Şimdi Ara

Napıp yapıp şu SAAB ı alın. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
9.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevindi42

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    TGürkiyeyi ilk 20 ye falan sokuyorsunuz da, GSMH açısından Türkiye artık ilk 17 de falan değil

    o düşük kur öncesiydi, kur yüzde 30 arttı, Türkiye kendine ilk 50 de yer bulsun şimdi...

    Yüzde 30 fakirleştiniz dostlar...


    Türkiye ortaçağ ülkesi 3. dünya ülkesi.


    Hiç doğuya gitmediniz galba?

    Utanmadan ilk 10 a falan sokuyorsunuz.

    Kültür, eğitim refah seviyesi açısından Türkiye, Avrupa'daki en son ülkeden sonra, keza Amerikadaki bir çok ülke, Keza Kuzey ülkeleri, keza Asyadaki birçok ülkeden sonra gelir...


    Kadınlara taciz, mahalle baskısı, ensest ilişki, töre ciinayet, kadına şiddet, bunlar hangi gelişmiş ülkede var söyler misiniz?


    Yüzbinlerce insan ÖSS de matematikte sıfır net bile çıkartamıyor, Matematikte OECD ülkelerinde sondan 3. yüz, nasıl gelişmiş bir ülke, size varya birileri omurilik soğanıyla güler açık söyleyeyim

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

    İnsani gelişmişlik endeksinde 85. sıradayız. Ne alakası var derseniz bu endeks yaşam uzunluğu, okuryazar sayısı, eğitim ve yaşam düzeyi hesaplanıyor. Ne kadar gelişmiş bir ülke olduğumuz ortada.

    Not: Şimdi birilerinin çıkıp Türkiye'yi bilerek düşük gösteriyorlar diyeceklerine eminim. Çünkü değişmiyor bu, hala aynı mantık.

    katuluyorum sana tam da linki bulmuştumdum ki sen paylaşmışsın




  • bence anadolu yu geliştirsinler...olmasa biraz da ot tıkasınlar .sağına soluna..tam olur.biz hazırcıyız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C2H5OH

    quote:

    Orijinalden alıntı: ally_0607

    quote:

    Orijinalden alıntı: bLooP

    quote:

    Orijinalden alıntı: ally_0607

    quote:

    Orijinalden alıntı: bLooP

    quote:

    Orijinalden alıntı: SmokingKills

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Üşenmeden yazıyorum.

    1-Amerika
    2-Rusya
    3-Çin
    4-Hindistan
    5-Almanya
    6-İngiltere
    7-Fransa
    8-İtalya
    9-İspanya
    10-Japonya
    11-Güney Kore
    12-İsrailin 1 tane askeri yok. Ama
    13-Norveç
    14-Brezilya

    Ülkenizi seviyor olabilirsiniz fakat kendinizi dev aynasında görmeyin.En büyük zayıflık budur çünkü.

    Güney kore sadece ekonomik olarak bizden güçlü, bu işin askeri ve siyasi boyutu var onda bizden önde değiller. Keza aynısı Brezilya,İsrail, Norveç, İspanya içinde geçerli.

    1. Amerika
    2. Çin
    3. Rusya
    4. Fransa
    5. Almanya
    6. İngiltere
    7. Japonya
    8.Hindistan
    9. Brezilya
    10. Türkiye

    Askeri,Siyasi, Ekonomiyi baz alırsak gerçek liste budur, ve emin ol objektifim.

    Millet finlandiya,avusturya,kuzey kore filan demiş şaka gibi. Bugun dünyada finlandiya höt dese, nato tatbikatına katılmıcam dese kim takar allah aşkına.

    Peki sen o devasa ordunla bi savaşa girsen, kaç gün o ordunu finans edebilirsin?
    Ne kadarlık petrol rezervlerin var?

    O milat öncesi 1900 uçağı nasıl uçuracaksın? Ülkende çıkan boru işleyemiyorsun bile.

