arkadaşlar telefonumda geçen gün bir sorun oluştu... telefonkulaklık takılı olmadığı halde kulaklık varmış gibi duruor yani simgesi var... ve malum kulaklığın olduğunu sandığı için arama fln yaparken hoparlörden ses gelmiyor kafasınca kulaklığa ses göndermeye çalışıor herhal... kulaklığı kaç kere takıp çıkardım kulaklık takılıyken teli açıp kapadım ama sorun çözülmedi... nasıl halledebilirim yardımcı olabilir misiniz??? şimdiden yardımlarınız için tşk ederim...
Cihazınızda fazladan bir temas sorunu olabilir, cihazın altındaki Pop-port'u (bakır bağlantı bölgesi) oksitlenmelere karşı hafif alkollü bir bez ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.
Ancak dikkat etmeniz gereken husus, alkolün bu cihazların üzerindeki kaplamalarda aşındırıcı etki yaratma ihtimalidir. Temizleyeyim derken boyalarını sökmeyin. Ayrıca bağlantı noktalarını temizlemek amaçlı sivri bir alet ile kazımaya sakın kalkmayın, zira cihazınız garantili ise ve bir gün olur da yolunuz teknik servise düşerse, bunu gördüklerinde "yetkisiz müdahale" gerekçesi ile cihazı garanti kapsamı dışına çıkartabiliyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: GeceBekcisi
Cihazınızda fazladan bir temas sorunu olabilir, cihazın altındaki Pop-port'u (bakır bağlantı bölgesi) oksitlenmelere karşı hafif alkollü bir bez ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.
Ancak dikkat etmeniz gereken husus, alkolün bu cihazların üzerindeki kaplamalarda aşındırıcı etki yaratma ihtimalidir. Temizleyeyim derken boyalarını sökmeyin. Ayrıca bağlantı noktalarını temizlemek amaçlı sivri bir alet ile kazımaya sakın kalkmayın, zira cihazınız garantili ise ve bir gün olur da yolunuz teknik servise düşerse, bunu gördüklerinde "yetkisiz müdahale" gerekçesi ile cihazı garanti kapsamı dışına çıkartabiliyorlar.
kardeş dediğini denedim olmadı :(
Maalesef başvurulacak son çare ama aklıma başka bir çözüm gelmediği için önermek zorundayım: Cihazınızın yedeğini alıp resetlemeyi deneyebilir misiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: mawoix
arkadaşlar telefonumda geçen gün bir sorun oluştu... telefon kulaklık takılı olmadığı halde kulaklık varmış gibi duruor yani simgesi var... ve malum kulaklığın olduğunu sandığı için arama fln yaparken hoparlörden ses gelmiyor kafasınca kulaklığa ses göndermeye çalışıor herhal... kulaklığı kaç kere takıp çıkardım kulaklık takılıyken teli açıp kapadım ama sorun çözülmedi... nasıl halledebilirim yardımcı olabilir misiniz??? şimdiden yardımlarınız için tşk ederim...
kulaklık soketinin olduğu kısımdan sıvı teması olmuş telefonun.kulaklık moduna geçmiş bu yüzden.
içinin açılıp soketin arka kısımlarının(boardla temas eden kısımlarının) tiner ile güzelce temizlenmesi gerekiyor ilk olarak.
eğer sorun düzelmezse soketin değişmesine kadar gidebilir ama pek sanmıyorum.sıvı temasının boyutuna göre müdahele şekli değişebilir.
sorun kendiliğinden kalktı... kesin sudan oluşan sorundur... çünki sorun başlamadan bir süre önce telefonu duşta kullanmıştım :D
quote:
Orjinalden alıntı: mawoix
sorun kendiliğinden kalktı... kesin sudan oluşan sorundur... çünki sorun başlamadan bir süre önce telefonu duşta kullanmıştım :D
ucuz kurtulmuşsun o zaman
sorun bugün gene oldu.. ama neden böle oldu anlamadım... yani duş alırken telefonu yanıma almıştım müzik dinleyerek duş almak için... elim ıslakken hiç ellemedim telefona... ve telefonu özellikle su fln sıçrama ihtimali olmasın die dolaba koymuştum... duşta biraz fazla kaldım herhal 35 dk kadar... banyoda biraz küçük olunca nemden oldu herhal... ama bu kadar hassas mı bu tel ya... ben eski telefonum 7260 ı su dolu küvete düşürmüştüm ve hemen almıştım yarım gün bekledikten sonra düzelmişti mesela... bunla çekeceğimiz var herhal...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme