Şimdi Ara

Mutluluk nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim için ikizlerimin bir tatlı gülüşüdür. Baba demeleridir. Ailemin sağlığıdır.

Sizin için mutluluk nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• damarlarımdaki serotonin hormonu
  • Cinsel birleşmedeki o esrime(sarhoşluk) hali.İşte bu!

-Schopenhauer
  • Şu sicak yaz gunlerinde benim icin Kapinin onune koydugum bir kap sudan su icen kedi veya kopegi gormek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadıklarımdan aldığım ders olarak artık en ufak şeylerden bile mutlu olmaya çalışıyorum az önce açtığım konuda ise uzun uzun yazdım.Bir zamanlar kız arkadaşımın gülümsemesine bağlamıştım mutluluğu.Sonralardan o beni bırakıp aptal gibi kalınca ulan dedim olum sen bu kız için mi bunca şeyden fedakarlık ettin kız seni demekk ki önemsemiyormuş düşündüğün kadar.

Şimdi ise dediğim gibi ufak şeylerden mutlu olmaya çalışıyorum.Empati yapmak zor olsa da bu konuda sizin mutlu olduğunuz şeyden daha üst seviye mutluluk zor hocam :) allah ayırmasın

• Stresten uzak olmak. Sakin olarak yaptığım her iş benim için mutluluktur.
  • Deniz umuttur. Özgürlüktür onun içindir ki baktıkça mutlu olurum
    Yeşil, ağaç, orman mutluluktur. Temizdir. İçine çektikçe oksijeni sarhoş eder seni. KARA dumanları içinden alır. İçini temizler.
    Su sesi mutluluktur. Onun içindir ki geçmiş yüzyıllarda akıl hastalarını su sesi ile tedavi etmişlerdir.

Karadeniz turuna çıkmıştım, nalya otel var tavsiye ederim. Gece fırtına deresinin yanında yürürken yüzlerce ışık yandı meğerse ateş böceğiymiş. Hayatımın en güzel günlerinden biriydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleeper -- 5 Ağustos 2017; 1:35:29 >
  • Bazen yaşarken sadece yaşamın kendisinden o kadar zevk alıyorum ki sarhoş oluyorum. Arada atak gibi gelip gidiyor. O anları mutluluğun tanımı olarak alıyorum.
  • Mutluluk Serotonin dir. Zaten hangi koşullarda bu maddeyi salgılayacağın bilinçaltına yerleşmiş, veya çevreden kazanılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 5 Ağustos 2017; 1:42:53 >
  • aristoteles mutluluğun ne olduğunu ve nasıl mutlu olunabileceğini araştırırken birkaç önkabul belirlemiştir:

*ona göre mutluluk bir sonuçtur. yaptığımız hemen her şeyi, başka bir şeye ulaşmak için isteriz. işte bu ulaşmak istediğimiz son nokta mutluluktur, yani tamamlanmış bir şeydir.
    *mutluluk ulaşılmak istenen son nokta olduğuna göre o en iyi şey olmalıdır.
    *en iyi şeye ulaşmak için iyi yaşamak gerekir.

buraya kadar çoğu insan aynı fikirdedir, fakat sıkıntı herkesin iyi yaşamdan farklı bir şey anlamasıdır. kimi zevk içinde bir yaşamı, kimi bilgelik arayışında bir yaşamı, kimi sağlıklı bir yaşamı, kimi güçlü (zengin) bir yaşamı, kimi ise iyi talihle geçen bir yaşamı iyi yaşam olarak görmektedir. aristoteles'e göre bunların hepsi iyi yaşamaya az ya da çok katkı sağlamaktadır, fakat en önemlisi erdemli (virtuous) bir yaşam sürmektir. yani erdem (türkçesi pek anlamını karşılamıyor), mutluluğun temel kaynaklarından biridir. erdemin içerisinde sürekli düşünmek de vardır, yani düşünsel ve ahlaki olarak ikiye ayırabiliriz erdemi. eğer bir insan gerçekten erdemliyse, o insanın en çok zevk alacağı şey zaten erdemli eylemlerde bulunmaktır (teorik düşünmek, insanlara yardım etmek, vs) çünkü organ veya insanın belirli bir parçası gerçek görevini yerine getirdiğinde bu insana zevk verir ve en üstün organımız beyin olduğuna göre onun görevi olan düşünmek eylemi en zevkli eylemdir. bu yüzden zevk denildiğinde sadece zararlı vücutsal zevkleri anlamamalıyız, zevk çok daha kapsamlı ve hem iyi hem kötü hem de etkisiz olabilecek bir kavramdır.

• Ekspektasyonların realizasyonu sonucu vuku bulan duygu hali.

• "Mutluluk, pantolona işemek gibidir. Islaklığı herkes görür ama sıcaklığı yalnız sen hissedersin."

Demiş Freud.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balkonda içtiğim demli çayım benim için mutluluktur. hayattan ağır tokatlar yedim, küçük şeylerle mutlu olmayı öğrendim, büyük şeyleri kaybettim zaten, yarıştan diskalifiye oldum
  • Mutluluk içtedir. Mutluluk eğer bir şey varken oluyorsa; o şeyin olmadığı zamanda da mutluluk yok olur. Mutluluğu bir eş, cinsellik, para, şöhret olarak algılarsak hayatımızda çokça mutsuz olacağımızı unutmayalım. Hatta mutlu olma zamanlarından çok mutsuz olma zamanlarımız olur.

Mutluluğu içte bulmak lazım. Sadece sen bu dünyadasın ve mutsuz olmak için hiç bir neden yok.

Şimdiki zamanda mutsuz olmak imkansızdır. Mutsuzluk gelecekte ya da geçmiştedir. Mutsuzluk ise mutluluğun olmama halidir.

Mutluluk ve mutsuzluk; Gece ile gündüz gibidir birbirini takip eder. Önemli olan coşkudur. Mutsuz olmandan bile keyif alacak hale gelmelisin ki bunun adı coşkudur ve en önemlisidir.

Mutluluk anlıktır, coşku ise süreklidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.