Şimdi Ara

Mutlaka Bitirin Dediğiniz Kitaplar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
25
Favori
28.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar var mı böyle diyebileceğiniz kitaplar???



  • Fem Mat1 konu özetli soru bankası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esen geometri soru bankası
  • fem fizik soru bankası...
    güvender ygs-lys fizik konu anlatımlı...
    femsetler...
    bunları bitir yeter
  • xxx24 bi bitmedin bildiğin soruları ne diye sorup duruyorsun 4 senedir sormadığın soru kalmadı bıktırdın artık .
  • mühim olan her zaman konu çalışmak veya soru çözmek değil stratejik çalışmak önemli olan. çözemediğin soruları hocalarına sormayı atlama en önemlisi de bu senin için. test çözerken çözemeyeceğin soruyu aramak olmalı gayen. çözemediklerini kes zarfa koy hocalarına sor. kaynak olarak femin kaynakları piyasadaki en iyi kaynaklar diyebilirim, güvender alma gereksiz soru tipleri vardır. fem fen bilimleri ve karakök iyidir yayım işinde. femin beyaz kitapları, kapsülleri, simetrileri ve elde edebiliyorsan femsetlerini kesinlikle al. her dersten en az 2 kitap çözmelisin zaten. ygs odaklı çalışma hiçbir zaman lys ye boş ver deyip ygsye odaklanırsan sınavdan çıkınca ortada kalırsın tökezlersin. dershanenin çizgisinde gidersen problem yok dershaneyi geriden takip etme. ygsyi önceden bitirirsen rahat edersin son tavsiyem de ygsye girmeden önce mat 2 yi bitirmen. sonuç olarak herşey beyninde gizli, umarım faydam dokunmuştur.




  • fdd biyoloji
    palme organik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuly

    fem fizik soru bankası...
    güvender ygs-lys fizik konu anlatımlı...
    femsetler...
    bunları bitir yeter

    Dostum birazcık Fem Fizik Soru Bankası hakkında bilgi verir misin?
    -Bahsettiğin kitabın basım yılı nedir?
    -Bir konudan ortalama kaç soru var?
    -Soruların zorluk seviyesi temeli sağlam bir öğrenci nasıldır?
    -Bir konu için bulanabilecek soru çeşitlerinin çoğunu kapsıyor mu?
    -Palme SB. mi Fem SB. mi?

    Biraz uzun oldu ama fikir almak açısından önemli olacaktır.Vereceğin cevap için şimdiden teşekkürler.




  • arkadaş satıyorum diye demiyorum ama palmenin fizik soru kitabı fen liseli arkadaşlarım tarafından yere göğe sığdırılamıyor
  • Kaliteli kitap çöz. Herkesin bildiği ünlü olan bazı yayınlar piyasada bunları çöz bence.

    Ben bu sene bolca FEM çözdüm.
    Ama artık soru tiplerini ezberleyecek kıvama geldim yani soru başlarken artık ne soracağını anlıyordum. Bu iyi bir şey değil. Benim sana önerim belli yayınlarda takılıp kalma çeşitliliği artırdığın zaman sınavda gelecek soru tiplerine daha kolay adapte olursun.

    Benim şahsi görüşüm gidip kalitesiz yayınlar çözme.
    Yok efendim Okyanus Yayınlarıymış, yok efendim Ekstrem yayınları, Güray Küçük'ün matematik serisiymiş. Bunlar - şahsi fikrim - boş kitaplar. Sıradan soru tiplerini döndüre döndüre sorar ve adamı kasmaz. Hea çözme demiyorum çöz ama konuyu kavramadıysan ve baktın zor sorularda yerinde sayıyorsun o zaman çöz.

    Benim önerilerime gelirse;



    Mat 2

    Başlangıç kitabı Güvender/Zirve Yayınları. Bunlar oldukça temel kitaplardır. Fazla kasmaz. Hatta Zirve çok kolay bi kitap. Sonraki aşamada FEM, Birey B ( opsiyonel bir seçimdir. Aslında çok da gerek yok ama farklı sorular var. ), FDD, Final çözülebilir. (Açıkçası fazla Mat 2 çözmediğimden yayınları pek bilmiyorum. ) Bildiğim kadarıyla Körfez Yayınları'nın Mat-2'sinde çok güzel sorular var fakat yeni baskılarına bak eski baskılarda hatalı sorular var (özellikle permütasyon-kombinasyon-olasılıkta). Fen Bilimleri matematikte çözmedim ama çok hoş bir kitap olduğunu duydum. Forumda Sıradışı Analiz Yayınları Matematik falan diyorlar, farklı soru tipleri varmış incelebilir. Bilfen Matematik'te de farklı tipte sorular var. ( Ama kitap çok kalın kalas gibi duruyor) Son aşama olarak fantezi kıvamında Formül, Zafer. ( Gereksiz işlem yoğunluğu fazladır. )

    DipNOT:
    -Fem Simetri LYS çok güzel soruları olan kitap serisidir. Öneririm. Ama biraz ağır konu anlatımı var. Biraz temel isteyen kitaplardır.
    -Karekök Yayınlarını ben hiç önermem. Köşetaşlarındaki sorular nedeniyle insanı kalıba sokuyor gibi geliyor bana. Trigonometriyi ondan öğrendim sanıyordum. Ama konunun mantığını çok geç kavramıştım. Ayrıca çok kalın kitapları var. Zaman kaybı olabilir.
    -Fasikül şeklinde konu anlatan kitaplar ise Fem Simetri kullanırsan gerek kalmaz. Ama yine ben çok gereksiz buluyorum aynı kitabın aynı konudaki 20 testini çözeceğine farklı kitaplardan 7'şer test çöz daha iyidir.



    Geometri

    Geometri son sene halledilecek bir ders değil aslında. Önceki yıllardan biraz birikim olmalı. Yoksa gerçekten çaba ister. Bir soru yapamayıp hocaya sormaktan ziyade birazda sorular üzerinde uğraştıkça hız kazandırır ve öğretir bundan ötürü temel yoksa çok soru çözülmeli.
    Ben bu sene açıkçası yine çok geometri çözmedim. Ama başlangıç için yine Güvender çok temel bir kitap ( Analitik kısmı biraz ağırdır ilginç bir şekilde ) Fem YGS-LYS kesinlikle olma (Eski adı FEM 1-2) aşırı gereksiz bir kitap kendi dersane hocamız dahi aldırmıyordu. Ama temelim eksik diyorsan Fem YGS-LYS Konu Anlatımlı Geometri alabilirsin öküz gibi kalın bi kitap. Bol bol test var. Bunun dışında geometri adına Körfez çözebilirsin. Açıkçası pek kitap bilmiyorm. Fen Bilimleri Geometri, Birey B Geometri bayağı ağır kitaplar. Final ve FDD'de de kamyonla amelelik var diye biliyorum. Çözenlere sormak gerek.

    Dipnot: Müfredatınız farklı olduğu için geometri kitabı almak için bekle biraz. Ama değişmeyen kısımlara elbette çalış.
    - Fem Simetri serisi geometri analitik hariç çok ağır sorular içeriyor. Öneririm ama gerçekten zor. İyi temelin olması lazım.



