Şimdi Ara

Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
3
Favori
17.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çocukken, Kuran-ı Kerimin mealini okurken genellikle Allah'ın "İnananların cennete gireceği, inanmayanların cehenneme gireceği" ayetleri dikkatimi çeker içimden "Allah'a çoğu insan inanıyor ben de inanıyorum o yüzden sorun yok cennete gireceğiz" der, bana cennet yakın ve basit gelirdi. Büyüdükçe ne yazık ki tersi olduğunu inanmayan kısmın daha çok olduğunu gördüm ve aslında Allah'a inanmanın kolay olmadığını ve bunu Allah'ın herkese nasip etmediğini gördüm. Nasip öyle bir şey ki Allah çoğu insana secde bile nasip etmiyor. Şükür Allah'a ki inancını kalbime yerleştirmiş ben de bunu inşallah ölene dek her şeye rağmen taşıyacağım. Değil Alaska kainatın bir ucunda da olsam. Allah bana İslamı ucundan bile gösterse ona sımsıkı sarılır her türlü Müslüman olurdum. Allah herkese hidayet nasip etsin. AMİN.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestij06 -- 31 Ekim 2020; 1:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soru bizim milliyetçilere de sorulabilir. Doğarken ülke seçme şansınız olsa Türkiye’yi seçer miydiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim diye diye kandırılan, sonrada bilim diye diye kandırmaya çalışanlar. Din, iman, vatan... artık bu topraklarda prim görmüyor diyenler, bilmelilerki her ne kadar eksik ve kusurlu olsakta, ne dinimizden ne vatanımızdan ne ezanimizdan nede bayragimizdan taviz verecek değiliz. Bu değerlere önem veren atalarımız gibi milyonlarca insan için bu değerler yine önemlidir. Bu vatanda ve muslumanligin bilindiği bir toplumda beni dünyaya getiren Allaha şükürler olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semavi dinler nazarında,..
    Sadece araştıranlar Müslümanlar zaten . Diğer dinleri araştırıp doğru dini buluyorlar nedense.
    Yazacağım hakkında Bilgim yok ama fikrim var, musevi ya da hıristiyan olanlar da bu çıkmaza girip diğer dinleri sorguluyordur ve bence onlar da doğru dinin kendilerininki olduğunu savunuyordur.
    Musevilik hakkında yok denecek kadar olan ama hıristiyanlık hakkında iyi araştırma yaptım. Araştırma dediğim de, milletin lafta bıraktığı gibi değil. Ha kitap okumadım ama 20 saate yakın farklı farklı videolar izledim. Adamlar öyle bir anlatıyor ki, inanası geliyor insanın. Sonra anlıyorsun neden diğer dinlere inananlar, neden din değiştirmiyor.
    Herkese göre kendi dini mantıklı, başkasının ki saçma geliyorsa, ortada dönen bişey var demektir.
    Dini bırak, bir yaratan olup olmadığını sorgulamak bile saçma. Sonuca hiç bir zaman ulaşamazsın. Milyon yıl geçse de, doğruluğu ispatlanamayacak şeye "inanmak" kolaya kaçmak. Neden kolaya kaçmak dedim..
    Ataistler yaratanın olmadığını varsayar ama büyük çoğunluğunun içinde, ya varsa der. Dine inanan kişilerde de bu soru var. Ya yoksa. Ama onlar korkar, işin kolayına kaçar, inanıyorum der geçer.
    Ataistlik de saçma. Yaratanın varlığını kanıtlayan birşey yok diye reddettiyor. Ediyor da olmadığını kanıtlayan bişey de yok.
    Kendimden örnek vermem gerekirse, yaşam şeklim ve davranışlarımdan, bu Allaha inanmıyor sonucunu çıkaranlar ve sen ataist misin sorusu soranlar var. Ben de diyorum ki, ne bilim tanrı var mı yok mu. Bu sorunum cevabını verecek akıl yok bende ama var diyenlere de inanacak kadar az değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kesinlikle katılıyorum. Sınav şartları eşit değil ve zorla sınava sokuluyorsun ha :D :D Allah yoktan var olabiliyor, var olmak için bir yaratıcıya ihtiyaç duymuyor madem, bu mantığa göre evren ve evrenler de bir yaratıcıya ihtiyaç duymaz. Ben agnostik bir kişiliğim, tanrının var olup olmayacağını bilemeyiz bence, ama din göndermediği çok açık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 31 Ekim 2020; 10:21:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 120205044

    Alaska'da doğmuş olsam "bu teröristler kimmiş niye böyleler" diyerek araştırır sonrada İslam'ı öğrenincede müslüman olurdum muhtemelen. Meselenin derinine inmeyi özünü araştırmayı severim. Çok şükür internet de var..

