim" olduğunu ifade eden NASA araştırmacısı Lindy Elkins-Tanton,"Gök taşından büyük bir metal parçasını koparıp Dünya'ya getirecek olsak...Acaba bununla ne yapardınız? Bugün elmasların şirketler tarafından kontrol edilmesi gibi metalleri saklayıp kendi pazarınızı kontrol altına mı alırdınız? Yoksa insaoğlunun metal kaynak problemini çözmek mi isterdiniz? Psyche ve genel anlamda uzay madenciliği gelecekte kuşkusuz birçok ateşli tartışmanın odak noktası haline gelecek." sözlerini kullanıyor.



    "Dünya'ya maden getirebilecek teknolojiye henüz sahip değiliz"


    NASA'nın 16 Psyche'a düzenleyeceği görev aslen 2023 yılı için planlanmış olsa da daha sonra yapılan çalışmalarla beraber uzay ajansı görevin daha erken de başlayabileceğini düşünmüş ve tarihi 2023'den 2022'ye almaya karar vermiş. İsmini yine gök taşından alan Psyche isimli bu dev görev, 2026 yılında "metal dünyasına" varmış olacak. Ancak elbette şu aşamada bir uzay madenciliği söz konusu değil. Zira görevin lider araştırmacısı olan Lindy Elkins-Tanton, gök taşına gidip Dünya'ya maden getirebileceğimiz bir teknolojiye henüz sahip olmadığımızı belirtiyor.



    Bunun yerine NASA, Psyche görevinde öncelikle gök taşını keşfetmeyi hedefliyor. Yapısı itibariyle Güneş Sistemimizdeki gezegenlerin oluşumuna dair birçok soruya da yanıt olabileceği düşünülen Psyche, hem bu ilginç yönleri hem de 10 kentilyon dolarlık metallariyle belki de uzay araştırmaları tarihinin en heyecanlı görevlerinden birisi olacak.



    Bakalım bu metal dünyasından ilk madenlerin Dünya'ya geldiğini ne zaman göreceğiz.

      







  • „Die Zukunft ist im Himmel.“



    Mustafa Kemal Atatürk
    http://www.zitate-online.de/sprueche/politiker/18908/die-zukunft-ist-im-himmel.html

    Söz ATATÜRK'e aittir. Yukarıdaki site özlü sözler ve sahipleri hakkında bilgi veren bir Alman sitesi. Esasen çok ta önemli değil kime ait olduğu ama birilerine ATATÜRK'ün battığı kesin.

    XX. yy başlarında uçak bir savaş aracı olarak henüz yeni kullanılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı yıllarında vurucu ana güç deniz kuvvetlerina ait gemilerdir. Hoş ABD de hala öyledir. Büyük önder ise geleceğin havacılıkta yani uçaklarda olduğunu vurgulamıştır. Özellikle nükleer başlık taşıyan füzelerin günümüzdeki önemi dikkate alındığında büyük önder ATATÜRK'ün na kadar ileri görüşlü bir insan olduğu bir kez daha görülmüş ve hatırlanmış olur. Anlamı dışında bir şey aramak yanlıştır. ATATÜRK'te hurafe yoktur. Olay ve olguları anlamanın en önemli koşulu yaşandıkları zamanın ve değerlerinin bilinmesidir.

    Sözün Musolini'ye ait olduğuna dair her hangi bir kanıt yok...
  • Bir maden ne kadar bolsa o kadar değersizleşir. İlk etapta kar ederler ancak sonra pek bir anlamı kalmayacaktır.

  • Kapitalizm: Asteroidi dolar olarak görmek.

  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    onlarda bollaşmasını engelleyecek, kapitalizmin doğası gereği ikamesi çıkmadan değerini kaybetmez. teklel anlayışı bknz. intel

  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    istikbal göklerdedir sözü mussoliniye ait, Atatürk orada alıntı yapmıştır.

  • Oraya inmek lazım da işte Türkiyedeyiz yani teknolojiye hiç önem vermiyoruz ülke olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 9 Aralık 2017; 1:09:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    istikbal göklerdedir sözü mussoliniye ait, Atatürk orada alıntı yapmıştır.

    Kaynak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    onlarda bollaşmasını engelleyecek, kapitalizmin doğası gereği ikamesi çıkmadan değerini kaybetmez. teklel anlayışı bknz. intel

    O astroid den getirmek bayağı masraflı olacaktır. O masraf çıkartıldığında daha sonra madenin bollaşmasına bağlı fiyat düşüşü de eklendiğinde çok kar getiren bir iş olmayacaktır. Dediğim gibi ilk başlarda bayağı bir kar ederler tabi ki.
    Asıl merak ettiğim dünyada olmayan bir maden(Mücevher vs) bulurlarsa ne olacağı. Asıl o zaman kar ederler bence.
    Konuştuklarımız hep farazi. Bi gidilsin gelinsin ondan sonra konuşalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Bir maden ne kadar bolsa o kadar değersizleşir. İlk etapta kar ederler ancak sonra pek bir anlamı kalmayacaktır.

    Hayır talep olduğu sürece arz da olacaktır ki talep mecburen olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Milky Way


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    istikbal göklerdedir sözü mussoliniye ait, Atatürk orada alıntı yapmıştır.

