Şimdi Ara

Nabız kontrol saati kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben spora başlamadan önce almak istiyorum bir tane.Hatta Garmin Forerunner 60 alayım diyorum ne çok pahalı ne çok ucuz gözümede iyi geldi.

Sormak istediğim şey şu? Bazılarının yanında göğüse takılan bir şey veriyorlar onu her zaman takmak zorunda mıyız? Bunda veriyorlar mı bilmiyorum ama.Yüzerken problem çıkarır mı?Su geçirmez olduğunu yazmışlar.

• bende aradım ama anlık ölçen bulamadım.20 sn sabit bekliyorsunda öyle ölçüyor oda benim işime yaramaz

bulursan pm hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

bende aradım ama anlık ölçen bulamadım.20 sn sabit bekliyorsunda öyle ölçüyor oda benim işime yaramaz

bulursan pm hocam

Nasıl yani hocam anlamadım.Aynı şeyden bahsediyoruz heralde değil mi? Kalp atışını ve yaktığın kaloriyi gösteren nabız kontrol saatlerinden bahsediyorum.Şöyle bir şey:

Nasıl geç ölçüyor ki Anlık değil mi zaten bunlar? Birde geç olsada 20 saniyede ölmeyiz heralde kalp krizinden

Edit : Hocam kullandığınız varsa tavsiye ettiğini bir model var mı? Yakılan kaloriyi gösteren? Yüzmede kullanabilecek.Hatta bisiklette de olur.Ama sadece bisiklet için olanlardan değil.Bu Garmin FR60 hepsinde kullanılır gibi görünüyor ama bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 8 Nisan 2013; 17:47:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

bende aradım ama anlık ölçen bulamadım.20 sn sabit bekliyorsunda öyle ölçüyor oda benim işime yaramaz

bulursan pm hocam

Nasıl yani hocam anlamadım.Aynı şeyden bahsediyoruz heralde değil mi? Kalp atışını ve yaktığın kaloriyi gösteren nabız kontrol saatlerinden bahsediyorum.Şöyle bir şey:

Nasıl geç ölçüyor ki Anlık değil mi zaten bunlar? Birde geç olsada 20 saniyede ölmeyiz heralde kalp krizinden

Edit : Hocam kullandığınız varsa tavsiye ettiğini bir model var mı? Yakılan kaloriyi gösteren? Yüzmede kullanabilecek.Hatta bisiklette de olur.Ama sadece bisiklet için olanlardan değil.Bu Garmin FR60 hepsinde kullanılır gibi görünüyor ama bilemedim.

mesela koşarken saate bakar gibi bakıcam cihaza nabzımı gösterecek öyle arıyorum ben

bulduklarımın hiç biri öyle değildi 25liralık bile buldum ben seninkinin aynısından fakat emin olamadım bende

• quote:

quote:

quote:

bulursan pm hocam

mesela koşarken saate bakar gibi bakıcam cihaza nabzımı gösterecek öyle arıyorum ben

bulduklarımın hiç biri öyle değildi 25liralık bile buldum ben seninkinin aynısından fakat emin olamadım bende

Bu pahalı olanlar iyidir heralde ya.Ben de hepsiburadada görmüştüm 25 liraya ama insan güvenipte alamaz onları.Ama spordan önce almak lazım diye düşünüyorum hem yaktığımız kaloriyi görüp gaza geliriz

• valla decathlon mağazalarından alabilirsin 60-70litraya güzel kaleji mi ne marka saatler var.

yanlız bir kaç kullanımdan sonra artık pek gerek kalmıyor. Aşağı yukarı tüm aktivitelerde yaktığını aldığını bliyorsun.

benim salonda geçirdiğim 1 saat 1kcal di mesela. artı eki 50-100 oynuyordu tempo ve aktiviteye göre.
    sonra takmayı bıraktım.

intervalli çalışma yapmayacaksın sürekli takmayacaksın. yani çok pahalı bir şeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

valla decathlon mağazalarından alabilirsin 60-70litraya güzel kaleji mi ne marka saatler var.

yanlız bir kaç kullanımdan sonra artık pek gerek kalmıyor. Aşağı yukarı tüm aktivitelerde yaktığını aldığını bliyorsun.

benim salonda geçirdiğim 1 saat 1kcal di mesela. artı eki 50-100 oynuyordu tempo ve aktiviteye göre.
    sonra takmayı bıraktım.

intervalli çalışma yapmayacaksın sürekli takmayacaksın. yani çok pahalı bir şeye gerek yok.

Teşekkürler.Ben dediğiniz gibi intervalli yapmayı planlıyorum göbek alıp başını gittiği için.Diğer yerler sıska ama göbeğim önde gidiyor.Denilene göre haftada en az 6 günden 45'er dk yüksek tempoda kardiyo yapmam gerekiyor.Bende dedim başlamışken ne yaktığımı bileyim hem motivasyon olur.

Garmin iyi midir acaba? Birde size bir sorum var.Bu aletler acaba sadece bileğinizde takılı durduğu için mi algılıyor? Yoksa şu göğüs için verdiklerinide almamız gerekiyor mu ayrıca?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • göğüs aparatı takmak zorundasın. nabzı tabiki oradan alıyor.
    6 günden 45 dakika interval yapamazsın. yani öyle ağır yüksek tempolu. dediğin gibi göbek başını alıp gittiyse dikkatli ol.

bu arada dediğim gibi sakın pahalı alma. garmin falan pahalı. benim çevremde 10k koşusularına katılan haftada 50km koşanlar falan alıyor. gpsli modelden parkur hesabı için falan. ilk aşamada sakın fazla verme. aşama aşama kaliteyi arttır.
  • bu aleti almandaki amacın ne ?
    yag yakımı istiyorsan nabzın yükselecek
    öyle aheste aheste yürüyerek nabzını yükseltemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

göğüs aparatı takmak zorundasın. nabzı tabiki oradan alıyor.
    6 günden 45 dakika interval yapamazsın. yani öyle ağır yüksek tempolu. dediğin gibi göbek başını alıp gittiyse dikkatli ol.

bu arada dediğim gibi sakın pahalı alma. garmin falan pahalı. benim çevremde 10k koşusularına katılan haftada 50km koşanlar falan alıyor. gpsli modelden parkur hesabı için falan. ilk aşamada sakın fazla verme. aşama aşama kaliteyi arttır.

Bende onu Les Mills Combat'in pdf'lerinden birinde okumuştum, kilolu birisi özellikle göbek yağlarını eritmek için en az 6 gün 45'er dakikadan HIIT yapmalıdır diyordu.Hatta özellikle aç karnına iki bardak su içerek önerilmiş.Benim birtek göbek büyük geri kalan yerler ufak, suratımda küçücük.Yani bir yerden yağ gidecekse ağır çalışmaktan ilk gideceği yer göbek olur

Peki şunu alsam benim için yeterli olur mu acaba?

Bu da yakılan kaloriyi gösteriyor mu anlamadım bir şeyde yazmamışlar.Yağ yakma programı dediği şeyde gösteriyor mudur acaba.Birde su geçirip geçirmediği belli değil.Ben yüzmede de kullanmak istiyordum.Birde garminde zaten göğüs bandından bahsedilmemiş onuda ayrıca sordum.

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

bu aleti almandaki amacın ne ?
    yag yakımı istiyorsan nabzın yükselecek
    öyle aheste aheste yürüyerek nabzını yükseltemezsin

Tabii ki ben de yürüyerek bir şey olacağını zannetmiyorum.HIIT planlıyorum yapabilirsem, bol bol depar.Kalp krizi geçirmem inşallah günde 1 saat koşu, 1 saat yüzme üstüne p90x'de kardiyo denk gelirse öldüm, olmayan kaslarım yanar mazallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 9 Nisan 2013; 21:49:36 >

• bu sporu amatör olarak yapan birisi isen almak mantıksız.
    hitt yapsan ne olacak sanki..
    en fazla yarım saat yapacaksın...

antreman sonrası proteinini aldıktan sonra kas yakımına ugramazsın.
    ayrıca kas yakımına ugrayacak antreman yapaagını da tahmin etmiyorum.
    O kadar kolay degildir kas yıkımına ugramak

Cok koşan yada cok kardiyo yapan yag yakar anlamı cıkarmak yanlış
    bunu belirli şeylerle kombine etmen lazım.
    beslenme ile yaşayış ile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

bu sporu amatör olarak yapan birisi isen almak mantıksız.
    hitt yapsan ne olacak sanki..
    en fazla yarım saat yapacaksın...

antreman sonrası proteinini aldıktan sonra kas yakımına ugramazsın.
    ayrıca kas yakımına ugrayacak antreman yapaagını da tahmin etmiyorum.
    O kadar kolay degildir kas yıkımına ugramak

Cok koşan yada cok kardiyo yapan yag yakar anlamı cıkarmak yanlış
    bunu belirli şeylerle kombine etmen lazım.
    beslenme ile yaşayış ile...

Başladığım gün beslenmemide değiştiriyorum zaten.Tahıllı,proteinli ve bol vitaminli bir diyet olacak, yine yağda olacak tabii iyilerden.
  • quote:

Merhaba ben spora başlamadan önce almak istiyorum bir tane.Hatta Garmin Forerunner 60 alayım diyorum ne çok pahalı ne çok ucuz gözümede iyi geldi.

Sormak istediğim şey şu? Bazılarının yanında göğüse takılan bir şey veriyorlar onu her zaman takmak zorunda mıyız? Bunda veriyorlar mı bilmiyorum ama.Yüzerken problem çıkarır mı?Su geçirmez olduğunu yazmışlar.

bu ürünü hepsiburada dan almıştım. ilk ay sorunsuz çalşyordu ama 2. ayda kalp ritmini vermemeye başladı. yalnız hepsiburada da ki yorumlar çok olumluydu o yüzden almıştım. yaklaşık 50 kişi ya 4 yıldız yada 5 yıldız vermişti. olumsuz not verenlerde kargodan dolayı şikayetçilerdi. teknoloji biraz da şans işi olduğu için bana kötüsü denk gelmiş olabilir. fiyat olarak çok uygun olduğu için öneriyorum
    akakce.com
    Abfen Oksibor Kulak Çevresi Dezenfekte Solüsyonu 30 ml Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/bakim-urunu/en-ucuz-acura-ac-2013-fitness-saati-fiyati,842965.html

• quote:

Orijinalden alıntı: googlecan

quote:

Merhaba ben spora başlamadan önce almak istiyorum bir tane.Hatta Garmin Forerunner 60 alayım diyorum ne çok pahalı ne çok ucuz gözümede iyi geldi.

bu ürünü hepsiburada dan almıştım. ilk ay sorunsuz çalşyordu ama 2. ayda kalp ritmini vermemeye başladı. yalnız hepsiburada da ki yorumlar çok olumluydu o yüzden almıştım. yaklaşık 50 kişi ya 4 yıldız yada 5 yıldız vermişti. olumsuz not verenlerde kargodan dolayı şikayetçilerdi. teknoloji biraz da şans işi olduğu için bana kötüsü denk gelmiş olabilir. fiyat olarak çok uygun olduğu için öneriyorum
    akakce.com
    Abfen Oksibor Kulak Çevresi Dezenfekte Solüsyonu 30 ml Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/bakim-urunu/en-ucuz-acura-ac-2013-fitness-saati-fiyati,842965.html

Fiyat cidden süpermiş ben ucuz Voit 9082 mi ne onu bulmuştum ama bu da o da yakılan kaloriyi göstermiyor Gösterenlerde maşallah hep pahalı ve yanında göğüs bandınıda vermiyorlar.Ben de spora başlamışken yaktığım kaloriyide bileyimde gaza gelirim diye düşünüyordum hem hesabını tutarım.Tek amaç bu.

Edit : Şunu buldum
    www.n11.com
    Sporcu Saati - Nabız Ölçer & Polar Saat - n11.com
    http://www.n11.com/polar-ft7f-blkgold-nabiz-kontrol-saati-P10001304
    (kutu içeriğinde verici yazıyor ama o değildir heralde göğüs bandı olsa 389'luktaki gibi göğüs bandı yazarlardı.)