    Fizik

    Ben fizik özürlü biriydim. Ondan ötürü şunu diyebilirim, fizikte hoca kalitesi gerçekten çok önemli dersane hocaları gerçekten fiziği kolaylaştırıyor. Ben gerçekten bu sene bunun yararını çok gördüm. Basit çözümler, basit düşünme tarzları, az formül kullandırtma falan önemli şeyler bunlar. Ondan ötürü derste hocayı iyi dinleyin. Cemaatle ilgim yoktur fakat sırf fizik ve geometri hoca kalitesi nedeniyle seçmiştim mesela kendi dersanemi çünkü çok çok iyi hocalardı ve tam benim zayıf noktalarım bunlardı.
    Başlangıç için bir kitap söyleyemem açıkçası. Ama Benim çözdüğüm kadarıyla Palme Yayınları Fizik temel ve konuyu kavratıcı bir kitap. Bunun üzerine Final, FDD, Fem ( 3 F ) çok kaliteli kitaplar. Kesinlikle 3'ünü de çöz derim çok iyi kitaplar. Güvender'de kaliteli bir seçim - şahsi kanaatim- konuyu gerçekten kavratıyor. Bunun dışında Formül Yayınları, Güvender Fizik Özel falan bunlar fantezi işidir. Gereksiz.

    DipNOT: Fem simetri fizik diğerlerinin yanında sönük kalan bir kitap. Konu anlatımı kısa falan bence hoş bir kitap değil önermem. Onun yerine konu anlatımlı Pi Analitik ve Güvender kalitelidir.



    Kimya

    Kimya kitaplarında çokça hata oluyor. Ondan ötürü ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Ama şunu diyebilirim. Sınavda çıkan kimya soruları çok temel, işleme dayalı ve sıradışı değil. Sıradan şeyler. Aslında fizikte de öyle formülleri bilsen birazda antrenmanlı olsan rahatlıkla yapabilirsin. Ben şahsen kimya konusunda FEM çözmek yeterli bile diyebilirim. Bunun dışında Formül ( YGS ), Güvender çözülebilir. Hatalı soruları fazla olmasa Maltepe Yayınları'nı önerebilirim ama hatalı soruları oluyor. Kitap değişiyor ama hep hatalı sorular oluyor nedense. Körfez Yayınları Tekno Testeri kaliteliydi. Eğer seneye yeni kitap basarlarsa kesinlikle inceleyin derim. Bilfen'in saçma bir kimya kitabı olduğunu düşünüyprum. Final'in Kimyasının iyi olduğunu duymuştum.

    DipNOT: -Fem Simetri kimyayı öneririm. Yeni müfredatla ilgili çoğu bilgiyi içeren güzel bir kitap. Fem Organik ağır kitaptır. Ama diğer yayınların organik kimyasını ben beğenmedim şahsen.
    -Bu arada kimyada -nedense- Final Grubunun ( fdd, final, formül ) işlemli sorularında sıkça hatalı soruya rastlanıyor.



    Biyoloji

    Bu sene yapamadığım yegane dersti. Öncelikle biyoloji devamlı unutuluyor. Biyolojiden 8 kitap bitirmiş oha hayvan falan demeyin insanlara. Çünkü biyoloji hızlı çözülen be bir o kadar hızlı unutulan bir ders. Başlangıç için YGS olarak Güvender, Pi Analitik öneririm. Daha sonra Güvender LYS, Esen, Birey, Final, FDD çözülebilir. Özellikle Final, FDD, Birey çok tatlı kitaplar benden demesi. Palme Yayınları'da yine alınabilir temel bir kitap. Bilfen alınabilir. Bu kitaplar arasında bu arada Final ve Bilfen biraz zordur diğerlerine göre. Körfez yayınları biyoloji yine alınabilir.


    DipNOT: Biyoloji için - ben yapmadım ama - genelde farklı kaynakların konu anlatımına bakın deniyor. Simetri serisi iyi ama kendi soru bankasında ( fark ettiysen yukarıda önermedim ) ve simetride bu sene hatalı sorular vardı.





    BÖLÜM Denemeleri

    Son bir ay kala bölüm denemelerine başlayacaksınız. Yayın yayın ele alırsak
    FEM: Kapsül serisinin tüm kitapları güzel. Fen Bilimleri (YGS) kitabı hariç. Kitapta farklı şeyler üzerinde durayım derken biraz s.çmış. Bunun dışında güzeldir hepsi. Geometrisi biraz ağırdır.
    Birey: Kitaplar kolay, özensiz hazırlanmış. Önermem. Pişmandı çoğu kişi.
    Güvender: Günlük hayata indirgeyim soruları derken saçmalamış. Özellikle Fen Bİlimleri (YGS) kitabı fem gibi saçma sapan şeylerle dolu. Onun dışındaki kitaplarını incelemedim ama yine de çok başarılı değil diye biliyorum. Sen arkadaşlarından çözen olunca duyarsın zaten
    Körfez: Bence bölüm denemeleri konusunda çok iyi. Türkçe kitabında kısa paragraflar vardı bu sene önermem. Değiştirilebilir sen yine de bir incele. Onun dışında benim gördüğüm tüm kitapları güzeldi.
    Fen Bilimleri: Matematik 2 kitabı yavandı. Çok sıradan sorular içeren kitaptı. Diğer kitaplarını bilmiyorum.
    FDD: Sadece biyoloji LYS'sini çözdüm. Ezbere dayalı güzel soruları vardı.
    Final: Sınava Doğru Serisi çıkardı bizde. Çoğu kişi bilmiyor. Sınava yakın çıktı çünkü. En azından ben sınava yakın gördüm. Fizik, Kimya, Biyolojisi gerçekten harikaydı. Çok tatlı bir kitaptı. Ama müfredatdışı sorular ( özellikle fizikte çok fazla ) vardı. Yinede öneririm.

    +++Uğur: Bildiğim kadarıyla bölüm denemeleri güzel ve farklı düşündürecek şeyler içeriyordu. Çözenler memnundu açıkçası
    Karekök: YGS Türkçe denemeleri saçma sapan sorular içeren çook zor bir kitaptı. Yani gereksiz zorlukta paragraflar vardı. Ama tabii bu sene çıkan Tğrkçe'ye bakınca insan düşünebiliyor. Diğer denemelerini pek bilmiyorum LYS biyoloji denemesini beğenenler vardı
    Uğur: Güzel ve farklı düşündürtecek sorular içeriyordu. Alanlar memnundu.



    Deneme Sınavları
    FEM: YGS olarak 11'li deneme değil. 9'lu denemeyi alın. Çözümlüolan bir deneme. Sosyal kısmı bu sene zordu ve güzeldi genel anlamda denemeleri. ( Yenilerlerse deneme sınavlarını mesela 11-9-7-3 deneme bulunan ürünler varsa 9 olanı al. )
    Final: Çok kasıcı YGS ve LYS denemeleri var. Gereksiz aslında. Ama zevk meselesi. Çünkü tecavüz içeriyor sorular.
    FDD: YGS denemeleri yine Final gibi gereksiz zordu. LYS'leri insancıl. Zaten kitap olarak çıktı, bölüm denemeleri olarak yazdım onları.
    Zirve: Kolay, gereksiz.
    Körfez: YGS'leri kolay, gereksiz. LYS'leri çözmedim.
    Biltest: YGS denemeleri gereksiz zorluktaydı ama farklı bir havası var çözülebilir.

