Şimdi Ara

Mutfakta Inox Kullanmak İyimi Kötümü???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mutfakta Buzdolabı, Fırın v.b. ürünleri aldım..
    Ocak almadık... Davlumbaz mı Aspiratörmü alacağız ona karar vermedik...
    Hangisi daha kullanışlı.. Kafamız karıştı biraz..
    Birde bu davlumbaz veya aspiratörde inox almak kullanım açısından zorluk çıkartırır mı?
    Örnek olarak inox davlumbaz ve ocak alınsa..Temizlemeden kaynaklı çizgiler gözükür mü üstlerinde..
    Görüntü kirliliği gibi bir durum olur mu??Bu duurmun çok olduğunu söylüyorlar çevremdekiler..
    Ve birde İnox alınan davlumbazda üzerini temizlerken zorluk çekilir mi?? Yağlı bir yapıda olması gibi bir durum olur mu kısa sürede?
    Üzeri çizik çizik olunca hoş olmaz gibi geliyor..Fikirleriniz nelerdir.. Şimdiden teşekkürler..
    Sagılarımla...

• Fayla, Vimle, Cif le Çizici bulaşık teliyle silmeye lüzum yok. Hafif nemli ılık su ...Ve yumuşak bir bez ile silin ışıl ışıl parlıyor......Ama hanımlar ne kadar çeşitli kimyasal maddeler varsa levabo, fayans, parke temizleyici varsa onunla ovuyorlar.. Bulaşık telleriyle .canına okuyorlar....Pırıl pırıl sarı kapı kollarının, levabolardaki krom kaplama batarya ların, levaboların krom kaplama ızgaralarının canına okuyorlar...İki yılda kaplama kalmıyor....İNOX ÖYLE DEGİL. KALICI GÜZELLİK...Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mart 2008; 21:34:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa
    Fayla, Vimle, Cif le Çizici bulaşık teliyle silmeye lüzum yok. Hafif nemli ılık su ...Ve yumuşak bir bez ile silin ışıl ışıl parlıyor......

Sayın taşkafa,
    belirttiğiniz türde bir temizlik uygulamasına gidildiğinde Inox cihazlarda çizilme v.b. durumlar olmuyormu??
    eğer belirttiğiniz gibi ise bu cihazlardan alabilirim.. Ocak ve davlumbaz olarak..
    Düşünceleriniz nedir?
    Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rfuysen

Arkadaşlar,
    Mutfakta Buzdolabı, Fırın v.b. ürünleri aldım..
    Ocak almadık... Davlumbaz mı Aspiratörmü alacağız ona karar vermedik...
    Hangisi daha kullanışlı.. Kafamız karıştı biraz..
    Birde bu davlumbaz veya aspiratörde inox almak kullanım açısından zorluk çıkartırır mı?
    Örnek olarak inox davlumbaz ve ocak alınsa..Temizlemeden kaynaklı çizgiler gözükür mü üstlerinde..
    Görüntü kirliliği gibi bir durum olur mu??Bu duurmun çok olduğunu söylüyorlar çevremdekiler..
    Ve birde İnox alınan davlumbazda üzerini temizlerken zorluk çekilir mi?? Yağlı bir yapıda olması gibi bir durum olur mu kısa sürede?
    Üzeri çizik çizik olunca hoş olmaz gibi geliyor..Fikirleriniz nelerdir.. Şimdiden teşekkürler..
    Sagılarımla...

Selamlar,

İnox ,uygulamalar uzaktan güzel fakat gerçek kullanımda biraz sorunlu ürünlerdir, ayrıca ocak inox davlumbaz inox ocak davlumbaz arasındaki duvar panelininde inox ve evyeninde inox olması tamamlayıcı olur. Ama bu dörtlüyü kullanmanın, sonuçta temizlik açısından problemli olduğunu net olarak söyleyebilirim.
    İçinde sert parçalar olmayan deterjanlar çizilmeyi engeller ama silmek için kullandığınız tekstil veya sünger içinde de parça olmaması gerekir , dahası silme izi, parmak izleri kalır, yüzeyde matlık oluşur. Özellikle ocaklarda sıcaklıkla sertleşen yemek kalıntılarını temizlemek için kullanılan aparatlar gerekli çizme işlemini gerçekleştirir, Sonuçta kendi pastası ile temizlemek gerekiyor ve kullanışlı değil.

Davlumbaz için inox yerine alm. alaşım olanları, country tarzı masif çıtalı veya cam uygulamalı olanları da düşünebilirsiniz.