    Sen o devasa ordunla savaşa girsen 3 ay sonra ne tankını ne uçağını hareket ettirebilirsin. Ekonomi demek, askeri güçten az önemli değil. O beğenmediğin İsviçre'nin 1 tane askeri yok. Ama yiyosa saldır. ABD bile saldıramaz o ülkeye. Çünkü bütün paralar orda.

    türkiyenin resmi kayıtlara göre 3, resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgiye göre 8 ayrı devletle aynı anda savaşacak gücü var, terör konusunda başarısız olmamamızın nedeni gücümüzle alakalı değil, ordunun içindeki hainler yüzündendi, açıp bugünkü gazete manşetlerini okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Türk pilotları dünyanın en iyi pilotlarındandır, italyan pilotlara zamanında ders vermişliği vardır. Yolcu uçağı babında demiyorum, savaş uçağı babında... uçaklarımız da 1900 den kalma uçaklar değildir, çoğunlukla f16 kullanılmaktadır, f16larımız daha yeni modernize edilmiştir, çağımızın gerektirdiği bütün donanımlara sahiptir, yazılım konusuna gelincede aselsanın çok ciddi çalışmaları vardır bu uçaklara yerli yazılım yükleme konusunda, ayrıca türkiye yeni nesil savaş uçağı olan f35inde ortaklarından biridir. Mayından bombadan etkilenmeyen, suda yüzebilen, uçurumlarda köprü vazifesi görebilen yerli tanklarımızdan da hiç bahsetmiyorum.... ülkenizi küçümsemeyin

    Nerde yazıyormuş o resmi belgeler ben hiç denk gelmedim. Yoksa siz Türkiye Atina'yı 10 dakikada feth(!) eder masallarına mı inananlardansınız.
    Ben Ankarada o bahsettiğiniz savunma sanayi içerisinde yazılım mühendisiyim. Emin olun bende ülkenin savunma sektörü hakkında birşeyler biliyorum.
    Ben size Türkiye'nin elindeki eski uçaklardan, modernize edilmiş o antikalardan bahsediyorum siz bana Türk pilotlarından bahsediyorusunuz. Napacak bu pilotlar kanat takıp taş mı atacak düşman uçaklarına. Hadi onu da geçtim bi savaş durumunda bu uçakları 3 ay sonra neyle kaldıracaksın ambargolar geldiğinde .

    Yani ne diyim söylenecek o kadar çok şey varda işte herşeyi heryerde anlatamıyosun.
    Konu nerden nereye gelmiş. Türkiye dünyanın süper gücü deyip geçeceksin aslında en temizi bu.

    hımm ne güzel, hangi kurumda mühendissiniz acaba? bizimde bi tanıdık, kurumunu bilmiyorum ama yazılım mühendisiydi, belki arkadaşınızdır. Bi sorayım ben ona eğer isminizi bahşederseniz. Bende hukukçuyum. Bu arada madem ki mühendissiniz, ve modernize edilen halen amerikan ordusunda da sayıca en fazla olan f16 ları beğenmiyorsunuz, o halde 2020ye kadar bitirilmesi planlanan ve projesine başlanan ilk milli savaş uçağımız hakkında bilginiz vardır sanırım?? 3 ayrı devletle savaşabilme gücünü zamanında bi haber programında genelkurmay başkanının ağzından duymuştum. Subay olan bi tanıdığım ise, asıl gücün gizli tutulduğunu hatta asker sayısının bile az söylendiğini, 8 ayrı edevletle savaşabilme gücümüzün bulunduğunu söylemişti. Bu arada ambargo konusuna gelince sanırım kıbrıs harekatında kaldınız siz, türkiye artık kendi kendine yetebilen bir ülkedir, mermisidir silahıdır lastiğidir bütün araça gereç türkiye de mevcuttur, ekonomimizde gayet iyidir, petrol konusuna da gelince izlediğimiz denge politikası sayesinde çok rahat temin edebiliriz, iranla düşlman değil çok büyük iki müttefikiz, hiç olmadı irandan alırız petrolümüzü, ya da bunuda geçelim, türkiye yeni yeni petrol aramaya başladı, karadenizde ve akdenizde, benim bulacağımız konusunda tereddütüm yok... daha geçen gün adıyamanda kaliteli bi rezerv bulundu, çalışma yapılsa çok petrolümüz var aslında... Türkiyeyi küçümsemeyin, pkklıların türkiyeyi küçümsediği gibi konuşuyorsunuz...

    hocam türkiyedeki petrol işlenemez ve rafine edilemez, bunun hangi petrokimyacıya sorsanız söylerler , petrol rafinasyonu kraking prosesi denir tabi türkçe yazınca böyle :) katmanlar arasında sıcaklık ile üst kata petrol ün ürünleri-yan ürünleri çıkar ve bu şekilde ayrıştırma olur , En üstte benzen ve saf ürünler bir altında benzin onun altında fuel oil yağ türevler ve plastik end ürünleri diye giderken en altta işlenenmez bir halta yaramayan katran kalır işte türkiyedeki petrolün büyük kısmı rafine edilip benzin elde edilemez, ve sülfür miktarı yüksektir yani çevre için zararı büyüktür elde edilse bile ayrıştırma işlemi olmaz olursa pahalı olur , Yani bedavaya çıkarsak bile onu satar hale getirmemiz ondan alacağımız kar dan daha düşük olur. Bundan dolayıdır dışa petrol-yakıt ürünleri olarak bağımlılığımız.
    Biyodizel de yatırım yapmak amacıyla milyonlarca dolarlık yatırım yapıldı , sonra tayyip baba bir vergi koydu tüm biyodizel işine girmek isteyen firma/şirket/fabrikalar kaçak yağla karışık mazot satmak zorunda kaldı. Halbuki kanola tarlası işletmek ve hammadde olarak kullanma ile milyonlarca kişiye belki istihdam sağlanabilir brezilyanın yaptığı gibi biyodizel motoru olmayan arabayı ülkeme sokmam deyip kendine özel motorlu araba ürettirebilirdik. Tabi bunlar hep keşke lerde kalıyor...
    Yazılım ve mekanik olarak f16 lara ve pilot lara birşey diyemem , ama yakıt konusuna gelince orada baltayı taşa vuruyoruz. savaş halindede hiçbir ülkeye ben senden alırım diye güvenerek giremessiniz. Onun için ben ordu gücüymüş , pilot kaitesiymiş , savaş uçakları helikopterleriymiş hiçbirini önemsemiyorum. Ülke kendi ayakları üzerinde durabiliyormu normal zamanda? (duramıyor) o zaman zayıfsın kardeşim

    yahu arkadaş şuan akdenizde bizde sondaj çalışmalarında bulunuyoruz, biliyosunuz ki rum tarafının sondaj çalışmasını abd li bir firma yapıyor, bunlar salak mı ki burda işe yaramaz petrol için uğraşıyorlar... çıkmayan petrol hakkında işe yaramaz işlenmez diyen kişilere kesinlikle itibar edilmemesi lazım, sizde biliyorsunuz ki güneydoğudaki bazı sınır noktalarımızın 1 2 km ötesinde petrol çıkarılıyor, yahu orda varda sınırın bu tarafında hiç mi yok?? haa varsa da bizimki kalitesiz dimi(!!) Ülkeyi iyice yunanistan, arjantin pozisyonuna soktunuz resmen, bırakın bu safsataları etrafınıza bi bakın tüm dünya diyor bunu türkiye 10 15 sene içerinde çok büyük bir güç olacak... ekonomi kötymüş bu kötymüş şu kötymüş, niye yaşıyosunuz ki burda o zaman gidin beğendiğiniz yerde yaşayın... Bugün abd nin bile kredi notu düşürülürken türkiyenin ki yükseltiliyor neden?? ha tayyip baba para yedirmiştir kredi derecelendirme kurumuna dimi? ya da bunlar bize düşman var bi planları o yüzden yükselttiler notumuzu dimi? türkiyenin böyle paranoyak ve şizofren kişilere ihtiyacı yok, tükiyenin; Atatürk gibi milletine, ülkesine güvenen insanlara ihtiyacı var, ancak hayal edebilen insanlar başarır güçlü türkiyeyi, karamsarlar değil!!!




  • SAAB ı arkasına kocaman bir bagaj eklenmiş B sınıfı , manuel arka camlı bir modelle düşündüm de bir an....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    iran kendi arabasınımı yapmış la onu kim yazmıştı alıntı yapamadım ikçolardan bahsediyor sanırsam kaputu aç pejo motoru herşeyi bizim tofaş doğanda ne yaptı ise ikcoda samandda aynı sadece günümüz teknolojisine uygun haliyle güncellemiş hepsi o
    edit;
    iran ile Türklerin müttefik olduğunu söyleyen düşünen duyan gören tüm adem oğulları ibretlik

    sana hiçbirşey söylemiyorum sadece şunu izle koç
    http://www.youtube.com/watch?v=yU9bzTPkIVI&feature=related