    ++Uğur: YGS denemelerini çözenler olmuştu. Farklı tipte sorular vardı ama gereksiz şeylerde yok değildi. Opsiyonel bir seçim.
    Fen Bilimleri: YGS denemeleri iyiydi. Fena değil
    Karekök: Denemeleri hoştu. Sadece Türkçeleri zordu. Alınabilir.



    NOT: Zafer Yayınları'nın her nedense piyasadaki kitaplarının cevap anahtarı hep sıkıntılı oluyor. Mesela; YGS Denemeleri mesela iyi bir kaynak ama hem cevap anahtarında hatalar oluyor hem de saçma bazı sorular olabiliyor.



    Son olarak;
    Sorularınızı gerçekten sorun. Sonra tekrar çözmeye çalışın. Kaçırdığınız nokta veya hatanız varsa kapatırsınız. Mesela bu konuda bir örneğim var. LYS 2011'de bir manyetik alan sorusunu çözemedim. Sonra komşumuz fizik öğretmeni. Ona sordum. 5-10 dakika uğraştık ve gözümüzden manyetik alanda cismin hızlanmadığını düşünmeyi unuttuğumuzu fark ettik. Ve bu bilgi sınavda öncül olarak çıktı. Ben bu soruyu sormasam muhtemelen sınavda en az 5 dakikam gidecekti. Soruyu gördüğüm gibi (diğer öncüller kesindi zaten) işaretledim.

    Ama en önemli olan şey konuyu öğrenin. ÖSYM evet soru çözen öğrenciyi de kazandırıyor. Ama soruları hep bilgi ölçücüdür. Sınavda gerçekten fark edersin. Ya hakkaten bu adam burada benim konuyu bilip bilmediğime bakıyor ya dersin. Ondan ötürü konu eksiği bırakmayın. Son 1 ay full kitaba boğulcam test çözücem diye bir amacınız olmasın. Konu eksiklerinizi kapatmak çok daha önemli. Tabii son 15-20 gün kala gömülün iyice ama konu eksiği bırakmayın. Ben bu sene coğrafyadan - adını hatırlayamıyorum- ilk üniteyi anlamamıştım. İnsan ve doğa gibi bir şeydi. Sonra sınavda çıktı ve yapamadım. Acı verdi açıkçası.

    Akıllı adam kendi hatalarından ders alırmış, zeki adam başkalarının hatalarından ders alırmış. Zeki adam olun.


    NOT: Evet tüm piyasaya cemaatin kitapları hakim şuna bak her başlıkta fem güvender var.

    edit: ufak tefek eklemeler vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan_Depik -- 2 Temmuz 2012; 13:51:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan_Depik

    Kaliteli kitap çöz. Herkesin bildiği ünlü olan bazı yayınlar piyasada bunları çöz bence.

    Ben bu sene bolca FEM çözdüm.
    Ama artık soru tiplerini ezberleyecek kıvama geldim yani soru başlarken artık ne soracağını anlıyordum. Bu iyi bir şey değil. Benim sana önerim belli yayınlarda takılıp kalma çeşitliliği artırdığın zaman sınavda gelecek soru tiplerine daha kolay adapte olursun.

    Benim şahsi görüşüm gidip kalitesiz yayınlar çözme.
    Yok efendim Okyanus Yayınlarıymış, yok efendim Ekstrem yayınları, Güray Küçük'ün matematik serisiymiş. Bunlar - şahsi fikrim - boş kitaplar. Sıradan soru tiplerini döndüre döndüre sorar ve adamı kasmaz. Hea çözme demiyorum çöz ama konuyu kavramadıysan ve baktın zor sorularda yerinde sayıyorsun o zaman çöz.

    Benim önerilerime gelirse;


    Mat 2


    Başlangıç kitabı Güvender/Zirve Yayınları. Bunlar oldukça temel kitaplardır. Fazla kasmaz. Hatta Zirve çok kolay bi kitap. Sonraki aşamada FEM, Birey B ( opsiyonel bir seçimdir. Aslında çok da gerek yok ama farklı sorular var. ), FDD, Final çözülebilir. (Açıkçası fazla Mat 2 çözmediğimden yayınları pek bilmiyorum. ) Bildiğim kadarıyla Körfez Yayınları'nın Mat-2'sinde çok güzel sorular var fakat yeni baskılarına bak eski baskılarda hatalı sorular var (özellikle permütasyon-kombinasyon-olasılıkta). Fen Bilimleri matematikte çözmedim ama çok hoş bir kitap olduğunu duydum. Forumda Sıradışı Analiz Yayınları Matematik falan diyorlar, farklı soru tipleri varmış incelebilir. Bilfen Matematik'te de farklı tipte sorular var. ( Ama kitap çok kalın kalas gibi duruyor) Son aşama olarak fantezi kıvamında Formül, Zafer. ( Gereksiz işlem yoğunluğu fazladır. )

    DipNOT:
    -Fem Simetri LYS çok güzel soruları olan kitap serisidir. Öneririm. Ama biraz ağır konu anlatımı var. Biraz temel isteyen kitaplardır.
    -Karekök Yayınlarını ben hiç önermem. Köşetaşlarındaki sorular nedeniyle insanı kalıba sokuyor gibi geliyor bana. Trigonometriyi ondan öğrendim sanıyordum. Ama konunun mantığını çok geç kavramıştım. Ayrıca çok kalın kitapları var. Zaman kaybı olabilir.
    -Fasikül şeklinde konu anlatan kitaplar ise Fem Simetri kullanırsan gerek kalmaz. Ama yine ben çok gereksiz buluyorum aynı kitabın aynı konudaki 20 testini çözeceğine farklı kitaplardan 7'şer test çöz daha iyidir.


    Geometri

    Geometri son sene halledilecek bir ders değil aslında. Önceki yıllardan biraz birikim olmalı. Yoksa gerçekten çaba ister. Bir soru yapamayıp hocaya sormaktan ziyade birazda sorular üzerinde uğraştıkça hız kazandırır ve öğretir bundan ötürü temel yoksa çok soru çözülmeli.
    Ben bu sene açıkçası yine çok geometri çözmedim. Ama başlangıç için yine Güvender çok temel bir kitap ( Analitik kısmı biraz ağırdır ilginç bir şekilde ) Fem YGS-LYS kesinlikle olma (Eski adı FEM 1-2) aşırı gereksiz bir kitap kendi dersane hocamız dahi aldırmıyordu. Ama temelim eksik diyorsan Fem Konu Anlatımlı Geometri alabilirsin öküz gibi kalın bi kitap. Bol bol test var. Bunun dışında geometri adına Körfez çözebilirsin. Açıkçası pek kitap bilmiyorm. Fen Bilimleri geometri, Birey B geometri bayağı ağır kitaplar. Final ve FDD'de de kamyonla amelelik var diye biliyorum. Çözenlere sormak gerek.

