|
EDİT: Arkadaşlar, belediye 2 Haziran’da tarafıma iskanı verdi. Şantiye şefi kısmına imzadan imtina etmiştir diye şerh düşülmüş, belediyenin mührü vurulmuş. Yani öyle piyasada dolanan, müteahhit imza atmaz ise iskan alınamaz lafı gerçek değilmiş.. Benim maceram bitti… Arkadaşlar merhaba, kendi arsamıza bina yaptırmak için müteahhit olacak bir insan müsveddesi ile anlaşma yapmıştık. Binayı dikip, bize teslim etmesi karşılığında da yüzde yirmi pay alacaktı bizden. İnşaat sözleşmesinde yüzde yirmi pay alacağı da yazılı, bize iskanlı teslim etmesi karşılığında. Bu arada tüm masraflar da bize ait inşaat için. Fakat bu müteahhit bize vaat ettiği hiç bir sözü gerçekleştiremedi, inşaata zamanında başlayamadığı için maddi olarak çok zor duruma düştük. İnşaat başlar başlamaz bizden ikiyüz bin lira para istedi, bizde kendisine biraz beklemesini söyledik. Neyse, kaba inşaatın yarısında müteahhit inşaatı bıraktı. Bıraktı diyorum, resmiyette var lakin hiç bir şekilde inşaata gelmemeye ve ilgilenmemeye başladı. Biz inşaatı kendi imkanlarımız ile el aleme sora sora, oradan buradan yardım alarak, danışarak inşaatı bitirdik. Tabii bu sürede maddi olarak çok içeri girdik. Neyse, iskan aşamasına geldik, bu müteahhit olacak müsvedde, (iskanda hem müteahhit hem mimari proje müellifi hem de şantiye şefi olarak görünüyor) müteahhit ve mimari proje müellifi kısmına imza attı, fakat şantiye şefi kısmına imza atmadı. Yapı denetim aracılığı ile bize haber gönderiyor, utanmadan bir de benle ne zaman iletişime geçecekler diye.. Maksadı para kopartmak.. Bende belediyeye dilekçe ile başvurdum, şantiye şefi iskana imza atmadığı için iskanı alamıyorum, abonelikleri açtıramıyorum, tarafıma iskan belgesi verilmesi diyerek.. Bu arada müteahhit'e dörtyüzbin lira da ödeme yaptım belli aralıklarla.. Maksadı daha para kopartmak.. Sizce belediye bana iskanı verir mi bu adam imza atmaz ise? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john mclane -- 3 Haziran 2025; 7:19:1 > |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt