Şimdi Ara

Mutasyonel Falsetto (Puberfoni) konusunda uzman KBB'ci doktor arıyorum? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
15
Favori
25.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru ve düşüncelerim er yada geç yanıtlarsanız sevinirim

    1.Bana sesim inceymiş gibi gelmiyor ? Ailemde doğru pek yadırgamıyor 15 yaşındayım.ama okulda millet dalga geçmeye başlamıştı... sizde de böylemi oldu çevreniz sayesinde mi öğrendiniz ?

    2.diğer ses tonum çok kalın ve değişik geliyor ailem ile konuşurken çekiniyorum ve diğer sesle konuşuyorum ancak market okul vs. diğer sesimle konuşuyorum dalga geçen olmuyor ? (sorun ailem yanımdayken yabancı biri ile konuşmak hangi sesle konuşayım ?)

    3.Sesim Çok değişik geliyor o yüzden evde-okul-sokak sesimi değiştiriyorum.Bu yüzden normal sesim ilerleme kaydedemiyor sanki.hep kalın sesle konuşmam mı gerekiyor?

    4.Hangi sesimin doğru sesim olduğunu bilemedim bir türlü sadece bunu öğrenmek için gayem hanımdan randevu alacağım.eğer doğru sesim bu ise yolu yarıladığımı düşünüyorum....

    5.birde zayıf olduğum için biraz çocuksu duruyorum.(öz güvenim artsın diye beslenme programı ve spora başladım.1 ayda 6 kilo aldım bakalım )
    ses kayıtları yükleyeceğim bir ara

    SON OLARAK: tam emin olamadım falsetto olduğuma bir türlü ya değilsem. ama o zaman normal sesim neden ince ? baya karışık kafam.


    Bayramınız mübarek olsun bu arada




  • İlk maddelerindekiler bendede oldu dalga gecme vs. Kalin sesin var onu kullan kitap oku kisa ince sesini kullanma cekinme inan kendine kalin sesin oturcak ama borozan gibide olmaz bikac ton ayarlaniyor kendine guven inan hersey hallolur bende yeni basladm 2 haftada kalin sesim oturdu egzersiz yapmadm sadece kalin sesimi kullandim inceyi hic kullanmadım . Ama once bi kbb ye git falsetto oldugu kesinlessin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maksimilyanus M kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben de aynı sorunu yaşıyorum.Email adresimi pmden gönderdim yardımcı olursanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puber P kullanıcısına yanıt
    Merhaba pmden Gmail hesabımı yazdım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonercp

    İlk maddelerindekiler bendede oldu dalga gecme vs. Kalin sesin var onu kullan kitap oku kisa ince sesini kullanma cekinme inan kendine kalin sesin oturcak ama borozan gibide olmaz bikac ton ayarlaniyor kendine guven inan hersey hallolur bende yeni basladm 2 haftada kalin sesim oturdu egzersiz yapmadm sadece kalin sesimi kullandim inceyi hic kullanmadım . Ama once bi kbb ye git falsetto oldugu kesinlessin yeter

    Kardeş aynen dediğin gibi. Önemli olan kalın sesle 2 hafta boyunca konuşmak. Konuşunca kalın sesin tonlarını ayarlamaya başlıyorsunuz. Ve eski sesinizi kullanamıyorsunuz.Maksimilyanus abimden Allah Razı Olsun. Artık bağırabiliyorum. Mesela "Fetö'nün P**leri, Yıldıramaz Bizleriii".

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maksimilyanus a mesaj gönderdim ama online olmadığı için görmedi sanırım. arkadaşlar aranızda bu videoları gönderebilecek başkası var mı?
  • bende mesaj attımda aktif değil videolar elinde olan varsa bana gmailden atın lütfen liseye başlayacam ve kimsenin benle dalga geçmesini istemiyorum gmail adresim hakanky110@gmail.com teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba,

    28 yaşındayım ve bu hstalıktan müzdaribim. Yıllarca bir çok KBB doktoruna gözükmeme rağmen hepsi ses tellerinde yapısal bir bozukluk görmediklerinden hastalık teşhisi koyamdılar.

    Dönem dönem kafama takılıyordu, araştırıyordum. 2 yıl önce puberfoni hastalığı diye bir şey olduğunu öğrendim ve şikayetler tamamiyle bana uyuyordu. Teşhisini kendim yapmıştım. Özel bir hastanede konuşma bozuklukları uzmanına muayene için gittim. Kendisi de ilk anda aynı teşhisi yapmıştı. 2 yıldır artık hastalığı da çözümünü de biliyordum. Tek yapmam gereken kalın tondaki sesle konuşmaya başlamak. Ama sosyal hayatımdan dolayı bunu başaramadım. Bir gün sabah evden çıkıp bambaşka biri gibi konuşmak gerekiyordu sonuçta ama insanlar beni o şekilde tanımamıştı. 2 yıldır daha çok canımı sıkıyor bu hastalık..