Yakılan kaloriyide gösteriyor.Fiyatıda uygun ama göğüs bandı vermiyorlar.İçinde her aradığım özellip olupta en uygun olan şu var
    www.n11.com
    http://www.n11.com/polar-ft40m-blk-nabiz-kontrol-saati-P10001306

Bu da 389 lira.

Edit 2 : Şimdi farkettim sizinkinde kalori göstergeside yazıyor O fiyata mümkün müdür ya Eğer öyleyse süper.Büyük bir ihtimalle tek eksiği pildir.Siteye onunla ilgili soru sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 14 Nisan 2013; 14:17:04 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: googlecan

quote:

akakce.com

Fiyat cidden süpermiş ben ucuz Voit 9082 mi ne onu bulmuştum ama bu da o da yakılan kaloriyi göstermiyor Gösterenlerde maşallah hep pahalı ve yanında göğüs bandınıda vermiyorlar.Ben de spora başlamışken yaktığım kaloriyide bileyimde gaza gelirim diye düşünüyordum hem hesabını tutarım.Tek amaç bu.

Edit : Şunu buldum
    www.n11.com
    http://www.n11.com/polar-ft7f-blkgold-nabiz-kontrol-saati-P10001304
    (kutu içeriğinde verici yazıyor ama o değildir heralde göğüs bandı olsa 389'luktaki gibi göğüs bandı yazarlardı.)

Yakılan kaloriyide gösteriyor.Fiyatıda uygun ama göğüs bandı vermiyorlar.İçinde her aradığım özellip olupta en uygun olan şu var
    www.n11.com
    http://www.n11.com/polar-ft40m-blk-nabiz-kontrol-saati-P10001306

Bu da 389 lira.

Edit 2 : Şimdi farkettim sizinkinde kalori göstergeside yazıyor O fiyata mümkün müdür ya Eğer öyleyse süper.Büyük bir ihtimalle tek eksiği pildir.Siteye onunla ilgili soru sordum.

50 tl ye bu kadarı çok iyi bence. arızalanırsa yolların garantiye olur biter. Ben de bi ara yollayacaktm ama malum tembellik :D

• Dechatlon'da 589 Tl.ye satılan Garmin Forerunner 210 GPS bazlı koşu/nabız/mesafe saatimi Forerunner 910 XT satın aldığım için satıyorum.
    Amerikadan Temmuz 2012'de getirttim.Faturası duruyor.Ayrıntılı bilgi sahibinden.com ilan no: (#123390358)
  • quote:

quote:

quote:

bulursan pm hocam

anında ölçebilmesi mantık dışı zaten muhtemelen 15saniye içersindeki nabız sayısını sayıp 4le çarpıp toplamını veriyordur :) sağlıkçıların kullandığı metotla aynı yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlfredBorden -- 17 Haziran 2013; 21:08:17 >

• hocam selamlar
    Sanitas SPM 25 marka varmış amazonda 25 eur kadar fakat bu saatleri araştırırken bir şeyi merak ettim ben bu saatleri yüzerken kullanmak istiyorum su geçirmezmiş zaten fakat bu göğüse takılan bir kemer var onu takmam zorunlumu kalp ritmi için? takmazsam neyi ölçer, kaloriyimi biri açıklayabilirmi?
  • * bu mesaj silindi *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 18:55:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paranoi

hocam selamlar
    Sanitas SPM 25 marka varmış amazonda 25 eur kadar fakat bu saatleri araştırırken bir şeyi merak ettim ben bu saatleri yüzerken kullanmak istiyorum su geçirmezmiş zaten fakat bu göğüse takılan bir kemer var onu takmam zorunlumu kalp ritmi için? takmazsam neyi ölçer, kaloriyimi biri açıklayabilirmi?

Onu mutlaka takman gerekiyor yoksa kalp atışlarını algılayamaz zaten.Acuranınkini alıp denedim ben.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.