Şimdi Ara

NACİZANE SONY 52V4000 LCD TV İNCELEMEM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
13.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyide ne olmuş Bir zamanlar amerika'da
    Bugünkü panel incelemem'de bunlara şahit oldum Vatandaş uyanmış harıl harıl aralarında Dvd (markası) Kablolama (Scart-Hdmı) Kablo tipi (Standart-Altın Uçlu) Yayına etkisini tartışıyorlardı
    Uyanık satıcılar'la tabıki baş edemezler bu sefer'de kumandaları toplamışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 14 Ocak 2009; 20:42:23 >
  • Lcd tv ler artık sd leri güzel gösteriyor ama benim canımı sıkan 4:3 görüntünün 16.9 yayılması ile oluşan şişman, koca kafalı adamlar bu da beni lcd tv yi sd de kullanmamam için en büyük sebep . Sizlerinde canını sıkmıyorumu.

    Şuan odamda 32R81b tv yi monitör olarak kullanıyorum hd film izliyorum xbox 360 genelde hep takılı ve ilerde 32W4000 ile değiştirmeyi düşünüyorum ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus

    İyide ne olmuş Bir zamanlar amerika'da


    Yaw tam iyi şeyler olacaktı. Altyazı su koyverdi. 2 cd lik versiyondu. Birinci CD'deki görüntüler bitmeden altyazı bitti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ridvan1903

    Lcd tv ler artık sd leri güzel gösteriyor ama benim canımı sıkan 4:3 görüntünün 16.9 yayılması ile oluşan şişman, koca kafalı adamlar bu da beni lcd tv yi sd de kullanmamam için en büyük sebep . Sizlerinde canını sıkmıyorumu.


    Benim canımı pek sıkmıyor, alıştığımdan mütevellid.

    Ama 16:9 yayın gerçekten çok güzel oluyor bu tv'lerde. Bu nedenle HD yayından önce 16:9 yayına geçseler benim için yeterli olur. Çokta aramam yani yayının HD olmasını...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE


    quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus

    İyide ne olmuş Bir zamanlar amerika'da


    Yaw tam iyi şeyler olacaktı. Altyazı su koyverdi. 2 cd lik versiyondu. Birinci CD'deki görüntüler bitmeden altyazı bitti.

    Altyazılarda sıkça olan bir sorun özellikle '2 cd gördünmü zaten sinirleniyorum
    Bu arada 4-5 senedir aradığım bir yapım vardı Buldum inme aşamasında ama kullanıcı sayısı çok az napalım
    Yakında sana dönerim dostum...
  • high kardeş valla alıştım renkler süper duruyor artık ama şimdi anternatif 1 i deneyeyim dedim o daha güzel geldi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K®ATOS

    high kardeş valla alıştım renkler süper duruyor artık ama şimdi anternatif 1 i deneyeyim dedim o daha güzel geldi.

    O ayarları ben tv'yi ilk aldığımda göz kararı yapmıştım. Şimdi, nasıldı unutmuşum. Alternatif2 olanlar ise O zamanlar Hooligy arkadaşımızın kullandığı ayarlardı. Alternatif1'e göre daha canlı renkler sunuyordu. Alternatif3 ise biraz daha profesyonel bir şekilde bulunan ayarlar. Hep bahsettiğim ayar DVD'si kullanılarak elde edildi.

    Benim favorim alternatif3
  • ya peki ps3 de oyun oynarken nasıl yapayım.bazı arkadaşlar max kontrast yap diyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K®ATOS

    ya peki ps3 de oyun oynarken nasıl yapayım.bazı arkadaşlar max kontrast yap diyor.


    Ya bendede PS3'Var Göz Zevkin nasılsa Öle KRATOS,,Onun ayarı sana Kalmış Sİyahları daha Siyah Görmek İçin Parlaklığı Kıs 40.değerlerde Olsun Yeter sana
  • heh işte o parlaklık falan ne işe yarıyor onları bilmem lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K®ATOS

    heh işte o parlaklık falan ne işe yarıyor onları bilmem lazım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Aşağıdaki yazıyı v4000 konusuna yazmıştım. Her televizyonda bu ayarlar olmasa veya aynı ad ile anılmasa da çoğu kişinin işine yarayabileceğini düşündüğümden buraya alıyorum.

    Tv'deki ayarların görüntüye etkisini deneyimlerime dayanarak anlatmaya çalışacağım. Biraz daldan dala olacak ama kusura bakmayın. Şimdilik aklıma gelenlere şöyle bir değineyim.

    Soğuk renk ayarı: Özellikle beyaz renklere hafif bir mavi ton katmasına rağmen kuvvetli beyazlar üretir.

    Sıcak2 renk ayarı: Beyaz renklere biraz grilik ve pembelik katmakla birlikte "doğru kırmızı" üretiminde başarılıdır. Gerçekte tam bir kırmızı olması gereken renkte pembeye veya mora kaçmayı önler.

    Parlaklık ayarı: Fazla yükseğe ayarlanırsa tüm renkler ton kaybeder. Çok düşüğe ayarlandığında da siyah tonlardaki detay kayıpları ortaya çıkar. Ayrıca yükseğe ayarlandığı değerlerde SD yayınlarda çokça görülen karelenme belirginleşir. İdeal ayar bulunabilirse "karelenme" oldukça makul seviyelere çekilebilir.

    Kontrast ayarı: Koyu ve açık renkler arasındaki ton farkını azaltıp, çoğaltmaya yarar. Derin siyahlar ve buna bağlı doğru renk üretimi için çoğu tv'de 80 ve yukarısı değerlere ayarlanması gerekir.

    Renk ayarları: Yüksek değerlere ayarlanırsa çoğu renk tonu arasındaki geçişler kaybolur. Mesela bir cisim 20 farklı kırmızı renk tonundan oluşsa, renk çok yükseğe ayarlıysa bu 20 farklı renkten en az 3-4 tanesi bir birinden ayrılamaz duruma gelir. Yani olması gerektiği gibi göremezsiniz ekrandaki cismi. Çoğu tv'de yarı değerinin altına ayarlanmalıdır. Örneğim 100 max. ayarı olan bir tv'de 45-50 gibi...

    Tam piksel ayarı: 1080i ve 1080p kaynaklarda görüntünün tv'nin pikselleri ile bire bir örtüşmesi sağlanır. Daha keskin detaylar olur.

    Gürültü önleme: Genelde Sd yayın ve gece çekimlerinde görülen kumlanmayı önlemek için kullanılır. Fakat çoğu tv'de, bunu önlerken hareketli görüntü başarısında düşüş olur. Bu nedenle kumlanmadan ziyade hareket başarısı önemli ise kapatılmalıdır. En fazla "Çok düşük" değerine ayarlanmalıdır.

    Keskinlik: Yüksek değerlere ayarlandığında renk geçişleri belirginleşir. Fakat düşük çözünürlüklü görüntülerde adeta görüntü önünde "vıcır, vıcır" hareketli bir tabaka varmış gibi olur. Keskin detaylarda örneğin: Kanal logosu gibi etrafında görülen karıncalanma artar. Fakat hareketli sahne başarısını olumlu etkiler. Düşük değerlere ayarlanması ise daha yumuşak renk geçişleri sağlar. Ufak detaylar kaybolur. Fakat hareketli sahnelerde blurlaşmayı da arttırır.

  • Şahsen bu panelin form olarak hakkını tam veremediğimize inanıyorum Orta Seviye rakipsiz
    Başarılı siyahlar
    Game çok iyi
    Ekran açısında hiç bir sıkıntı yok
    Tasarım olarak ise benim için en iyi panel 8/10
    Hantikap'ı ise W4000 çok çabuk gelmesi oldu...
  • Gerçekten güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık arkadaşım. Bende yakın bir zamanda ps3 aldım ve hdmi to dvi kablo ile monitörümde kullanıyorum fakat artık bir lcd tv ye geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Fazla bir param yok elimde, gitarlarımdan birini satıcam hatta almak için tv yi o yüzden çok dikkatli bir biçimde araştırıyorum :P ayarların farklılıklarından dolayı dükkanlardaki farklara kulak asmamayıda öğrendim. İncelemeni okudum, v4000 sayfasını karıştırdım biraz ve 40v4000 almaya karar verdim. Senin ve diğer arkadaşlarımızın paylaşımlarından dolayı teşekkür edip sana bi ö.m atıyorum =)
  • Konuyu yeni gördüm ve okudum, güzel bir anlatım olmuş ve resimler ile gayet güzel desteklemişsiz. Benim gibi teknik konulara hakim olmayan ve lcd tv almak niyetinde olan forum takipçileri için güzel bir kaynak olmuş.

