Şimdi Ara

Müthiş bir nesil geliyor(!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    Üçüncü dünya savaşı geliyor Z kuşağına Miras kalacak olan bu Z kuşağı ve sonrası silinecek

    hocam 25 yıldır forumda 3. dünya savaşı diyorsun, hala nuke' leri yemedik. Ama ben yine de evin altını kazmaya başladım, sığınak yapıcam  

  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    maksimum 3 senedir konusu var ne 25 senesi



    zaten sürekli bahsettiğimiz olası bir durumun en geç 2035 yılına kadar olacağını tahmin ediyoruz bizim kisi sadece tahmin ötesi değil

  • ne güzel bu aptal düzen bitiricek nesil olarak tanımlanıyordu demek ki doğruymuş 2300tl köle olsunlar sizde milyonları götürün yok ya sonrada abi aklı olan kazanıyo derler bi kere bi insan nasıl bir ailede doığduysa geleceği zaten %90 belli olur %10luk kesim istisnadır

  • Ama gözlemlediğim bir ayrıntı var ki bu beni korkutuyor açıkcası. Bu kuşak biraz tembel. Üniversiteyi 22 yaşında bitiriyorlar.


    Alıntı

    metni:

    Ama gözlemlediğim bir ayrıntı var ki bu beni korkutuyor açıkcası. Bu kuşak biraz tembel. Üniversiteyi 22 yaşında bitiriyorlar.
    Üniversiteyi bitirdikten sonra bir süre okumanın verdiği yorgunluktan dolayı dinlenmek istiyorlar. Biraz dinlenmenin ardından iş için devlet kapısını zorlama çabaları başlıyor. Üç beş sene KPSS sınavına hazırlık falan derken yaş 30 oluyor.
    30 yaşına kadar hiç çalışmamış olmasından dolayı strese giren yeni nesile yazık oluyor.






    Adam Z kuşağını inceleyebilmek için zaman makinesiyle 5-10 sene geleceğe gidip gelmiş.


    Çünkü 30 yaşındaki bir Z kuşağını incelemenin şu anda başka bir yolu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 8 Ağustos 2020; 22:49:21 >




  • Şahsen yeni neslin çok akıllı olduğunu dusunmuyorum , sadece gençler Arasinda ki zeka farkı arttı , zekisi çok zeki salağı çok salak ve gençlerin kendi fikirleri yok , sosyal medyada ağırlık neyse gençlerin de fazla fikirleri ona göre şekilleniyor .

    Bu düşünce herhangi bir bilimsel istatistik içermiyor , öz fikrim . Eleştirenler ona göre hareket etsin .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu Z kuşağı sadece Türkiyeden mı ibaret.Miskinlermiş ,Bak diğer ülkelerde iki yaz çalışıp araba alma imkanı olunca nasıl öğrenciyken bile çalışıyor insanlar. Siyasal İslam'ı iktidar yapan aptalların kuşağı milleti eleştiriyor ya deli oluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 8 Ağustos 2020; 23:28:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş yok kardeşim iş yok.Ha iş söyle vardır.Hala daha torpille iş almayan ya da en az üç yıl tecrübe istemeyen yerler varsa iş bulunur.Lakin 2016'da mezun oldum fakat ne torpilim ne de tecrübem olmadığı için iş bulamadım ve bulamıyorum.Birkaç yerde de bayramlarda filan destek elemanı olarak çalıştım ama ondan sonra geri dönende olmadı.Ne tembelliğinden bahsediyor bu adam?


    Gidin herhangi bir iş ilanına bakın.Tüm iş verenler alanında tecrübe istiyor.Yeni mezun olmuş birisi nasıl tecrübeli olacak?Hem de öyle böyle değil en az üç yıl tecrübe istiyorlar.İşte burada torpil devreye giriyor.Torpilin varsa sıfır tecrüben olsa bile rahatlıkla işe alınıyorsun.Hatta o işte yeteneğin yoksa bile birşekilde yönetim tarafından idare ediliyorsun.Benle aynı dönem mezun olan fakat aileleri vasıtasıyla tanıdıkları olanlar hemen özel okullarda iş başı yapmışken ben hala daha KPSS ile boğuşuyorum.Gerçi tecrübem olsa bile herkes önceliği tanıdığına veriyor.