    Dipnot: Müfredatınız farklı olduğu için geometri kitabı almak için bekle biraz. Ama değişmeyen kısımlara elbette çalış.
    - Fem Simetri serisi geometri analitik hariç çok ağır sorular içeriyor. Öneririm ama gerçekten zor. İyi temelin olması lazım.



    Fizik

    Ben fizik özürlü biriydim. Ondan ötürü şunu diyebilirim, fizikte hoca kalitesi gerçekten çok önemli dersane hocaları gerçekten fiziği kolaylaştırıyor. Ben gerçekten bu sene bunun yararını çok gördüm. Basit çözümler, basit düşünme tarzları, az formül kullandırtma falan önemli şeyler bunlar.
    Başlangıç için bir kitap söyleyemem açıkçası. Ama Benim çözdüğüm kadarıyla Palme Yayınları Fizik temel ve knouyu kavratıcı bir kitap. Bunun üzerine Final, FDD, Fem ( 3 F ) çok kaliteli kitaplar. Kesinlikle 3'ünü de çöz derim çok iyi kitaplar. Güvender'de kaliteli bir seçim - şahsi kanaatim- konuyu gerçekten kavratıyor. Bunun dışında Formül Yayınları, Güvender Fizik Özel falan bunlar fantezi işidir. Gereksiz.

    DipNOT: Fem simetri fizik diğerlerinin yanında sönük kalan bir kitap. Konu anlatımı kısa falan bence hoş bir kitap değil önermem. Onun yerine konu anlatımlı Pi Analitik ve Güvender kalitelidir.

    Kimya

    Kimya kitaplarında çokça hata oluyor. Ondan ötürü ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Ama şunu diyebilirim. Sınavda çıkan kimya soruları çok temel, işleme dayalı ve sıradışı değil. Sıradan şeyler. Aslında fizikte de öyle formülleri bilsen birazda antrenmanlı olsan rahatlıkla yapabilirsin. Ben şahsen kimya konusunda FEM çözmek yeterli bile diyebilirim. Bunun dışında Formül ( YGS ), Güvender çözülebilir. Açıkçası bu konuda yardımcı olamayacağım. Ama kimyada -nedense- Final Grubunun ( fdd, final, formül ) işlemli sorularında sıkça hatalı soruya rastlanıyor.

    DipNOT: Fem Simetri kimyayı öneririm. Yeni müfredatla ilgili çoğu bilgiyi içeren güzel bir kitap. Fem Organik ağır kitaptır. Ama diğer yayınların organik kimyasını ben beğenmedim şahsen.


    Biyoloji

    Bu sene yapamadığım yegane dersti. Öncelikle biyoloji devamlı unutuluyor. Biyolojiden 8 kitap bitirmiş oha hayvan falan demeyin insanlara. Çünkü biyoloji hızlı çözülen be bir o kadar hızlı unutulan bir ders. Başlangıç için YGS olarak Güvender, Pi Analitik öneririm. Daha sonra Güvender LYS, Esen, Birey, Final, FDD çözülebilir. Özellikle Final, FDD, Birey çok tatlı kitaplar benden demesi. Palme Yayınları'da yine alınabilir temel bir kitap. Bilfen alınabilir. Bu kitaplar arasında bu arada Final ve Bilfen biraz zordur diğerlerine göre. Körfez yayınları biyoloji yine alınabilir.


    DipNOT: Biyoloji için - ben yapmadım ama - genelde farklı kaynakların konu anlatımına bakın deniyor. Simetri serisi iyi ama kendi soru bankasında ( fark ettiysen yukarıda önermedim ) ve simetride bu sene hatalı sorular vardı.


    BÖLÜM Denemeleri

    Son bir ay kala bölüm denemelerine başlayacaksınız. Yayın yayın ele alırsak
    FEM: Kapsül serisinin tüm kitapları güzel. Fen Bilimleri (YGS) kitabı hariç. Kitapta farklı şeyler üzerinde durayım derken biraz s.çmış. Bunun dışında güzeldir hepsi. Geometrisi biraz ağırdır.
    Birey: Kitaplar kolay, özensiz hazırlanmış. Önermem. Pişmandı çoğu kişi.
    Güvender: Günlük hayata indirgeyim soruları derken saçmalamış. Özellikle Fen Bİlimleri (YGS) kitabı fem gibi saçma sapan şeylerle dolu. Onun dışındaki kitaplarını incelemedim ama yine de çok başarılı değil diye biliyorum. Sen arkadaşlarından çözen olunca duyarsın zaten
    Körfez: Bence bölüm denemeleri konusunda çok iyi. Türkçe kitabında kısa paragraflar vardı bu sene önermem. Değiştirilebilir sen yine de bir incele. Onun dışında benim gördüğüm tüm kitapları güzeldi.
    Fen Bilimleri: Matematik 2 kitabı yavandı. Çok sıradan sorular içeren kitaptı. Diğer kitaplarını bilmiyorum.
    FDD: Sadece biyoloji LYS'sini çözdüm. Ezbere dayalı güzel soruları vardı.
    Final: Sınava Doğru Serisi çıkardı bizde. Çoğu kişi bilmiyor. Sınava yakın çıktı çünkü. En azından ben sınava yakın gördüm. Fizik, Kimya, Biyolojisi gerçekten harikaydı. Çok tatlı bir kitaptı. Ama müfredatdışı sorular ( özellikle fizikte çok fazla ) vardı. Yinede öneririm.

    Deneme Sınavları
    FEM: YGS olarak 11'li deneme değil. 9'lu denemeyi alın. Konu anlatımı olan bir deneme. Sosyal kısmı bu sene zordu ve güzeldi genel anlamda denemeleri. ( Yenilerlerse kitabı mesela 11-9-7-3 tane deneme bulunan sınavlar varsa. 9 olanı al )
    Final: Çok kasıcı YGS ve LYS denemeleri var. Gereksiz aslında. Ama zevk meselesi. Çünkü tecavüz içeriyor sorular.
    FDD: YGS denemeleri yine Final gibi gereksiz zordu. LYS'leri insancıl. Zaten kitap olarak çıktı, bölüm denemeleri olarak yazdım onları.
    Zirve: Kolay, gereksiz.
    Körfez: YGS'leri kolay, gereksiz. LYS'leri çözmedim.
    Biltest: YGS denemeleri gereksiz zorluktaydı ama farklı bir havası var çözülebilir.



    Son olarak;
    Sorularınızı gerçekten sorun. Ve anlayın. Ama en önemli olan şey konuyu öğrenin. ÖSYM evet soru çözen öğrenciyi de kazandırıyor. Ama soruları hep bilgi ölçücüdür. Sınavda gerçekten fark edersin. Ya hakkaten bu adam burada benim konuyu bilip bilmediğime bakıyor ya dersin. Ondan ötürü konu eksiği bırakmayın. Son 1 ay full kitaba boğulcam test çözücem diye bir amacınız olmasın. Konu eksiklerinizi kapatmak çok daha önemli. Tabii son 15-20 gün kala gömülün iyice ama konu eksiği bırakmayın. Ben bu sene coğrafyadan - adını hatırlayamıyorum- ilk üniteyi anlamamıştım. İnsan ve doğa gibi bir şeydi. Sonra sınavda çıktı ve yapamadım. Acı verdi açıkçası.

