Şimdi Ara

NASA, Artemis 1 görevi için fırlatma tarihini duyurdu: Heyecan dorukta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, Artemis 1 görevi için fırlatma tarihini duyurdu: Heyecan dorukta



    NASA, Artemis 1 görevi için ilk roketin fırlatılış tarihini (hedeflenen tarihi) duyurmasının ardından heyecan verici sinematik bir video yayınladı.



    Ayrıca Bkz.NASA, Kızıl Gezegen'de Mars Spagettisi'nin tuhaf fotoğrafını paylaştı



    Artemis 1 ne zaman fırlatılacak?



    29 Ağustos gibi oldukça yakın bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanan Artemis 1 görevi, 50 yıllık aradan sonra astronotların yeniden ay yüzeyine ayak basacağı, insanlı yeni uzay araştırmaları çağını başlatacak. NASA’nın Artemis I görevi ile ayrıca Ay’da sürdürülebilir bir yaşam kurulması hedefleniyor.





    NASA’nın Artemis: Ay’a Fırlatılıyor videosunda Orion kapsülünü uzaya fırlatan güçlü Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketini görüyoruz. NASA, Artemis I’in NASA’nın derin uzay keşif sistemlerinin (Orion uzay aracı, SLS roketi ve Florida, Cape Canaveral’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki yer sistemi)  ilk entegre testi olacağını belirtiyor.



    Mürettebatsız uçuş testi



    Artemis 1 misyonu, insan varlığını Ay ve ötesine taşıma noktasında derin uzay araştırmaları için bir temel olacak ve giderek daha karmaşık hale gelecek bir dizi görevin ilki olacak, aynı zamanda mürettebatsız bir uçuş testi olacak.



    En uzun mesafeye uçan uzay aracı olacak



    Uzun zamandır beklenen Artemis 1, altı hafta kadar sürecek görevi boyunca Ay’ın binlerce mil ötesine, Dünya’dan da 280.000 mil öteye gidecek şekilde tasarlanmış. Şimdiye kadar gördüğümüz uzay araçlarından çok daha fazla bir uçuş gerçekleştirecek.



    Artemis I, görevi sırasında SLS roketi ve Orion uzay aracı beklendiği gibi performans gösterirse, 2024 yılı için hedeflenen Artemis 2 de aynı rotada uçacak.




    Kaynak:
    https://www.digitaltrends.com/space/watch-nasas-cinematic-trailer-for-its-upcoming-moon-mission/







  • ne yaşamı? helyum3'ü sömürmek için gidiyorlar oraya. sistemi kurmaya çalışıp, oradaki milyarlarca yıldır güneşten gelen helyum3 leri ay toprağından alacaklar. Dünya'ya getirip toryum ile kullanacaklar. galiba rusya'yı ve çin'i zayıf bırakma planları bu yüzden ...

  • tarih tekerrür ediyor; batı medeniyeti yeni dünyalara açılıyor yine. biz neden bunların arasında değiliz?


    bunların derken, batı medeniyeti değil, yeni dünyaya açılanlardan.. ki onlar da batı gerçi ama demek istediğimi anladınız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 22 Temmuz 2022; 20:2:52 >
  • 16.yydaki cografi kesiflerin yeni versiyonu,buna adapte olanlar sonraki 200 yılın yoneticileri olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mineraller bahane ay sahane

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Kafasını kullananlar her zaman ileriyi planlar ve ona göre politikalar geliştirir. Bizim gibi ülkeler hep geç kalıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya zaten en uzun olarak marsa gitmedikmi odamı yalan nasıl ay insansız en uzun yolculuk oluyor şakamı yapıyorsunuz dalga mı geçiyorsunuz hani ayak basılmıştı zaten la oğlum siz ne içiyorsunuz bize de söyleyin bu kafayı yaşayalım sakamisiniz siz. Aya gidip gelmek şuan amerikadan Çine gidip gelmek gibi bisey olması lazım. Samsung s22 bile zoomla ayı yanımıza getirir olmuş muhabbete bak hele. La gardas nasa vallahi bizle kafa yapıyor. Marsa da gitmedi aya da gitmedi. Hatta ve hatta aya hiç insan gitmedi ben karar verdim. Bunca tecrübenin eseri insansız uçuşu bırak zaten bu teknoloji ile ayda 4+1 blok yapmamız lazım ya. Ben müteahhit olurum. Şaka gibi..... gerçekten çok güldüm... Allah nasa'nin canini almasın.... çok komik .... tanrı nasayi korusun... ??????

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Haberde bilgi eksik verilmiş; insan taşıma kabiliyeti olan uzay araçları içerisinde, bir uzay istasyonuna kenetlenmeden en uzun mesafeyi kat edecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.