Şimdi Ara

Müzik platformu Tidal'e, RTÜK tarafından erişim engeli geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl yürürlüğe giren kararla birlikte RTÜK, yalnızca TV ve radyo yayınlarını değil internet ortamından yayın yapan yayınları da denetimi altına almıştı. Bu karar sonrasında platformların RTÜK’ten lisans satın alması ve RTÜK yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyordu.



    Ayrıca Bkz.Haftalık Film Önerisi 03: Enemy



    Geçtiğimiz haftalarda da RTÜK, Tidal ve Deezer isimli müzik platformlarına 72 saat süre tanımıştı. Ancak geçtiğimiz saatlerde yapılan resmi duyuruya göre Tidal bu tanınan sürede herhangi bir adım atmamış. 



    RTÜK tarafından yapılan açıklamaya göre Tidal'e şu anda erişim engeli getirilmiş durumda ancak lisans talebinde bulunulması durumunda, verilen kararın kaldırılması için yeni bir süreç başlatılacak. RTÜK'ün yaptığı açıklamanın tamamını aşağıda bulabilrisiniz.



    RTÜK'ün Basın Açıklaması



    Radyo ve Televizyon Üst Kurulumuz 9 Kasım 2020 tarihinde İnternet ortamından yayın lisansı almadan yayın hizmeti yapıldığı tespit edilen URL adreslerini ilan ederek ihtarda bulunmuştur.



    RTÜK’ün resmi internet sitesine eklenen ihtar metninde aralarındahttps://www.tidal.com URL adresinin de bulunduğu yayıncılar açıkça belirtilerek kendilerine lisans müracaatı yapmaları için mevzuat gereği 72 saat süre tanınmıştır.



    Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin "İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri" başlıklı 10’uncu maddesi kapsamında yapılan duyuru üzerine bahse konu yayıncı dışındaki tüm platformlar gerekli başvurularını yapmıştır.Başvuru talebini içeren dilekçesini sunmayan yayıncı hakkında Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca sulh ceza hâkimliğine başvurulmuş ve ilgili mahkeme söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi kararını vermiştir.



    Adı geçen kuruluşun lisans talebine ilişkin müracaatta bulunması halinde verilen kararın kaldırılması için yeni bir süreç başlatılacaktır.



    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



    Kaynak:https://www.rtuk.gov.tr/haberler/3787/8458/basin-aciklamasi.html



  • Sırada herhalde Deezer var artık ülke olarak ne yapacakları bilmiyorlar

  • Yaw tidal aradığım özellikler sende var ama müzikler yok kendi yıllarca geliştiremedin spotif mecbur bıraktın. Benim güzel tidalim

  • Tidal elitlerin tercihi bişey olmaz vpn alıp yine kullanırlar o yüzden dert değil. Zaten tidalin Türkiye’de pek bir kullanıcısı olduğunu da sanmıyorum.
  • Daha yeni 4 aylık Tidal aboneliği almıştım. Tekrar Apple Music'e geçeceğiz anlaşılan...
  • Gün geçmiyor ki ülkede bir rezillik olmasın

  • Saygıyla duyurulur.
  • Dizilerde onca çıplaklar ahlaksizliklar boy gosterirken cocuklarin ahlak yapisi on numara beş yildiz bozulurken rtük beyfendi ne halt yiyordu da gelip lisans safsatasi altinda kaliteli muzik yayini veren mis gibi sirkete engel koymus.Bas bas bagiriyorlar resmen vatandaslar iyi olan hicbir hizmetten yararlanmasinlar ota boka paraya donusturek mantigiyla nereye kadar arkadas..Madem rtuksun amacin belli olan bir kurumsun o zman işini adam akilli yapda once daha onemli hususlara bir coum bul.At kafası sanki giremicez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 27 Kasım 2020; 21:26:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTÜK işi gücü yok televizyondaki ahlaksızlıkları bırakıp bunlarla uğraşmaya başladı
  • Yavaşlatma sosyal medya için miydi?

  • başta tröl sanmıştım. ciddi ciddi engellenmiş.

  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt
    İşine gelen şeyleri yasaklayınca mı iyi ?
  • Sony ZX-2 kullanıcısı olarak yazıyorum...
    Spotify gibi lisansınızı alın, efendi gibi paranızı kazanın.
    Master kalitede servis sadece sizde ama yapacak birşey yok.

    Yolunuz açık olsun...

  • Emeğine geçen herkesin Allah belasını...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzigin de kalitesinden anlamayan devlet yasaklarla ülkeyi yönetmeye calışıyor görende sanacak devlet yasakladı firma ve şirket battı...

  • 1.99₺'ye 4 aylık üyelik kampanyası yapmışlar bugün üyelik aldım. Mobil uygulamayı yükledim bir türlü giriş yapamıyordum sonra haberi okuyunca hatırladım :))) Bir kaç gün önce RTÜK'den Tidal'a 72 saat süre haberini de okumuştum ama aklımdan çıkmış. Gitti 1.99₺ :))
  • Ben de Tidal gibi RTÜK'ün lisans zımpırtısını ciddiye almıyordum. İşin güzel tarafı diğer abonelik platformları için artık bir örnek teşkil etmişltir.

    Hey Jay-Z sen kimsin ki?

    Burası Türkiye. 🇹🇷



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AribyAriana -- 27 Kasım 2020; 22:47:19 >
  • Gider ayak tidal parayıda çekmiş bunun sorumlusu rtük denen işe yarmz boktan adamlar işne glni yayınla işne glmyni kpat nerde grlmş böyle adalet alllh belnizi versin sizinbe

  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş dizilerde çıplaklık varsa çocuklara izletmeyin. Her şeyi de devletten beklemeyin anaysaniz analiginizi babaysaniz babalığınizi yapın.
    Benim annem bana yaşıma uygun olmayan oyunları oynatmaz filmleri/dizileri izletmezdi
  • Tıdal gider ayak parayıda çekmiş rtük sen ne boka yarıyon ahlaksz dizilri oynatan kanalları kapat serfszler işinize gleni kpatmz glmyeni kpatrsnz sz siz ne serfsz adi köpklrsiniz uln
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.