    Akıllı adam kendi hatalarından ders alırmış, zeki adam başkalarının hatalarından ders alırmış. Zeki adam olun.


    NOT: Evet tüm piyasaya cemaatin kitapları hakim şuna bak her başlıkta fem güvender var.

    Hocam fizik özürlüsün de lys de 1 yanlış bırakmışsın. Bu nasıl özür




  • hocam bilfeni sindirerek bitir 5 kitap çözsende bilfenden sonra diyemeyeceksin aa bu soru bilfende yoktu degisikmis bilmiorm anlatabildimmi bilfen geo fizik kimya bio bitir soru kacmaz mat tercih etmem fazla ben
    kartezyen hakeza iyidir hersey vardır icinde q serisi tavsiyem final güzeldir ama eski konular var yeni konuları yok ama çözebilirsin matematik karekökten şaşma geometride femi bitiren kolay kolay soru kacırmaz bunların dısında palme biyoloji fizk ve organik kitapları güzeldir denemelere gelirsek bence elinde lmayan kaynaklar almaya bak ordada ugurun fen mat iyidir körfezin matematik kesin kesin çöz soru kacırmazsın sindirirsen bunlarda benden sana nacizane tavsiyeler kolay gelsin
  • 1 tane adam akıllı bir kitap bitirsek yeter bence
  • Güzel konu Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz.Bence Fem konu ozetli mat 1 soru bank , Palme biyoloji ve Fem setler bitirilmeli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: Uçan_Depik

    Kaliteli kitap çöz. Herkesin bildiği ünlü olan bazı yayınlar piyasada bunları çöz bence.

    Ben bu sene bolca FEM çözdüm.
    Ama artık soru tiplerini ezberleyecek kıvama geldim yani soru başlarken artık ne soracağını anlıyordum. Bu iyi bir şey değil. Benim sana önerim belli yayınlarda takılıp kalma çeşitliliği artırdığın zaman sınavda gelecek soru tiplerine daha kolay adapte olursun.

    Benim şahsi görüşüm gidip kalitesiz yayınlar çözme.
    Yok efendim Okyanus Yayınlarıymış, yok efendim Ekstrem yayınları, Güray Küçük'ün matematik serisiymiş. Bunlar - şahsi fikrim - boş kitaplar. Sıradan soru tiplerini döndüre döndüre sorar ve adamı kasmaz. Hea çözme demiyorum çöz ama konuyu kavramadıysan ve baktın zor sorularda yerinde sayıyorsun o zaman çöz.

    Benim önerilerime gelirse;


    Mat 2


    Başlangıç kitabı Güvender/Zirve Yayınları. Bunlar oldukça temel kitaplardır. Fazla kasmaz. Hatta Zirve çok kolay bi kitap. Sonraki aşamada FEM, Birey B ( opsiyonel bir seçimdir. Aslında çok da gerek yok ama farklı sorular var. ), FDD, Final çözülebilir. (Açıkçası fazla Mat 2 çözmediğimden yayınları pek bilmiyorum. ) Bildiğim kadarıyla Körfez Yayınları'nın Mat-2'sinde çok güzel sorular var fakat yeni baskılarına bak eski baskılarda hatalı sorular var (özellikle permütasyon-kombinasyon-olasılıkta). Fen Bilimleri matematikte çözmedim ama çok hoş bir kitap olduğunu duydum. Forumda Sıradışı Analiz Yayınları Matematik falan diyorlar, farklı soru tipleri varmış incelebilir. Bilfen Matematik'te de farklı tipte sorular var. ( Ama kitap çok kalın kalas gibi duruyor) Son aşama olarak fantezi kıvamında Formül, Zafer. ( Gereksiz işlem yoğunluğu fazladır. )

    DipNOT:
    -Fem Simetri LYS çok güzel soruları olan kitap serisidir. Öneririm. Ama biraz ağır konu anlatımı var. Biraz temel isteyen kitaplardır.
    -Karekök Yayınlarını ben hiç önermem. Köşetaşlarındaki sorular nedeniyle insanı kalıba sokuyor gibi geliyor bana. Trigonometriyi ondan öğrendim sanıyordum. Ama konunun mantığını çok geç kavramıştım. Ayrıca çok kalın kitapları var. Zaman kaybı olabilir.
    -Fasikül şeklinde konu anlatan kitaplar ise Fem Simetri kullanırsan gerek kalmaz. Ama yine ben çok gereksiz buluyorum aynı kitabın aynı konudaki 20 testini çözeceğine farklı kitaplardan 7'şer test çöz daha iyidir.


    Geometri

    Geometri son sene halledilecek bir ders değil aslında. Önceki yıllardan biraz birikim olmalı. Yoksa gerçekten çaba ister. Bir soru yapamayıp hocaya sormaktan ziyade birazda sorular üzerinde uğraştıkça hız kazandırır ve öğretir bundan ötürü temel yoksa çok soru çözülmeli.
    Ben bu sene açıkçası yine çok geometri çözmedim. Ama başlangıç için yine Güvender çok temel bir kitap ( Analitik kısmı biraz ağırdır ilginç bir şekilde ) Fem YGS-LYS kesinlikle olma (Eski adı FEM 1-2) aşırı gereksiz bir kitap kendi dersane hocamız dahi aldırmıyordu. Ama temelim eksik diyorsan Fem Konu Anlatımlı Geometri alabilirsin öküz gibi kalın bi kitap. Bol bol test var. Bunun dışında geometri adına Körfez çözebilirsin. Açıkçası pek kitap bilmiyorm. Fen Bilimleri geometri, Birey B geometri bayağı ağır kitaplar. Final ve FDD'de de kamyonla amelelik var diye biliyorum. Çözenlere sormak gerek.

    Dipnot: Müfredatınız farklı olduğu için geometri kitabı almak için bekle biraz. Ama değişmeyen kısımlara elbette çalış.
    - Fem Simetri serisi geometri analitik hariç çok ağır sorular içeriyor. Öneririm ama gerçekten zor. İyi temelin olması lazım.



    Fizik

    Ben fizik özürlü biriydim. Ondan ötürü şunu diyebilirim, fizikte hoca kalitesi gerçekten çok önemli dersane hocaları gerçekten fiziği kolaylaştırıyor. Ben gerçekten bu sene bunun yararını çok gördüm. Basit çözümler, basit düşünme tarzları, az formül kullandırtma falan önemli şeyler bunlar.
    Başlangıç için bir kitap söyleyemem açıkçası. Ama Benim çözdüğüm kadarıyla Palme Yayınları Fizik temel ve knouyu kavratıcı bir kitap. Bunun üzerine Final, FDD, Fem ( 3 F ) çok kaliteli kitaplar. Kesinlikle 3'ünü de çöz derim çok iyi kitaplar. Güvender'de kaliteli bir seçim - şahsi kanaatim- konuyu gerçekten kavratıyor. Bunun dışında Formül Yayınları, Güvender Fizik Özel falan bunlar fantezi işidir. Gereksiz.