    Kaynak?

    Kaynak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird

    Kapitalizm: Asteroidi dolar olarak görmek.

    Artık bitcoin olarak görüyor
  • Sürekli bir şeyler keşfedip duruyorlar ama bir icraat göremedik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D yazıcılar, elektrikli araçlar, güneş panelleri, sanal gerçeklik - robotik, yapay zeka, uzay madenciliği

    geleceği değiştirecek en temel bileşenler. Ancak ne kadar teknoloji ilerlerse ilerlesin bunların hepsi insan oğlunun aç gözlülüğüne kurban gitmez umarım. Hoş bunların gelişmesi de aynı sebeple ya...

  • Ne boş haber ve algı açlışması! Doğruluğu tartışmalı 1969 -1972 arasında NASA'nın Ay'a bir kenara koyarsak. İnsanoğlu bir daha hiç Ay'a veya bşaka bir yere gidip oradan numune bile Dünya'ya getiremedi. Bırak devasa asteroidteki madeni getirmeyi.

    Asteroid'te maden varmış... Var tabiki evren devasa Dünya minnacık bir nokta. Evrende herşey var. Var da ne olacak? Senin o maddeyi ticari anlamda Dünya'ya getirme şansın var mı? YOK. Şimdi değil yüzlerce yıl boyunca da olmayacak.
    Bir de hesaplamalar yapmışlar değeri 10 kentrilyonmuş. Vay be! Nasıl buldun bu rakkamı? Dünya'da çok nadir olan bir maddenin birim fiyatı ile astroidteki olası toplam miktarını mı çarptın. Ey! Süper akıllı kardeşim. O nadir maddelerin bu kadar pahalı olmasının sebebi nadir olmaları. O maddeden binlerce tonu bir anda Dünya'ya gelirse değeri o kadar ucuzlar ki aklın almaz.

  • Acaba bu gök taşı antarktika kıtasında olabilir mi ?

  • Uzay madenciliği sakat iş. Sonuçta gezegenin dengesini bozacaksınız. Aha kırdın kırdın diye video çekeriz artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Bir maden ne kadar bolsa o kadar değersizleşir. İlk etapta kar ederler ancak sonra pek bir anlamı kalmayacaktır.

    olsun depolarsın dünyanın ihtiyacı olduğunda fiyatlar yükselince satarsın. zaten günümüzde bir çok firma böyle yapıyor
  • Dünyada kullanmak için değil ama uzayda kolonizasyon yapılacaksa tabi ki önemli bir gelişme. Koloni için gerekli madenleri dünyadan değilde bir astroidden çıkarmak daha ucuz olur. Gelecege yönelik pozitif bir adım.

  • ilk olarak buraya tonlarca maden yığıp fiyatının düşeceğini düşünen zihinlere sesleniyorum. Ay'dan bile getirilebilen maden gramla olçülürken, o kadar uzak mesafeden tonlarca madeni salı pazarına damperle yığabileceklerini mi hesap edip piyasayı sallayacağını sanıyorsunuz?
    ikinci olarak bir komplo teorisi sunayım. Mars'ta kolonizeleşme yarışının asıl nedeni Jupiter-Mars arasında madenlerini Mars'ta toplayıp, oradan dünyaya sevketmek olmasın? Sonuçta tek seferde o kadar mesafeyi katetmek için çok düşük ağırlıklar taşımaları gerekir. Ama Mars gibi bir durağınız olursa, daha yüksek miktarda madeni Dünya'ya taşıyabilirsiniz. Bu araştırmaların masrafınıda halka Mars'ta yeni bir dünya diye yutturup, maden araştırmalarına paravan yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac1DBuRN -- 7 Aralık 2017; 13:24:2 >
  • pcrex kullanıcısına yanıt
    „Die Zukunft ist im Himmel.“



    Mustafa Kemal Atatürk
    http://www.zitate-online.de/sprueche/politiker/18908/die-zukunft-ist-im-himmel.html

    Söz ATATÜRK'e aittir. Yukarıdaki site özlü sözler ve sahipleri hakkında bilgi veren bir Alman sitesi. Esasen çok ta önemli değil kime ait olduğu ama birilerine ATATÜRK'ün battığı kesin.

    XX. yy başlarında uçak bir savaş aracı olarak henüz yeni kullanılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı yıllarında vurucu ana güç deniz kuvvetlerina ait gemilerdir. Hoş ABD de hala öyledir. Büyük önder ise geleceğin havacılıkta yani uçaklarda olduğunu vurgulamıştır. Özellikle nükleer başlık taşıyan füzelerin günümüzdeki önemi dikkate alındığında büyük önder ATATÜRK'ün na kadar ileri görüşlü bir insan olduğu bir kez daha görülmüş ve hatırlanmış olur. Anlamı dışında bir şey aramak yanlıştır. ATATÜRK'te hurafe yoktur. Olay ve olguları anlamanın en önemli koşulu yaşandıkları zamanın ve değerlerinin bilinmesidir.

    Sözün Musolini'ye ait olduğuna dair her hangi bir kanıt yok...





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.