    Gençleri ve üniversiteli gençleri eleştirmek yerine öncelikle şu iş verenlerin yeni mezun olmuş insanlara dayattıkları tecrübe şartını kaldırmalarını konuşsunlar ondan sonra gelip burada gençlere b.k atsınlar.Daha şurada devlette işe girmek için bile insanlar torpil arıyor.Geçenlerde çıktı bir rektör kendi eşi için üniversitede özel kadro açmış.Adam gelmiş burada 'gençler iş beğenmiyor' diyor.Yahu iş var mı iş sen ilk önce ona bak.Var olan işlere torpilsiz alımlar yapılabiliyor mu onu sorgula önce.


    KPSS demişken onda bile mülakatlarda insanların haklarının yendiği haberlere kaç defa yansıdı.KPSS'de 90 alan adam mülakatta 50 verilip eleniyor,yazılı sınavda 50 alan ise mülakatta 90 verilip işe alınıyor.Devlette bile adım kayırma ve torpil alıp başını gitmişken gençler elbette işsiz kalır.


    Ha son olarak 81 ilin 81'ine .ok varmış gibi üniversite açan dahası bununla yetinmeyip var olan büyük üniversiteleri (Gazi gibi) bölüp içlerinden yeni üniversite çıkartanların hiç mi suçu yok?Sen 81 ilin 81'ine üniversite açarsan,üniversitelere girişleri kolaylaştırırsan en vasıfsız insan bile rahat bir iş ister.İnsanları eleştirmek yerine bugünlere nasıl gelinmiş onu bir sorgulamak gerekir.Elalemin çocuğuna çırak,kalfa,işçi ol demek kolay.Madem o kadar meraklısın kendi çocuklarını ve torunlarını çırak,kalfa ve işçi olarak firmalara/sanayilere ver.


    Ne güzel kendilerine gelince devletin tüm olanakları başkalarına gelince git sanayide işçi ol... 





  • Z kuşağının en iyi yanı control freak olmaması.

    Bir de inançlara karışmamayı başarması ve hatta inançlara karışan insanlara tepki göstermeyi bilmesi.

  • Çalışma şartları uygun değilse neden çalışsınlar ki? Millet bu dünyaya parti dostlarına köle olmaya mı geldi. Oh olsun yani. Beter olsunlar. Bu özel sektör ciddi ciddi devlete güveniyor bu konularda. Devlet bir halt demiyor çünkü. Yeni nesil böyleyse gerçekten çok akıllılar çünkü kabullenerek bir şey değiştiremeyeceklerini biliyorlar. Eğer bir şeye karşıysan ona devam edip şikayet edemezsin,direk baş kaldıracaksın. Bugüne bu sayede geldik. Monarşik devletlerde, kölelik de bu sayede yıkıldı. Cumhuriyeti öyle kurduk. Onlar da sizin gibi muhafazakar şekilde düşünüyorlardı yeni nesil kabul etmiyor diye. Neden etsinler? Sizin salaklığınız sizde kalsın! Herkes sizin salaklığınızı devam ettirmek zorunda değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yeni nesli böyle dışlayın bakın ne olacak.

    Dışlandığımız yerde durur muyuz sanıyorsunuz? Bu ülkeyi kalkındırabilecek potensiyele sahip tüm gençler yurtdışına kaçınca göreceğim sizi.


    Sanki önceki nesil ülkeyi uzaya çıkardı. Doğduğum günden beri ülkenin durumu daha kötüye gidiyor. Bunun sorumlusu önceki nesil.


    Yeni nesil böyle dışlanırsa, önceki nesil 65 yaşında emekliyken karnım neden aç diye düşünecektir.


    Yeni neslin suçu sanırım istediğiniz memur zihniyetine sahip olmamaları, adam kayırmaya sıcak yaklaşmamaları, eski yobaz kafanın sahip olduğu ahlak kurallarından milyarlarca kat daha erdemli olmaları, kendini sürekli geliştirmesi gibi özellikler. Öğrenci ustadan daha iyi olunca böyle olurmuş.