    Canı gönülden inandık hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Budistlerin hinduların şintoistlerin tüm inançları araştırıp din değiştirme oranları ne kadarsa bir başka inançtan islama geçiş oranı da aynıdır

    İnançlar-dinler coğrafidir bize mantıklı gelme sebebi çocukluktan beri sürekli ailemiz ve çevremizden bize anlatılması hatta bazı ortamlarda empoze edilmesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 31 Ekim 2020; 2:47:52 >
  • 350 beğeni atan cahil 87 aklı başında insanın olduğu konu müslümanlığı seçmeyipde ineğe tabanımı seçiçektin aklının alamadığı bir hayatın içindesin kücük beyninle müslümanlara taş atmaya çalışma o kadar cok teknoloji bağımlısınki apple müslman olanlar kullanabilir bu telefonu dese müslüman olucak dini böyle bir objeye bağlayan bir nesil ile baş başayız ne yazsak boş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islam gormeden iman etmektir.islam evvela bir nasiptir.once Allah nasip etmelidir.nasipse degil kutuplar marsta da olsan muslum olursun degilse kabede de dogsan olamazsin.

    Ornekleri saymakla bitmez.anlamazlar holo anlamazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt

    Boyle derler.totosu sikisinca dua edin x kisisi kurtulsun.dualarinizi bekliyoruz.bundan kurtulayim sadaka dagitacam.hocam bizim icin yasin okurmusun vb. Olur.

    Unutulmamalidir ki Allah dualari isiten ve kabul edendir.huzuruna gelmesini istemedigi kulunun isini hep iyi goturur ki huzuruna gelmesin.misal bilen bilir firavun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batar

    Allah hidayet verirse , istersen mars da ol , yine müslüman olursun. Ben her zaman derim elhamdürillah müslümanım , 4/4 lüğü bırak 4/1 lik bile değilken , acaba bu adamlar son nefesimi kafir olarak verir miyim diye korkan, böyle başlıklar ve cahilce konuşmalara sadece inş. siz haklısınızdır diye anca temelli ediyorum. :) İnananlar haklıysa , büyük ihtimal hep beraber cehennemdeyiz, allah nasip eder de imanımı koruyup ölürsem cehennem den çıkarken şizede bitmeyen bol bol düşün ben nerde hata yaptım diye. Bu boş konuşanların %99 nun kendi dinlerinden bir haber olması da ayrı bir acınası konu, ama yinede allah hepinize hidayet versin ve Allah cümlemizi Adaleti ile değil merhameti ile yargılasın . ( Bu arada müslüman olup da sadece müslüman olduğu için mutsuz olduğunu düşünen sağlıklı bir insan yoktur herhalde )

    Genel bir yanlışı düzeltmek için yazdım kusuruma bakmazsın umarım:


    "Elhamdürillah" müslümanım değil doğrusu "Elhamdülillah müslümanım" olacak.


    Toplumumuzda bu ifade çok defa yanlış kullanılıyor en azından doğrusunu öğrenelim.





  • 18.Bayezid kullanıcısına yanıt

    Neye göre kime göre iyi? İster inan ister inanma diye bir şey olur mu? Sen gel beni bilsin diye insanı yarat, tüm evreni hizmetine ver, sonra o gelsin sen kimsin desin, ben seni tanımıyorum desin, sonra da desin ki ama yere çöp dökmüyorum ki! Bu evren sadece bir rüya, O'nu kabul etmeden yaptığın her iş boşa, çünkü tüm işler O'na döner ve değerlendiren O. Başka bir gerçeklik yok. Fazla hayali şeylerin ve zannın etkisinde kalıyorsunuz bence.