Ocak için benim tercihim cam dan yana olurdu. Çelik ise fiyat olarak daha uygun.Tabi ki evyenizide çelik seçerseniz takım olur.
    Bu konuda temizlik, kullanım ve estetik yönünden eğer bütçeniz uygunsa ; cam ocak , fragranit evye (ocakla aynı renk) ve country masif çıtalı davlumbazla set yapın, ocak arkasınıda 10*10 bir dekoratif fayansla davlumbaz arkasından tavana kadar kaplattırın, son derece memnun kalacağınızı garanti ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Mart 2008; 18:31:14 >

• Arkadaşlar,
    Davlumbaz almaya karar verdim ama marka ve model olarak araştırma yapıyorum..
    Esco, süsler, IFC bu markalar nasıllar..
    Veya tavsiye edeceğiniz fiyatı 200 ytl civarında bir davlumbaz varmı??
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Saygılarımla..
  • Arkadaşlar,
    Aşağıda belirttiğim Ürünler ve fiyatları konusunda ne düşünüyorsunuz..
    Saygılarımla,

Ocak :
    Davlumbaz :

• quote:

Arkadaşlar,
    Saygılarımla,

Ocak :
    Davlumbaz :

Selamlar,
    Ocak için gaz sönme emniyeti olup olmadığına, davlumbaz içinde emiş gücü, gürültü oranına ve baca bağlantı tipine bakın. Resimdeki ürünü kullanmak için üst modül seviyesinden, bir taç paneli yaptırmanız gerekecek, zira baca çıkışı sadece üstten ve gözükmemesi için bu gerekiyor. Davlumbaz Piramitinin baca borusu ile birleştiği yere de 30 luk malzemeden boruya uygun porfil açılmış bir sabit raf uygulamasıda tamamlayıcu olur. Tabiki iki modül arasında daha doğru olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar,
    Saygılarımla,

Davlumbaz düşünülebilri ama ocak son derece kalitesiz kesinlikle tavsiye etmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62
    Davlumbaz düşünülebilri ama ocak son derece kalitesiz kesinlikle tavsiye etmem.

Sayın candogan62,
    ocak konusunda nelere dikakt etmemiz gerekir.. Bu ocakta olmayan özellik nedir?
    Sorumu afbuyurun, çünkü bu konuda hiçbir bilgim yok.. Modeli hoşuma gitti diye onu koydum..
    Ocaktada dikkat edilmesi gereken noktalar varmıdır? Olması gereken en önemli özellik nedir..
    Saygılarımla..
  • Ocak satın alırken emaye kaplama,yanıcı bek,ateşleme düzeni ve düğmelerin kaitesi çok önemlidir.
    Kalitesiz ocaklarda;
    -Ateşleme düzeni arızası
    -Bek paslanması
    -Temizlenmesi zor olan ve dayanıksız emaye veya inox
    -Yalama yapan düğmeler veya yerinden çıkan,kırılan çevirme topuzları
    -Temizlenmesi zor ve kararma yapan bekler(yanıcı kafalar)
    -Soyulup dökülen ızgaralar

gibi sorunlarla karşılaşabilrisiniz.
    Ocaktan dikkat etmeniz gereken yanıcı kafaların sabaf marka olmasıdır.Sabaf şu an Vestel,Whirlpool,Siemens,Bosch ve Beko'da var.Sabaf bekler kararma yapmaz ve rahat temizlenir.Ayrıca çakmak içinde gizli olduğundan kırılma ihtimali çok azdır.
    Benceki 9. senesine giren Siemens ocaktaki sabah marka bekin resimini ekliyorum.Satın alırken mağazada aynı bek olup olmadığına mutlaka bakın.(markası altında yazıyor)Ocak alırken bu markalardan şaşmayın.

Resim yüklenemiyor daha sonra ekleyeceğim:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 14 Mart 2008; 9:56:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62
    Ocak satın alırken emaye kaplama,yanıcı bek,ateşleme düzeni ve düğmelerin kaitesi çok önemlidir.
    Ocaktan dikkat etmeniz gereken yanıcı kafaların sabaf marka olmasıdır.Sabaf bekler kararma yapmaz ve rahat temizlenir.Ayrıca çakmak içinde gizli olduğundan kırılma ihtimali çok azdır.
    Satın alırken mağazada aynı bek olup olmadığına mutlaka bakın.(markası altında yazıyor)Ocak alırken bu markalardan şaşmayın.

Sayın candogan62,
    yukarıda belirttiğiniz özelliklerde ve 150-200 ytl civarında bir ürün var mı??
    çünkü bazı ocaklara bakıyorum 1000ytl..
    Bir ocağa o kadar para veremem.Bana çok gelir..
    tavsiyeleriniz varsa bekliyorum...
    saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.