Şimdi Ara

MÜSTAKİL EVE FİBER BAĞLATMA ÖZEL PROJE HAZİRAN 2022 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
7.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    Banada 110 metre için 47,800 TL çıkardılar nasıl soygun düzeni içinde olduklarını siz anlayın artık :)

  • Bu kazı olayında anlaya varsa cevaplayabilirmi şimdi saha dolabında fiber var evin yakında telekom logarı var yaklaşık saha dolabına uzaklık 100mtr bana ortalama kaça patlar ?

  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt

    Saha dolabına çekilmiş fiber kablo, o saha dolabının içinde VFSL DSLAM'larını beslemek için çekilmiştir. Saha dolaplarının (özellikle de Tip 7 olanlarının) içinde FiberNet için gerekli OLT'ler bulunmaz. FiberNet için çekilen Fiber kablolar saha içinde bulunan pasif kasetlerden binalara çekilir, binaların içine de yine pasif optik sonlandırma ve bina içi dağıtım kutusu konulur. Sahadaki kaset(ler) de santraldeki OLT denilen donanıma bağlıdır... Ama evin yakınında bir menhol olması iyi bir puan ama sahada eğer fiber kablo eklenecek bir kaset ve orada boş port da varsa, o menhole ancak fiber kablo çekilir. Bunu da siz biz bilemeyiz, Telekom'un alt yapısı bilir!


    Siz öncelikle bunun size kaça patlayacağını değil, yakınızdaki o menhole fiber kablo çekilip çekilemeyeceğini araştıracaksınız.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Menhol çok yakın en fazla 20 metre cevap için teşekürler gidip telekomu rahatsız edeyim biraz 

  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt

    Benim durum da sizinkiyle aynı. Menhole apartmandan 10 metre uzağım. Binanın altında Tip-7 kabin var. Konuyu görünce açıkçası mutlu oldum biraz da kıskandım ne yalan söyleyeyim. Ancak bu iş için 10.000 TL isteseler misal, verir miydim bilmiyorum. Bir gidip konuşmak lazım anladığım kadarıyla bu işler telefondan yürümüyor pek. Turknet kullanırken de ne kadar ciddiye alırlar Allah bilir.

  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt

    Benimde saha dolabı/menhol ile bina arası maksimum 10 metre. Nisan'da talep açtılar hala aktif bekliyor. Ara ara soruyorum çalışmalarımız devam ediyor diyorlar. Ha proje çizildimi, onaylandı mı, reddedildi mi bilgi alamıyorum. TT ilçe müdürlüğüne müsait bir vaktimde gidip bilgi alacağım. VDSL olarak 100mbps alabildiğim ve Superonline'ın mahalleyi fiber dönüşüme alması, ayrıca TurkNet planlarında da olmamız dolayısıyla TT'yi pek zorlamıyorum. Kendileri bilir.

  • arkadaşlar bayağı geriden geliyorum ama evimiz müstakil Adanada oturuyorum çevremizde apartmanlar var,kapımızın hemen önünde kablonet rögarı var.Karşı apartmanımızda ise kablonetten sorgulatınca 500mbps ftth alabilirsiniz diyor.Bizim evde aktif bir tt vdsl aboneliği var 75mpbs ama 47mbps alıyorum.Yani kapımın önünde fiber hat var.Sorum şu: bu eve 1 gbps internet çekebilir miyim?

  • fibersizeleman F kullanıcısına yanıt

    KabloNet'e başvurun, o Fiber kabloyu size de çekerler diye düşünüyorum, 500 veriyor olmaları garip ama Fiber sana geldiğinde 1000 lik paketi de alabilirsin bence

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.