    Bu ülkenin düzelmesi için tek şansınız biz gelecek nesil, fakat nedense arkamızdan demediğiniz kalmıyor. Neyden korkuyorsanız artık?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolSnow -- 9 Ağustos 2020; 19:23:26 >
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt

    Boomerlar işte. Kendilerini hep üstün nesil görüyorlar. Dünyada olan bitenden haberleri yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Herifler sırf avrupalılara şu kadar üniversite mezunumuz var diyebilmek için bırak her şehire her ilçeye, her mahalleye üniversite açtırdılar.

    Kim çalışacak sanayide, kim bir işin ustası olucak,

    Eğitimde her sene bir şeyler oynarlar.

    Ne oldu fatih projelerine falan. Eskiden sınıfta kalma vardı, atılma vardı.

    Tıpkı çok geliştik diyebilmek için her tarafı avmlerle doldurttular.

    1 km mesafede 3 avm olur mu. (belkide 1 km bile yok)

    Kim izin verir böyle bir şeye
    Birisinde ümit yoksa diğerine diyorlar galiba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlı nesli görüyoruz. Ben 80'ler kuşağındanım ve 90'larda doğanlarla üniversite okudum adamlar farklı bir kere. 80'lerde doğanlara 70'lerde doğanlara benzemiyorlar. Zaten şartlar sürekli zorlaşıyor. Eğer vaktinde üniversiteye girip bitirseydim şimdi piyasada iyi bir maaşa çalışıyor ve 10 senelik tecrübem vardı.


    Bitirdiğim fakültede önceden okulu kazandığın zaman şirket yöneticileri seni kenara çekerdi ve masrafını çekelim oku bizde çalış derlerdi. Şimdi ise staj için bile yüzüne bakmıyorlar. 1 ay stajı beğenmiyorlar 3 ay olursa gel diyorlar parada vermiyorlar. Al sana fark işte. 3 ay bedava eleman olarak kullanılacaksın.

    Okuldan bazı arkadaşlar abdye çalışmaya gitti. İtalyaya giden var, ispanyaya giden duydum. Adamın eğitimi iyiyse senin işverenlerinin ağız kokusunu mu çekecek? Çekip gidiyor yurtdışına sen burada konuş dur. 3 bin lira maaşa etini kemiğini sömürsünler herkes bu düzeni çekmez.


    Yaşlı nesil ne yapmış? Okumamışlar sorsak hep bahane. Lise bitireni asteğmen yaptıkları dönemler. Kamuya lise mezunu olarak girmek istesen müdür yapılan dönemde yaşamışlar. Şehirlerde tarlaları arsa diye almışlar. Zamanla orası değerlenmiş daireleri sıra sıra dizmişler. Gecekondu dikeni bile zamanla tapu alıp yıllar içinde kat çıkarak 3-4 katlı evleri olmuş.

    Devlete kolayca girmişler erkenden yüksek maaşla emekli olmuşlar yinede gözleri doymamış bunların. 20 senedir emekli alıp hala çalışanları var. Sorunca genç nesil tembelmiş.

    Şimdi sıkıysa devletin arazisine gecekondu dik 1 senede yaptığın evi kafana geçirirler.





  • Tembellik denen şey global olarak birinci dünya ülkelerinde ve insani gelişmişlik seviyesi yüksek olan ülkelerde olan, olması gereken birşey aslında. Yeni nesil köle olmak istemiyor, fazla çalışmak istemiyor, iş imkanları, yaptıkları işler evden bilgisayardan yapılabiliyor. bunların sonucunda da çok az bedensel enerji gerekiyor. Yeni nesil sadece spor yaparak yoruluyor. Dünyada sistem gerçekten değişmeye başladı iyi yönde. Ayrıca en önemlisi hakkını aramayı bilen "hak verilmez alınır"'ın çoktan farkına varmış, toplum olarak değil birey olarak güçlü olabilen bir nesil. Bir önceki kuşakta kısmen geçte olsa böyle olsada, Z kuşağı çok erken öğrendi sistemi ve dünyayı. Bunun nedeni tabiki internet.