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ally_0607 -- 21 Ekim 2011; 11:48:18 >




  • Türkiyeyi küçümseyenler o övdüğünüz israil ile türkiyenin kıyaslaması izleyin
    http://www.youtube.com/watch?v=Aj9HKO5_52A&feature=related
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ally_0607

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    iran kendi arabasınımı yapmış la onu kim yazmıştı alıntı yapamadım ikçolardan bahsediyor sanırsam kaputu aç pejo motoru herşeyi bizim tofaş doğanda ne yaptı ise ikcoda samandda aynı sadece günümüz teknolojisine uygun haliyle güncellemiş hepsi o
    edit;
    iran ile Türklerin müttefik olduğunu söyleyen düşünen duyan gören tüm adem oğulları ibretlik

    sana hiçbirşey söylemiyorum sadece şunu izle koç
    http://www.youtube.com/watch?v=yU9bzTPkIVI&feature=related

    ee şehriyar haydar baba ne var bunda he nejat Türkçe konuşuyor bumu..! tebaasının %40 Türkmen 3 sınırı Türke olan bir cumhurbaşkanı Türkçe bilecek tabiki bunda ne gariplik var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih kaptan

    bence anadolu yu geliştirsinler...olmasa biraz da ot tıkasınlar .sağına soluna..tam olur.biz hazırcıyız..

    tse de petrokimya lab inda calismis bir petrokimyaci olarak bunu soyledim, sinirin o tarafi bu tarafi nasildir bilmem getirsinler petrolu yapilsin analizi bu kadar basit. Sulfursuz uygun petrol getirildide bizmi kabul etmedik
  • Konu çok acayip yerlere kaymış yorum yapmıcam ama ''Yerli otomobil üretemeyiz artık'' denilmiş. Öyle bi Dünya yok. Yerli otomobil üretimine 3-4 seneye başlanacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    quote:

    Orijinalden alıntı: ally_0607

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    iran kendi arabasınımı yapmış la onu kim yazmıştı alıntı yapamadım ikçolardan bahsediyor sanırsam kaputu aç pejo motoru herşeyi bizim tofaş doğanda ne yaptı ise ikcoda samandda aynı sadece günümüz teknolojisine uygun haliyle güncellemiş hepsi o
    edit;
    iran ile Türklerin müttefik olduğunu söyleyen düşünen duyan gören tüm adem oğulları ibretlik

    sana hiçbirşey söylemiyorum sadece şunu izle koç
    http://www.youtube.com/watch?v=yU9bzTPkIVI&feature=related

    ee şehriyar haydar baba ne var bunda he nejat Türkçe konuşuyor bumu..! tebaasının %40 Türkmen 3 sınırı Türke olan bir cumhurbaşkanı Türkçe bilecek tabiki bunda ne gariplik var

    ya bırak bu safsataları gardaş, ahmedinejat diyorki türkiyeyle beraber süper güç olacağız... aç araştır azcık




  • Güçlülük güçsüzlük konusuna hiç girmeyeceğim.

    Ancak Türkiye'nin markası olma konusunda konuyu açan arkadaşla hemfikirim. 20 yıl önceki Hyundai-Kia araçlarını hatırlayın yavaş yavaş geldiler ve General Motors ve Ford'u geçtiler (Dünyada satış rakamları açısından) Toyota ve VW ile yarışır araçlar yapıyorlar.
    Zamanla Nissan-İnfinity, Toyota-Lexus gibi premium marka da yaratacaktır.

    10 yıl önce İmza'yı üretseydik biz de çok yol almış olacaktık. O adamın güvenilirliği falan tabii ki tartışılır ancak yerli girişimcimize ait bir firma oluşturmalı ve desteklemeliyiz.

    Saab'a gelecek olursak; olaya sadece know-how olayı olarak görmeyin, iyi bir marka değeri satın alıyorsunuz. Güvenlik konusunda uzman bir birikim mevcut. Bakın Volvo'yu çinliler aldı, bizim Volvo'ya güvenimiz eksildi mi? Ya da Range-Rover ve JaguarHintliler aldı, hala en kaymak tabaka araçları üretiyorlar. Marka standartlarına uygun üretim devam ediyor.