    DipNOT: Fem simetri fizik diğerlerinin yanında sönük kalan bir kitap. Konu anlatımı kısa falan bence hoş bir kitap değil önermem. Onun yerine konu anlatımlı Pi Analitik ve Güvender kalitelidir.

    Kimya

    Kimya kitaplarında çokça hata oluyor. Ondan ötürü ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Ama şunu diyebilirim. Sınavda çıkan kimya soruları çok temel, işleme dayalı ve sıradışı değil. Sıradan şeyler. Aslında fizikte de öyle formülleri bilsen birazda antrenmanlı olsan rahatlıkla yapabilirsin. Ben şahsen kimya konusunda FEM çözmek yeterli bile diyebilirim. Bunun dışında Formül ( YGS ), Güvender çözülebilir. Açıkçası bu konuda yardımcı olamayacağım. Ama kimyada -nedense- Final Grubunun ( fdd, final, formül ) işlemli sorularında sıkça hatalı soruya rastlanıyor.

    DipNOT: Fem Simetri kimyayı öneririm. Yeni müfredatla ilgili çoğu bilgiyi içeren güzel bir kitap. Fem Organik ağır kitaptır. Ama diğer yayınların organik kimyasını ben beğenmedim şahsen.


    Biyoloji

    Bu sene yapamadığım yegane dersti. Öncelikle biyoloji devamlı unutuluyor. Biyolojiden 8 kitap bitirmiş oha hayvan falan demeyin insanlara. Çünkü biyoloji hızlı çözülen be bir o kadar hızlı unutulan bir ders. Başlangıç için YGS olarak Güvender, Pi Analitik öneririm. Daha sonra Güvender LYS, Esen, Birey, Final, FDD çözülebilir. Özellikle Final, FDD, Birey çok tatlı kitaplar benden demesi. Palme Yayınları'da yine alınabilir temel bir kitap. Bilfen alınabilir. Bu kitaplar arasında bu arada Final ve Bilfen biraz zordur diğerlerine göre. Körfez yayınları biyoloji yine alınabilir.


    DipNOT: Biyoloji için - ben yapmadım ama - genelde farklı kaynakların konu anlatımına bakın deniyor. Simetri serisi iyi ama kendi soru bankasında ( fark ettiysen yukarıda önermedim ) ve simetride bu sene hatalı sorular vardı.


    BÖLÜM Denemeleri

    Son bir ay kala bölüm denemelerine başlayacaksınız. Yayın yayın ele alırsak
    FEM: Kapsül serisinin tüm kitapları güzel. Fen Bilimleri (YGS) kitabı hariç. Kitapta farklı şeyler üzerinde durayım derken biraz s.çmış. Bunun dışında güzeldir hepsi. Geometrisi biraz ağırdır.
    Birey: Kitaplar kolay, özensiz hazırlanmış. Önermem. Pişmandı çoğu kişi.
    Güvender: Günlük hayata indirgeyim soruları derken saçmalamış. Özellikle Fen Bİlimleri (YGS) kitabı fem gibi saçma sapan şeylerle dolu. Onun dışındaki kitaplarını incelemedim ama yine de çok başarılı değil diye biliyorum. Sen arkadaşlarından çözen olunca duyarsın zaten
    Körfez: Bence bölüm denemeleri konusunda çok iyi. Türkçe kitabında kısa paragraflar vardı bu sene önermem. Değiştirilebilir sen yine de bir incele. Onun dışında benim gördüğüm tüm kitapları güzeldi.
    Fen Bilimleri: Matematik 2 kitabı yavandı. Çok sıradan sorular içeren kitaptı. Diğer kitaplarını bilmiyorum.
    FDD: Sadece biyoloji LYS'sini çözdüm. Ezbere dayalı güzel soruları vardı.
    Final: Sınava Doğru Serisi çıkardı bizde. Çoğu kişi bilmiyor. Sınava yakın çıktı çünkü. En azından ben sınava yakın gördüm. Fizik, Kimya, Biyolojisi gerçekten harikaydı. Çok tatlı bir kitaptı. Ama müfredatdışı sorular ( özellikle fizikte çok fazla ) vardı. Yinede öneririm.

    Deneme Sınavları
    FEM: YGS olarak 11'li deneme değil. 9'lu denemeyi alın. Konu anlatımı olan bir deneme. Sosyal kısmı bu sene zordu ve güzeldi genel anlamda denemeleri. ( Yenilerlerse kitabı mesela 11-9-7-3 tane deneme bulunan sınavlar varsa. 9 olanı al )
    Final: Çok kasıcı YGS ve LYS denemeleri var. Gereksiz aslında. Ama zevk meselesi. Çünkü tecavüz içeriyor sorular.
    FDD: YGS denemeleri yine Final gibi gereksiz zordu. LYS'leri insancıl. Zaten kitap olarak çıktı, bölüm denemeleri olarak yazdım onları.
    Zirve: Kolay, gereksiz.
    Körfez: YGS'leri kolay, gereksiz. LYS'leri çözmedim.
    Biltest: YGS denemeleri gereksiz zorluktaydı ama farklı bir havası var çözülebilir.



    Son olarak;
    Sorularınızı gerçekten sorun. Ve anlayın. Ama en önemli olan şey konuyu öğrenin. ÖSYM evet soru çözen öğrenciyi de kazandırıyor. Ama soruları hep bilgi ölçücüdür. Sınavda gerçekten fark edersin. Ya hakkaten bu adam burada benim konuyu bilip bilmediğime bakıyor ya dersin. Ondan ötürü konu eksiği bırakmayın. Son 1 ay full kitaba boğulcam test çözücem diye bir amacınız olmasın. Konu eksiklerinizi kapatmak çok daha önemli. Tabii son 15-20 gün kala gömülün iyice ama konu eksiği bırakmayın. Ben bu sene coğrafyadan - adını hatırlayamıyorum- ilk üniteyi anlamamıştım. İnsan ve doğa gibi bir şeydi. Sonra sınavda çıktı ve yapamadım. Acı verdi açıkçası.

    Akıllı adam kendi hatalarından ders alırmış, zeki adam başkalarının hatalarından ders alırmış. Zeki adam olun.


    NOT: Evet tüm piyasaya cemaatin kitapları hakim şuna bak her başlıkta fem güvender var.

    Hocam fizik özürlüsün de lys de 1 yanlış bırakmışsın. Bu nasıl özür

    Harikasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FranHealy -- 1 Temmuz 2012; 23:16:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smtymn.

    quote:

    Orijinalden alıntı: nuly

    fem fizik soru bankası...
    güvender ygs-lys fizik konu anlatımlı...
    femsetler...
    bunları bitir yeter

    Dostum birazcık Fem Fizik Soru Bankası hakkında bilgi verir misin?
    -Bahsettiğin kitabın basım yılı nedir?
    -Bir konudan ortalama kaç soru var?
    -Soruların zorluk seviyesi temeli sağlam bir öğrenci nasıldır?
    -Bir konu için bulanabilecek soru çeşitlerinin çoğunu kapsıyor mu?
    -Palme SB. mi Fem SB. mi?