    Bir kaç hafta sonra yaşadığım şehirden ve sosyal hayattan 8-10 aylığına uzak kalacağım. Böyle bir döneme ihtiyaç duyduğumu düşünüyordum 2 yıldır. Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Bir kez daha doktora gözükeceğim. Kendi kendime yaptığım denemelerde sonuç alabiliyorum ama psikolojik olarak zorlanacağımı hissediyorum. Üzerimde baskı hissediyorum bu yaştan sonra geç kalmış olmamdan dolayı.

    Bu hastalığın üstesinden gelen arkadaşlardan bu süreci nasıl aşabilirim tavsiyelerini almak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gençler şu videoları atabilecek yok mu umutmercan32@gmail.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk üç gün sesime kendim bile alışamadım ama hep o şekilde konuşmaya devam ettim. Bir süre sonra karşınızdaki insanlara hiç anormal gelmediğini farkediyorsunuz ve bu andan sonra her şey yoluna giriyor. Ben 1 hafta sonunda kendimi çok rahat hissetmeye başladım. Tanıdığım insanlara da küçük bir açıklama yetiyor. Çok garipsemiyorlarlar.

    Son 2 yıldır çözümünü bildiğin bu hastalığın tedavisini hep erteleştim. Gerçekten çekinecek bir şey yok arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de vidyolara ulaşmayı çok isterim. Paylaşırsanız çok sevinirim.

    monochrome.walls@gmail.com
  • BUNU KESİN OKUYUN!!!!!!!!!


    Merhaba arkadaşlar uzun süredir buraya yazacaktım ama bu güne nasip oldu ben yazmadan önce bazı arkadaşlarımda tam kafamdan geçenleri yazmış burdan onlarada bu iğrenç hastalıktan müzdarip olanlar için destek olmaya çalışmış teşekkür ediyorum.Şimdi geçelim bu lanet hastalığın bende nasıl olduğuna.

    Gözlemlerime göre bu hastalığın 2 tip teşhisi var.

    1-) Kalın sesi çıkartıp ama konuşmayanlar ( yani ince sesle devam edenler, kalın sesi var oysa)
    2-) kalın sesini bulamayıp, konuşamayıp sürekli ince takılanlar.

    Evet bu koyduğum tanılar böyle başkada yok zaten. benimkisi 1. söylediğimdi. kalın sesim vardı ama ben konuşmuyordum o ses boğazımı acıtıyordu çok garipsiyordum odun gibiydi sesim çok farklıydı.

    Ben bu hastalığı ilk başlarda anlamadım sesim normal geliyordu lise zamanlardımdı. sonra herkes bana sesin neden ince felan sorular gelmeye başladı. gülüp dalga geçen bile oluyordu çokca. bi sıkıntı cekmiyordum ben cevrem alışmıştı buna. ama sonra arkadaşlarım gibi bağıramadığımı farkettim. sınıfta hocaya sesimi duyuramadığımı farkettim. bende bi sorun olduğunu farkettim. ve araştırdım hastalığımıda buldum. bu puberfoni denilen milyonda 1 görülen lanet hastalıkmış. tedavisi çok basitmiş. 1 seansta kalın sesi bulup devam ediyormuşsun.İşe bak ya bende zaten kalın ses var? ama böyle bi ses ayıdan çıkıyor lan ben ayımıyım? dedim hep.

    Sonra bişey daha farkettim arkadaşlar. Bana öyle koydu ki. Kendimi o kadar alçak hissettimki. Beni tanımaya birisi telefonla aradığı zaman beni kız sanmaya başladılar. bi yeri aradıyıp alo dediğimde buyrun hanfendi diye başladılar bana. kendime güvenimi kaybettim. kız arkadaşım oldu kafeye gidince bi garson diye bağıramadım. koydu arkadaşlar koydu inanın çok koydu. bunu okurken bu hastalığa sahipseniz inanın aha ben diye okuyosunuzdur eminim buna.

    Sonra kendime dedimki sen bunu atlatıcaksın. sende bağırıcaksın sende yüksek sesle konuşucaksın. pısırık olmuycaksın. bu ses benim değil. farkındayım bunun.

    VE GELELİM SORUNUN BU KADAR BASİT ÇÖZÜMÜNÜN EN ÖNEMLİ VE ZOR YERİNE.

    ÇEVRE!!!!!!

    Çevreden çekiniyo olmasanız değiştirmezmisiniz sesinizi? ben ertesi gün kalın sesimle konuşsam herkes demezmi bana oha lan noldu sana herkesden aynı yanıt noldu lan sesine bütün akraba, aile , öğretmen , arkadaş çevresi herkesten soru yağmuru...

    PEKİ BEN NASIL YAPTIM?

    BEKLEDİM ARKADAŞLAR. 4 SENE BOYUNCA BEKLEDİM. LİSEYİ BU SESLE BİTİRDİM.