    Şuan elinde mükemmel (sınıfının en geniş ve güvenli araçlarından biri olan) bir 5 Serisi var. Güncel bir 3 serisi ve yeni bir 1 serisi ile çok satmaz mı? Zaten sedan cennetinde yaşıyoruz.

    Bir de ne üretirlerse üretsin İtalyan hükümeti ve İtalyan halkından büyük destek alan Fiat, Fransız Hükümeti ve halkından destek alan Peugeot-Citroen ve Renault, Almanların göz bebeği VW, Audi, Mercedes ve BMW var. Opel GM malı olduktan sonra Almanya'da desteğini yitirdi (Tartışma konusu değil- burdan gitmeyelim-Opel çalışanları bile bu konuda dertli).

    Yerli üretim olsun 5 Serisi alacağımın da sözünü buradan veriyorum :)

    Bence de ne yapıp, yapıp almalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 25 Ekim 2011; 12:15:24 >




  • Kesinlikle autograph arkadaşıma katılıyorum. Yerine oturmuş bir markanın bir arabayı üretmesi için en az 2 sene geçmesi gerekli. Bir düşünün lütfen biz sıfırdan bir araba üreteceğiz. Bu demektir ki en az 4 sene. Sanıyorlar ki; al sana kaporta, al sana motor işte biraz vites kutusu falan olmuyor bu işler. Sonuçta bir can taşıyacak. Yani ilk arabanızı 2015 yılında bineceksiniz. Hadi ürettik ki bu da Doğan, Şahin'in sıfır versiyonu olacaktır. İşte iki markanın 1990'lı yıllarda ürettikleri arabalar.
     Napıp yapıp şu SAAB ı alın.

     Napıp yapıp şu SAAB ı alın.

    Arabanın özelliklerini burada yazmak bile istemiyorum. SAAB'da hız sabitleyici var. Artık gerisini siz düşünün. Doğan'ların ön konsolları hep çatlak. Mutlaka görmüşsünüzdür. SAAB'da konsolda bir çatlak !!! Ben duymadım. Sadece konsol ve özellik meselesi değil biraz da güvenlik meselesi. Ayrıca bu arabaların ikisi de 10.000 lira. Aynı zamanda yaktıkları benzin miktarları da aynı.

    Diyorlar ki parça sıkıntısı var. Biz Türk'ler sanırım biri ne derse hemen ya inanıyoruz yada onu gerçek zannediyoruz. Aslını araştırmıyoruz. Parça sıkıntısı yok ve parçaları bir Opel, VW ile aynıdır. İşletme okumadım ama bunun arz talep meselesi olduğunu herkes bilebilir sanırım. Tofaş'ın orjinal parçası sanki çok mu ucuz. Ayrıyeten şunu da belirtmek istiyorum. Tofaş - Renault yan sanayisi Made in China. SAAB yan parçası Made in Germany.

    SAAB'ı bildiğim için bunları yazdım arkadaşlar. Ayrıyeten SAAB kullandığım için. Burada SAAB'ı binmeyenler, bilmeyenler, tanımayanlar durmadan yorum yazıyor. Adam belki SAAB'ın ismini ilk defa duyuyor ama yorum yazıyor. Bilmiyorum. Ama arkadaşlar ben arkadaşıma katılıyorum. Bence SAAB'ı almak, İLLA DA SAAB DEMİYORUM. YANİ OTURMUŞ BİR ARABA FİRMASINI ALMAK bence daha mantıklı. Zaten üretseniz bile eğer sadece Türkiye'de satmak isterseniz zaten arabanın maliyeti yüksek olacaktır. Ülkemizin önde gelenleri biz araba üretebilecek teknolojiye sahip değiliz diyor. Bunu kendileri söylüyor. Ama biz illa kendimiz üretelim diyoruz. Bazı arkadaşlar üretiyoruz işte Renault, VW biz üretiyoruz. Soruyorum sizlere bunların hangisi bizim arabamız. Tofaş bile tamamen bizim değil. Motorunun İtalyan Fiat olduğunu kim bilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkankaanuygur -- 28 Ekim 2011; 5:53:46 >




