Şimdi Ara

Müzikte sözlerin anlamının önemli olmadığını düşünen tek kişi ben miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Müziği ya da şarkıyı sözünün anlamına göre mi beğenir ya da beğenmeyiz, yoksa çalınan müziği ve müzikteki sözlerin nasıl bir sesle ya da yorumla söylediği için mi severiz? Bir müziği ya da şarkıyı içinde söylenen sözlerden dolayı depresif bulmayız, ben şahsen bulmam, müziğine göre ve müzikteki sözlerin nasıl bir şekilde ta da sesle yorumladığına göre depresif bulurum ya da bulmam. Ayrıca bir müziği depresif bulmak için içinde sözlerinin olmasına da gerek yok. Enstrümantal bir müziği de müziğinden dolayı depresif bulabiliriz ( kişisel depresif müzik anlayışına göre).

İlk olarak Ahmet Kaya'nın gül dikeni şarkısı ile başlıyorum, bu şarkıda beni depresyona sokan şey sözlerin anlamı değil. Müzik ve müzikteki sesin şarkıdaki söylenme (yorumlanma) biçimi. Kan kurşundan silinince kardeş olur dediği kısım beni depresyona sokar. Melankolik bir insan olarak, beni depresyona sokan müzikten hoşlanırım.

Bu da İtalyanca depresif bulduğum bir şarkı. Şarkı da ne söylendiğini anlamadığım halde, şarkı beni depresyona sokar.

Bu da Enstrümantal depresif bulduğum bir müzik. Müzikde hiç insan sesi yok ama müziğin kendisi beni depresyona sokar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vivaldi dinleyen adam -- 22 Mart 2016; 22:51:05 >

• Richard Wagner'in müzikte vokalin çok önemli olmadığını söyleyen beyanlarını okumuştum sanki. Bencede öyle dediklerinize katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yalnız olabilirsin. Bence sözler önemli. Hiçbir tınısı yahut farklı ritmi olmadığı halde standart türküler ile aşık veysel türküsü veya neşet ertaş dinlemek farklı hissettirir. Oysa bakıyorum bunlarda saz çalma anlamında fark yok denecek kadar az

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dunyadaki en populer gorus bu degil mi zaten suanda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.