    Ve kendime dedimki. SEN ÜNİVERSİTEYE BU SESLE GİTMEYECEKSİN. HERŞEY DEĞİŞECEK.
    Başardım arkadaşlar. üniversiteyi şehrimin dışında kazandım. ve herşeyi göze aldım.

    Bu arada en yakın arkadaşlarımada söyledim. benim sesimde sorun varmış doktora gidip tedavi olucam 1 seansta diye.yalan söyledim. halbuki var yani kalın sesim. ve o gün geldi.

    sabah evde yatıyo olmama rağmen hastanede check in attım. ve o sabah uyandığımda anneme kalın sesimle günaydın dedim. o saatten sonra değiştirdim herşeyi. hiç kimse umrumda değildi . 1 hafta sonra terkediyordum bu şehri. beni tanımayan binlerce insan farklı ortamlar bana güven veriyordu. çünkü arada kalın sesimle birisiyle konuşunca hiçde tepki vermiyordu. anlamıştım bunun doğru olduğunu.

    Arkadaşlarım merak etmiş. aradılar tabi. efendim dedim. kiminle görüşüyorum dediler. olum ben diyorum inanmıyolar. evimin önüne gelmişler. alışamadılar tabiki. bende alışamadım ilk başlarda.

    İLK 1 HAFTAYI ATLATIN!!!

    PES ETMEYİN!. İlk günlerde konuşuna boğazınız acıyor. hatta yara bile olabilir. öksürürsünüz. başınız ağrır. aldanmayın. bırakmayın.

    Bırakmadım. başardım. ilk 1 ay geçti. üniversiteye geldim. arkadaşlarım alıştı. herkes alıştı. ben alıştım. KURTULDUM LAN KURTULDUM. DELİ GİBİ BAĞIRIYORUM ETRAFTA. TA 100 METREDEN BAĞIRIYORUM ARKADAŞIMA.
    Dünyanın en mutlu insanı ben oldum. koskoca üniversite sınıfında en arka sıradan hocaya bağırıyorum şimdi.

    herşey çok güzel. çok memnunum. o sesimdeki ayı kalınlığıda gitti ayrıca. oturdu. güzel şarkı bile söyleyebiliyorum siz düşünün.

    ÇEVRE OLAYINI AŞARSANIZ BU İŞİ BAŞARDINIZ DEMEKTİR. HERKES ÇEVRESİNDEN ÇEKİNDİĞİ İÇİN KONUŞMUYOR BİLİYORUM BUNU. BEN ORTAMIMIN DEĞİŞMESİNİ BEKLEDİM. DEĞİŞTİRDİM VE YAPTIM. AMA SİZ BU KADAR BEKLEMEYEBİLİRİNİZ. Bİ YAZ TATİLİNDE DEĞİŞTİRİP OKULA KALIN SESLE GİDEBİLİRSİNİZ. YAZIN ALIŞTIRIRSINIZ HERKESİ.

    ŞİMDİ ARKADAŞLARIM NE Mİ DİYOR?

    OLUM İLK BAŞLARDA İNANMADIK AMA HARBİ GÜZEL OLDU ADAM OLDUN LAN DİYORLAR.

    KURTULUN BUNDAN KURTULUN!! BU YAZIM SİZE CESARET VERSİN. KAFANIZA BİŞEY TAKILIRSA YAZIN BANA MESAJDAN YADA BURDAN ALINTILAYIP SORUN ARADA GİRİP BAKICAM. ALLAHIM HEPİNİZE ŞİFA VERSİN.




  • arkadaşlar terapi videolarını gönderebilecek birisi var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adameus -- 5 Mayıs 2018; 14:35:46 >
  • Eğer elinde olan varsa bana da yollayabilir mi? PM atsın lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adameus

    arkadaşlar terapi videolarını gönderebilecek birisi var mı? 14 senedir bu ince kısık sesten çektiğim yeter artık kendi sesimi duymak istiyorum.

    videolar bende mevcut göndereyim gmail adresinizi yazın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gangarali

    Eğer elinde olan varsa bana da yollayabilir mi? PM atsın lütfen

    gmail adresini yaz dostum göndereyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pistanpitir

    Arkadaşlar ben de vidyolara ulaşmayı çok isterim. Paylaşırsanız çok sevinirim.

    monochrome.walls@gmail.com

    Gönderdim hocam.
  • matiasfernandez hocam bana da atar mısınız lütfen e-postam araformer@gmail.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matiasfernandez


    quote:

    Orijinalden alıntı: adameus

    arkadaşlar terapi videolarını gönderebilecek birisi var mı? 14 senedir bu ince kısık sesten çektiğim yeter artık kendi sesimi duymak istiyorum.

    videolar bende mevcut göndereyim gmail adresinizi yazın.

    sercanolcer@gmail.com videoları bana da göndermeniz mümkün mü?
  • secanolcer kullanıcısına yanıt
    Bu gece gönderirim hocam
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.