  • Aslında iş işten geçmiş ve konu artık eskimeye başlamış olmasına ramen yinede birkaç şey yazamadan edemeyeceğim. Yorumları okumaya başladıktan sonra 2. sayfanın yarısına bile gelmeden bıraktım çünki emin olun birçoğu gereksiz ve boş yorumlar. Aslında böylesine içtenlikle böylesine güzel bir konu açan north korea arkadaşımızında sözde herşeyi pek çok bilen bazı arkadaşlarla polemiğe girmesinide yadırgadım. Zaten böyle bir konuda hiç alakasız büyük, küçük ülke tartışmasını hiç işin içine katmıyorum bile. Bazı arkadaşlar sırf yorum olsun diye napıcaz saabı alıp, piyasası yok, yedek parçası yok, elimizde patlar, kim alacak bu arabaları gibi hiç gereksiz yorumlarda bulumuş hatta bunu söyleyen birçok arkadaşın sadece muhalefet olması açısından söylediğinden emin olun. Bu aracı alırda üretirsek kim alacak diyen arkadaşlara cevap vereyim. Geçmişte ne güvenlik ne konforla alakası bile olmayan tofaş kuş serilerini kimler aldıysa saabıda onlar alacak, saab daha pahalı ozamanda tofaş kuş serisi ucuzdu diyecek arkadaşlarada bu gün vw, audi, bmw gibi markalara 100-150 bin euro verenlerin bir kısmı aynı konfor, donanım ve daha fazla sağlamlık ve güvenlik sunan bu aracı onlardan daha ucuza alacaklarından emin olabilirsiniz. Aracın bize geçmesi ve üretime başlamamız durumunda yedek parça konusunu herhalde söylememe gerek yok. Daha düne kadar hiçbirşeyleri olmayan çinliler bile kendi ürettikleri araçları piyasada tutturamayınca otomotiv sektöründeki açıklarını dünyaca ünlü markaları satın alarak kapatıyorlar, şimdi o olumsuz yorum yapan arkadaşlara soruyorum. Volvo halen satılıyormu? yoksa bir çin firması aldı diye artık kimse almıyormu? bununla birlikte çinlilerin sözde kendi markaları olduğunu söyledikleri ve sözde tasarladıkları araçların önünü mercedesten arkasını bmw den sağını başka markadan, solunu başka markadan kopyalayıp ürettikleri otomobillerden piyasada ne kadar görebiliyorsunuz gerçekten merak ettim. Ayrıca saabı alıp napacağız diyen arkadaşlara internette saabı araştımalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Üretikkleri şeylerin kaliteyle alakası olmayan çinliler bile ağır sanayi konusunda dünyaya kafa tutmaya çalışırken, onları belki dörde katlayacak kaliteli üretime sahip olan türkiyemi yaptığını satamayacak? Ne yazıktırki biz milletçe akıllı düşünmeyi beceremeyen bir milletiz ve ne yazıktırki bundan sonrada olduğumuz yerde saymaya mahkumuz. Taaki bu zihniyet değişene kadar.




  • Siz bekleyin ben SAAB'ı alıp geliyorum.Vermezlerse Know How alacam
  • Adamın dedikleri mantıklı, yine aşağlık kompleksi içine bürünen insanlar ülkeyi aşağlamış. Adam hiç olmazsa nasıl ileri gidebiliriz diye konu açıyor, yine bazı insanlar şamata derdinde.

    Bu arada SAAB alınsaydı iyi olurdu hakkaten, ama tren kaçtı, ama geri gelcek, önümüzde büyük bir kriz olcak bence, başka bir marka alabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oryuken

    beyler know how dediğiniz nedir allah aşkına.bursada izmitte her markanın her aracı üretilebiliyor.üretim konusunda sıkıntımız olmaz.türk mühendisler mercedeste olsun diğer büyük markalarda olsun yıllarını harcamış üst seviye pozisyonlarda yer almış.insan kaynağı konusunda da sıkıntımız olmaz.araba satışları hersene reko kırıyordu ötv zammına kadar!!! pazar bulma konusunda da sıkıntımız olmaz.

    sıkıntı nerde biliyor musunuz beyler.sıkıntı özel teşebbüste.böyle büyük bir yatırımı yapabilecek birkaç şirket var ayrıca bu şirketler otomotiv sektöründe son derece tecrübeli.kim mi onlar KOÇ SABANCI DOĞUŞ GRUBU vs. bu adamlarda taşın altına elini sokacak irade yok.nasıl olsa büyük markaların arabalarını ithal edip üstüne kar koyup babalar gibi satıyorlar.Devlet araba üretip satamaz,otomotivde özel sektör dinamizmi şarttır.

    Yani bu ülkede iş yapan ve büyük sermaye yükünü elinde tutan sözde girişimciler bu işe el atmalı ve kendi markamızı kendimiz kurmalıyız diyebiliriz.ancak otomotiv sektöründe bir markanın oluşması için en az 20 yıl gerekir.

    Bu konu da çok fazla bilgim yok,fikirlerimi paylaşmak istedim.

    Özdemir Sabancı suikastını bi araştır istersen güzel kardesim. ondan sonra gel bu adamlar para yemeye alışmış bunlarda irade yok diye atıp tut




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    Adamın dedikleri mantıklı, yine aşağlık kompleksi içine bürünen insanlar ülkeyi aşağlamış. Adam hiç olmazsa nasıl ileri gidebiliriz diye konu açıyor, yine bazı insanlar şamata derdinde.

    Bu arada SAAB alınsaydı iyi olurdu hakkaten, ama tren kaçtı, ama geri gelcek, önümüzde büyük bir kriz olcak bence, başka bir marka alabiliriz.

    yahu bu işler bu kadar kolay değil.Türkiye kendi arabasını üretsin teneke bile olsa alırım diyen bir sürü adam var kaldıki kaliteli bir markamız olsa Türkiyede ondan başka araç satılmaz.
    Zamanında yerli otomobil işine girmek isteyen Sabancı suikaste kurban gitti.Daha geçenlerde FORD Ceo'su Türkiye ayağını denk alsın dedi.Ülkemiz aciz bir ülke hiç güllük gülistanlık görmeyin.Bize yerli otomobil yaptırmazlar yaptırsalar bile alınacak bir otomobil yaptırmazlar.Yani öyle bir şirket kurulsa bile asla başarılı olamaz batırırlar..
    Ekleme:Bende teneke bile olsa yerli araba alırım diyen gruptanım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 18 Aralık 2011; 21:57:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arjen553

    quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    Adamın dedikleri mantıklı, yine aşağlık kompleksi içine bürünen insanlar ülkeyi aşağlamış. Adam hiç olmazsa nasıl ileri gidebiliriz diye konu açıyor, yine bazı insanlar şamata derdinde.

    Bu arada SAAB alınsaydı iyi olurdu hakkaten, ama tren kaçtı, ama geri gelcek, önümüzde büyük bir kriz olcak bence, başka bir marka alabiliriz.

    yahu bu işler bu kadar kolay değil.Türkiye kendi arabasını üretsin teneke bile olsa alırım diyen bir sürü adam var kaldıki kaliteli bir markamız olsa Türkiyede ondan başka araç satılmaz.
    Zamanında yerli otomobil işine girmek isteyen Sabancı suikaste kurban gitti.Daha geçenlerde FORD Ceo'su Türkiye ayağını denk alsın dedi.Ülkemiz aciz bir ülke hiç güllük gülistanlık görmeyin.Bize yerli otomobil yaptırmazlar yaptırsalar bile alınacak bir otomobil yaptırmazlar.Yani öyle bir şirket kurulsa bile asla başarılı olamaz batırırlar..
    Ekleme:Bende teneke bile olsa yerli araba alırım diyen gruptanım

    Elbette güllük gülistanlık değil, önemli olan bir şeylerin yapılmaya çalışması. Sıkıldım bu ayağımızı kaydırmaya çalışıyorlar geyiğinden, güney kore şu anda dünyaya meydan okuyor. Malezya bile kendi arabasını üretiyor ne kadar mitsubishi ve lotus teknolojisini kullansada, ve malezyada arabaların %80 i proton nerdeyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 18 Aralık 2011; 21:59:03 >




  • böyle bi konuda bu saab meselesini yazmıştım bence yerli arabanın üretilmesi lazım saab hep isveç olarak bilinecek, kendi arabamızı yaparız 5 sene 10 sene bilemedin 15 sene sonra zamanının standartlarını karşılar eminim ben buna artık sizde inanın bence...
  • Kardesim cok guzel bi noktaya deginmissin haberrtturkte bir kose yazarida ayni senin gibi dusunuyodu
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.