    Biraz uzun oldu ama fikir almak açısından önemli olacaktır.Vereceğin cevap için şimdiden teşekkürler.

    palme hakkında bir fikrim yok ama fem fiziğe resmen aşık oldum diyebilirim hem zor hem zekice soruları var yani bazı soruları çözdükten sonra "vay anasını" diyorsun ben çok beğendim açıkçası genelde 7-8 test var her konudan basım yılı da ekim 2011 gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam ama yeni basımdı yani orası kesin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smtymn.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan_Depik

    Kaliteli kitap çöz. Herkesin bildiği ünlü olan bazı yayınlar piyasada bunları çöz bence.

    Ben bu sene bolca FEM çözdüm.
    Ama artık soru tiplerini ezberleyecek kıvama geldim yani soru başlarken artık ne soracağını anlıyordum. Bu iyi bir şey değil. Benim sana önerim belli yayınlarda takılıp kalma çeşitliliği artırdığın zaman sınavda gelecek soru tiplerine daha kolay adapte olursun.

    Benim şahsi görüşüm gidip kalitesiz yayınlar çözme.
    Yok efendim Okyanus Yayınlarıymış, yok efendim Ekstrem yayınları, Güray Küçük'ün matematik serisiymiş. Bunlar - şahsi fikrim - boş kitaplar. Sıradan soru tiplerini döndüre döndüre sorar ve adamı kasmaz. Hea çözme demiyorum çöz ama konuyu kavramadıysan ve baktın zor sorularda yerinde sayıyorsun o zaman çöz.

    Benim önerilerime gelirse;


    Mat 2


    Başlangıç kitabı Güvender/Zirve Yayınları. Bunlar oldukça temel kitaplardır. Fazla kasmaz. Hatta Zirve çok kolay bi kitap. Sonraki aşamada FEM, Birey B ( opsiyonel bir seçimdir. Aslında çok da gerek yok ama farklı sorular var. ), FDD, Final çözülebilir. (Açıkçası fazla Mat 2 çözmediğimden yayınları pek bilmiyorum. ) Bildiğim kadarıyla Körfez Yayınları'nın Mat-2'sinde çok güzel sorular var fakat yeni baskılarına bak eski baskılarda hatalı sorular var (özellikle permütasyon-kombinasyon-olasılıkta). Fen Bilimleri matematikte çözmedim ama çok hoş bir kitap olduğunu duydum. Forumda Sıradışı Analiz Yayınları Matematik falan diyorlar, farklı soru tipleri varmış incelebilir. Bilfen Matematik'te de farklı tipte sorular var. ( Ama kitap çok kalın kalas gibi duruyor) Son aşama olarak fantezi kıvamında Formül, Zafer. ( Gereksiz işlem yoğunluğu fazladır. )

    DipNOT:
    -Fem Simetri LYS çok güzel soruları olan kitap serisidir. Öneririm. Ama biraz ağır konu anlatımı var. Biraz temel isteyen kitaplardır.
    -Karekök Yayınlarını ben hiç önermem. Köşetaşlarındaki sorular nedeniyle insanı kalıba sokuyor gibi geliyor bana. Trigonometriyi ondan öğrendim sanıyordum. Ama konunun mantığını çok geç kavramıştım. Ayrıca çok kalın kitapları var. Zaman kaybı olabilir.
    -Fasikül şeklinde konu anlatan kitaplar ise Fem Simetri kullanırsan gerek kalmaz. Ama yine ben çok gereksiz buluyorum aynı kitabın aynı konudaki 20 testini çözeceğine farklı kitaplardan 7'şer test çöz daha iyidir.


    Geometri

    Geometri son sene halledilecek bir ders değil aslında. Önceki yıllardan biraz birikim olmalı. Yoksa gerçekten çaba ister. Bir soru yapamayıp hocaya sormaktan ziyade birazda sorular üzerinde uğraştıkça hız kazandırır ve öğretir bundan ötürü temel yoksa çok soru çözülmeli.
    Ben bu sene açıkçası yine çok geometri çözmedim. Ama başlangıç için yine Güvender çok temel bir kitap ( Analitik kısmı biraz ağırdır ilginç bir şekilde ) Fem YGS-LYS kesinlikle olma (Eski adı FEM 1-2) aşırı gereksiz bir kitap kendi dersane hocamız dahi aldırmıyordu. Ama temelim eksik diyorsan Fem Konu Anlatımlı Geometri alabilirsin öküz gibi kalın bi kitap. Bol bol test var. Bunun dışında geometri adına Körfez çözebilirsin. Açıkçası pek kitap bilmiyorm. Fen Bilimleri geometri, Birey B geometri bayağı ağır kitaplar. Final ve FDD'de de kamyonla amelelik var diye biliyorum. Çözenlere sormak gerek.

    Dipnot: Müfredatınız farklı olduğu için geometri kitabı almak için bekle biraz. Ama değişmeyen kısımlara elbette çalış.
    - Fem Simetri serisi geometri analitik hariç çok ağır sorular içeriyor. Öneririm ama gerçekten zor. İyi temelin olması lazım.



    Fizik

    Ben fizik özürlü biriydim. Ondan ötürü şunu diyebilirim, fizikte hoca kalitesi gerçekten çok önemli dersane hocaları gerçekten fiziği kolaylaştırıyor. Ben gerçekten bu sene bunun yararını çok gördüm. Basit çözümler, basit düşünme tarzları, az formül kullandırtma falan önemli şeyler bunlar.
    Başlangıç için bir kitap söyleyemem açıkçası. Ama Benim çözdüğüm kadarıyla Palme Yayınları Fizik temel ve knouyu kavratıcı bir kitap. Bunun üzerine Final, FDD, Fem ( 3 F ) çok kaliteli kitaplar. Kesinlikle 3'ünü de çöz derim çok iyi kitaplar. Güvender'de kaliteli bir seçim - şahsi kanaatim- konuyu gerçekten kavratıyor. Bunun dışında Formül Yayınları, Güvender Fizik Özel falan bunlar fantezi işidir. Gereksiz.

    DipNOT: Fem simetri fizik diğerlerinin yanında sönük kalan bir kitap. Konu anlatımı kısa falan bence hoş bir kitap değil önermem. Onun yerine konu anlatımlı Pi Analitik ve Güvender kalitelidir.

    Kimya

    Kimya kitaplarında çokça hata oluyor. Ondan ötürü ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Ama şunu diyebilirim. Sınavda çıkan kimya soruları çok temel, işleme dayalı ve sıradışı değil. Sıradan şeyler. Aslında fizikte de öyle formülleri bilsen birazda antrenmanlı olsan rahatlıkla yapabilirsin. Ben şahsen kimya konusunda FEM çözmek yeterli bile diyebilirim. Bunun dışında Formül ( YGS ), Güvender çözülebilir. Açıkçası bu konuda yardımcı olamayacağım. Ama kimyada -nedense- Final Grubunun ( fdd, final, formül ) işlemli sorularında sıkça hatalı soruya rastlanıyor.

    DipNOT: Fem Simetri kimyayı öneririm. Yeni müfredatla ilgili çoğu bilgiyi içeren güzel bir kitap. Fem Organik ağır kitaptır. Ama diğer yayınların organik kimyasını ben beğenmedim şahsen.


    Biyoloji

    Bu sene yapamadığım yegane dersti. Öncelikle biyoloji devamlı unutuluyor. Biyolojiden 8 kitap bitirmiş oha hayvan falan demeyin insanlara. Çünkü biyoloji hızlı çözülen be bir o kadar hızlı unutulan bir ders. Başlangıç için YGS olarak Güvender, Pi Analitik öneririm. Daha sonra Güvender LYS, Esen, Birey, Final, FDD çözülebilir. Özellikle Final, FDD, Birey çok tatlı kitaplar benden demesi. Palme Yayınları'da yine alınabilir temel bir kitap. Bilfen alınabilir. Bu kitaplar arasında bu arada Final ve Bilfen biraz zordur diğerlerine göre. Körfez yayınları biyoloji yine alınabilir.


    DipNOT: Biyoloji için - ben yapmadım ama - genelde farklı kaynakların konu anlatımına bakın deniyor. Simetri serisi iyi ama kendi soru bankasında ( fark ettiysen yukarıda önermedim ) ve simetride bu sene hatalı sorular vardı.


    BÖLÜM Denemeleri

    Son bir ay kala bölüm denemelerine başlayacaksınız. Yayın yayın ele alırsak
    FEM: Kapsül serisinin tüm kitapları güzel. Fen Bilimleri (YGS) kitabı hariç. Kitapta farklı şeyler üzerinde durayım derken biraz s.çmış. Bunun dışında güzeldir hepsi. Geometrisi biraz ağırdır.
    Birey: Kitaplar kolay, özensiz hazırlanmış. Önermem. Pişmandı çoğu kişi.
    Güvender: Günlük hayata indirgeyim soruları derken saçmalamış. Özellikle Fen Bİlimleri (YGS) kitabı fem gibi saçma sapan şeylerle dolu. Onun dışındaki kitaplarını incelemedim ama yine de çok başarılı değil diye biliyorum. Sen arkadaşlarından çözen olunca duyarsın zaten
    Körfez: Bence bölüm denemeleri konusunda çok iyi. Türkçe kitabında kısa paragraflar vardı bu sene önermem. Değiştirilebilir sen yine de bir incele. Onun dışında benim gördüğüm tüm kitapları güzeldi.
    Fen Bilimleri: Matematik 2 kitabı yavandı. Çok sıradan sorular içeren kitaptı. Diğer kitaplarını bilmiyorum.
    FDD: Sadece biyoloji LYS'sini çözdüm. Ezbere dayalı güzel soruları vardı.
    Final: Sınava Doğru Serisi çıkardı bizde. Çoğu kişi bilmiyor. Sınava yakın çıktı çünkü. En azından ben sınava yakın gördüm. Fizik, Kimya, Biyolojisi gerçekten harikaydı. Çok tatlı bir kitaptı. Ama müfredatdışı sorular ( özellikle fizikte çok fazla ) vardı. Yinede öneririm.

    Deneme Sınavları
    FEM: YGS olarak 11'li deneme değil. 9'lu denemeyi alın. Konu anlatımı olan bir deneme. Sosyal kısmı bu sene zordu ve güzeldi genel anlamda denemeleri. ( Yenilerlerse kitabı mesela 11-9-7-3 tane deneme bulunan sınavlar varsa. 9 olanı al )
    Final: Çok kasıcı YGS ve LYS denemeleri var. Gereksiz aslında. Ama zevk meselesi. Çünkü tecavüz içeriyor sorular.
    FDD: YGS denemeleri yine Final gibi gereksiz zordu. LYS'leri insancıl. Zaten kitap olarak çıktı, bölüm denemeleri olarak yazdım onları.
    Zirve: Kolay, gereksiz.
    Körfez: YGS'leri kolay, gereksiz. LYS'leri çözmedim.
    Biltest: YGS denemeleri gereksiz zorluktaydı ama farklı bir havası var çözülebilir.



    Son olarak;
    Sorularınızı gerçekten sorun. Ve anlayın. Ama en önemli olan şey konuyu öğrenin. ÖSYM evet soru çözen öğrenciyi de kazandırıyor. Ama soruları hep bilgi ölçücüdür. Sınavda gerçekten fark edersin. Ya hakkaten bu adam burada benim konuyu bilip bilmediğime bakıyor ya dersin. Ondan ötürü konu eksiği bırakmayın. Son 1 ay full kitaba boğulcam test çözücem diye bir amacınız olmasın. Konu eksiklerinizi kapatmak çok daha önemli. Tabii son 15-20 gün kala gömülün iyice ama konu eksiği bırakmayın. Ben bu sene coğrafyadan - adını hatırlayamıyorum- ilk üniteyi anlamamıştım. İnsan ve doğa gibi bir şeydi. Sonra sınavda çıktı ve yapamadım. Acı verdi açıkçası.

    Akıllı adam kendi hatalarından ders alırmış, zeki adam başkalarının hatalarından ders alırmış. Zeki adam olun.


    NOT: Evet tüm piyasaya cemaatin kitapları hakim şuna bak her başlıkta fem güvender var.

    Hocam fizik özürlüsün de lys de 1 yanlış bırakmışsın. Bu nasıl özür

    Fizik özürlüydüm




  • ygs karekök mat 1-2 ygs güvender türkçe ygs coğrYA FDD ygs tarih fem lys mat final lys edebiyat birey-güvender lys geometri fen bilimleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuly

    quote:

    Orijinalden alıntı: smtymn.

    quote:

    Orijinalden alıntı: nuly

    fem fizik soru bankası...
    güvender ygs-lys fizik konu anlatımlı...
    femsetler...
    bunları bitir yeter

    Dostum birazcık Fem Fizik Soru Bankası hakkında bilgi verir misin?
    -Bahsettiğin kitabın basım yılı nedir?
    -Bir konudan ortalama kaç soru var?
    -Soruların zorluk seviyesi temeli sağlam bir öğrenci nasıldır?
    -Bir konu için bulanabilecek soru çeşitlerinin çoğunu kapsıyor mu?
    -Palme SB. mi Fem SB. mi?

    Biraz uzun oldu ama fikir almak açısından önemli olacaktır.Vereceğin cevap için şimdiden teşekkürler.

    palme hakkında bir fikrim yok ama fem fiziğe resmen aşık oldum diyebilirim hem zor hem zekice soruları var yani bazı soruları çözdükten sonra "vay anasını" diyorsun ben çok beğendim açıkçası genelde 7-8 test var her konudan basım yılı da ekim 2011 gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam ama yeni basımdı yani orası kesin

    Hocam peki LYS Fizikte kaç yaptırdı bu kitap sana ?




  • Finalin sınava dogru denemelerini mutlaka çözün.Hatta hemen gidin alın saklayın.Seneye yenilerle birlikte çözersiniz.Türkçe biyolojisi falan harika.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.