Şimdi Ara

Muteahhit evi baskasina satti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Degerli forum arkadaslarim oncelikle merhabalar..bir konuda görüşlerinize ihtiyacim var.
    Bir kac yil once tanidik bir muteahhitten ev aldik.. Herhangi bir sozlesme olmadan. Muteahhit evin bitim aşamasin da evi baskasina satarak evin ustune kredi çekmiş bilgimiz olmadan.. Tapuyu uzerimize almak istedigimizde durumu ogrendik. Muteahhit bize evin kredi borcunu odeyin karsiliginda size cek vereyim demis. Bizde kredi borcunu kapatarak tapuyu aldik. Ama muteahhiten bu seferde cek alamadik.. Suan kredi icin verdigimiz parayi alamiyoruz.. Kanunen hak iddia edebilirmiyim.. Nasil bir yol izlemeliyim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Adam sizi 2 kere çarpmış

    Herşeyi de kılıfına uygun yapmış. Hiçbir hak talep edemezsiniz

    Sonuçta hiçbir zorlama yok

    1. Noter anlaşmasız ev almışsınız ve evi başkasına satmış bunda hata sizde

    2. Adam bi de kredisini kapattırmış size yine ortada hiçbir sözleşme, anlaşma yok yine hata sizde.

    Müteahhiti tebrik etmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Keşke net konuşmasak hukuk öyle kolayca çitlerin üstünden atlanacak bir yol değil...

    @Shafter



    Tapusuz satış hukuki olarak haricen satış kanundaki yazılan geçerlilik şekline aykırı olduğu için hükümsüzdür. Ama bunu kötüniyetle kullanımını hukuk düzeni korumaz. Bu durumda3. kişinin iyiniyetle ayni hak kazanımı söz konusu olduğu için bunu ona karşı ileri süremeyiz.

    Satıcı eğer kendisi hükümsüzlük sebebiyle sizi elatmanın önlenmesi ile evden atmak isteseydi siz bedel geri ödenmedikçe çıkmama hakkınızı kullanabilirdiniz. Bu konuda içtihatı birleştirme kararı vardır tüm mahkemeleri bağlar aykırı bir karar verilmez.

    Şayet haricen satış oldu tapuya geçirilmedi zilyet dahi kılınmadı ve mülk başka birisine satıldı o zaman satıcıya borç olmayan bir şeyin ödenmesinden kaynaklanan sebepsiz zenginleşme davası açılabilir. Yargıtayın içtihadı birleştirme kararı zamanaşımının malikin devirden imtina ettiği tarih itibari ile 10 yıldır...

    Eğerki 3. kişiye satış olmasaydı iyiniyetle 3. kişinin bir ayni hak kazanımı olmayacağı için şekle aykırılığın kötüniyetle kullanımını kullanabilir yargıtayın görüşüne göre tescil davası dahi açabilirdin tarafın kötüniyeti asla korunmazdı.



    Ama 3. kişiye karşı artık bunu yapamazsınız sebepsiz zenginleşme en çıkar yol bir avukat aracılığıyla açabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi olmadığı için seçenekli değerlendirdim, dahada artar muvazaa olan bir satışla çıkarılma durumu vs vs ama haklarınız mevcut zamanaşımına uğramamış bence hemen hukuk yolunu başlatın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Evet hata bende sayın Shafter. Hatta dolandırocolıktan içeri atmalarıda lazım beni.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Bu bize iyi niyetten kaynaklanan bir zarar.Maalesef 3. kişiye satılmasından hiç haberimiz olmadı. Haberdar olup evin üstüne kredi olduğunu öğrenip hak arama yoluna gittik ve bir avukata danıştık. Birazda onun yanlış yönlendirmesiyle yani söylediği şey bişey talep edemezsiniz en iyisi borcu yatırıp evi almanız dedi ve sonuç bu...
  • benzer bi olayı 96 larda felen yaşadık. ben çocuğum o zamanlar adam bizim daireyi 2 kişiye daha satmış. yine aldık daireyi ama iki daire parası gitti o zaman. tabi 90 larda hukuk adalet ne arar. şuanki yaşımda başıma böyle bişey gelseydi mütahiti vururdum herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dheskikullanıcı

    benzer bi olayı 96 larda felen yaşadık. ben çocuğum o zamanlar adam bizim daireyi 2 kişiye daha satmış. yine aldık daireyi ama iki daire parası gitti o zaman. tabi 90 larda hukuk adalet ne arar. şuanki yaşımda başıma böyle bişey gelseydi mütahiti vururdum herhalde.
    tuzla mı
  • tristran kullanıcısına yanıt
    kartal topselvi adında biyer. orayıda sattılar zaten sonradan bizimkiler. satılmasaydı bile orda oturmazdım ben ful varoş biyer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.