Şimdi Ara

Müzik zevki değişimi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
3.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Şarkı Yarışması

    üniv. okuyorum ve pop dinliyorum problem?

    problem yok
  • ben ilk ve orta okulun başında mahsun kırmızıgül, küçük ibo, küçük onur falan dinliyodum. fakat evimize digitürkün gelmesi ve mtv kanalını açmamla müzik anlayışım çok dramatik bir şekilde değişti. hele ki limp bizkit'in take a look around klibini izlemem yok mu... o anda nu metal müzik tarzına aşık oldum resmen. o gün bugündür (11 sene) nu metal dinlerim...
  • 10-11 yaşıma kadar önüme ne gelirse dinledim. Pop ağırlıklı tabii. 8 yaşımda Metro FM'i keşfetmiştim, sonrasında daha çok ordan şarkı dinledim.
    Ortaokulda Türkçe rap dinlemeye başladım. O zamanlar Ceza başta olmak üzere Kadıköy Acil oluşumundan birkaç rapçiyi dinlerdim.
    2009 başlarında arkadaşım beni Linkin Park'la tanıştırdı. One Step Closer ile Linkin Park dinlemeye başladım.
    2009 sonlarına doğru yine arkadaşımdan Disturbed ve Slipknot'ı öğrendim. Disturbed'den ilk kez The Night ve Decadence'ı dinlemiştim. Slipknot'tan da Left Behind ve The Blister Exist. Slipknot'ı 1-2 ay dinledim, bıraktım. Fazla sarmadı. Disturbed'ü çok beğendim, ki hala dinlerim.
    Bu noktadan sonra saydığım bütün grupların ve kişilerin hepsini hala dinliyorum.
    2010 yazında asosyal asosyal Silkroad oynadığım zamanlar, exp kasarken gaz verecek sert müzikler aramaya başladım. Slayer ve Children of Bodom'ı o zaman keşfettim. İki grubun diskografisini de, hiçbir şarkısını dinlemeden indirdim direk. İlk kez Slayer'dan Flesh Storm'u, Bodom'dan da Banned From Heaven'ı dinlemiştim.
    2010 sonlarına doğru Pentagram, Black Sabbath (ayrıca Ozzy ve Dio), Megadeth, Lamb of God, Metallica, Arch Enemy, Iron Maiden, Kreator, Judas Priest, Motörhead, Scorpions, Guns N' Roses gibi grupları keşfettim. Linkin Park'ı terk ettim.
    2011'de In Flames, Nevermore, Jimi Hendrix, 80 Kalibre, Alice Cooper, Blind Guardian, AC/DC, Epica, Hammerfall, Pantera, Sex Pistols, Sonata Arctica, W.A.S.P. vb. birkaç kişi/grup daha dinlemeye başladım.
    2012'de Pink Floyd, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Pearl Jam, Queen, Amon Amarth, Green Day, Soundgarden, Opeth, Mötley Crüe Saxon, Tankard, Bon Jovi, Van Halen gibi kişiler/gruplar da arşivime katıldı.

    ---------------------------------

    Ortaokulda rap dinleyen bir kişi rock ve(ya) metale genellikle bu şekilde geçiş yapar. En azından metale Metallica ile başlamadım ve Metallica hiçbir zaman Iron Maiden, Megadeth gibi çok sevdiğim, bağlandığım bir grup olmadı. "Metallica'ya o kadar bok atıyorsunuz da metale Metallica'yla başlamadınız sanki." tarzı bir laf edildiğinde değneğin bir ucu da bana dokunmadığı için kendimi şanslı hissediyorum.

    Hiçbir örneğini beğenmediğim, çoğunlukla sinir olduğum müzik türleri: Pop (son 15 yıl için söylüyorum), Türkçe rap, sürekli karı kız, para, lüks yaşam anlatılan yabancı rap, arabesk rap, arabesk, techno, trance, house vb.

    1-2 hafta önce de çok pis bir şekilde Tupac ve Eminem'e sardım. Onlar da yukarıda saydıklarımla beraber arşivimde yerlerini aldı.

