Şimdi Ara

Mysql den Veri Çekerken Karakter Bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mysql den Veri çekmeye çalışıyorum fakat normal yazı değil şekilli falan mysqldeki uygun dili buldum şekilli olarak mysqle yazabiliyorum fakat siteye çekince ??????? bunun gibi soru işareti var nasıl düzeltebilirim ??



  • komut satırı mysql'den (mysql -uroot -hlocalhost -p) bakınca (SELECT bozuk_cikan_kolon FROM tablo; gibi) yine bozuk çıkıyor mu? örneğin benim mysql'de default ci ile (latin1_swedish_ci) açılmış bir tablo var, ona komut satırı mysql'den bakınca düzgün, phpmyadmin 'den bakınca bozuk çıkıyor, ona göre sorunun kaynağını netleştirmen gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    komut satırı mysql'den (mysql -uroot -hlocalhost -p) bakınca (SELECT bozuk_cikan_kolon FROM tablo; gibi) yine bozuk çıkıyor mu? örneğin benim mysql'de default ci ile (latin1_swedish_ci) açılmış bir tablo var, ona komut satırı mysql'den bakınca düzgün, phpmyadmin 'den bakınca bozuk çıkıyor, ona göre sorunun kaynağını netleştirmen gerekli.

    phpmyadminde sorunsuz ordan hallettim dili fakat ordan çekince sitede bozuk çıkıyo soru işareti şeklinde böyle ??????
  • php kodun direkt çıktısına yani tarayıcıda render edilmeden ham çıktıya da bak. Benim deneme kodu ile baktığım site örneğin, Türkçe kar doğru çıkarıyor.

    Mysql den Veri Çekerken Karakter Bozulması

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe Karakter çıktısını düzgün alabiliyorum ben mesela şunu alamıyorum ?らTΛЛϦЦL bu şekilde bir isim phpmyadminde düzgün fakat siteye çektiğimde ???? olarak gözüküyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.