    Elinize ve emağinize sağlık.

    Şunuda sormak isterim, almayı düşündüşüm tv sony w4500, kullanım amacım kendi adıma %50 sd yayın %30 ps3 %20 ise dvd ve blu-ray, bu şekilde kullanacak biri için w4500 veya x4500 gibi iki model arasında ne gibi farklar olur.

    Bütçe olarak kendimi biraz zorlayarak w4500 alabiliyorum x4500 de alabilirim ama kendimi çok zorlamış olurum.

    Şimdi bu sorunun yeri burasımıdır denilebilir ama, sizin gibi deneyimli ve bu konularda benden çok daha fazla bilgi sahibi olan birinin fikirlerini almak isterim, ilginize şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla...

  • Bir çok açıdan bilgilendirici bir yazı olmuş. Direk başlıkla ve inceleme ile ilgili değil ama ps3 e bağlantı yapma olayı gerçekten çok basitmiş. Bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Evdeki eski emektar plazmayı kenara koyup bir ful hd + ps3 almak lzm en kısa zamanda. foruma girdikçe para harcayasım geliyor ama harcayacak para yok :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HWA@zaza

    Konuyu yeni gördüm ve okudum, güzel bir anlatım olmuş ve resimler ile gayet güzel desteklemişsiz. Benim gibi teknik konulara hakim olmayan ve lcd tv almak niyetinde olan forum takipçileri için güzel bir kaynak olmuş.

    Elinize ve emağinize sağlık.

    Şunuda sormak isterim, almayı düşündüşüm tv sony w4500, kullanım amacım kendi adıma %50 sd yayın %30 ps3 %20 ise dvd ve blu-ray, bu şekilde kullanacak biri için w4500 veya x4500 gibi iki model arasında ne gibi farklar olur.

    Bütçe olarak kendimi biraz zorlayarak w4500 alabiliyorum x4500 de alabilirim ama kendimi çok zorlamış olurum.

    Şimdi bu sorunun yeri burasımıdır denilebilir ama, sizin gibi deneyimli ve bu konularda benden çok daha fazla bilgi sahibi olan birinin fikirlerini almak isterim, ilginize şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla...



    Güzel sözlerin için teşekkürler dostum...

    Fiyat olarak zorlıyacaksa ben gereksiz buluyorum x4500'ü. 40" için konuşursak ana fark birinde işlemci be2, diğerinde be2 pro. İsimler bazen insana cezbedici gelebiliyor. İsimlerden çok bize sunduğu farklara bakmak lazım. Ben şahsen mağaza ortamında bırak x4500-w4500 arasında, çoğu tv arasında fark göremiyorum.

    46" ten sonra ise x4500'ler LED panelli oluyor. Bu özellikle kontrastta belirgin bir fark ortaya koyması lazım. Ama w4500 gibi modeller, daha doğrusu Sony'de 4000'li serilerden sonra kontrast, o kadar iyi bir noktaya geldiki bundan sonrası keyfe keder bir durum oluyor.

    Birde şöyle bir şey var: Fiyatlar her çıkan serilerle birlikte aşağıya geliyor. Atıyorum, ben 52v4000 almış olduğum zaman x3500 tam iki katı idi. Aradan 7-8 ay geçti ve sadece aradaki farkla bir kaç ay sonra x3500'den daha iyisini alabileceğim belkide. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geoxid

    Bir çok açıdan bilgilendirici bir yazı olmuş. Direk başlıkla ve inceleme ile ilgili değil ama ps3 e bağlantı yapma olayı gerçekten çok basitmiş. Bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Evdeki eski emektar plazmayı kenara koyup bir ful hd + ps3 almak lzm en kısa zamanda. foruma girdikçe para harcayasım geliyor ama harcayacak para yok :)

    Alım süreci daha zevkli dostum. Elinden geldiğince uzatacaksın bunu.

    Hatta anlatılır hep...

    Pazarlamacılara verilen ilk derslerden biri; Bir malı sattın mı? Hemen oradan kaç! olurmuş. Çünkü alıcıların çoğunluğunda doğru karar vermiş bile olsa alım işleminin ilk anlarında hep bir şüphe olurmuş. "Acaba çok mu pahalıya aldım?, Ben ne yaptım ya..Tam da krizin ortasında, Gerimi versem?" vs.

    Bu yüzden aldıktan sonra geriye hep "acabalar" kalıyor. Alım süreci, para verilmediği için ve bir arı gibi çiçekten çiçeğe konmaya fırsat verdiği için daha zevkli. Hehe...
  • ayıp ama alan var alamayan var olmuo böle gözümüz kalıo
  • Arkadaşım inceleme süper olmuş bence. Ellerine sağlık. Senin incelemeni gördükten sonra bu televizyonun benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayabileceğini gördüm. Ben de sonyde karar kıldım. Yalnız bilmek istediklerim şunlar:

    V4000 serileri bütün ekran boyutlarında aynı işlemci vs mi kullanıyor? Benim salona 40'' den fazlası çok büyük geliyor.

    V4000 ile W4000 kıyaslandığında görüntü işlemcileri açısından fark var mıdır? ya da şöyle sorayım arada vereceğimiz farka değer mi? Ben genelde digitürk ile kullanacağım.

    40'' ya da 42'' başka bir marka ya da model önerir misiniz?

    Bu arada 40V5500 modeli bu modelin bir üst versiyonu olarak daha iyi midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 9 Temmuz 2009; 11:51:34 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: matt009

    Arkadaşım inceleme süper olmuş bence. Ellerine sağlık. Senin incelemeni gördükten sonra bu televizyonun benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayabileceğini gördüm. Ben de sonyde karar kıldım. Yalnız bilmek istediklerim şunlar:

    V4000 serileri bütün ekran boyutlarında aynı işlemci vs mi kullanıyor? Benim salona 40'' den fazlası çok büyük geliyor.

    V4000 ile W4000 kıyaslandığında görüntü işlemcileri açısından fark var mıdır? ya da şöyle sorayım arada vereceğimiz farka değer mi? Ben genelde digitürk ile kullanacağım.

    40'' ya da 42'' başka bir marka ya da model önerir misiniz?

    Bu arada 40V5500 modeli bu modelin bir üst versiyonu olarak daha iyi midir?

    Panel hariç bir de belki güç kaynağı hariç büyük ihtimal aynı işlemciyi kullanıyordur diye tahmin ediyorum. Bravia Engine2 olarak geçiyor zaten 40,46,52" inde. Farklılık olsa elbet Sony belirtirdi.

    Ayrıca her ne kadar bir sürdir piyasayı takip etmesem de v4000, w4000 modellerini bulabilmenin zor olacağını düşünüyorum. Bulduğunu farzedersek izleme kaynağına bakınca bir fark hissedemeyeceğini söyleyebilirim. Ama ben şayet 100-200 tl. bir farkla w4000 alabilecek olsam w4000 tercih ederim.

    v5500'e gelirsek daha iyi olması muhtemel. Zaten ben pek görmedim yeni bir modelin eskisinden kötü olduğunu. Tabi yine de çok büyük farklar beklemek doğru olmaz.

    Bu yüzden yeni serileri almanı tavsiye ederim. Ha tabi bulursun kutusunda, açılmamış ve yeni modellere göre çok daha hesaplı bir w,v4000 onlarda alınabilir.

    Birde uyarıda bulunmak istiyorum; Digitürk'te (digitürk'ten kaynaklanan) bir hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Mutlaka artık ne alacaksan mümkünse digitürk ile deneyip beğeniyorsan al.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.