Şimdi Ara

Müthiş iddia: Sony Mobile, Türkiye pazarından çekiliyor! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendallRoy

    Devri derken,dünyayı salladığı,Walkman'lerin popüler zamanlarını diyorum
    Ayrıca burada Xperia için konuşuyorum, Xperia devri de bitiyor

    Alıntıları Göster
    Katılıyorum. Playstation ve sinema bölümü hariç Sony zarar ediyor.

    Apple'ın iPod'u tanıtması ile Walkman dönemi bitti. Telefonları da çok kötü. Sony Ericsson döneminden uzaklar.

    Sony'nin batacağını düşünmüyorum ama Toshiba gibi küçülmeye gideceklerdir.




  • Cevaba bakar mısın. Arkadaş Sony Türkiye'de bir telefon satmış olsa dahi çıkmasını istemememiz lazım. Sen beğen beğenme, rekabetçi bul ya da bulma, Sony cihazlarının ülkemizde hatırı sayılır bir yeri var. Bu kitleye bende dahilim, XZ1 cihazını kullanıyorum ve aşırı memnunum. Arc S, Z2, Z5, XZ1 bu modellerin hepsinden memnun kaldım kullandığım süre içerisinde. Sen sev ya da sevme, bu markanın ülkemizden gitmemesi gitmesinden daha iyi. Sırf ülkemizde müşteri hizmetlerinden, reklam işlerine, yönetim ekibine, pazarlama ekibine, mağaza çalışanlarına kadar tonlarca Sony çalışanlarını düşünüp bu cümleyi kurmamanız lazımdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan çok komik ya. Haberi okuyup anlamayanlar gelmiş utanmadan yorum yazmış. Afrika ile aynı keseye konmuyoruz adamlar ZARAR ettiği için çekiliyormuş. Bunun bir numaralı sebebi de farklı tasarımlara sahip cihazlar piyasayı doldurdukça tuğla tasarımlı sony pay kaybediyor ondan. Alım gücü azalmışmış satılmıyormuşmuş. Bu milletin ayranı olmasa içmeye arabayla gidiyor wc ye kardeşim siz daha öğrenemediniz mi? gerekirse 1 milyon taksitle yine iphone x ini alır sen merak etme. Sony eskiden donanımına göre uygun fiyatıyla göz dolduruyordu ama artık gündelik kullanımda sd600 serisi işlemcili telefonlar hem kullanıcıyı akıcılık vs. olarak mutlu ediyor hem de batarya süresi olarak günü rahat rahat tamamlıyor. ayrıca 60 dereceye çıkmayan işlemcilerden bahsediyoruz ki ortalama bi kullanıcı "bu ısınıyo yeaaa" diye ağlıyorsa bu bir sorundur. temple run gibi bir oyunda bile throttling ile 20 kare saniye alınıyorsa bu sonynin başarısızlığıdır. Son 3 yılın bütün xperia telefonlarında ekranda sararma solma ölü pixel şikayetleri var. Kullanıcı forumları doldu taştı. Yerli yabancı herkes sövüyor. Sony ne diyor? Kullanıcı hatası. Ulan kullanıcılar mı tasarladı senin snapdragon işlemcini, cihazının bakır borularını, soğutma sistemini, termal bütçeni kullanıcıların mı hesapladı? Telefon ısınıp kendini kapatıyor diyorum kullanıcı hatası diyor adam bana dalga geçer gibi. Yazıklar olsun her yerde karaladım sony yi, bütün kötü kullanıcı deneyimimi paylaştım. Çevremdeki insanlarca bu konularda bilirkişi kabul edilirim ve son 5 yılda belki 500 tane sony cihazının satılmasına bizzat engel oldum. 500 çok az 500le sony batmaz değil mi? benim gibi yüzlerce kişi var. Sony kendi ayağına sıktı. Kanıyor. Yakında da ölecek. He hala aksini iddia edenler varsa da satış verilerine bakabilir. Son 3 yıldaki düşüş resmen uçurumdan atlayıştır. Samsung apple 4 bin 5 bin tl lik telefonları getirip satıyor ulan bu ülkede. Sony 2600 liralık telefonu satamıyorsa bi düşünün artık.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

    Kamerayı açınca Iphone un üst modelleri de Samsungta xiaomi de meizu da lg de aşırı ısınıyor hatta hepsi ısınma sonrası kamerayı kapatıyor. Isınmayanını göster de bilelim zahmet olmazsa hatta birçoğu daha sorunlu olduğu için daha düşük video kalitesi sunuyor sony den.
    Kardeşim çıktığı hafta aldım telefonu mediamarktdan nakit 2800 liraya. Fazlasıyla kullandım hala da elimde. Alet çöp. Bu kadar basit. Neden kasıyorsunuz bu kadar. Biz sayfalarca övsek bunu ne olacak. İkinci el değeri mi prim yapacak.



    Çöp oğlu çöp makina. İşe yarar tek özelliği quick charge 3 ve ona rağmen orijinal şarj aleti ve kablosuyla 2000 i zor geçiyor.



    Ne güzel İstanbul lan. Satarken 4k video çekersin diyerek sat. 2 dk 720p video çekemesin bak yemişim videoyu, sahilde fotoğraf çekmediğini biliyorum.

    Garip garip kasılmalar hıçkırmalar kullanırken. Kullanmayıp çamur atan tayfadan değilim yani merak etme.



    Ha iphone ile falan da kıyaslamam, aldığımda aynı fiyata 6s ya da plus vardı emin değilim. Android candır sony canandır diye aldım. Büyük ihtimalle bunu yedek telefona çekip değiştiricem artık. En kısa süre kullandığım telefon olabilir.



    Aslan Sony.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Su geçirmiyor diye sattılar millet bi daldırıp çıkardı, telefon bozulunca müşteriyi yarı yolda bırakmadılar mı?
  • Sony XZ kullanıyorum ve telefoncuyum daha önce cihazı bir müşterime satmıştım. 3 kez garantiye yollamış yapıldı oldu diye geri göndermişler. Bende iade aldım başka cihaz verdim. 4 aydır kullanıyorum 3 kez ekran değişimi yaptılar. Bir kezde batarya değişimi yaptılar. Samsung gibi cihaz değişimi yapmıyorlar ama tamir ediyorlar. Bunun dışında Performans beş para etmez.Huawei P9 kullandım on numara XZ ye göre ve şarjıda daha iyi gidiyor. Bunun dışında satıcı olarak şuan orta segmentte Mate 10 Lite veya P20 Lite öneriyorum müşterilerime nedeni ise hala daha garantilik bir durum yaşamadım bu ürünlerde ve bir satıcının en çok tercih ettiği şey cihazın sorun vermemesi ve garantiye gitme sebebi olmamasıdır. Sony tasarım olarak ve kullanım olarak ahım şahım bir telefon değil tabi kendine göre bir kullanıcı kitlesi var kısıtlı sayıda. Genel olarak samsung,iphone ve son zamanlarda huawei satışları iyi gidiyor. LG artık satmıyorum garantiye gönderdiğimiz zaman ulaşacağımız kimse yok bayileri nefret ettirdi kendilerinden hele hele 2-3 ay bekletmeleri var birdeki sorma gitsin. Ben bir telefoncu olarak arkadaşlar şuanda orta seviye cihazlarda huawei yi düşünün derim. ( mate 10 ve P20 serilerinin hepsinde 3 ay ücretsiz ekran kırılma garantisi var





  • dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Sanırım aynı konuda ki diğer gönderimi görmediniz? Türkiye Ekibini de, Globale de gerekli cevabı veriyorum.



    https://forum.donanimhaber.com/muthis-iddia-sony-mobile-turkiye-pazarindan-cekiliyor--133573619-3#133575195



    Telefonu ilk aldığınızda 2800 e ısınıyorsa, diğer markalarda 5000-6000tl ye aldıklarınızda ısınıyor. Sıfır alıp almamanız hakkında bir durum değil. Cihazın kamerası kendi fiyatında ki tüm rakiplerinden iyi performansı da öyle, siz ya diğer markaları doğru düzgün kullanmamışsınız, ya az bilip çok konuşan gruptansınız, ya da SONY ci gözüküp şu firmayı hemen karalayayım diyenlerdensiniz.



    2 sene Xperia Z 3.5 sene z2 kullandım ve z2 4.yılını dolduracak. Bu süreçte birçok samsung htc apple amiral gemileri 3-4 veya 8-9 ay kullandım. Htc One M9 Samsung Galaxy Note 4 edge gibi ne kamera ne performans ne kalite ne yazılım desteği ne de sağlamlık ve stabilite de iyiydiler. Sony yaptı mı düzgün yapıyor. S4 kullanıcıları Ülkeye 4G geldiğinde modemlerinde 4g desteği olmadığı için 4G kullanamadılar :) batarya şişme patlama şarj sıkıntısı bir sürü sorunu vardı ve kağnı gibiydi. Ondan daha önce çıkan Xperia Z ondan daha sorunsuzdu ve daha uzun süre güncelleme aldı.

    Xperia Z2 ve S5 aynı dönem çıktı z2 ne kadar doluysa s5 o kadar boştu.

    Note 8 bile kasarken diğer markalarda türlü türlü sıkıntılar varken Sony ye laf atıyorsun. Ayrıca Geçen sene çıkan XZ1 le gelen 960FPS 720p daha anca Gaşaxy S9+ Huawei P20Pro ile geldi. XZ2 de ise 1080p var yani 2.25kat daha büyük bir çözünürlük.



    En dllu işe yarar ve kaliteli paket sony de ancak, lojistik eksiği, reklam eksiği, ve tasarım konusunda tüketiciye itibar etmeme firmayı bu duruma getirdi. Şuanda Hiçbir firma sony nim compact modelleri gibi küçük boyutta yüksek donanımları toplayamıyor. Bu endüstriyel bir başarıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayakkus

    Arayüz konusunda ne iyi ne kötü dediğine göre hiç sony Xperia cep telefonu kullanmamışsın belli. 3 seneyi geçti hala z 3 kullanıyorum gram kasma yok. Ara yüzü sony den iyi bir marka söyler misin.
    Ben oradaki hızdan bahsetmedim arayüzün pratikliğinden bahsettim , şuan piyasada en iyi 1.ios 2. touchwiz 3. huawei 4. htc
    neden 1.ios ? çünkü milyonlarca insan değiştiremedikleri bir arayüz kullanıyor ve çok memnun değiştirme ihtiyacı bile duymuyor oradan anlayablirsin. Android de ise sürekli değiştir değiştir dur ama genede mutlu olamıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayakkus

    Kendini geliştirmeyenin sektöre faydası olmazmış. Sony sayesinde sütünü rahatlıkla içerken telefonuma dökülürde bozulur mu diye düşünmeden içiyorlar kafa rahat bilmiyor suya toza süte karşı dayanıklılığı hangi firma yenilik olarak piyasaya getirdi.
    Eve kendini geliştiremeyen üreticilerin malesef piyasya faydaları yok , sony nin yaptığı tüm suya dayanıklı cihazlar servislere geri döndü su aldıkları için ve sonra tüketici hatası olarak tamir edilmeden geri verildiler , o tarihten sonrada sony fanı olmayan sony e bir şans veren kimse tekrar sony almadı durum ortada. Sıvıya dayanıklı cihazlar apple yaptıktan sonra standart oldu sony yaptıktan sonra değil. Karıştırıyorsunuz 2 si arasındaki farkı.
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Böyle alterbatif mi olur kim alıyor artık sony

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunusakkurt kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey yukarıda yazmış ülkemizde pazar payı yüzde 2e inmiş. demek ki hala 100 kişiden 2si alıyor. Ayrıca alternatif alternatiftir.Siz beğenmeyebilirsiniz ben beğenmem ama beğenen 2 kişi var demek ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

    Katılıyorum. Playstation ve sinema bölümü hariç Sony zarar ediyor.

    Apple'ın iPod'u tanıtması ile Walkman dönemi bitti. Telefonları da çok kötü. Sony Ericsson döneminden uzaklar.

    Sony'nin batacağını düşünmüyorum ama Toshiba gibi küçülmeye gideceklerdir.

    Alıntıları Göster
    Hayır mobile hariç zarar etmiyor.Belgeleri koydurma şimdi bana.
    Burada hiçbişey bilmeden ahkam kesip durmayın.İpod ne oldu şimdi sayın çok bilmiş?
    Sony 15 yıldır küçülüyor zaten günaydın.




  • İyi söylüyorsun ama yaptığı yanlış işlerle kendi çalışanlarını düşünmüyorsa kabahatli olan biz mi oluyoruz!



    Nokia ne yaptı unuttun mu!



    Yanlış işler yüzünden on binlerce kişi işsiz kaldı tüm dünyada.



    Zamanında bir sürü nokia seven kişi de senin gibi çok memnundu, sonuç olarak az önce dediğim gibi kendini yenilemediği için hem kendisi hemde müşterileri kaybetti.



    Eski bir HTC kullanıcısı olarak xiaomi ye geçiş yaptım, sonuçta babamın şirketi değil. Düşün ki tam 10 yıl htc kullandım.



    Bugün xiaomi yarın başka bir marka olur, önemli olan uygun fiyata benim ihtiyacımı karşılıyormu ona bakarım, marka bağımlılığına gerek yok.



    Elbette ki ben insanların işsiz kalmasından dolayı mutlu olmam, kendim de zamanında işsiz kaldım 2001 Şubat krizinde ve tam iki yıl işsiz kaldım.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müthiş güzel manada kullanilan kelimedir. Ama ortada olumsuz bir durum var. Başlık atan arkadaş neye dayanarak müthiş demiş acaba? Yoksa sony arkadaşı zarara mı uğrattı? Kurtuluyoruz manasinda mi kullandı ??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Hayır mobile hariç zarar etmiyor.Belgeleri koydurma şimdi bana.
    Burada hiçbişey bilmeden ahkam kesip durmayın.İpod ne oldu şimdi sayın çok bilmiş?
    Sony 15 yıldır küçülüyor zaten günaydın.

    Alıntıları Göster
    Öncelikle ben sizin arkadaşınız değilim. Senli benli konuşmayın.

    iPod'un bir konumda olmasına gerek yok. iPod'un arkasından gelen iPhone, Apple'ı dünyanın en büyük şirketi yaptı. Apple'ın kaç tane Sony ettiğini yazmama gerek yok sanırım.

    Üslubunuzu düzeltmezseniz benden cevap alamayacaksınız.




  • ergenius kullanıcısına yanıt
    Alim gücüyle alakası yok. Herkesin cebinde iphone samsung var. Sony önce değişen piyasaya koşullarında talebe göre telefon yapmasını öğrensin. Sensör üreticisi ama en iyi kamera onda değil. En iyi ekranada sahip değil. ekran cerceve oranlarından bahsetmiyorum bile.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    sömüreceği pazar kalmamıştır. ondan çıkıyordur. öyle olsa 22 amerika malına ek vergi koyuldu onlar çıkardı. ama sömürülecek keriz memlekette fazla çıkarlarmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağlicam yaaaa daha xz premium alcaktım
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    sony önce telefon yapmasını öğrensin. sanki dünya çapında çok satiyorda Türkiye'den çekiliyor. bu gidişle telefon üretimini durdurur. Burdanda siyaset cikarmaniza hayran kaldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.