Şimdi Ara

NASA başkanı: Çin, Ay'ı kendi toprakları ilan edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA başkanı: Çin, Ay'ı kendi toprakları ilan edebilir



    NASA başkanı Bill Nelson, Bild'e verdiği bir röportajda Çin'in uzay programıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Nelson, Çin'in bir gün Ay'ı istila edebileceğine inanıyor.



    Ayrıca Bkz.Mars'taki garip desenlerin gizemi çözüldü: Örümcek veya arı yok



    Başkalarına ait uyduları yok edebilirler



    Nelson, "Çin'in Ay'a inip 'Bu bizim ve sen uzak dur' demesi konusunda çok endişelenmeliyiz." ifadelerini kullandı ve Çin'in uzay programının askeri bir uzay programı olduğunu savundu. NASA başkanı ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay yarışında yeni bir döneme girdiğine ve şimdi rakiplerinin uzayın askeri keşfine öncülük eden Çin olduğuna inanıyor.



    NASA başkanı: Çin, Ay'ı kendi toprakları ilan edebilir



    Nelson, "Peki, Çin uzay istasyonunda ne olacağını düşünüyorsunuz? Orada başkalarına ait uyduları nasıl yok edeceklerini öğrenecekler." dedi. Dış Uzay Anlaşması'nı hatırlayacak olursak, NASA başkanının açıklamalarının oldukça garip geldiğini söyleyebiliriz. Zira bu anlaşma, uzayda kitle imha silahlarının yasaklanmasına ek olarak, hiçbir doğal gök cisminin herhangi bir ülkenin mülkü olamayacağını belirten bir madde de içermekte.




    Kaynak:https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/nasa-chef-schlaegt-alarm-chinesen-wollen-den-mond-besetzen-80490242.bild.html







  • Nasa başkanı oluyorsun ve zeka seviyen "dıjj güclee yiğen" seviyesinde takılı kalıyor



    Roskosmos başkanının bunlarla döşşek geçtiği kadar yok mu şimdi.



    Şunu diyenlerin uzay kuvvetleri var ansını satam;

    "Peki, Çin uzay istasyonunda ne olacağını düşünüyorsunuz? Orada başkalarına ait uyduları nasıl yok edeceklerini öğrenecekler."



    Vallaha mı diyon kanka, hakkat mı la :)

    E ne güzel işte uzayda tek tabanca canınız sıkılır birbirinize bombeleşirsiniz

  • Bizde alalım arkadaş o zaman uzay vatan topraklarının haritasını çizeyim kimselere bırakmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 3 Temmuz 2022; 14:38:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütce verin yoksa cekik gözlüler ayi isgal edicek kafasi bu :))))

  • Sansar vardır onun aklının bir köşesinde hinlik.

  • Yüzde yüz eminim ki bir gün ,bütün gelişmiş ülkeler kendi gezegenlerine sahip olacak! Hatta bazıları birden fazlasına sahip olursa şaşmamak lazım.

  • Bana kalsa ben şahsen hiçbir ülke ile uğraşmam, güneş sistemi akıllıca teknoloji ile insanoğluna fazlası ile yeter. Benim tercihim, Ay benzeri uydular veya Mars gibi gezegenler değil de yapay uydu şehirlerden yanadır. Eğer gelecekte bu tür yapay uydu şehirler ile yaşam alanları oluşturulabilirse insanoğlu doğal felâketlerin büyük bir çoğunluğundan kurtulmuş olacaktır. Bu tip şehirlerin kurulması için de güneş enerjisini anti yerçekimi sistemi olarak kullanabilen bir teknolojiye ihtiyaç vardır. Bu konuda senelerdir çok iddialıyım, hem de aptal durumuna düşebileceğimi bile bile anti yerçekimi sistemine inandım ve çalışmalar yapmaktayım. Arayan belâsını da mevlâsınıda bulur der atalarımız, nihayet en doğru tasarım olan anti yerçekimi teknolojisine ait kinetik enerji tasarımını geçtiğimiz ay 26 haziranda çalıştırmayı başardım. Daha iki sorunu bulunmasına rağmen temelde doğru bir tasarım olduğundan artık hiç kuşkum yok. İnsanoğlunun uzayda özgürlüğü anti yerçekimi teknolojisi ile olacaktır. Bu teknoloji ile güneş sistemi bize fazlası ile yeter, savaşlara ve kavgalara gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 3 Temmuz 2022; 16:17:45 >




  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir yere kim ulasabilip orayi koruyabiliyorsa o yer onundur, gerisi bos soylemdir. Su an ulasmak zor hatta buyuk olcekde mumkun degil, uzaydan elde debilecegin bir kaynak yok. Bu yuzden silahsiz bariscil uzay calismalari mumkun. Lakin fuzyon reaktorlerinin gelisimi helyum3 gibi bir izotop ihtiyaci gerektirirse bu en cok ayin topraginda bulunuyor, iste o zaman sert acimasiz rekabeti pespese seri savaslari seyredin.

  • Benim de hayalimdir, ayda bir üssümüz olur. Orada ileri teknoloji hidrojen füze sistemimizi ve silahlarımızı depolarız. Birisi tehdit ettiğinde aklına aydaki füzeler gelir ve aklını başına alıp diklenemez. Bu hayalleri kurarken Türkiye gerçekleri gözüme geliyor, hayal be diyorum..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ay onlara kalsın güneşte bizim. Aydınlanmaz ücreti alalım şimdi bütün ülkelerden nede olsa bir yakıt sarfiyatımız var :D :D

  • Ulan palavracılar madem çinin öyle birşey yapabileceğine inanıyorsanız, ilk siz ayak bastığınızı ilan ettiniz neden üs müs kurmadınız?

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Zaten tesla hem kablosuz elektrik hem dünyanın yer çekimi ile çalışan araçlar yapmayı düşünüyordu ama kavgasız hayat olmaz, uzaylılar gelse belki o zaman birlik oluruz:D

  • vozy kullanıcısına yanıt
    Evet çok haklısınız, ne yaparsa sadece onlar yapar, bizde hiç akıl yok.

  • Her ülke kendi yüzölçümüne göre ölçekleyerek parsellerin uyduyu, bir de Ay için mi savaşalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.