  • Bırak dini insan tuttuğu takımı değiştiremiyor, küçükken biri kandırmış işte, para vermiş şeker vermiş vs fb li yapmış, adamı şimdi kessen gs li olmaz, büyük bir utanç adam için, ne demek takım değiştirmek, dönek derler adama
    Şimdi bu adamın dinini değiştirebileceğine inanıyormusunuz
    Şurda "araştırdım en süper din bizim din" diyen vatandaşın oralarda doğan versiyonları da koyu katoliktir kesin, hindistan tarafında doğanları da farelere ineklere tapıp islamiyeti kötülüyordur,
    dünyanın her yerinde böyle, aynı toplumda yaşayıp da dinini değiştirmeye kimse cesaret edemez, o toplumdan dışlanırsın
    Küçükken birşekilde kandırılıp size tutturulan din neyse o dinle ölüyorsunuz,
    düşünsenize tüm dinlerin çok koyu taraftarları var
    Hepsi de kendi dininin en gerçek en doğru, diğerlerinin kafir olduğunu söylüyor
    Mesela hristiyan olup aşırı dindar vatandaş evlenmiyor, bakire kalıyor ömrünü ibadet ederek geçiriyor, adam mutlulukla gözlerini yumuyor, öbür tarafa geldi, ödülünü bekliyor artık, diyorlar hade bakem yanlış dine inandın cehenneme, ulan adam ömrünü verdi ömrünü, ne kötü
    Şimdi müslüman doğdunuz, ömrünüzü iyi bir dindar olarak tamamladınız, acaba doğru din mi yanlış din mi şansınıza artık, çünkü diğer dinlere göre kafirsiniz cehenneme gideceksiniz
    Eğer öyleyse öbür tarafta bir itiraz dilekcesiyle mahkemeye başvurursunuz artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 31 Ekim 2020; 9:21:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    Taşı havada tutan da yere düşüren de o. Tamamen maddiyatçı ve sınırlı bir düşünce yapısı ile düşününce çıkmaza girebiliyorsun ama Yaradanı hepsinden ayrı tutman gerekiyor. Çünkü evrende tek gerçek olan O. Diğerlerini yaratırsa var, yoksa yok! Dolayısıyla maddi kavramlar O'nun geçerli değil.

  • Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt

    Zorla sınava sokuluyorsun değil tam olarak, aslında sokulsan da yapacağın bir şey yok ama yine de Allah emaneti tüm canlılara teklif etmiş ama insan kabul etmiş, bir nevi kendi seçimi. Öte yandan evren de kendiliğinden var olabilir de yine O'nun bir bakıma Tanrı olduğunu düşünmek demek. Hz. İbrahim'in Allah'ı ararken maddeleri Tanrı olup olmadığıyla ile sorgulayıp, sonra Tanrının hepsinden münezzeh olması gerektiği kanaatine vardığı gibi evren de o vasıflara sahip değil, eksik, kendinden var olamaz.

  • Evet, mesela incilde tanrı tarafından korunup değiştirilemeyeceği yazıyor ama yenisinini yazıp yeni bir din oluşturdular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pisina kullanıcısına yanıt

    Üstelik ortalama iq bizden daha yüksek durumdayken...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaskayla alakasi yok masallara inananlar ancak bir çocuk kadar iq sahibi olanlardir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 31 Ekim 2020; 8:28:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle müslüman falan olmazdım. yaşadığım çevrenin şartları neyi gerektiriyor ise o şekilde devam ederdim.

  • Aşırı düz mantık işte adamı böyle rezil eder!

    Diyelim ki kişi alaskada doğdu ancak orada doğduğu halde Allah ve ölümden sonraki hayata dair inancı mevcut olurdu, ortadoğu dan çok uzak olmalarına rağmen!


    Dinler, insanlar tarafından sonradan değiştirilmiş ve manipüle edilmiştir deseydin sana hak verebilirdim. Ama bakış açın tümden yanlış, hepsinin ortak yönleri, ortak olmayan yönlerinden fazla o mesafelere rağmen!


    Din Allah'a ulaşma yoludur yollar farklı olsada varılacak yer aynıdır!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.