    Özet: Ortaokuldan önce pop, ortaokulda Türkçe rap, lisede ağırlıklı olarak rock ve metal dinledim. Lise sondayım, hala rock ve metal ağırlıklı dinliyorum fakat Tupac ve Eminem'e de bu aralar sarmış durumdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 6 Ocak 2013; 9:54:16 >




  • Bu alandaki deneyimlerime ilk olarak Cezayla başladıktan sonra,Sagopaya geçtim.Ve sonrasında da Sansar a ya da kısacası Underground Rap e başladım.Arada yabancı rap de dinliyordum.Lise 2 ye falan geldiğimde ise artık Lil Jon falan dinliyordum.Yani Crunk falan işte.Sonra abimin "Bu ne lan.Apaçi müziği gibi"demesinden sonra cidden kendimden utandım.Ve soğuk karlı bir kış tatilinde abimin dinlettiği (daha doğrusu dinlediği)GNR dan Sweet Child O Mine ile rock a ayak bastım.Ve sonra da abim Megadeth in 1992 İngiltere(Organizasyonun ismi Hammerla başlıyor) konserinden Tornado of Souls u izlerken adamların kafalarını sallamaları komiğime gidiyor falan falan.Ondan sonra Metal Hayatıma Başladım.Şimdi Megadeth,Metallica,Lamb of God falan dinliyorum işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dave Mustaine -- 7 Ocak 2013; 23:37:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vito-Scaletta

    ilkokul Türkçe rap(arabesk değil), orta okul yabancı rap ve yabancı pop, şuan Gn'R, The Beatles, RHCP, AC/DC , Nirvana, Miles Davis falan dinliyorum sizin de böyle değişik dönemlerde müzik zevklerinizde değişiklik oldu mu ? yada ilerde başka ne tür müziklere ilgi duymaya başlayabilirim

    ilk-orta okul Türkçe rap sonrası AC/DC Guns n Roses Avanged Sevenfold RHCP Marilyn manson Black Sabath vs dinliyorum.
  • Seneye ;

  • Ruh halime göre değişir.
    Pink Floyd da dinlerim, Zeki MÜREN de dinlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk okulda bi müzik zevkim olmadı heralde olduysada hatırlamıyorum ama orta okuldan sonra hep rock dinledim ve hala dinlmemekteyim
    ve bir şey daha neden hep yaş geçirilen dönemler okul ile tasvirleniyor anlamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo-wena -- 8 Ocak 2013; 17:34:46 >
  • ne ben-merkezci toplumuz ne çok anlatacak şeyimiz varmış lan herkes kendi müzik hayatını anlatıp durmuş. halbuki adamın konuyu açmasının esas sebebi:

    "ilerde başka ne tür müziklere ilgi duymaya başlayabilirim"

    sorusunu sormak.

    miles davis'e başladıysan ben caza ve blues'a kayarsın o seni uzun süre doyurur ondan sonra da latin müzikleri ve ardından türk halk&sanat müziğiyle finali yaparsın diyorum. arada bir yerlere de progresif rock falan sıkıştırırsın muhtemelen. tabii bu dediklerim 10-15 yıllık süreç.
  • ilk okul - pop
    orta okul - arabesk rap
    lise - rock-meal
  • Yuh yuh yuh ben de DH halkını Metalcidir, poposundada Megadeth dövmesi vardır, metroda Deep Purple'ın basçısını görse yer verir havasında elit kesimden gelir sandıydım.

    A benim kafama, millet ergenden kırma rapçi çıktı bu ne rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlkokul ve ortaokul dönemlerinde hep pop dinlerdim. Televizyon dışında müzik dinleyebileceğim bir şey yoktu orada da malum hep aynı şeyler. Liseye girdiğim sene bilgisayar alındı sonra Sagopa'yı keşfettim ona başladım baya yani her gün dinlerdim. Sonra Lise 3'e geçtiğim sene Sago da bozdu ben de rap'i bıraktım dinlemeyi. Hala eski şarkılardan dinlerim ama. Son sınıfa geçeceğim tatilin başında Cruachan'ın Ride On şarkısını keşfettim. Onunla birlikte müzik zevkim filan değişti. Dedim tamam ben buldum müziğimi. O tarzda dinledim hep ki hala dinliyorum. Galler , İrlanda yöresel şarkılarını dinledim bizim türküler tarzında. Sonra last.fm'e üye oldum Türk rock gruplarını derinden inceleme fırsatı buldum ve işim gücüm Türk rock grupları ve Türk indie-caz oldu. Yabancı olarak da şu sıralar hep power-folk-doom metal tarzında şeyler dinliyorum. Ağırlık olarak Türkçe ama. Sözlerini rahatça anlayabildiğim için duygularını daha net alabiliyorum. Müzik zevkim tamamen değişti yani.
    Şimdi dinlediklerim :

    Pop olarak sadece Sıla ve Mabel Matiz

    İndie - caz tarzında Ceylan Ertem , Jehan Barbur , Yasemin Mori , Melis Danişmend , Çiğdem Erken vs.