  • 80 doğumluyum. 80 kuşağı çoçuklarına kayıp kuşak da denir. Sanırım bir kuşağa daha deniyordu. Her neyse Z kuşağının işi gerçekten zor. Çünkü rekabet çok güçlü ve dengi kuşağın o kadar iddialı ki yabancı dil yoksa ve iyi bir eğitim almazsan özel sektöre yada amele işlere kalıyorsunuz. Ayrıca piyasa gerçekten çok kötü ve özel sektör artık sömürü sistemine dönmüştür. Özellikle ara yöneticiler ve şefler tarafından o kadar çok mobbinge uğruyorsunuz ki işini severek yapan yada o işin üniversitesini okumuş adamı işşizliğe ve çaresizliğe mecbur bırakabiliyorlar. 10 yıllık özel sektör hayatımda sırf üniversite mezunu olmamdan dolayı ve teknik becerilerimden dolayı sırf üniversite okumayanların,vasıfsızların ve ezik duygularından dolayı seni ezmeye ve yönetmeye, baskılamaya çalışıyorlar. Ayrıca bunlar yüzünden ve herşeye tamah ettikleri için çalışma saatlerinin uzaması ve işlerin ağırlaşması gene bu tabaka yüzünden ve bunları yönetici yaptıkları için Z kuşağı ile ciddi ciddi sorun yaşayacakları o kadar aşikardır. İşşizlik daha da artacaktır. Z kuşağı o yüzden herşeyin ve herkesi o kadar farkındalar ki o yüzden kendilerini sömürmemelerini mantıklı bulsamda ama maalesef Türkiyenin koşulları zor ve aşırı nüfusun verdiği rekabetten dolayı işlerini hayli hayli zor olduklarını farkında değiller. Yada olmak istemiyorlar. Aslında tembel değiller. Geçmiş kuşakların yaşadığı saçma sıkıntıları ve anlamsız düzeni istemiyorlar. Çünkü kıyaslayacakları o kadar çok veri ve düzen var ki! En yakın Avrupa ve ABD hatta uzakdoğu ülkelerini koşullarını görüyorlar ve okuyorlar.





  • Akıllı olmaları tamamen internet ve sosyal medya'dan geliyor. Bilgiyi öyle kitaptan okumak için beklemiyorlar, gündem ve dünyanın işleyişi anında feed'lerden önlerine düşüyor.


    İmkanları da kesinlikle artmıştır. İsteyen açar internetten youtube'dan izleyip dersi öğrenebilir. Kurs bile artık online imkanlar ile alınabiliyor.


    ""Bence okuma kapasitesi yüksek olan çocuklar üniversiteye gitsin. Okuma kapasitesi zayıf olanlar mutlaka meslek sahibi olmaları için özendirilmeli ya da zorlanmalıdır.""


    Bu ayrımda çok yanlış, ülkede zaten doğru rekabet ortamı yok, çocukları meslek lisesi, düz lise bilmem ne diye ayırıyorlar sonra meslek lisesi amelelik meselesi diye zuhur ediyor.


    Her çocuğun puanları acaip acaip katsayılar uygulanmadan sınav sonuçları okunmalıdır. Eğitimde bile eşitlik yok!


    Okulda iyi performans gösteremeyen gençleri sanayi'ye veriyorlar, ustalar genci eğitmek yerine merkep terbiye eder gibi döve döve, aşağılaya aşağılaya öğretiyor..


    Usta dediğimiz tipler kim mesela? Oryantasyon mu var? Eğitim mi var? bunlardan mı öğrenecekler mesleği?


    Zaten eskiden kafası basmayan çocukları verdiler sanayiye şimdi sanayi'de şenlik var, insanlar karpuzun iyisini seçmeye çalışır gibi usta bulmaya çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 9 Ağustos 2020; 23:57:15 >




  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Senin dünyadan haberin yok lale

  • Hayatı karartılmış geleceği yok edilmiş bir nesil geliyor. 12 yıllık eğitim gelmiş 8 milyon üniversite öğrencisi hepsi doktor, mühendis, avukat, gazeteci, bürokrat, memur, büro elemanı olmayı hayalini

    yıllarca kurup sonuçta markette kasiyer otelde resepsiyon görevlisi olma ihtimali bile pamuk ipliğine bağlı olduğunu öğreneceği bir geleceği olacak. İşte o zaman kandırıldıklarını öğrenecekler ve

    üniversite kontenjanları artırın oyumuz size demenin saçmalığını da

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu Z kuşağı Tayyibi devirip yolcu ederse , Atatürk'ten sonra bu ülkeye en güzel hizmeti yapmış olacaklar . Bundan güzel hizmet ve yarar mı olur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.