    Rock ve karışık ( hangi grupta olduğunu bilmiyorum ) grup ve kişiler

    Kesmeşeker , Flört , Badem , Pilli Bebek , Özlem Tekin , Özge Fışkın , Sakin , Neyse , Genç Osman Yavaş , Aylin Aslım , Aslı Gökyokuş , Nükleer Başlıklı Kız , Ogün Şanlısoy , Dört x Dört , Mira , Vega , Pera vs.

    Yabancı olarak

    Blackmore's Night , Eluveitie , Estatic Fear , Cruachan , Sonata Arctica , Elvenking , On Thorns I Lay aklıma gelenler




  • İlkokul dönemi arabesk rap olarak geçti , lise hayatım daha çok rap sagopa kajmer kolera dinledim lise son gibi yabancı pop takılıyordum arada slipknot , şimdi ise türkçe pop yabancı metal vs bu tarz olaylara giremedim nedense
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Droogie

    ne ben-merkezci toplumuz ne çok anlatacak şeyimiz varmış lan herkes kendi müzik hayatını anlatıp durmuş. halbuki adamın konuyu açmasının esas sebebi:

    "ilerde başka ne tür müziklere ilgi duymaya başlayabilirim"

    sorusunu sormak.

    miles davis'e başladıysan ben caza ve blues'a kayarsın o seni uzun süre doyurur ondan sonra da latin müzikleri ve ardından türk halk&sanat müziğiyle finali yaparsın diyorum. arada bir yerlere de progresif rock falan sıkıştırırsın muhtemelen. tabii bu dediklerim 10-15 yıllık süreç.



    Ben son cümleyi fark etmedim bile, ilk soruyu görüp atladım direk. Şimdi mesajıma bakınca utandım. Satır satır kendimi anlatmışım sanki biri merak edip okuyacakmış gibi.




  • İlkokulda ciddiyim İsmail YK dinliyordum. Fakat değiştim orta okulda sagopa kajmer ile tanıştım sonra üzerine yabancı pop geldi. Ama hala sagopa dinlerim. Lisenin sonundayım, listeme çok az metal ve biraz post rock girdi diyebilirim.
  • bilgisayar sahibi olup televizyon kanallarından kurtulduğumdan beri(ki orta okul sonu lise başı olması lazm) genel olarak türkçe alternatif rock müzik dinlerdim. öyle başka tarz arayışlarım da pek yoktu. ne zaman ki kendime güzel bi kulaklık aldım o zaman iş değişti

    şimdi o eski müzikleri sadece içki içerken falan dinliyorum.(gerçi çoğu zaman bu eylemi gerçekleştiriyorum)
    onun dışında chillstep,triphop,electronic türlerine doğru bir kayma baş gösterdi
  • Beyler ben paramore dinliyorum şuan hangi dönemdeyim şuan
  • Müzik zevkimde öyle çok olmadı. Küçüklükte evdeki plakları dinlerdim. (Beatles, Jimi Hendrix, The Doors gibi.) Şimdi o dinlediğim plakları anlamaya başladım.
  • Valla bende rap ile başlamıştım, orta sona kadar rap gittim sonra lisede birden rock manyağı oldum şu an lise 3 üm hafiften blues müziğe kaymaya başladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÜYÜK KONUŞAN ADAM

    BENİM ANLAMADIĞIM ŞU, NEDEN HEPİNİZ İLKOKULDAYKEN RAP, LİSEDEYKEN LİNKİN PARK, ÜNİVERSİTEDEYKEN AC/DC DİNLİYORSUNUZ?
    BEN BU İVMEYE SAHİP KİMSEYİ MÜZİK KONUSUNDA SAMİMİ BULMUYORUM.



    Müziği anladığı içindir belki?

    Ben de 5.sınıfta ceza dinliyordum. Şimdi aklıma gelince gülesim geliyo. 7.sınıf ile lise 3 arasında bi' değişim oluyo sanırsam. İnsan kendine geliyo toparlanıyo bi'.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.